3 причини защо мъжете не трябва да пият бира

3 причини защо мъжете не трябва да пият бира Мит е, че бирата е единствено и само полезна. Макар че мнозина я смятат за най-безобидния алкохол, тя е в състояние да нанесе сериозни поражения върху здравето и то в най-голяма степен върху мъжкото такова. Причината се крие в това, че съдържащият се в нея фитоестроген, отделян от хмела, оказва влияние върху хормоналния баланс в тялото. Потиска производството на мъжки хормон, в резултат на което се наблюдава повишено производство на естроген.
Затова вижте защо с бирата мъжете трябва да внимават:

1. Бирата покачва холестерола – според изследователи от Великобритания, провели проучване с група студенти, при тези, които редовно консумират бира, се наблюдават повишени нива на холестерола и то в неговата вредна форма. Заключенията показали, е това в най-голяма степен се наблюдава при младежите, при които завишени, дори незначително, са нивата на естрогена в тялото.
2. Бирата е предпоставка за затлъстяване – биреното коремче много рядко се появява, ако не се консумира бира. Съставките, които се съдържат в пивото, не само че са от значение за повишението на телесното тегло, но те водят до напълняване именно в областта на корема и талията. Това, от своя страна, е предпоставка за понижаване на мускулния тонус, за по-бързо уморяване, за проблеми с либидото.
3. Бирата уголемява бюста – консумирането на големи количества бира е идеален метод за увеличаване на гръдната обиколка. Това се дължи на промяната в хормоналния баланс и настъпилия превес на женските хормони.


« върни се назад

Автор: Редактор
Посетена за седмицата: 653 пъти (23 юни 2011   18:02)


      • В момента няма публикувани мнения!

lekar.bg препоръчва: