вторник, 7 декември, 2021

Тестовете за бременност могат да грешат

Производителите на експресните тестове за бременност обещават в един глас 99-процентна достоверност на резултатите от своята продукция. Но всъщност нещата стоят малко по-иначе.

Както е известно, домашните тестове за бременност могат да се купят във всяка аптека. Също така има и доста Домашни тестове за бременност от народната медицина ТУК!

Принципът на тяхното действие се основава на тест за наличие на «хормона бременността» – хорионически гонадотропин.

Само за няколко минути лентичката реагира а нивото на неговата концентрация като дава резултат с една или две чертички.

В болшинството от случаите може да се вярва на данните от такъв тест. Но жените, които дълго време се опитват да забременеят, знаят, че тестът може да покаже и лъжливи положителни резултати. Не е трудно да се отгатне каква радост са изпитвали те при вида на дългоочакваната втора чертичка!

И какво разочарование им е донасяло посещението при лекар когато се откривало, че всъщност няма бременност.

Според направена анкета, лидер в грешните резултати е тестът «Bee-Sure-S» (той е подвел 33% из 174 жени, които са получили лъжливи положителни резултати).

Дайте мнение и Вие тук!

Следват тестовете «Frautest», «BBTest» и «Вера», всеки от тях бил посочен от 11% от запитаните. Тестът «Ева» бракували 4% от запитаните. Други марки тестове се споменават по-рядко, може би защото не са толкова популярни.

Непременно погледнете и това:

https://www.lekar.bg/2015/10/26/%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-2/

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Какво представлява Цитизин на сироп и таблетки

Цитизин и други медикаменти за отказване на цигарите. Лечение на зависимости

Какво представлява Цитизин на сироп и таблетки и други медикаменти за отказване на цигарите. Лечение …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *