За какво помага Невраксил и как? Цена. Милгама или Невраксил за нервната система? Мнения и странични ефекти. Уримил или Невраксил за мазане?

Мнения за Невраксил. За какво помага? Цена

За какво помага Невраксил и как? Цена. Милгама или Невраксил за нервната система? Мнения и странични ефекти. Уримил или Невраксил за мазане?

Невраксил благоприятства периферната система от нерви. Основният продукт е на капсули, спомагателният – на гел за локална обработка.

Ползи от компонентите на Невраксил
Компонент – концентрация в единицаВъздействие
Уридин монофосфат – 61 мгприроден ноотроп, мощен невропротектор, стимулира невротрансмитерите, биологичен компонент с незаменими свойства за клетките и обвивките на невроните, могъщо противовъзпалително и обезболяващо
Магнезий – 100 мгиграе голяма роля в предаването на нервни импулси, в регулацията на всички видове обменни процеси и синтез на невромедиатори, намалява нервно-мускулната възбудимост, създава стресоустойчивост
Фолиева к-на – 400 мкгподдържа когнитивните функции и цялата ЦНС, главната й функция е растеж, развитие и делене на клетките, метаболизъм на аминокиселини
В1 – 4 мгпомага в изработването на енергия от храната, способства метаболизма на глюкозата и осигурява правилно функциониране на нервите, мозъка, мускулите и сърцето
В3 – 10 мгнормализира кръвообращението, повишава издръжливостта, забавя стареенето, увеличава клетъчната енергия, възстановява увредени клетки и ДНС, антиоксидант
В6 – 6 мгактивно действа в обмяната на аминокиселини, в протеиновия и мастния обмен и в имунните реакции
В12 – 10 мкгучаства в миелинизацията на нервните влакна, в деленето на клетките, в кръвотворенето и в някои основни обменни реакции
жен-шен 60 мгподава гинсенозиди с благотворен ефект върху цялата нервна с-ма, повишава жизнеността и устойчивостта на невроните и техния растеж

Невраксил – за какво помага?

Официалното назначение на производителя е за периферна нервна система. Проследявайки ефекта от отделните компоненти, виждаме целенасоченото влияние на тази добавка върху нервната система на централно ниво, върху всякакви типове клетки в тялото, върху метаболизма и органи като мозък и сърце.

Невраксил поражда оздравителни процеси на клетъчно ниво, които дават многопосочен ефект върху разни органи и системи.

Невраксил за нервната система

Няколко от компонентите на  Невраксил имат подчертан ефект върху нервните клетки, върху миелиновите обвивки на невроните и върху веществата, които осъществяват предаването на информация между тях (невротрансмитери). Препаратът оказва лечебен и възстановяващ ефект при възпаления, болка, нарушена комуникация и други патологични процеси в нервите.Nevraxil 2

  • При изтръпване и мравучкане, които възникват в крайниците – симптом на нарушения като притискане на нервни коренчета, тунелен синдром, разсеяна склероза, патологии на периферните съдове, диабет, хипотиреоза, дефицит на В12 и др.;
  • При безчувственост на крайниците – проява на нарушено предаване на нервни импулси и на притискане на кръвоносни съдове. Отбелязва се при неврити, разикулоневрити, полиневропатия и др.;
  • Други състояния – за намаляване на неврологична болка, за утихване на неврологични процеси, наличието на уридин подпомага когнитивната функция, защитава митохондриите, подпомага съня.

Мнения за Невраксил от БГ Мама и др

Невраксил се изписва за диагнози, далече от упоменатите в листовката. Например за шум в ушите, дискова херния, паническо разстройство. За това свидетелстват мнения във форума на майките.

Резултати от терапия с Невраксил не се споделят. Причината е, че пациентите винаги употребяват добавката в комбинация с лекарства и други средства и не могат да оценят отделно ефекта от капсулите.

ВАЖНО: Вижте още мнения за Невраксил, оставете и своя отзив или попитайте ТУК, в нашия форум с коментари!

Действие на Невраксил, листовка

Невраксил се назначава за периферната нервна система, сочи лаконичната листовка. В нея са изредени качествата на отделните съставки и какво действие би могло да се очаква от тях.

Няма упоменати диагнози. Причината за липсата на конкретика е фактът, че Невраксил е със статут на добавка, а не лекарствено средство.

Цена на Невраксил и откъде се взема?

“Фигурин

Препаратът на капсули и другият едноименен продукт под формата на гел се продават в аптечните вериги.

Цената на Невраксил за пиене достига 31.80 лв за кутия, която осигурява едномесечен прием. Минималната цена откриваме в аптеки Гален – 23.95 лв. В Ремедиум и Софармаси струва 23.99 лв.

Nevraxil 3

Странични ефекти от Невраксил

Добавката не предполага възникването на странични ефект, ако се ползва според предписаната доза (1 капсула дневно) и курсове по 90 дни, повтаряни след 30-дневна пауза.

Невраксил за мазане: Невраксил гел

Съставът на Невраксил гел не повтаря състава на капсулите. Това е различен продукт, който подпомага неврологични страдания. Гелът е направен за масаж с цел отпускане на стегнати и болезнени зони. Той загрява обработваната зона, така че въздейства допълнително и чрез топлина. Полага се приоритетно по протежението на гръбнака – от врата до таза.

Компонентите в Невраксил гел са камфор, извлеци от люта чушка и синап, етерични субстанции и уридин. Те въздействат повърхностно на кожата и в дълбочина върху дълбоките тъкани. Главното им действие е отпускане и релакс. Гелът се нанася с втриване и масажни движения.

Невраксил или Уримил Гел с уридин и канабидиол

Геловете имат разен състав и подобно действие – и двата загряват и отпускат. Уримил работи с екстракт от корен на дяволски нокът и арника монтана, към които са добавени уридин, магнезий и някои химически съставки.

Дайте мнение и Вие тук!

Формулата е допълнена с канабидиол, който има обезболяващо, антиоксидантно, противовъзпалително, невролептично и противоконвулсивно действие.

Уримил има по-широко показание от производителя – за цялата периферна НС. Той също загрява като Невраксил и отпуска. Приоритет може да се даде единствено на база лични впечатления.

Уримил плюс (капсули), Уримил Гел и другите

Уримил на капсули има подобен на капсулите Невраксил състав (без жен-шен) и в приблизително същите концентрации. Базовите капсули са комбинация от уридин и В-витамини. В Уримил Плюс е обогатен с магнезий. Урилил Форте е обогатен с витамин Д.

Уримил на саше е по-различна комбинация за целия двигателен апарат, заедно с костите, мускулите и ставите. Освен уридин и витамини, в него има хондроитин, хиалурон, цитидин,  холекалциферол, екстракти от куркума и джинджифил и др. Те подпомагат образуването на колаген, функционирането на нервите, състоянието на костите, мускулите и тонуса им.

Различен продукт са пластирите Уримил Форте Невро за 24-часово активно въздействие върху ограничена зона. Те загряват и обезболяват с арника, магнезий, уридин, дяволски нокът и метилсулфонилметан. Най-подходящи са за невропатна болка, за ограничаване на възпаления, за активизиране на кръвния оборот и загряване.

Nevraxil Urimil

Уридин монофосфат

Компонентът на Невраксил – уридин, се предлага и самостоятелно с цел подкрепа на нервите на централно и периферно ниво. Под същото име е добавката на Double Wood, която съдържа по 300 мг в единица.

По-често уридин се включва в комбинации с витамини и екстракти, каквато е Невраксил. Подобно съчетание виждаме в Неброн, който се отправя към страдащи от дископатия, дискови хернии, ишиас, плексити, радикулити, навралгии, полиневропатии и др. невропатологични състояния.

Невробекс

Невробекс подава отделно В-витамини – В1, В6, В12, с цел лечение на недостиг и подкрепа на терапии за обменни и неврологични патологии. Витамините са в ниски концентрации, недостатъчни за самостоятелно лечебно средство.

В сравнение същите витамини в Милгамма са в достатъчно количество за лечебно и възстановяващо въздействие. И в двата продукта няма уридин.

Невраксил или Милгама Н?

Препаратите от серията Милгамма са регистрирани като лекарства. Това голямо отличие показва, че Невраксил е помощен препарат, а Милгаммите – основен.

Обикновената Милгама се състои от В1 и В12 в лечебни концентрации за възпалени нерви, болка и др. тежки симптоми.

Милгамма Н е с три витамина като тези в Невраксил, но в терапевтична концентрация. Предписва се при невропатии, травматични състояния и при неврологични вторични увреждания от диабет например.

Вижте и ТОВА: Какво лекува Милгама Н? Разлика между Милгама Н и Милгама. Милгама или Невробекс? Колко време се пие? Странични ефекти.

Видео ревю на Невраксил.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Хапчета за мигрена, лекарства

В търсене на най-доброто хапче за мигрена. И др. начини за лечение

Кои медикаменти вършат работа при мигрена. Най-често използваните билки при мигрена. Каква е причината, как …

Едно мнение

  1. Йонка Йончева

    Пих 3 месеца невраксил, мисля, че милгамата е по-добре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *