Методът СИЛВА

Биологична обратна връзка

Методът СИЛВА Умът може да ни разболее, а също може и да ни излекува - това е едно от най-важните открития на 20-ти век.
Все повече хора започват да разбират, че когато човек промени душевната си нагласа, тялото му съответно се приспособява. Ако знаете как, можете да използувате ума си и постоянно да изглеждате лъчезарни и здрави, имунната ви система да работи добре и да поддържате енергията си на високо ниво.

Можете да използвате ума си, за да се освобождавате бързо от досадни здравословни проблеми като настинки, главоболия, хронически болки и страдания. Ако знаете как, можете да го използвате дори, за да помогнете на специалиста, който се грижи за здравето ви, да ви избави например от такива сериозни заболявания като рака.
А можете да използвате у а си, за да помогнете от разстояние на другите да се радват на същите преимущества, дори без те да знаят за това.
Звучи невероятно? Но това са научнообосновани факти.

Сега науката признава, че умът ви може да планира в сферите на разума и да въздейства на материята.
Неотдавна в една тексаска лаборатория няколко души са успели съзнателно да увеличават и намаляват електрическата активност на кожата на други хора в съседна стая, отдалечени на 20 метра. И те дори не са били специалисти - просто обикновени хора с различни професии.
В друга лаборатория - фондацията Бакстър в Сан Диего, Калифорния, изследователи са успели да демонстрират (в присъствието на писателя Робърт Стоун), че човешката мисъл може да влияе на клетките на човешкото тяло през една стая.

Такива експерименти показват, че вие и вашите приятели можете да живеете по-дълго, по-щастливо, с по-добро здраве, ако знаете как да контролирате собствения си ум.

Вашият мисловен компютър ръководи тялото ви

Методът Силва ви разкрива как да впрегнете кибернетичните си мозъчни сили, подобни на компютърни, за да си осигурите по-добро здраве и да увеличите умствените си функции. След като прочетете книгата, вие ще знаете как да не допускате собствения ви ум да ви разболява. Ще знаете как да се изолирате от стрес, как да разрешавате здравни проблеми и как да помогнете на лекаря си да ви излекува.
Ние се учим да се чувстваме зле на много ранна възраст. За това всъщност сме програмирани с идеи като: „Ако намокриш краката си, ще настинеш". Мозъчните ни неврони приемат такова програмиране като указание, като заповед, на която да се подчинят. Така подобно съобщение става предсказание, което се самоизпълнява.

Наблюдаваме как другите се разболяват. Представяме си, че се случва и на нас. Това се нарича тревога. Тревогата също програмира. Представите, които умът ни съхранява,, също действат като команди за подчинение. Нашите мисли и думи стават програматори. Отрицателните мисли и изрази на чувства се превръщат в отрицателно или нежелано програмиране. Положителните мисли и изява на чувства се превръщат в положително или желано програмиране. Отрицателното програмиране поражда нещастие, неуспех, лошо здраве. Положителното програмиране предвещава щастие, успех и добро здраве.

Ако сте програмирани да мислите отрицателно, вие сте в клопката на отрицателен модел. Ако не промените програмирането си. ще си останете същите. Ето защо хора, които искат да са здрави, все още изпълват нашите болници. Необходимо е те да се препрограмират.

Вашето програмиране се превъзмогва в трудна битка. Ако не смените програмата, може и да се промените временно, но рано или късно пак ще се върнете към програмираното си поведение. За промяна е необходимо препрограмира не.
за хранене, като преминете на някой нов режим. Наричаме това „да минете на диета". Но малко хора могат да останат постоянно на диета. Когато приключат с диетата и се върнат на предишните си програмирани начини на хранене, те обикновено си възвръщат теглото, изгубено по време на диетата. Необходимо е да препрограмират навиците си на хранене. Отрицателно програмиране, което причинява болест, може да се спре с ново, положително програмиране.

Техники от типа „формула" на Метода Силва

Препрограмиране за по-добро здраве чрез Метода Силва се извършва чрез мисловна представа в състояние на ума или ниво на съзнанието, наречено „алфа ниво".
Алфа е ниво, в което мозъчните вълни намаляват честотата си до около половината на нормалната честота по време на бодърстване. Когато сме активно будни, излъчваната мозъчна енергия е от 14 до 24 пулсации в секунда. Учените наричат това нормално бодърстване „бета ниво". През нощта, когато лягате и заспивате, мозъчните ви пулсации се забавят.

Електроенцефалографът, машината, която измерва тези пулсации, би показала, че когато легнете и се отпуснете със затворени очи, мозъчните пулсации намаляват наполовина. Учените са обозначили от 7 до 14 пулсации в секунда като „алфа ниво" - ниво на отпуснато сънливо будуване. При навлизане в съня мозъчните вълни се забавят още повече. Лекият сън. между 4 и 7 пулсации в секунда, се нарича „тета ниво". Най-дълбокият сън, всичко под 4 пулсации в секунда, се нарича „делта ниво".

Обърнете внимание, че дълбоко алфа ниво е наречено „основно ниво". Това е най-ниската честота на алфа, използвана в повечето техники на Силва. То е естественото, удобно, спокойно и отпуснато състояние, през което преминаваме, когато заспиваме вечер и когато се събуждаме сутрин.

Органите и систeмите в стресово състояние се възстановяват и стават отново жизнеспособни. Кръвното налягане се нормализира, пулсът се стабилизира. В Ларедо, Тексас, учените, докато изследваха как да впрегнем ума си да работи повече за нас, те откриха, че в алфа ниво изследваните лица придобиват контрол над функции, които преди не са умеели да контролират. Способности, смятани за подсъзнателни или несъзнателни, станали по-осъзнати, навиците се подчинили на съзнателен контрол. Автоматичните телесни функции също станали по-контролируеми. Способностите на гений на човешкия ум, които само отвреме-навреме проблясват интуитивно, могат да се предизвикат в алфа ниво, за да се решават проблеми, като с някакъв свръх разум.

следва
« върни се назад

Автор: Редактор
Посетена за седмицата: 2766 пъти (18 юли 2007   15:53)

  09 юли 2011 15:26   |   pavli   |   Sofia   |  
За почитателите на фейсбук ето една група, където можете да срещнете съмишленици и помощ в усвояването на Силва метод:
http://www.facebook.com/home.php?sk=group_237739729574505&ap=1
  13 май 2011 12:39   |   атанаска   |   павликени   |  
Напълно съм съгласна със позитивните мнения за метода Силва.Имам чувството,че преди много много години самите ние сме били доста п о интуитивни и по близко да разума си,но някъде по пътя сме се загубили.Именно този метод на връща по близо до самите нас.
  03 май 2011 18:36   |   ...   |   София   |  
Дориан, никой не ви кара насила да опитате, но вие сами можете да си направите някои експерименти, и стига да повярвате в тях, сами ще се изумите от резултатите! Аз лично не съм безработна, не съм и отчаяна! Дали ще е Силва метод или просто по-позитивно мислене, със сигурност ще доведе до по-добри резултати! Казвам го от личен опит! Когато се съмнявате в нещо и гледате примерно документални филми с опити, свързани с човешкото мислене, нищо не ви косва да пробвате и вие, в случай че се осъмните в достоверността им! Аз така направих, започнах да вярвам в силата на ума си, и в момента живея в пъти по-добре : Нищо не губите!
  01 април 2011 10:43   |   Дориан   |   В.Търново   |  
Методът действа безотказно, разбира се. За авторите. Всички те са милионери от книги, писани за лековерници. А вие си стойте безработни и унили и се надявайте на алфа-нивото да ви нахрани!
  22 март 2011 12:52   |   габи   |   бяла черква   |  
Това е един страхотен метод. Трябва много внимателно да се чете и изпълнява написаното. Аз съм малко непостоянна в това отношение, но съм сигурна, че помага и много го харесвам. Дори и само да си повтаряш всеки ден положителни неща, също е от полза.
  21 март 2011 21:26   |   Павли   |   Sofia   |  
Вие май не сте прочели статията по-горе???
Не разбирам защо хората бързат да определят всичко, да дават имена и етикети без да са прочели, без сами да са се поинтересували кое какво е?
И да ви кажа: "Не, не е секта", ще ми повярвате ли само защото аз го казвам...
Толкова по-зле за човек, ако се доверява само на това, което някой му казва, а не провери и не тества сам нещата. Но май трябва да ви стиска за това... Защото може и да откриете, че представите ви за света и себе си са били една голяма илюзия, а когато го осъзнаете не може вече да се върнете и да си живеете по стария егоистичен начин.
Как ще се развиваме като човешки същества, как ще има еволюция и духовно просветление, когато не познаваме себе си, когато не познаваме капацитета и не развиваме способностите си, а духовната връзка със Създателя никак я няма.
Има достатъчно сайтове обясняващи какво е Силва метод, и на български и на английски. Да не споменавам, че големи личности като д-р Уейн Дайър и Дийпак Чопра са изучавали Силва метод, което е повлияло невероятно на по-нататъшното им развитие като духовни учители.
Не ви нападам, знам че много хора биха задали същия въпрос. Съветвам ви прочетете поне една книга по темата, без курсове, и вижте дали е секта, сама преценете на какво ви учи книгата... или това, което нашата църква прави за хората е много добро, че да казва кое е секта и кое не.
  21 март 2011 20:28   |   slr135   |   софия   |  
този метод секта ли е? в някои английски и френски сайтове говорят за секта ...
  20 март 2011 12:40   |   Павли   |   Sofia   |  
Няма точно условие колко пъти на ден, когато се чувствате в настроение тогава. Визуализацията се научава, пишете ми за упражнения, животът ви определено ще се промени, когато човек прави нещо за себе си това е сигурно. може да се премахнат лоши навици, да си решите проблем с др хора, да си повишите самочувствието, да разберете по-добре собственитe си желания и какво ви прави щастливи.
  20 март 2011 12:05   |   габи   |   бяла черква   |  
Вярно е, че се изиска постоянство, но примерно колко пъти на ден трябва да се правят упражненията,още повече, че съзнанието се противопоставя и не винаги имам желание да ги правя.И как да разбера, че действа? Животът ми ли ще се промени, желанията ми ще се сбъднат ли? Трудна ми е визуализацията, мисля си, че не мога да намеря правилния начин.
  15 март 2011 23:51   |   Ива   |   Плевен   |  
Преди година чух за метода Силва, но ми беше някък непонятно. След четене на други книги, вече се чувствам готова за поемане на информация по тази тема метода Силва. Бих желала да науча повече.
  15 март 2011 19:16   |   габи   |   бяла черква   |  
Всичко е толкова преходно в този живот! На последък си задавам въпроса, какво е моето предназначение? Искам да правя добро, да помагам на хората, искам да се променя към по- добро. Чета много книги, включително и метод Силва, но трябва да съм постоянна и упорита, иначе със сигурност помагат.
  15 март 2011 14:16   |   Илка   |   София   |  
Благодаря на отзивчивосття на Павлинар, ще започна да се упражнявам.Дано успея1
  14 март 2011 13:51   |   Илка   |   София   |  
Здравейте, от скоро научавам за този метод и се интересувам как трябва да започна с книга-но с коя. От 2 год. съм инвалид и не мога да ходя по семинари.
Моля за информация!
  13 февруари 2011 18:31   |   Павли   |   Sofia   |  
Здравейте и от мен, за изминалите 3 години от както започнах да следвам указанията и промених начина си на мислене се убедих 100% че Силва метода действа. Но научих едно много много важно нещо. Всеки който разчита че това е някакво вълшебно хапче и няма нужда да дава от себе си да забрави успеха. Силва метода трябва да е само първата стъпка която предприемате за да промените живота си. От тук нататък духовното развитие и разбиране на това Кой съм аз? Какво правя тук? и Накъде отивам? са основните неща които трябва да си изясните за да можете да постигате хармония и щастие. Научете се да следвате интуицията си и когато интуицията ви насочи към нещо друго което е различно от Силва метод - отдайте му се, Силва метода е само една част от цялото но само по себе си няма да ви е достатъчно, ползвайте се от знанията мъдро и всеки ден продължавайте да се развивате. Чака ви на-вълнуващотот пътуване към Дома ...
  12 февруари 2011 14:07   |   габи   |   бяла черква   |  
Здравейте! Отново съм аз. Освен тази книга, чета и други подобни, но винаги когато започна да чета, нещо като че ли се съпротивлява в мене и често губя желание да го правя.Как да се съсредоточа и да превъзмогна това, което ми пречи?
  21 август 2010 12:46   |   Христина   |   София   |  
Здравейте ! Казвам се Христина и, колкото и да ми е неприятно да го кажа, съм наистина едно много нещастно 14-годишно момиче. Умолявам тези, които са изпитали ефекта на Метода Силва, да ми помогнат да се почувствам щастлива и уверена. Наистина много благодаря предварително !
  04 август 2010 22:13   |   габи   |   б. черква   |  
В момента чета книгата, която е много интересна за мен. Опитвам се да вляза в алфа ниво, но нямам представа дали го постигам.Всъщност, трябва ли напълно да се изолирам от дийствителността или мога да възприемам някои звуци, като например тиктакането на часовника и т.н.?
  28 юни 2010 17:46   |   Rosi   |   Sofia   |  
Литература има достатъчно написана. Има една книжарница на ул. 6ти Септември в София, там принцирно се продава подобен тип литература, но аз и от най-обикновенни книжарци съм си намирала книги свързани с метода на Силва.Определено методът действа, но не става изведнъж. Трябват тренировки, но определено си заслужава.
  05 юни 2010 23:20   |   hristo   |   st. zagora   |  
ne prosto triabva da viarva6 v sebe si. samo taka se postiga zdrave :
  13 май 2010 13:22   |   Kirilowa   |   София   |  
Моля ви, кажете как практически и съзнателно се влиза и излиза от ниво в ниво! Или това е раклама на някаква литература, филм или каквото там?
  30 април 2010 12:12   |   Vitality 12   |   Sofia   |  
Здравейте! Аз също се убедих, че методът Силва действа, а още съм в самото начало. Нищо не ви пречи да опитате да промените живота си за много кратко време.
Няма невъзможни неща, а само липса на информация. Можете на намерите книгата "Ефективна сетивна проекция за всеки ден" на
Хосе Силва Младши и Ед Бернд Младши на http://www.spiralata.net/
Успех на всички, чиято мисия на живота е да превърнете Земята в едно по-добро място за живот, изпълнен с любов, хармония, чистота, светлина и истина.
Една от тайните е да правите всичко за доброто на повече от двама души : Колкото повече, толкова по-добре : Всичко сме свързани части на едно цяло!
Направете за другите това, което искате те да направтя за вас! Колкото повече давате, толкова повече получавате, защото такъв е един от многото вселенски закони, които, ако спазваме ще превърнем Земята в едно истинско райско кътче : Опитайте!!! Силата е във вас!!! Никой не знае по-добре от вас кое е за ваше добро!!! Вие притежавате всички отговори на въпросите, които ви вълнуват във вас самите!!! Научете се как да стигате до тях!!! В книгата е описано точно и ясно. Който е на необходимото ниво, за да го разбере ще почувства как работи. На останалите пожелавам УСПЕХ по пътя към духовното израстване : Бъдете благословени!!!
  26 март 2010 23:45   |   FGGG   |   SOFIA   |  
GLEDAITE FILMA: THE SECRET
  21 март 2010 21:08   |   хоп стоп   |   bezkrajnost   |  
как става ли....като казваш искам и вярваш, а не със тряба това тряба онова.....и другото коеот е това ниво не можете сами да го постигнете първона4ално друг ще ви помогне..., за да може само когато сте в състояние на сън в алфа ниво на 4естотата да мислите за вси4ки тези положителни нагласи от Ваша страна
  20 март 2010 23:27   |   Крум   |   Sofia   |  
Всичко по горе написано е добре.Трябва да се програмирате,трябва да се контролирате и прочие трябва,трябва,трябва...Абе как аджеба да стане това нещо...?Да кажат,трябва да изпиете три чаши вода на гладно,трябва да направите два пъти циганско колело.Какво ми пишат глупости,да кажат методиката...
  20 март 2010 22:49   |   далги   |   пловдив   |  
търся информация и литература
  20 март 2010 22:37   |   diqna   |   haskovo   |  
kak moga da se vazpolzvam ot tozi metod,molq vi pomognete mi
  20 март 2010 22:34   |   Силвия   |   Stara Zagora   |  
Да и аз съм на мнение, че това работи!!Усмихвай се постоянно, ей така на нищото и живота ти ще по-щастлив!!ТОВА РАБОТИ!!
  19 март 2010 13:24   |   NeRaZbRaNa ~   |   Bulgariq   |  
iskam da probvam ne6to,koeto da me promeni,za da moje da se prevurnav v onazi,koqto bqh ma ne znamq kakvo da napravq,za6toto ne mi se jivee ne moga da obi4am,da strada nito da se rdavam :S kak da promenq tova ne znaq kak da se vurna kum jivota ;- ;- ;-
  12 септември 2009 00:40   |   Тодор Инчовски   |   Видин   |  
Аз съм момче на 16 години. Бих искал да кажа на колкото се може повече млади хора - ДА, това работи! Въпреки, че повечето мой връсници ми се изсмяха в лицето като им казах за този прекрасен и безспорен факт, че човешкият мозък може всичко и то дори без много усилия, аз вярвам в него и го практикувам ежедневно! Мога да кажа само положителни неща за тази техника. Благодаря ви г-н Хосе Силва!
  17 юли 2009 13:38   |   Анелия Димова   |   Г. оряховица   |  
Силно се надявам ,че все повече хора прочели за метода Силва ще се усъвършенстат да владеят ума си ,защото това може да ни запази като едни по качествени човеци, правещи само добро в този зверски свят .Аз вярвам в това.
  08 април 2009 21:08   |   Павли   |   Sofia   |  
Всичко написано е абсолютно вярно. Запознах се с Метода на Хосе Силва преди няколко месеца, има толкова много информация в интернет, както на български така и на английски. Човек може да се научи да практикува метода само чрез следване на инструкциите. Постига се успех, не е нужно да сте се упражнявали много дълго преди това. Най-важно е първо да се научите да влизате в Алфа ниво, за това има много добра книга на английски от Робърт Стоун и Хосе Силва. Аз лично имам някои успехи и мисля да продължавам с програмирането. Убедих се че действа!
  13 януари 2009 22:10   |   галина   |   стара загора   |  
много ми хареса това което прочетох по- горе.вярвам,че ние хората сме способни на всичко зависи колко сме мотивиране да го направим.но по природа сме създадени да се задоволяваме с това което ни е дадено без да търсим дълбоко в себе си и да извадим от там всички скрити оръжия които имаме.но пък от друга страна ако всеки е съвършен от този свят сигурно нямаше да остане нищо.ако хората използваха всички свои скрити умения само за добро би било чудесно.но като знаем в какъв свят живеем сега.... и така сме си добре.
на всички хора желая успешна нова 2009 година,много здраве и сили.

lekar.bg препоръчва: