Какви са нюансите между него и известното кънтене в главата,
Кои са възможните причини за възникване на шум в главата и ушите.

Причини за шум в главата, кънтене, пищене или бучене. Лични истории

Кои са възможните причини за възникване на шум в главата и ушите. Какви са нюансите между него и известното кънтене в главата, бучене или пищене в главата?

Шум в главата е сложно заболяване, причините са много и на всеки добър специалист му трябва време, за да се «разходи» из дебрите на сто причини за шума в ушите. Най-напред обаче вие сам трябва да сте сигурен къде точно е проблемът – дали имате шум в ушите или той пищи в главата ви.

Най-напред трябва да отидете при специалиста отоларинголог за да изследва изправността на слуховата ви система и особено на вътрешното ви ухо.

Причини за шум в главата

Предполага се, че шум в главата може да възникне, ако се увреди слуховата мембрана. А може би в средното ухо се е промъкнала някаква инфекция и тогава специалистът лесно ще ви помогне.

При него трябва да отидете и ако шумът е в главата ви, защото «виновникът» за това пак може да се окаже средното ухо. Възпалението на средното ухо обикновено се съпровожда с влошаване на слуха и с повишаване на температурата. Ако шумът е в главата ви, е твърде възможно да страдате от болестта на Мениер, която провокира освен глухота и гадене, и повръщане.

Не бързайте и в двата случая да се хващате за сърцето. В повечето случаи вътречерепните шумови ефекти говорят не за безвъзвратно загубено здраве, а са отговорът на организма на продължителното физическо или емоционално напрежение. При това този шум в главата не е постоянен, а е пулсиращ в унисон с пулсациите на вътрешната сънна артерия.

Ето едно мнение, което първоначално ни дойде на сайта като коментар от читател. По-късно го помолихме да ни изпрати по-разгърнат вариант на текста, плюс снимка на автора – Владо Антонов. Той се съгласи.

Мнение №1: Шум в главата се махна с билки

Владо Антонов 03 Шум в ушите
Владо Антонов

Неприятен шум в главата ми се появи изневиделица, както си работех на компютъра, и не изчезна в продължение на 3 години. Този шум винаги започваше от ушите и после се разпространяваше като ехо из цялата глава. Звучеше като нещо външно, а постепенно разбираш, че това е субективно възприятие. С изключение на времето, в което спях. Моят лекар ми постави диагноза Мениер и каза, че имам някакво възпаление в средното ухо. През това време пробвах да пия Кавинтон и Бетасерк, които подобряват оросяването на мозъка. Имаха някакъв ефект в интерес на истината, но кратък. Сериозното действие дойде от едни билки – Демир бозан, които взех от интернет, на сляпо. Те са предназначени да борят всякакви инфекции в тялото и да чистят кръвта. Освен това се отразяват и на така наречените субективни фактори, на душевната част на проблема. Разбрах, че замалко съм щял да изгоря и да купя от фалшивите, защото има всякакви по-евтини боклуци, които са ментета. Но по късмет съм попаднал на оригиналните – на Фарма Витал, които струват 43 лева. За два месеца се оправих и нямам шум повече.

Владо Антонов, В. Търново

По-долу ще публикуваме и други два отзива, добити по същия начин от наши заинтересовани читатели.

Лечение на пищене в главата?

Този вид заболяване често изчезва без всякакво лечение. Ако намалите физическото натоварване и спрете да унищожавате нервната си система, то шумът ще изчезне така, както се я появил. Става въпрос за начален стадий на невроза или по-точно – неврастения. Това значи, че всичко ви дразни, в главата ви нещо шуми. Значи време е да си починете.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Ако обаче в главата ви шуми месец, два, три, трябва да си направите сериозни изследвания при оториноларинголога, при терапевта и при невролога. Ще ви направят компютърна томография на главата. И в повечето от случаите лекарствената терапия ще ви помогне да се справите с проблема. Много по-сериозно към своето здраве трябва да се отнасят тези хора, които имат високо кръвно налягане. Когато шумът се появи внезапно и се съпровожда от повишена потливост и лицето ви започне да почервенява, значи «пътувате» към хипертоничната криза.

Дайте мнение и Вие тук!

В такъв случай трябва да си вземете хапчето за понижаване на високото кръвно налягане. Но трябва да го правите по предписанието на лекар, а не както ви е посъветвала съседката например.

Мнение №2: Има излекувани от кънтене в главата и депресия, аз!

Нено Милев 02 Шум в ушите
Нено Милев

Има ли излекувани от депресия? Да, аз съм един от тях, въпреки че депресията ми беше тежка и хронична, а имах и кънтене в главата. Никакви антидепресанти не ми помогнаха през всичките години на лечението ми. Изписаха ми капки за уши, които бяха всъщност за очи – Тобрадекс, и не помогнаха. Психотерапията също не свърши никаква работа. Симптомът започваше като шум в ушите и се разпространяваше като кънтене в главата. Причината се оказа увреждане на дребните невидими крайчета на нервите (които се виждат само с микроскоп) в Кортиевия орган или така наречения “охлюв” във вътрешното ухо.

Случайно попаднах в интернет на билките против депресия Демир бозан. Те са по стара рецепта на ходжите. Пих ги три месеца всичко на всичко, но още в първия месец имах ефект. Депресията изчезна постепенно, както и шумът в главата, колкото и невероятно да ми се струваше. Но това са фактите!

Нено Милев, Пловдив

Лечение на шум в ушите с билки

Има и начин за лечение с билки, това са билките от комбинацията Демир бозан. Но става дума само за истинската, оригинална комбинация, защото има и много жалки подобия, които са по-евтини, но не помагат. Тези лечебни растения помагат за възстановяването на нервните окончания във вътрешното ухо. Това става чрез премахване на причината и пречистване на кръвта. По-доброто оросяване на мозъка води до по-бързото възстановяване на Кортиевия орган и оправянето на слуха, а също и до премахване на кънтенето и бученето в главата. Шумът в ушите изчезва най-накрая. Първо се отстраняват вътрешните субективни ефекти в самото съзнание.

Мнение №3: Сбогом, паническо разстройство и бучене в главата!

Виктория Недева 03 Шум в ушите
Виктория Недева

Паническото разстройство ми се появи, когато загубих майка си преди 4 години, придружено с постоянен писък в главата. Това бяха внезапни пристъпи на страх, които ме удряха все едно ме е ударил влак. Тотално те изкарват от строя. Лекарите ми предписаха Деанксит и още един куп хапчета. Ходих и на терапия. И капките на Бах пих, и капки за уши. И на ТЕС бях. Нищо. Два пъти в месеца задължително имах паник атака. Накрая лекарят ми каза да купя Демир бозан, ама да гледам да е от хубавия, който е истински и струва 43 лева. Така избягнах ментетата. Днес вече съм излекувана напълно. И шумът в ушите го няма.

Виктория Недева, София

Повече подробности и поръчка на Демир бозан ТУК:

Чай Демир бозан. Странични ефекти има ли? Какво лекува? Мнения

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Как се действа при болки в ухото?

Бабини илачи при заглъхнало ухо и болка. Техники и домашно лечение

Как се действа при болки в ухото? Причини за заглъхване на ушите. Вода в ухото. …

3 Мнения

  1. Violeta Hariteva

    zdraveite,imam 6ym v glavata,po to4no otzad,go 4ystvam.namalen mie malko slyha,(4yvam 4esovnika )kogato nqma strani4en 6ym.
    pravih aydiogrami.izpisaha mi aparat4e koeto ne moga da go nosq,opitvah,no po lo6o.po to4no problemat mie.kogato ima 6ym strani4en,ili se govori nastrani,by4i ne6ta.i mi govorqt.problema mie nemoga da razbera kakvo mi se kazvat,kato si napregna o6te pove4e ne razbira..a 6ymat mieot 6-7 god samno po malko be6e, postoqnen(vse edno koto kaje6 6666666 vse edno vri voda i taka,drazni me iskam ponqkoga dase ottarva no nqma kak.kakvo 6temi prepora4ate,na 60 god sam

  2. Иванка Иванова

    Имам от 5 год.бучене в главата(не в ушите,а над главата),това страшно много ме стресира! Това бучене е вече 5 г.и 5 мес.,отначало беше по слабо и 12-13 дни в месеца,беше по поносимо,сега вече е много силно бученето над главата ми в дяно е!!!Все едно над мен има въртолет който ще излита!!!
    Водя си записки колко дни в месеца е бученето и то е 58% бученето по 16-18 ч.е за 24 ч.! Може ли да се ликува това ? На МР и Скенер не съм ходила! Само на д-ри невролози и ушен д-р в моя град съм била! Моля ако някой знае лек за този ужасен шум в главата,моля споделете !!! Благодаря ВИ!!! С уважение Иванка Иванова!!!

    • г-жа Иванова шумът който чувате със сигурност идва от мозъчните вълни.Не е зле да се обърнете към психолог и да не ходите по разни други лекари.Може би много от нас не са чували за алфа,бета,тета и т.н. вълни.Съществува и музикотерапия която е много разпространена в западните страни и Америка.Почи няма заболяване което да не се лекува с Бинарни бийтове + Изохронични тонове.Само ще спомена че тази терапия може да излекува дори рак една от най коварните болести.А аз лично захвърлих хапчетата за тиреоидит на Хашимото.В България не знам дали се практикува от наши Психолози но в интернет има доста информация на английски език.Желая ви успех.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *