Морската сол топи целулита

Морската сол топи целулита Казват, че животът се е зародил в океана. Учените все още не са сигурни в истинността на това твърдение, но вече е доказано, че морските дарове помагат на жените да изглеждат по-привлекателни и да се справят с много проблеми, такива като целулита и стреса.

Морската сол е богата на калций, магнезий, йод и желязо. Тя не изсушава кожата и има положителен ефект върху епидермиса, но най-важното е, че е ефективна в борбата с целулита. Солената баня и масажът на проблемните зони действат тонизиращо и изглаждат кожата. Правилното приготвяне на солената баня е съвсем просто нещо: първо, температурата на водата не трябва да надвишава 37 градуса, и второ, трябва да се добавят около 300 грама морска сол, като продължителността на процедурите не тряб а да надвишава 10-15 минути. Редовно прилагане на солените бани - 2 пъти в седмицата, ще осигури на кожата приятно и полезно спокойствие, уравновесеност тонизиращ ефект. Ако нямате време да си вземате вана, можете да масажирате кожата морска сол или скраб, който може да си приготвите в къщи.

Ще ви трябват 1 чаша морска сол (по-добре е да я закупите от аптеката), 2 чаени лъжички ароматни масла (лавандула, праскова, пачули или розмарин и 2 чаени лъжички зехтин. Всички съставки трябва да се разбъркат добре до получаване на хомогенна маса, да се оставят 20 минути да престоят, а след това отново да се разбъркат. Можете да започнете масажа от стъпалата на краката, като постепенно се придвижвате нагоре. След процедурата нанесете антицелулитен крем.


« върни се назад
Посетена за седмицата: 1271 пъти (27 март 2009   00:58)

  30 януари 2010 20:28   |   краси   |   плевен   |  
получаването на хомогенна смес е трудно, все пак говорим за морска сол. аз за масаж използвам етерични масла портокал и хвойна, смесени с бадемово масло, а докато ми попият правя упражнения.

lekar.bg препоръчва: