Болка в гърба

Болка в гърба Болките в гърба се свързват със стойката на тялото, но се влияят също от хранителния режим, храносмилането и стреса. Почти всички хора ги изпитват от време на време. Много природни методи се справят успешно с проблема.
МЕДИЦИНСКИ ПЛАСТИРИ ЗА 32 ЛЕВА БЪРЗО СПИРАТ БОЛКИТЕ В ГЪРБА!

КЛИКНИ ТУК И ПОРЪЧАЙ!

Болките в гърба може да са незначителен проблем, ако отшумят за ден-два, но са в състояние да създадат сериозен дискомфорт. Те възникват в резултат на травма или носене на тежки предмети, необмислено натоварване при упражнения, неправилно вдигане а тежести, извиване или навеждане. Неестествената стойка, обездвижването, седенето на едно място в определена поза за дълго време, бременността и наднорменото тегло също причиняват и влошават болките в гърба. Друг фактор е стресът. Рядко причината може да бъде заболяване, което няма пряко отношение към гърба, например инфекция на пикочния тракт.

Причини
Структура на гръбначния стълб
Гръбнакът се състои от 33 тясно свързани прешлена. Между първите 24 са разположени естествени амортисьори, съставени от хрущялни дискове, изпълнени с вещество, подобно на гел. Целостта на гръбначния стълб се поддържа от сухожилия (дебели пръстени от влакнеста тъкан), мускули и от фасетните стави на всеки прешлен.

Болката в гърба може да е свързана с нарушени функции във всяка част от сложното устройство на гръбначния стълб (вж. илюстрацията) и често е провокирана от натрупване на фактори като:
• Разтегнати мускули или сухожилия.
• Увредена фасетна става на прешлен.
• Мускулен спазъм, получен като защитна реакция срещу обездвижване на гърба след травма, пренатоварване или стрес. Тогава мускулите около уязвимата област се напрягат и сковават болезнено, като така възпрепятстват каквито и да било движения.
• Херния на междупрешленен диск. Болката се обуславя поради изскачане на меката сърцевина на диска, която притиска нерв или дразни съседните тъкани. С годините дисковете „изсъхват" и стават все по-податливи на травми. Обездвижването също е фактор, който води до проблеми с тях.
• Ишиас - остра, пронизваща болка около кръста и надолу по крака, най-често причинена от остеоартрит или дискова херния, упражняваща натиск върху НЕРВ.
• Остеоартрит, който се оказва най-често срещаната причина за болки в гърба при хора на възраст над 50 години.
• Остеопороза, която намалява съдържанието на калций в прешлените и затова те лесно се чупят или нараняват.
• Спинална стеноза, представляваща стесняване на гръбначния канал, което оказва натиск както върху гръбначния мозък, така и върху нервните окончания.

ПРОФИЛАКТИКА
Най-сигурният начин за предотвратяване на болки в гърба е съхраняването на неговата сила и гъвкавост чрез упражнения. Избягвайте пренатоварването и непремерените движения, които могат да доведат до травма. Следвайте изброените съвети:
• Не носете тежки чанти само в едната ръка или на едното рамо. Ако се налага, разпределете съдържанието в 2 чанти. Още по-добър вариант е използването на раница.
• За да вдигнете тежък предмет, приближете се възможно най-близо, свийте колене и вдигнете тежестта, като стегнете коленете и държите гърба си изправен.
• Докато носите някаква тежест и искате да се обърнете, не се извивайте от кръста. Вместо това завъртете цялото си тяло.
• Ако сте седнали, гледайте гърбът да е изправен, а кръстът да е с опора. При шофиране дръпнете седалката назад, за да увеличите ъгъла между бедрата и горната част на тялото.
• Носете удобни обувки, които не ви пречат да ходите нормално. Предписаните от ортопед стелки често облекчават болките в гърба. и Ако работите дълго на компютър, следете за правилната си стойка (вж. снимката). Ако не можете да стъпите плътно на пода, използвайте поставка за крака.
• Не се навеждайте, а клякайте, ако се наложи да извършвате дейности като плевене например.
• Спете на твърд матрак за добра опора на гърба, без да прекалявате с твърдостта. Ако пък е мек, го укрепете с помощта на дъска, поставена ме ду него и рамката на леглото.
МЕДИЦИНСКИ ПЛАСТИРИ ЗА 32 ЛЕВА БЪРЗО СПИРАТ БОЛКИТЕ В ГЪРБА!

КЛИКНИ ТУК И ПОРЪЧАЙ!

ЛЕЧЕНИЕ
Ако стресът влияе на болката в гърба, изполвайте техники за справяне с него
Топло и студено
Тази форма на хидротерапия стимулира кръобращението и оздравяването.
За да облекчите болката вследствие на мускулно разтежение или ишиас, поставете върху засегнатия участък потопена в гореща вода и добре изстискана хавлиена кърпа.
Оставете я за 2 минути и после я сменете с хавлия, потопена в студена вода, която трябва да преседи 1 минута. Редувайте ги в продължение на 15 минути. Това е особено ефикасно при болки поради мускулно разтежение, а при възпаление използвайте само студен компрес.

Извиване в легнала позиции
Плавното упражнение облекчава сковаността в гърба, но не се препоръчва, ако ви причинява болка.
Легнете по гръб. Поставете лявото стъпало върху дясното коляно и спускайте лявото коляно надясно, като се извивате в кръста. Дясната ръка е на лявото бедро. Протегнете ш лявата ръка встрани с дланта нагоре я следете с поглед. Отпуснете се за 1 минута и повторег1 с другия крак в обратна посока;

Билколечение
• Билките помагат за облекчаване на болката и сковаността и стимулират кръвообращението.
• Втрийте на болезненото място смес от еднакви количества глицерин и тинктура от кайенски червен пипер.
• Прилагайте често върху гърба горещи компреси с кора от червена калина, валериана, лайка или джинджифил.
• При ишиас втривайте в кожата си масло от жълт кантарион.
Хомеопатия
• Arnica: при болки в гърба вследствие на травма приемайте през устата 2 пъти дневно.
• Hypericum: за облекчаване на болки в гърба поради възпаление на нерв. Приемайте през устата 2 пъти дневно.
Други методи: Хиропрактика и остеопатия помагат при хронични проблеми в гърба.

Масаж при болки в гърба
Лек масаж на мускулите от двете страни на гръбнака често облекчава болката. Ишиасът се влияе от масаж на седалището и от разтягане на гръбнака. Последната техника отпуска скованите мускули по протежение на гръбначния стълб.

Масаж на седалището
Легнете по корем върху постелка или одеяло. Масажиращият коленичи до вас и размачква срещуположната част на седалището с бавни кръгови движения на цялата ръка, после масажира другата страна.

Разтягане на гръбнака
Коленичете на пода, като челото ви опира в земята, ръцете са опънати назад, а дланите са до стъпалата. За удобство може да поставите възглав-ничка между краката и седалището. Партньорът ви застава на колене до вас и поставя ръце в горната част на гръбначния стълб и в основата му. Той натиска с двете ръце и ви помага да разтегнете гръбнака.

КОГА ДА ПОТЪРСИТЕ МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ
• Болката не минава и се влошава.
Незабавно потърсете лекар, ако:
• Болката е внезапна и остра или не усещате крайник.

МЕДИЦИНСКИ ПЛАСТИРИ ЗА 32 ЛЕВА БЪРЗО СПИРАТ БОЛКИТЕ В ГЪРБА!

КЛИКНИ ТУК И ПОРЪЧАЙ!


« върни се назад
Посетена за седмицата: 14487 пъти (22 юни 2007   07:27)

  14 април 2012 21:48   |   Рефлексотерапевт Жоро Йоргов   |   София   |  
АНАТОМИЧЕН КОРЕКТОР
за стол и автомобил
терапия за вашия гръб и кръст - удобство при продължително седене
http://korektor.hit.bg

При болки в кръста и гърба, дископатии, дискови хернии, гръбначни изкривявания, неправилно седене.
Поставя гръбначният стълб в анатомично положение и освобождава напрежението от продължително седене и шофиране.
Възможност за лесно поставяне на автомобилна седалка, офис и обикновен стол.

Анатомичният коректор е чудесен избор за вашето здраве и стойка. Той е лек, удобен и лесно преносим. Поставянето на всякакъв стол е просто и лесно. Анатомичният коректор задържа гръбначния стълб в положение, което освобождава натоварването в прешлените и дискалните пространства, чрез правилно разпределение на тежеста на тялото. Благодарение на коректора продължителното седене на работното място или пред компютъра не създава умора. В автомобил или автобус, особено при продължително пътуване, осигурява комфорт и удобство – кръстът не се изпотява и изчезва усещането за напрежение от продължителното седене и вибрациите. Анатомичният коректор се препоръчва за хора с проблеми в кръста, неправилна стойка при седене и изпотяване на гърба. Той е чудесно средство за профилактика на гръбначния стълб. При наличието на заболяване той подпомага терапевтичните мерки и усилва ефекта на лечението. Анатомичният коректор е важно приспособление за вашите деца, седящи неправилно и изгърбено на стол. Той задържа правилната стойка с изправен гръб - основна причина за гръбначните изкривявания. В моята практика на рефлексотерапевт често препоръчваме на пациентите анатомичния коректор. До 70 % от случаите на костно ставни заболявания са свързани с неправилното телодържане при седене. А работата и ежедневието все повече ни поставят седящи.
  10 юни 2011 14:44   |   поли   |   sofia   |  
Провокира ме мнението на Еленка.На вас може космодиска да не ви е помогнал,но аз вече го нося непрекьснато 10 год./само долната част/и сьм много доволна.В момента сьм сложила и горната част защото ме боли гьрба и се чуствам добре.Като не ви е помогнал защо не сте го вьрнали.Аз не го рекламирам,но си казвам моето мнение.Това,че на вас не ви е помогнало не значи,че не помага.
  22 януари 2011 17:12   |   еленка   |   сливен   |  
здравейте.чудя се на тия хора който правят реклама на космодиска как си слагат грях на душата.този космодиск нищо не действа.за пари този свят е съгласен да си продаде душата на дявола.носила съм го поне 3 години нищо не помага.стои в шкафа.вярваите ми бедни българи не си даваите парите на вятара.ака всички сме искрени няма да си даваме парите за глупости.
  03 май 2008 16:36   |   bpetrov   |   Sofia   |  
Продуктът е носител на златен медал в медицинската категория на INPEX SHOW, едно от най-реномираните изложение за нови технологии, проведено в Питсбърг 15-18 март 2002 година.
www.diskdr.co.kr

DISK CURER
DISK DR.

Slipped Disk Curer-Disk Dr. – отлични резултати в лечението и бързото отстраняване на болката, в резултат на намаяване на натоварването на лумбалните прешлени чрез научно доказано и прецизно въздействие на специален ефект “въздушен джоб”.

Модел: WG30

Disk Dr. е произведен в съответствие със следните стандарти:
- ISO 9001-2000 – Международна система за управление на качеството
- ISO 13485 – Международна система за качество на медицинските изделия
- EN 46002 – Европейска система за качеството на медицинските изделия
- CE марка

Революционен тракционно-опорен колан за поддържащо лечение на херния на лумбален диск и болки в долната част на гърба. Disk Dr. представлява уникална разширяваща се система на основата на “въздушен джоб”, която спомага за ефективното лечение и облекчаването на болката чрез намаляване на натоварването на лумбалните прешлени.

Специалните патентовани колони на Disk Dr., които се разширяват вертикално, осигуряват механична подкрепа за лумбалните прешлени. Опорният колан служи като корсет между долната част на гръдния кош и ханша на пациента, като отклонява силите, въздействащи върху лумбалните прешлените, като по този начин намалява налягането върху тях.

Опора, гъвкавост и удобство - Disk Dr. съчетава отлична опора с гъвкавост. Disk Dr. позволява висока степен на мобилност за хората, имащи активен начин на живот, като в същото време подсигурява податливата лумбална област на гръбначния стълб.

Фигура – стр. 2
Механизъм на разширение
11 см широк – преди надуване
18 см широк – след надуване
Тракционно - опорният колан се разширява във вертикална посока с около 7 см, като по този начин спомага за увеличаване на разстоянието в междупрешленното пространство.

Снимка 1
Преди надуване изглед отзад

Снимка 2
След надуване изглед отзад

Снимка 3
След надуване изглед отпред

Модел: WG20-LITE

Disk Dr. Waist - Disk Dr. за кръста

1 Дюза за вкарване на въздуха
Позволява лесно свързване с помпата за надуване. За да изпуснете въздуха от тракционно - опорния колан, просто отвъртете дюзата.

2 Силният медицински магнит от 1600 гауса бързо премахва болката в долната част на гърба.

3 100% памучна тъкан
Щади кожата и намалява проблемите при чувствителна кожа. Дългосрочното удобство се гарантира от висококачествена и естествена памучна тъкан.

4 Еластичен помощен колан за допълнителна сигурност и регулиране с едно действие.

5 Конектор за прилепване с едно действие, тип Велкро позволява използване и точно регулиране за максимално удобство и опора.


Внимателно използване на продуктите Disk Dr.

• Надуйте тракционно - опорния колан до налягането, указано за съответния модел. Прочетете внимателно инструкциите за ползване. Не надувайте прекалено много. Пазете тракционно - опорния колан далече от остри или горещи предмети.

• Не използвайте продуктите Disk Dr. до три месеца след извършване на операция на гръбначния стълб.

• {Disk Dr. Waist} При чувствителна кожа под тракционно - опорния колан може да се носи тънка памучна дреха например тениска, въпреки че най-ефективно е носенето му направо върху кожата.

• {Disk Dr. Waist} През първите два-три дни на носене на продукта Disk Dr. болката може да се усили. В този случай носете Disk Dr. за не повече от два-три часа на ден. С постепенното отшумяване на болката, увеличавайте времето за носене. Ако усилената болка се задържи за повече от три дни, свържете се с Вашия личен лекар и/или дистрибутор.

Disk Dr. Waist се препоръчва за използване при:

• Дискова херния, протрузия на междупрешленните дискове

• Лумбално остро/хронично възпаление

• Спондилоиза и спондилолистеза

• Болка в долната част на гърба, причинена от свръхтегло

• Напрягащи дейности, изискващи вдигане на тежки предмети или продължително шофиране

• Болка в долната част на гърба от физичен произход, която изисква тракционно – опорна терапия

• Дегенеративни дискове

• Стеноза на гръбначния канал

• Ишиас

• Вродена слабост в кръста


Опция 1 – H/P
Опция 2 – F/P
Опция 3 – H/P – N

Disk Dr. е напълно оборудван с въздушна помпа.
Тракционно - опорен колан – Въздушна помпа за Disk Dr.


Disk Dr. Neck - Disk Dr. за шията

Disk Dr. Neck представлява изцяло нова концепция при лечението на херния на цервикалния диск. Революционното надлъжно разширение на тракционно - опорния колан помага за намаляване на вътредисковото налягане, като по този начин облекчава болката и спомага за възстановяване на пациента. Допълва останалите програми за лечение и помага за ускорено възстановяване на пациента.


Система на тракционно - опорния колан Disk Dr. Neck

Disk Dr. Neck се състои от разширяващ се тракционно - опорен колан в задната част, неподвижна яка за брадичката в предната част и въздушна помпа.

Модел NG20-M

Ръчна въздушна помпа – Модел H/P

1 Тракционно - опорен колан
Надуваем разширяващ се колан, осигуряващ тракционен ефект.

2 Яка за брадичката
Контурната предна яка има ергономичен дизайн за осигуряване на удобство, опора и стабилност.

3 Конектори за прилепване с едно действие, тип Велкро
Осигурява лесно прикрепване и от двете страни на тракционно - опорния колан.

4 Опорна рамка
Осигурява неподвижна точка за тракционния ефект. Предпазва от натиск върху челюстта и гръдния кош.

5 Дюза за вкарване на въздуха
Позволява лесно свързване с помпата за надуване. За да изпуснете въздуха от тракционно - опорния колан, просто отвъртете дюзата.


Надуване на тракционно - опорния колан
Преден изглед
Страничен изглед
Заден изглед

Основното за Disk Dr.

Disk Dr. – революционната амбулаторна система на тракционно - опорния колан дава предимства пред всички съществуващи колани за лумбална опора.


Ново медицинско изделие за лечение на дискова херния и болки в гърба

Уникалният и патентован дизайн за въздушна тракция на Disk Dr. различава продукта от всички останали съществуващи колани за гърба/шията, създадени с единствената цел да се ограничи движението на лумбалния/цервикалния гръбначен стълб. Disk Dr. не само осигурява изключително удобна опора, но има и допълнителното преимущество да упражнява деликатна тракция на лумбалния/цервикалния гръбначен стълб, като по този начин намалява вътредисковото налягане и осигурява бързо и ефективно облекчаване на болката.

Изследванията на патологията, извършени от отделите за ортопедична хирургия в Университетската болница “Сеул Пайк” и Болница “Сангийе Пайк” от 1995 година насам показват, че около 85% от пациентите подобряват състоянието си до три дни след започване на използването на Disk Dr. Рентгеновите изследвания показват възстановяване на лумбалната лордоза и разкриват, че разстоянието на междупрешленните дискове на 4-ти и 5-ти сегмент в лумбалната област се е увеличило средно до 3 мм. Оказва се, че полученото в резултат на действието на Disk Dr. намаляване на вътредисковото налягане намалява болката и осигурява продължително предприето лечение при дълготрайно носене на тракционно - опорния колан.

Фигура

Лиценз на медицинското изделие в Корея: номер 97-96
Лиценз за производство на медицинско изделие: номер 651
Клинична консултация – Отделение по ортопедична хирургия, Университет Инийе, Университетска болница “Сеул Пайк”, Корея
Корейски патентен номер: 142202
Японски патентен номер: 2911437
Американски патентен номер: 5980560
Международен апликационен номер: PCT/KR00/00368
FDA ER номер 9611754 и Номер на вписване на изделието В 115761 в САЩ
Нотификационен номер BE/CA01/2-03702-00001 в Белгия
Нотификационен номер BE/CA01/2-03702-00002 в Белгия
ISO 9001-2000
ISO 13485
CE марка


Рисунка

Пролабирал материал на nucleus pulposus притискане на гръбначния нерв
Dura mater на гръбначния стълб
Cauda equina
Коренче на дорзалния гангли
Nucleus pulposus

Дискова херния herniated nucleus pulposus
гръбначните нерви се притискат латерално

Sacral Cord
Дискова херния herniated nucleus pulposus

Пролапс
Компресиран гръбначен нерв

Disk Dr. представлява истински пробив в лечението на дисковата херния, доказан в резултат на продължителна дванайсетгодишна програма за изследване.

Нормалната анатомия, възстановена след лечение, използвайки Disk Dr.

Принцип на действие:

Преди лечението: Пролабиралият или протрузирал междупрешленест диск или херниранота ядро herniated nucleus pulposus притиска корените на нерва, причинявайки болка.

След лечението: Disk Dr. помага за възстановяване в предназначената позиция на междупрешленния диск или хернираното ядро nucleus pulposus, като увеличава междупрешленното пространство и по този начин намалява налягането между лумбалните/цервикалните прешлени.


Disk Dr. Waist – Резултати от клинични изпитвания

Настоящите изпитвания са извършени от Департамента за ортопедична хирургия, Колежа по медицина, Университет Инийе, Университетската болница “Сеул Пайк”, Корея, от професор Бюнджик Ким и Шиноо Парк и техните екипи.

1. Въведение

Това изпитване на проявената ефективност на Disk Dr. след използването му от пациенти с болки в долната част на гърба, оценява нивата на болката, рентгенографските промени и силата на флексорните и екстензорните мускули в лумбалната област чрез използването на изокинетично устройство за оценка.

2. Предмет и методология на изследването

1. Профил на пациента

Общо 22-ма пациенти с остро или хронично лумбаго, на възраст от 19 до 58 години и средна възраст 44 години; осем пациенти на възраст от 50 до 59 години, девет мъже и тринадесет жени; девет пациенти с дискова херния; девет пациенти с остро лумбаго и четири пациента с хронично лумбаго.

Таблица 1. Разпределение по възраст и пол

Възраст Мъже Жени Общо
20-29 години 2 1 3
30-39 години 1 3 4
40-49 години 2 4 6
50-59 години 3 5 8
60-69 години 1 0 1
Общо 9 13 22

2. Методология на изследването

На първо място бяха използвани критериите на Макнаб за изучаване на промените в нивата на болката. На второ място бяха използвани профилни рентгенографии за анализиране на лумбалните и сакралните прешлени, след което бяха сравнени със снимките, направени преди носенето на Disk Dr. На трето място беше използвано TEF Trunk Extension Flexion устройство Cybex 6000 за измерване и анализиране на мускулната сила на флексорните и екстензорните мускули в лумбалната област.

3. Резултати от изследването

1. Промени в състоянието на болката

Критериите на Макнаб бяха измерени както следва: Отлично е състояние без болка, без ограничения в движението и което позволява на пациента да работи нормално. Добро е състояние, при което от време на време се появява болка, но което позволява да се работи нормално. Незадоволително обозначава леко подобрение, а Лошо отразява липсата на каквото и да било подобрение. Резултатите, отразени в Таблица 2, показват, че около 85 процента от изследваните пациенти са показали благоприятни резултати, като трима пациенти са заявили “Отлично” облекчаване на болката, а 15 са оценили като “Добро” състоянието на болката от общо 22-ма пациенти.

Снимки
Без тракционен колан рентгенова снимка преди прилагане на продукта
Разстоянието между лумбалните прешлени: 8 мм

С тракционен колан рентгенова снимка след прилагане на продукта
Разстоянието между лумбалните прешлени: 11 мм увеличение с 3 мм

Таблица 2. Облекчаване на болката преди и след прилагане на въздушния корсет Disk Dr.

Преди прилагане на Disk Dr. Преди прилагане на Disk Dr.
Отлично - 3
Добро 1 15
Незадоволително 17 3
Лошо 4 1

2. Рентгенографски изменения

Резултатите от сравнението на профилните рентгенови снимки на лумбалните и сакралните прешлени преди и след прилагането на Disk Dr. при 12 хоспитализирани пациенти показва възстановяване в посока на нормализиране на лумбалната лордоза, а разстоянието на междупрешленното дисково пространство между 4-ти и 5-ти сегмент на лумбалните прешлени се е увеличило средно с 3 мм.

3. Изокинетична оценка

Oт 12 хоспитализирани пациенти бяха избрани произволно трима за оценка с TEFTrunk Extension Flexion апарат Cybex 6000. Резултатите, представени на графиките, от сравнението на пълното усилие работа при 60 градуса/секунда ъглова скорост, максималното усилие, както и съотношението на максималното усилие към теглото и средната мускулна сила, измерени преди и след прилагането на Disk Dr. показват, че екстензорната мускулна сила се запазва за по-дълго време след използването на Disk Dr. Въз основа на това заключение достигнахме до извода, че Disk Dr. е полезен за укрепване на мускулната сила. От събраните резултати може да се заключи, че увеличената предна лумбална дъга, както се вижда от рентгенографията, се причинява не само от физическо въздействие, но и от увеличена мускулна сила.

4. Заключение

Резултатите показват, че 85 % от пациентите са заявили Отлични или Добри резултати след три дни носене на Disk Dr. 3 “Отлично”, 15 “Добро” от общо 22-ма пациенти. При рентгенографично изследване и изокинетичната оценка е установено увеличаване на предната дъга на лумбалните прешлени и увеличеното пространство между 4-тия и 5-тия лумбален прешлен. Освен това значително се подобрява мобилността на екстензорните мускули. Тези резултати са получени чрез субективно и обективно изследване на пациентите и ни кара да заключим, че Disk Dr. играе важна и ефективна роля при лечението на пациенти с остри и хронични болки в долната част на гърба.

5. Ефикасност и ефективност на Disk Dr.

Disk Dr. оказва влияние при лечението на пациенти с остри и хронични болки в долната част на гърба, в резултат на следните фактори:
- остра и хронична увреда на лумбалните прешлени
- херния на интервертебрален диск
- спондилоиза и спондилолистеза
- стеноза на спиналния канал


СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПРОДУКТА

Наименование на продукта Disk Dr. Waist - Disk Dr. за кръста
модел WG20-LITE / WG30
Размери Дължина Ширина Височина преди надуване Височина след надуване Измерване на кръста/см
Размери S 9.40 15 110 180 -69
M 1021 15 110 180 70-79
L 1102 15 110 180 80-87
Xl 1183 15 110 180 88-95
2XL 1263 15 110 180 96-102
3XL 1343 15 110 180 103-110
4XL 1423 15 110 180 111-117
Тегло Около 270 грама
Външна повърхност Полиуретаново покритие на памучен плат
Вътрешна повърхност 100 процента памук
Вътрешност на въздушна цепка Полиуретанов еластомер
Дюза за вкарване на въздух Месинг
Аксесоари Въздушна помпа ръчно управляем тип
Максимално налягане – 4,1 bar 60psi
Правилно приложено въздушно налягане: 0,7-1,0 bar 10-14 psi

Важно: Моля, уверете се, че при измерването за избор на Вашия Disk Dr. не е взет размера на Вашите панталони или долно бельо. Трябва да се измерва с платнен метър единствено около най-голямата коремна обиколка, на нивото на пъпа.

Наименование на продукта Disk Dr. Neck - Disk Dr. за врата
модел NG20-M
Дължина единица / мм Ширина
единица / мм Височина преди надуване
единица / мм Височина след надуване
единица / грам Измерване на кръста
Размери Тракционно - опорен колан 400 20 170 245 130
Яка за брадичката 310 9 170 170 140
Външна повърхност Полиуретаново покритие на памучен плат
Вътрешна повърхност 35% памук; 65% полиуретаново покритие
Опора за шията 100% полиуретан
Опорна рамка Пластмаса
Дюза за вкарване на въздух Месинг
Вътрешност на въздушна цепка Полиуретанов еластомер
Аксесоари Въздушна помпа ръчно управляем тип
Максимално налягане – 4,1 bar 60psi
Правилно приложено въздушно налягане: 0,7-0,8 bar 10-12 psi

Changeui Medical Company Co., Ltd. си запазва правото да променя спецификацията на продукта без предупреждение, с цел подобряване на функционалността и качеството му.

Производител:

Changeui Medical Company Co., Ltd.
B401 Yeongseo Bldg, 786, Joyang-dong
Gwаngljin-gu, Seoul, 143-190, KOREA
URL: http://www.diskdr.co.kr


Изключителен дистрибутор за България:

Евро Аксес Консултинг ЕООД
1618 София
ул “Ралевица” 64
тел./fax: +359 2 8548471
мобилен: +359 889 431 027
e-mail: euroaccess@abv.bg


  03 март 2008 09:41   |   светлин   |   sofia   |  
Като начало пробвай да си промениш мирогледа -"Диагностика на кармата" С.Н.Лазарев.
  19 февруари 2008 12:08   |   reni terziyska   |   Sofia/canada   |  
Piite 4ai ot menta anason i kopar.bolkite idvat ot stres-garba e otrajenie a cyaloto tyalo.Pri konsymaciya na 4erveno mese se obrazyvat porini piko4na kiselina i davat bolkata,kakto pri podagra.Ventyzite sa mnogo dobri za bolki v garba.Namaete byaloto brashno ,zaxarta.Naposledak se dokazva ,4e konsymaciyata na mnogo mle4ni prodykti -mlyako,sirene ,kashkaval doprinasya za bolkite po stavitecanada.
predlagam vi indianska salata za 4istene na 4erniyat drob ,koyato moje da prilagate vcyaka cytrin nai-malko 7 dena ,ako propysnite edin den po4vate otna4alo.Morkovi na rende 1 -2 broya ,stafidi ot tamnite,ananas -moje i ot kompot,zextin i limon na vkys.Izyajda se nagleden stomax i dargi sitost.Moje i ve4er da konsymirate sashtoto ,tova te kara da se osvobojdavash ot natrypanite otrovi i 4esto yrinirash.Opitaite mnogo e vkysna i polezna.Gimnastika,plyvane ,djakyzi -masaj na bolnite mesta . Reni terziyska -rexabilitator
  09 февруари 2008 22:38   |   Жоро   |   София   |  
Аз си викам леля масажистка веднъж седмично и това много помага. Тя маже схванатите места с феналгон, който ти подпалва мускулите, но после става хубаво. Препоръчвам масажи от личен опит. Ако се правят редовно, за няколко месеца ще се оправите. Но един качествен масаж на цялото тяло трябва да трае около два часа и повече.
  09 февруари 2008 20:12   |   Ivaylo   |   Plovdiv   |  
Zdraveite!Az sym mladej na 20 godini i stradam ot bolka v gyrba ot blizo 3 godini i polovina.Veche ne izdyrjam.Ne sym tova koeto iskam da sym.Ot 3 godini jivota mi e preobyrnat s glavata na dolu.Hodil sym pri ortoped-travmatolozi,rehabilitatori,4ykrak4ii i dr. no nikakva promqna-naprotiv bolkata s te4enie na vremeto daje se zasilva.Hodih pri d-r Valiov-edin ot nai izvestnite ortopedi v iujna Bylgariq.Kaza mi 4e imam frontalnonapred izkrivqvane na grybna4niq stylbkifoza i 4e nqmalo ni6to stra6no.Izpisa mi lekarstava ot koito faida nqmashe.Nosil sym i korset mazal sym se s kakvo li ne no ni6to ne moje da premahne bolkata.Ve4e sym se ot4aql ot jivota, a toi e pred men.Imam seriozni me4ti koito realno poglednato ot moq strana nqma da mogo da osy6testvq ako bolkite mi v gyrba ne iz4eznat.Neznam kakvo da pravq tolkova sym obyrkan.Pomognete mi s vashi mneniq i napytstviq.Blagodarq vi predvaritelno!

lekar.bg препоръчва: