Бъбреци. Бъбречнокаменна болест

Рецептите на Петър Дънов

Бъбреци. Бъбречнокаменна болест Най-лесният и ефикасен начин за изкарване на камъните от бъбреците: в половин кофичка кисело мляко се слагат 20 стръкчета ситно нарязан магданоз. Изяжда се вечер 30 мин преди храна. Процедурата се повтаря докато камъкът излезе.

***
Изкопава се корен от дрян, тънък като свещ и дълъг един метър. Накълцва се на ситно и се слага б 2 л бода. Вари се 30 минути След това се оставя да изстине и се прецежда. Пие се по 1 кафена чашка 3 пъти на ден. Рецептата е толкова ефикасна, че изкарването на песъчинките не се усеща.

***
Билката борш се смила на брашно и 3 сутрини на гладно се взема една рабна чаена лъжица с малко мед или кисело мляко за по-лесно преглъщане. Два дни се почиба и 3 дни се взема лекарството. След месец проверявате дали са изх ърлени камъните. Ако са останали песъчинки, продължавате лечението.

**
В три чаши непреварено мляко се сипва една чашка стрити семена от лен. Слага се да ври докато остане само 1 чаша.
Прецежда се и в продължение на 5 дни се пие по 1 чаша. Възможно е да се почувства болка, което означава, че се разтварят камъните и пясъкът. След това болките отшумяват и настъпва облекчение. След една година лечението се повтаря.

***
Най-бързият начин за изчистване на камъните е като в 3 л вряла вода се слагат 3 с.л. ленено брашно. Ври 10 мин и след изстиване се добавят 2 лимона и 3 лъжици мед. Пие се 20 мин преди ядене 3 пъти дневно по 1 винена чаша в продължение на 3 месеца, като камъните излизат без да се усетят.

***
В 1 л бода се слагат 3 с.л. ечемик и една овес. Сместа се вари, докато остане половината. Пие се 3 пъти дневно преди ядене в продължение на 3 месеца.
Средно голяма диня се срязва на две половини. Посипва се обилно със захар. Слага се във фурната и се пече до свиване на кората. Полученият сок се прецежда през марля и се пие 3-4 пъти дневно преди ядене. Ако с първата опечена диня не изхвърлите камъка и пясъка, то процедурата се повтаря.
***
За почистване на пясък се използва малка диня (1.5 кг) и се отрязва отгоре и се налива 100 г зехтин. С лъжица се разбърква добре и след тоба се изяжда наведнъж. Лежите в леглото 90 минути.« върни се назад

Автор: Редактор
Посетена за седмицата: 2608 пъти (21 юли 2007   14:52)

  14 септември 2010 10:17   |   БКБ   |   София   |  
На сайта на Сдружение на пациентите с бъбречно-каменна болест http://bkb.bg/ има диети при различните видове камъни, както и голямо количество информация относно бъбречно-каменна болест.

Освен диетите, има и калкулатор за изготвяне на дневно меню, но трябва да знаете какъв тип са камъните ви. Предполагам, че този сайт ще е полезен за хората с камъни в бъбреците: http://bkb.bg/
  22 април 2008 23:47   |   Пиги   |   София   |  
Моля ви да споделите опита си по дадените рецепти на Петър Дънов, да посочите вашия опит от приложението им.

lekar.bg препоръчва: