Артрит

Рецептите на Петър Дънов

Артрит Лечение на артрита с помощта на 3 съставки: ябълков оцет, сол и етилов алкохол. Смесват се трите съставки и се омесват с брашно, за да станат като тесто. След това се разстила като мекица и с него се превързва възпалената става. Постепенно ставата престава да боли, а след 10 процедури болките отшумяват напълно.

Три пъти дневно преди хранене се пие по една чаша 100 мл сок от моркови и целина.
***
Ревматоидният артрит да се лекува с тамян. При болки изпивате 1 ч.л. чист медицински тамян, като след това болките спират. Тамянът е отлично средство при всички ставни болки, а също така и срещу остеопороза.
***
Поставят се на ставите затоплени дъбови листа - болката бързо отминава. Заедно с това се пие отбра от коприва, брезови листа и плодове от шипка. Смесват се в еднакви пропорции. Освен дъбови листа може да се използват и върбови кори.
***
Сварява се в два литра вода едно стебло от билката слез. Към тоба се добавят дбе шепи трици и една чаша свинска мас. След като сместа изстине и се разбърка добре, намазва се на парче памучен плат и се слага на болното място. След това върху него се увива найлон и се завързва с бинт. Така престоява цяла нощ. На сутринта подутините и болките ги няма.
***
Смесват се равни части стръкове от пача трева и полски хвощ, листа от мечо грозде, цветчета от метличина, царевична коса, брезови пъпки и бобови шушулки. Една лъжица от сместа се залива с една чаша вряла бода, държи се на вряща водна баня 10 мин, оставя се да кисне 30 мин и се прецежда. Пие се по половин чаша четири-nem пъти дневно 30 мин преди ядене. Същата рецепта е подходяща и при подагра.
***
Два дафинови листа се начупват на ситно и врят 10 мин в 300 мл вода. След това съдът се похлупва и се оставя два часа. Пие се по 1 кафена чаша 3 пъти на ден 30 мин преди ядене. Процедурата продължава две седмици, почива се 10 дни и при необходимост се повтаря.
***
Изгарят се сухи лозови пръчки. Взема се пепелта и се смесва със свинска мас (несоле-на). С тази смес се мажат засегнатите от артрита части. След едномесечно прилагане болките ще изчезна напълно.
В силна домашна ракия се слагат начукани диви кестени. Сместа престоява 3 дни. С тази течност се мажат засегнатите от артрита места.

***
Едно пакетче сяра за външна употреба и едно бурканче мед се смесват и разбъркват, докато се образува смес, гъста като крем. Болното място се маже чрез втриване и се увива. Ако артритът е на ръцете, се ползват стари ръкавици. Прави се вечер и се повтаря 10 пъти.

.« върни се назад
Посетена за седмицата: 26430 пъти (16 юли 2007   13:46)

  21 февруари 2014 12:58   |   иво   |   София   |  
Бойка, би ли споделила деталйно изпитаните лично от теб рецепти - по колко от всяка съставка, в какъв вид /ако е от значение/, колко от получената смес се слага, колко време се държи ...... Всичко, което е от значение.
Благодаря ти и хубав ден!
Аз лично зная схема за мощно провокиране на естествените процеси в костната система с дафинов лист, но е - 5 грама листа /да не са прекалено стари, т.е. повече от година/ се варят 5 минути в 300 грама вода. После се оставят да киснат още 3 до 4 часа и после се прецеждат. Пие се на МАЛКИ глътки през целия следващ ден, т.е. в продължение на 12 часа. Повтаря се три дни подред. После се почива една седмица. После пак 3 дни. После се почива един месец. После пак 3 дни се пие. Следва почивка от 3 месеца. Ако се налага да се продължи още - се повтаря през 3 месеца, до навършване на 1 година. Ако се наложи още /при наистина много тежки случаи/ се прави до 2 пъти годишно.
А за шиповете е следното - две пресни кокоши яйца се слагат цели / черупките/ в буркан и се заливат до покриването им с винен оцет. След 3 дни, черупката се е превърнала в ципа, и се маха. Добавя се 150 мл терпентин и се разбърква добре, до хомогенизирането на сместа. С получената смес се намазва добре вълнен парцал и се поставя на опшипеното място, веднъж на ден. И сега времето на задържане върху мястото:
1 ден - 6 минути; 2 ден - 6 минути; 3 ден - 6 минути; 4 ден - 8 минути; 5 ден - 10 минути; 6 ден - 12 минути; 7 ден - 14 минути; 8 ден - 16 минути; 9 ден - 18 минути; 10 ден - 20 минути. Като се стигне до 20 минути, се продължава 20 дни по 20 минути. Това е за шипове по цялото тяло, освен на петата.
  21 февруари 2014 12:40   |   Бойка   |   мадрид   |  
Споделям опит с описаните рецепти: Отварата с 2 дафинови листа в 300 мл. вода премахва болките и отоците . Пепел от лозови пръчки ,свинска мас и едно зъбче счукан чесън лекува шип на рамото като превръзката се слага на петата само през нощта. Не повече от 5 поредни пъти,, за да не причини изгаряне на кожата на петата,слагайте подхранващ крем или дефламол.
  23 септември 2013 16:58   |   Иван   |   Sofia   |  
До Мирослав:
Абе пич, ти нормален ли си. Почети малко, образовай се.
  13 юли 2013 14:14   |   Мирослав   |   пловдив   |  
Ей лъжци, тези рецепти са от книгата на Христо Мермерски.
  07 април 2013 22:43   |   нина   |   пловдив   |  
Очаквах да прочета мнения за рецептите? Дали някои ги е правил и т.н. не проповеди...
  09 януари 2011 13:53   |   igochev   |   София   |  
"Невероятно е че при тези постижения в науката и медицината артритните заболявания и остеопорозата са такъв бич за хората чувстваме се безпомощни и приемаме болката."
Не съм съгласен. Къде и кое е голямото постижение на традиционната, т.е. официалната, западната медицина ?!? Източната лекува какво ли не! Не са един, не са двама лечителите, които лекуват и рак, и имунни заболявания, и диабет /дори крайни стадии/, и високо кръвно и ... биквално какво ли не. А болката - НЕ я приемаме - подтискаме я с изкуствени медикаменти, с което се залъгваме, че сме "по-добре". Болката е сред първите приятели на човека - тя е онази, която му подсказва, че не е в добро здраве, че има проблеми на точно определени места в тялото си... Лошото е че не я приемаме изобщо! Култура на хранене - !?!? Що е то и има ли почва у нас ! Магазините преливат от изкуствени, отровни храни! Бих казал, върху тази почва трудно се гади култура на хранене. Но не и невъзможно. За добро, надявам се, възникват все повече и повече подобни сайтове, в рамките на които можем да разменим знания и опитности по всякакви здравни въпроси. Държава, в която народът казва - "Да не дава Господ да влезеш в болница", имайки предвид отчайващото - и материално положение и отношението на персонала, няма право дори да изказва мнение по тези въпроси. Слободия и беззаконие! За съжаление това е най-типичното за родната реалност... Вкл в здравеопазването. На първо място, безусловно е долното печалбарство. Няма и наченки на признаци за реални грижи за здравето на населението. Който не вярва, дано не се убеди по болезнен начин! За съжаление, дори за хората с повече пари ... няма. Ако науката беше постигнала наистина нещо сериозно, нямаше да се наблюдава все по-масово пренасочване на официални медици към попрището на древната източна медицина, с хилядолетни опитности! Да не забравяме, че търговията с лекарства е на второ място в света, по търговски обороти след търговията с оръжия ! Стотици милиарди всяка година за лекарства и "медицинско" обслужване! /Без никаква гаранция за определени резултати!/ Кой може да се изправи срещу толкова алчност ?!
Да, един Господ само! И не - и всички негови хора!
Бъдете свободни и здрави!
  25 юни 2009 12:14   |   Марияна   |   Габрово   |  
Някой знаели дали може рецептите да се прилагат при малки деца и в какви дози
  31 декември 2008 22:09   |   Таиса Пан   |   Gabrowo   |  
Така е,защото нямаме никаква култура на хранене...Задоволяване на глад не е живот,а съществуване...
"Храната е вашето лекарство, а лекарството е вашата храна" тази мъдрост кой я чува?По какво се различаваме от маймуните?!
  26 декември 2008 13:14   |   gd.bg   |   Russe   |  
Невероятно е че при тези постижения в науката и медицината артритните заболявания и остеопорозата са такъв бич за хората чувстваме се безпомощни и приемаме болката.

lekar.bg препоръчва: