Не измервайте кръвното с електронен апарат

Не измервайте кръвното с електронен апарат Едно от най-опасните и трудно излечими заболявания е хипертоничната болест. Причините за нея и до момента не са изяснени напълно, а единственият симптом всъщност е високото кръвно налягане.
Съветите на кардиолога:.
Непременно проверявайте стойностите и на двете ръце
- Вярно ли е, че хипертоничната болест, както и някои други заболявания, е просто диагностичен мит?
- Според мен хипертоничната болест също не е диагноза, а следствие, симптом на някакви нарушения във функцията на организма. Когато се анализират показателите на кръвното налягане, може да се открие конкретната причина за тези нарушения. Затова, когато говорим за хипертонич-ната болест, ние разглеждаме нейния основен признак - патологичното повишаване на кръвното нал гане. То се повишава по много причини, обаче механизмът на самия процес е един и същ. Ето ви един прост модел. Нашите кръвоносни съдове са като маркучи. Маркучът може да има метална плетена обвивка върху гумените си стени. Кръвоносният съд е също такъв маркуч, само че неговата обвивка е изплетена от нервни клетки, а нервите управляват мускулите. Именно нервите са тази обвивка, която с помощта на мускулатурата поддържа необходимата ширина на кръвоносния съд и обезпечава неговата перисталтика, т.е. способността му да изтласква кръвта.
Така работи съдовата система Когато тя е наред, кръвното налягане е 120/80, което е средностатистическата норма. Ако се получат някакви отклонения, трябва да се изясни защо се е стигнало дотам. И затова кръвното налягане се измерва задължително не на едната, а и на двете ръце.

- Нима кръвното налягане на двете ръце на един и същи човек се различава?
- В повечето случаи се различава. Но веднага бързам да предупредя: без да имате сериозни основания (неразположение, главоболие, виене на свят, влошено зрение), не се налага да измервате кръвното си налягане. Не си създавайте повод за излишни вълнения, които сами по себе си могат да повишат налягането и да ви подтикнат към неправилни действия. Освен това не ви съветвам да измервате кръвното си налягане с електронен апарат, защото много често тези апарати не отчитат правилно стойностите.
Използвайте обикновен апарат за измерване на кръвно налягане Обръщайте внимание, ако показателите на двете ръце са различни. Тази разлика е важен диагностичен фактор за състоянието на организма. Когато тя е малка, около 5 мм, е допустима и не изисква особено внимание. Но ако апаратът показва разлика от 10 и повече мм, това вече е проблем, за който трябва да се търсят причините.

- От какво се получава това?
- Аз и по-рано съм казвал, че всички възможности на нашия организъм се определят от функционалната способност на неговата нервна система. А тази способност на свой ред се определя от количеството енергия, която получава нервната система, т.е. от нейната енергонаситеност. Тази енергия ние получаваме от така наречения невидим свят, от физическия ефир. Тя е невидима за нас, но
именно тя определя нашия живот. Сега да се върнем към кръвоносните съдове. Техният тонус зависи от нервите и докато те получават достатъчно енергия, съдовете са в нормално състояние. Но ако по някаква причина енергията се окаже недостатъчна, нервите започват да я търсят, напрягат се и вследствие на това притискат кръвоносния съд, свиват го и възниква спазъм на съдовете. Такъв е характерът на всеки спазъм, включително и на епилептичния.

- Защо в някои участъци на нервната система не достига енергия?
- Общият поток енергия в организма се разделя на два: ляв и десен. Ако единият от тях намалее, т.е. в едната страна възникне недостиг на енергия и като следствие артериите се свият, това води до повишаване на кръвното налягане именно от тази страна.
Но защо потокът намалява? Левият поток енергия определя преди всичко работата на сърцето, на белите дробове, на ръцете, състоянието на психиката, умствените способности. Десният поток в по-голяма степен обезпечава работата на органите в коремната кухина и малкия таз (задстомашната жлеза, черния дроб, стомаха, червата, пикочната система). Ако в някой от тези органи възникне патология, неговото взаимодействие с “невидимата” енергия се нарушава и енергийният поток, обезпечаващ работата на този орган, намалява. Ето тогава се случва това, за което говорим - нервите не получават достатъчно енергия, кръвоносните съдове получават спазъм и кръвното налягане се повишава. Това означава, че причина за повишаване на кръвното налягане винаги е патология или пробив в работата на даден орган или система в организма.

- По какъв начин показателите на кръвното налягане помагат да се постави диагноза?
- Отначало се разглежда паралелното повишаване на кръвното налягане на двете ръце. Ако се е повишила само горната граница, систоличното налягане - това означава, че се случва общо енергийно отслабване на организма, намаляване на неговото функциониране като цяло, спад в работата на хормоналната система. Ако пък долното, диастоличното налягане превиши 90 или още повече - 100 мм, то в случая почти винаги причина за тези показатели е намалената работоспособност на бъбреците. Значи е необходимо да се заемем именно с тях, да ги приведем в нормално състояние. Тогава ще се нормализира и диастоличното, и систоличното кръвно налягане. Ако разликата между двете граници - систоличната и диастоличната -е 30 мм и по-малко, тогава трябва да се обърне сериозно внимание на състоянието на сърцето - в частност на лявата му камера.

- А как може да се помогне на бъбреците?
- Народната медицина предлага много и понякога полезни рецепти, диети и т.н., но от своя опит аз мога да ви препоръчам следното средство. Когато сутрин си правите чай, добавете и две клонки с листа от френско грозде, както и няколко листенца прясна коприва.
Тези лекарствени растения прочистват организма и стимулират работата на бъбреците и на червата След като си изпиете чая, още веднъж залейте суровината (френското грозде и копривата) с гореща вода и я оставете да престои до обяд. След това продължете да пиете от тази отвара, ефектът дори е още по-голям.

- Как се постъпва, ако диастоличното кръвно налягане е нормално, а систоличното - високо? Необходимо ли е да се приемат лекарства, или се налагат други действия?
- В случая е необходимо да се увеличи интензивността на живота - не стойте пред телевизора часове наред, движете се повече, не се успивайте, яжте по-малко, не водете разгулен живот.
Променете не само начина си на живот, но и своите житейски
ценности Ние, хората, се стремим да удовлетворяваме желанията си, материалните си интереси и по този начин потискаме нашата хормонална система. А чрез нея си взаимодействаме с “невидимия свят” и получаваме енергия. Най-важното обаче е да се отървем от суетата и да се разкрием пред Бога.

- Как помага на диагностиката различното кръвно налягане на двете ръце?
- В повечето случаи именно това помага да се изясни патологията. Ако при измерване на кръвното и на двете ръце разликата е в горната граница, то не работи нормално единият бъбрек. И то този, който е от страната на ръката с по-високо кръвно налягане. Ако долната граница е нормална, а горната - по-висока, и то от дясната страна, това означава, че някои органи от десния поток не получават достатъчно енергия, т.е. те са отслабени. Например простатната жлеза или половите органи, червата, черният дроб, стомахът. В този случай, за да се открие отслабеният орган, трябва да се установи къде точно човекът усеща болка, къде и по отношение на какво възниква алергична реакция, както и дали има запек и т.н. Трябва да се направи ултразвуково изследване на вътрешните органи. Така може да се установи нарушението на кой точно орган е причина за повишаване на кръвното налягане.

- Ако левият поток енергия е отслабнал, това означава ли, че систо-личното налягане отляво е по-високо?
- В такива случаи се обръща внимание на сърцето, на задстомашната и щитовидната жлеза. Именно тези органи са определящи в левия поток. И също се търсят начини за укрепване на отслабения орган; не се гълтат таблетки за изкуствено понижаване на кръвното налягане.
Съществува още една много важна причина, на която трябва да се обърне внимание. От тази страна, където кръвното налягане е повишено, артериите са свити, в резултат на което намалява кръвоснабдяването на съответното полукълбо в главния мозък. Тогава скоростта на протичане на мозъчните процеси в лявото и дясното полукълбо е различна. Всичко това води до доста сериозни последствия. Например, ако разликата в кръвното налягане, измерено и на двете ръце, е повече от 20 мм, възниква опасност от инсулт, защото се нарушават мозъчните процеси.
Това състояние може да стане причина за болестта на Мениер. При рязка промяна на положението на главата, при рязко и бързо ставане, при бърза смяна на зрителните образи - например при пътуване, лявото и дясното полукълбо на главния мозък реагират с различна скорост на всичко и болният получава виене на свят. А при децата такова състояние (разлика в показателите) може да стане причина за енуреза или хидроцефалия.

- Какво ще посъветвате нашите читатели в случай на повишаване на кръвното налягане?
- Измерете налягането на двете си ръце. Ако е повишено, но симетрично (еднакво на двете ръце), силно натиснете с пръсти задната, тилната част на шията си от двете страни; отляво и отдясно на гръбначния стълб; от нивото на раменете до основата на черепа и вдлъбнатините под него. Можете и да помасажирате зоната от врата до раменете. Ако на едната ръка кръвното налягане е по-високо с 10 мм от другата, направете същите процедури, но само от едната страна.


« върни се назад

Автор: Редактор
Посетена за седмицата: 9104 пъти (01 февруари 2008   08:26)

  18 септември 2013 12:05   |   Грациела Ковачева   |   Русе   |  
От кого е статията?
  22 юни 2012 12:18   |   Trifonov   |   Хасково   |  
Според мен статията е написана като е използвана стара информация.
Давам някои мои практични съвети към ползващите подобни апарати , дано бъда полезен за някои .
Сигурен , че другите няма да са съгласни с моето мнение.
Ето :
Дори и по евтините апарати могат да измерват сравнително точно , но при определени условия. Трябва да се има предвид че при тези апарати за китката измерването е строго индивидуално и зависи от много фактори. Някои по надолу са ги казали : възрастта , състоянието на вените . Добавям сгъването на ръката в лакътя . Не винаги шаблонното препоръчване от производителя апарата да бъде на равнището на сърцето е валидно. Повторното измерване да става през интервал от 5 до 10 минути с цел успокояване налягането във вената .
За да бъде измерването на кръвното налягане точно , предварително установете чрез сравняване показанията с друг апарат с маншон на бицепса . Това го установете след няколкократни пробни измервания и сравнения . Установете положението на ръката дали да е нагоре под остър ъгъл сгъната , под прав ъгъл или надолу под тъп ъгъл. Това се налага поради изброените по горе причини . Тук вече калцирането на вените е от съществено значение .След това калибриране вашият апарат ще мери сравнително точно . Казвам сравнително точно , защото точно мерят само лабораторните апарати и разбира се тези образци от висок професионален клас .
В подкрепа на горното , направете следния експеримент : първо при измерване вдигнете ръката право нагоре , повторно измерване с свободно пусната надолу ръка . Сами преценете показанията .
Много точно мнение е дала Dara | Sofia | на 03 февруари 2010 13:51 .
Желая на всички здраве и успех .
  21 февруари 2012 18:17   |   Ива   |   София   |  
Извинете, кой е този кардиолог?
  12 август 2011 11:32   |   Александров   |   София, България   |  
П реди вси4ко когато измерваме кръвното налягане трябва да сме наясно какво измерваме.. Динамика на работата на сърцето е моделирана от Норберт Винер преди пове4е от 40 г. Тя се описва с доста сложен математи4ески апарат . Във всеки слу4ай кръвното налягане освен двете стойности, които измерват с апаратите кръвно налягане има преходен процес с експоненциален характер. При измерване на горната граница може да се измери пика на преходния процес. Това се извършва обикновено от електронните апарати. Но за някои тренирани хора този пик е твърде висок, но с ниска интегрална стойност. Изследване на характера на преходния процес може да стане като артериално, -венозната система се третира като тръбо
провод с променлив .диаметър.След това да се моделира с електронна верига с кондензатори и съпротивления. Тези вериги са добре изу4ени в електротехниката и
се описват с диференциални уравнения с познати решения..
  03 август 2011 05:50   |   Beyonce   |     |  
Dag naibbt good stuff you whippersnappers!
  18 април 2010 07:00   |   Angelina   |   Toronto   |  
Statiyata e mnogo polezna ! Ako ne ste mnogo ogranicheni informatsionno-lesno shte razberete-za kakvo govori avtorat.Bog e edinstvenniyat iztochnik na vsyakakvi vidove energii v kosmosa,t.e. i v nas ! Kolkoto chovek poveche si misli za duhovnite neshta-se izpalva s radost ,mir i liubov.Tova sa Bojestvenni kachestva,koito vnasyat v nas samo polojitelna energiya,s koyato e predostatachno za organizmat ni da funktsionira napalno normalnomoyata svekarva pochina na 94 g. sas kravno 120/80,zashtoto beshe postoyanno zaredena s energiya ot gore-tya sama otvaryashe "vratite na sartseto si " za tazi energiya !!!.Obratno,horata,koito sa "zazemeni!",t.e. zanimavat se samo s materialni neshta,te vinagi imat zabolyavaniya,poradi prostata prichina-lipsa na energiya ot Boga-"krancheto na energiynite dostavki ".Takiva hora se zablujdavat,che mogat da si vkarat energiya v tyaloto samo ot nay-hubavite hrani,ot nay-hubavite napitki,no tova e zabluda.Energiyata,koyato chovek poluchava ot hranata i vodata e vajna ,no e minimalna;tya ne e dostatachna za edin zdrav organizam,koyto da e preizpalnen s energiya.Bojestvennata energiya e nay-poleznata za choveka -tya se dava,kogato ya poiskash ! Ot lichen opit vi pisha...lekari s godini nared ne mojaha da me lekuvat,no BOG me izlekuva.Ne mu platih nishto-samo mu davam postoyanno liubovta si . I sam izpalnena s energiya i sas zdrave!!!
  03 февруари 2010 13:51   |   Dara   |   Sofia   |  
Какво говорят показателите на кръвното налягане.
Първоначално трябва да се разгледат показателите на двете ръце паралелно. Ако има повишаване на показателите само по отношение на горната граница, систоличното налягане, това е знак, че е налице общо енергийно отслабване на целия организъм. Следователно намалява качественото му функциониране като цяло, има спад в работата на хормоналната система. Ако са повишени показателите само на , тоест диастоличното налягане, до 90 или до 100 мм, най- често това означава намалена работоспособност на бъбреците. Трябва да се направи всичко възможно бъбречната дейност да се нормализира, а това ще доведе до нормализиране както на диастоличното, така и на систоличното налягане. При положение ,че разликата между двете граници е повече от 30 мм и по-малко, вниманието трябва да се насочи към сърдечната дейност и по- конкретно към лявата сърдечна камера.

Когато горната граница е повишена, но на едната ръка тя е с по- значима разлика, тогава трябва да се внимава за дейността на бъбрека, който се намира от страната на ръката с по- високо кръвно налягане. В случай ,че долната граница е нормална, а горната по-висока от дясно, това доказва, че някои органи от десния поток не получават достатъчно енергия и дейността им е отслабнала. Това могат да бъдат : простатна жлеза, черва, черен дроб, полови органи, стомах. Нужна е точна диагностика. Ако е отслабнал левият поток енергия , трябва да се насочи вниманието към сърцето, задстомашната жлеза или щитовидната жлеза.

При разлика в кръвното налягане, което е мерено и на двете ръце, е повече от 20 мм, вече съществува потенциална опасност от инсулт, тъй като има нарушения на нормалните мозъчни процеси.

Прибързаното вземане на таблетки за понижаване на кръвното налягане не е препоръчително. Трябва много точен анализ на показателите, взети от двете ръце, за да е качествена диагнозата и съответно да се назначи ефективно лечение.
Взето от FITNES-BG.COM
Статията е прекрасна! Имам забележка само за заглавието.не е необходимо да сме толкова крайни! \\\"НИКОГА не казваите НИКОГА !
  03 февруари 2010 12:27   |   Тони   |   Sofia   |  
Винаги ще има по "ЗНАЕЩИ" Статията е страхотна.До сега никъде не съм чел за евентуалната причина на миниеровия синдром.и не само това. Вие знаехте ли че с измерване на кръвното на дясната ръка може да се открие аномалия в задстомашната жлеза или черния дроб или стомаха и др.Колко от вас си мерят кръвното на двете ръце? Или кое ДжиПи ви го мери по този начин? Вместо да благодарите и да кажете Евалла или Машалла т.е. Браво с главно Б , вие се олигофренясвате със шибаните си забележки. СМЕШНИЦИ!!!
ВЕЛИКИТЕ ЗНАЯЧИ!!! С извинение пред всички останали които оценяват статията като цяло. Когато човек се ядоса, е способен да измисли даже нови думички.С уважение и почит.
  02 юни 2009 15:36   |   Веско Станев   |   Варна   |  
Мисля ,че и самите електронни апарати са от различни класовеи видове.-такива за мерене на китката доста неточни и други над лакета,за които смятам че дават най-точни стойности.Сега ще си купя от последните,защото наистина живеем в 21 век.
  04 януари 2009 12:12   |   Симеон   |   София   |  
Винаги е имало непосветени. Така, че не се учудвам от квалификациите употребени от МИКИ.Никой не отрича постиженията на съвременната медицина и все пак в 21-ви сме. Все повече учени са в час с енергийните учения и връзката човек / космос, макар все още не съвсем популярни. Поздравявам автора на статията. Тя ме накара да си измеря кръвното на двете ръце. Резултатът е: Лява 86/63 , п.89 Дясна 130/66, п.89. Пациент съм с направена ангиопластика на сърцето и при всички прегледи ми измерваха кръвното само на лявата ръка и въпреки стойности около 100/65 ми даваха препарат за понижаване на кръвното за "всеки случай", тъй като съм наследствен хипертоник. Сега съм наясно, че има някаква аномалия при мен и трябва да се търси причината за нея.
  14 май 2008 21:51   |   MIKI   |   България   |  
Електронните апарати са достатъчно точни! Дори превъзхождат в някои отношения "обикновенните" . ...И още нещо - каква е тази "енергия", която не достига до "някои участъци на нервната система" - що за глупости???...Цитат: "Тази енергия ние получаваме от така наречения невидим свят, от физическия ефир. Тя е невидима за нас, но
именно тя определя нашия живот. Сега да се върнем към кръвоносните съдове. Техният тонус зависи от нервите и докато те получават достатъчно енергия, съдовете са в нормално състояние. Но ако по някаква причина енергията се окаже недостатъчна, нервите започват да я търсят, напрягат се и вследствие на това притискат кръвоносния съд, свиват го и възниква спазъм на съдовете. Такъв е характерът на всеки спазъм, включително и на епилептичния. " ?????????? Моля - не използвайте думи на които не знаете значението !!!
  19 април 2008 16:56   |   иван василев   |   България   |  
Ако заглавието на тази статия е писана от доктор, да вземе да прочете за продуктите на МИКРОЛАЙФ и ОМРОН!
Или да ми обясни как очите и ушите на човек ще
са по чувствителни от електронния сензор! Докторе живеем в 21 век!
В медицината вече се използват скенери и ехографи!
  14 април 2008 22:36   |   Ивайло Праматаров   |   Европа   |  
Моля, не намесвайте Господ в здравните въпроси. Медицината е наука, макар и неточна. Избрали сте добър подход за достигане до интелигентните и образовани хора, но за ваше съжалене живеем в секуларно общество и държава. Иначе сайта е много полезен и се надявам мнението ми да остане публикувано, както на другите читатели.
  29 февруари 2008 19:48   |   Апостол Апостолов   |   София   |  
Новите електронни апарати отчитат съвсем точни резултати. Но са малко скъпички.

Апостол Апостолов
www.Pisaneto.com
  25 февруари 2008 17:57   |   ana ivaniva   |   sofiq   |  
наистина информацията е много важна Личните лекари би трябвало да мерят кравното и на двете ръце Хубаво е че Ви има БЛАГОДАРИМ ВИ
  21 февруари 2008 12:43   |   пенка димитрова   |   габрово   |  
Нямах представа от тези неща! Защо лекуващите лекари не ги кават? Благодарна съм за тази информация!
Поздрави и най -сърдечни пожелания на целият Ви екип!

lekar.bg препоръчва: