Как да повишим детския имунитет?

Как да повишим детския имунитет? Имунната система на децата има нужда от сериозна помощ.

Основната предпоставка за разболяването на децата от редица инфекциозни заболявания е фактът, че имунната им система все още не е напълно изградена. По правило задача на изграждащите я клетки, тъкани и органи е да предпазва тялото от атаките на различните болестотворни микроорганизми.
Как обаче ние като родители можем да подпомогнем защитните сили на имунната система на детето си, като по този начин намалим вероятността от заболяване или спомогнем за по-скорошното оздравяване.

Вижте следващите няколко съвета в тази посока:

• от важно значение е поне през първите няколко месеца след раждането на бебето то да бъде кърмено, защото в майчината кърма се съдържат антитела подпомагащи по естествен начин имунната система на детето;
• друго важно правило е в менюто на детето ви да присъстват неизменно плодове и зеленчуци, тъй като в тях се съдържат както витамини и минерали, така и натурални антиоксиданти. Особено подходящи са ягодите, боровинките, а от зеленчуците броколите, картофите.
• важно също така е от време на време детето да се поизцапа. Прахта и мръсотията в умерени количества стимулират имунната система и подпомагат по-бързото й съзряване. В същото време спазването на прекалено висока хигиена може да доведе до развитието на различни заболявания на по-късен етап.
• намалете количествата на консумираните от детето ви сладкиши, тъй като съдържащата се в тях захар забавя развитието на имунната система;
• създайте у детето си навик към спорта и правилното хранене. Нито прекалената слабост, нито наднорменото тегло са предпоставка за здраво дете.


« върни се назад

Автор: Редактор
Посетена за седмицата: 1644 пъти (28 януари 2011   15:22)

  17 юни 2011 19:25   |   Desi   |   Berlin   |  
И малко правопис нямаше да е излишен!
  12 април 2011 14:32   |   Г. Петров   |   Созопол   |  
Като одговор на ТРАНСФЕР ФАКТОР, мога да кажа следното. Няма по безвреден и ефективен начин за подържане на здравето от, подържане и усилване на защитните сили на организма. Чрез правилно хранене и правилен начин на живот, се създава чиста и свежа кръв, която е най доброто лекарство за всички органи на човешкото тяло. Днешният мързелив начин на живот, угаждане на езика, повсеместната отровна химическа инвазия, отслабват катастрофално защитните сили на организма и затова болниците ще бъдат претъпкани. Катастрофална заблуда е че може да се разчита на химическите лекарства, за да намалеят болестите. Не отричам действието на химичиските лекарства, но те са необходими, за да спасяват човека от болеста. Много по важно е да се погрижим и живеем кака, че да не допустнем болеста и нуждата от лекуване. Днес има предостатъчно информация и литература за това. Необходимо е само желание воля и търпение, което е за предпочитане пред търпението на болничното легло. - Петров, Натуропат.
  12 април 2011 12:12   |   Веселина   |   Бургас   |  
Какво е това Трансфер фактор?
Трансфер факторите се явяват високо ефективна система за предаване на имунна информация и са били създадениот природата за поддръжка на имунитета. Трансфер факторът представлява верига от малки пептиди,състоящи се от 44 аминокиселини
Каква е историята на откриването на ТФ ?
Имунологията е сравнително млада наука. Своето раждане тя дължи на най-великите открития на Луи Пастьор ваксинацията в края на 19в.,на И.Мечниковфагоцитоза и Паул Ерлих антителата в началото на 20 в. Последните две открития са били удостоени с Нобелова награда. Благодарение на развитието на науката и най-новите технологии през 1949 година доктор Шерууд Лоурънс прави револиционното откритие,което открива нова страница в имунологията. Той открива неизвестни по-рано субстанции,които играят изключително важна роля за имунитета.Лоурънс ги нарича трансфер фактори.
Какъв е механизмът на действие на ТФ?
Трансфер факторите представляват балансирана смес от три отделни фракции,които осигуряват ефективен имунен отпор на организма. Това са ИНДУКТОРНАТА стимулатори,АНТИГЕННО-СПЕЦИФИЧНАТА и СУПРЕСОРНАТА потискаща фракции.
Индукторната функция осигурява основната тренировка на на имунната система,за да бъде тя винаги нащрек. Антигенно-специфичната фракция прилича на информационен бюлетин "издирва се",което позволява да се да се разпознаят особените белези на врагаинфекциите. Суперсорната фракция е способна да разпознае щетите,нанесени от противника и да успокои имунната система,възвръщайки нейните функции в изходно ниво. За разлика от повечето хранителни добавки за имунната система,които осигуряват "тухли" за нейното нормално функциониране,трансфер факторите се явяват "интелекта" на имунната система. Именно имунната информация и обучението позволяват на имунната система ефективно да изпълнява функциите си.
Кой трябва да употребява ТФ?
Всеки,който иска да подобри функционирането на на имунната система.
.Може ли да се дава ТФ на бебета?
Молекулите на трансфер факторите са били създадениот природата именно за бебетата. Няма възрастови ограничения при предписването на ТФ за бебетата.
Трансфер факторите балансират имунната система. Трансфер факторите играят ролята на треньори за различните клетки на имунната система. Те и помагат да разпознаят и унищожат външния враг. Трансфер факторите са имуно-модулатори,т.е. те поддържат нормалното функциониране на имунната система.
Безопасен ли е Трансфер фактор?
ТФ е абсолютно безвредно вещество. В продължение на на много години след далечната 1949 г. не е имало нито едно съобщение за появяването на странични реакции при използването му дори в големи дозировки в клинични условия или при продължителното им приемане в течение на много години.
.Съществуват ли научни разработки посфетени на ТФ?
В течение на 50-те години, преминали от времето на откритието на д-р Лоурънс, са били проведени XI международни конференции и за били изхарчени около 40 млн. долараза научни изследвания, в резултат на което са били публикувани над 3000 научни доклада. През 1999 г. на XI-я международен конгрес,посветен на ТФ учени от Италия и Франция обявили резултатите от 25-годишните им изследвания на трансфер факторите,получени в техните лаборатории. Лекувани са били 1647 пациента, болни от хепатит,херпес, СПИН,автоимунни,онкологични и други заболявания. При 1/3 от пациентите наблюдението е продължило над 20 години. Резултаттите показват ефективността при използването на ТФ, а също и отсъствието на признаци на токсичност
  30 януари 2011 18:55   |   Георги Петров   |   Созопол   |  
Предлагам исключително ценна закалителна процедура, която е приложима за възрасти от пеленаче, до гроб, по всяко време. Тази закалителна процедура, прилагана интелигентно, ще Ви предпази гарантирано от всякакъв вид настинки, от всакакви щамове на грип и видове рак. Тази закалителна процедура зарежда организма с космическа енергия, която повишава твърде много защитните сили на организма. Ето я процедурата:

Здравейте,

тази закалителна процедура, може да се прилага от възраст пеленаче, до гроб. Не забравяйте че човек се ражда с огромни възможности за абсорбиране на космическа енергия. Само извратеният начин на живот и хранене, му пречи да се ползва от тази възможност. Господ дава здраве с пълни шепи. Хора, научете се да вземате. Петров.


Ето процедурата.
За здравето може да се говори твърде много, но желаещите да слушат и преди всичко да правят необходимото, са твърде малко. Преди всичко трябва да се знае едно нещо, много важно. Невежество + мързел = болест. Друго нещо също не по малко важно е, че нашият създател не е сътворил микроорганизмите, микроби вируси и др. под. за да измъчва човека с болести и да му скъсява живота. Различните видове микроорганизми са санитари или помощници при храносмилането. Без тях живота на планетата е не мислим. Болният човек е поставил своят организъм да вегетира при несъответстващи за неговата биологическа конструкция условия поради невежество, мързел или е бил принуден. Закалката създава до голяма степен условията необходими на организма за подържане на неговото здраве.
И така закалката.
Закалката се прави посредсвом сауна, която човек носи с себе си, т.е. ходи в нея. Това е най здравословната сауна, която въздейства върху здравето на човека с 4-5 начина.
1. Движение на вън на чист въздух. 2. Испотяване много по дълбоко отколкото в модерните сауни, тъй като организма изисква доста дълго време за да се подгрее, при което организмът изхвърля отлагания, шлаки и излишната слуз. 3. При загряване на организма излишната слуз, която служи за храна на грипните вируси, а даже и на раковите клетки, се разрежда и исхвърля извън тялото. Слузта задържаща се дълго време в гърдите, матката на жените, простатата, носната кухина, дробовете, се згъстява и се превръща в ксерогел. Този ксерогел, е посредник, който служи за храна на раковите клетки и така започва развитието на рака. Точно по тези места, са най честите заболявания от рак. Слузта също полепва по сливиците и задържайки се там дълго време гноясва, и възпалява сливиците. Които след това, най безнаказано, биват оперирани. Само половин литър урина прочиства идеално сливиците и операцията става излишна. 4. Принуждавайки се да правим тази практика, ние укрепваме солидно волята, . И 5. което е най важното и най полезното, рязка промяна на температурата на кожата, на повърхноста на тялото. При тази рязка промяна се балансират енергийните центрове - ЧАКРИ - на тялото, което е исключително полезно за здравето, тъй като зарежда тялото с космическа енергия, което повишава значително защитните сили на организма..
Практика: Много добре е ако имате възможност да контактувате с водата в природата. Море, река, язовир. Такава вода е заредена с космическа енергия. При липса на такива, това се прави в банята. Много добре е да се монтира достатъчно голям съд за водата така, че да бъде над главата, при което, обливането да става максимално бързо и компактно. Останалата възможност е душ, който е малко по малко ефективен. Колкото водата е по студена, толкова по добре. Обличате се много топло, така че когато стигнете до водата, да бъдете изпотени така че долното бельо да бъде мокро. Когато сте до водата, събличате се максимално бързо до голо и обливате обилно САМО РЪЦЕТЕ с студената вода за около 20-30 секунди. Може да постоите така известно време, но щом почувствате хлад, се обличате без да се избърсвате. Това се прави всеки ден за нормално здрав човек 7 дена а по изнежените могат да го удължът на 10 дена. Следващите 10 дена обливаме РЪЦЕТЕ И КРАКАТА. Следващите 10 дена обливаме РЪЦЕТЕ, КРАКАТА И ПРЕДНАТА ЧАСТ, НА ТЯЛОТО. Следващите 10 дена обливаме ВСИЧКО БЕЗ ГЛАВАТА. Последните 10 дена ВЛИЗАМЕ В ВОДАТА ЦЯЛИ. ПОДЧЕРТАВАМ ДЕБЕЛО, ПРИ ОБЩУВАНЕ С ВОДАТА НА ЧОВЕК НЕ МУ Е СТУДЕНО, ТОЙ ОБЩУВА С ВОДАТА В РАЗГОРЕЩЕНО СЪСТОЯНИЕ. Общуването с водата е кратко и е в зависимост от нейната температура. Чувството на студ липсва. В началото ще Ви се струва трудно, но след това ще се чудите сами, колко лесно и просто е. СЛЕД КАТО СТЕ НАПРАВИЛИ ТАЗИ ПРОЦЕДУРА, ТЯЛОТО ВИ ВЕЧЕ Е ЗАКАЛЕНО И ТАЗИ ЗАКАЛКА ТРЯБВА САМО ДА СЕ ПОДЪРЖА. ДОСТАТЪЧНО Е ТАЗИ ПРОЦЕДУРА ТОЗИ КОНТАКТ С ВОДАТА, ДА СЕ ПРАВИ ВЕДНЪЖ НА 10-15 ДЕНА. Ще забравите всякакви хреми настинки Грипове пътеките до аптеките и лекарите.
P.S. За жените, мога горещо да препоръчам промивка на влагалището с собствената урина. Урината предпазва и лекува всякакви възпаления течения даже и ерозия на матката, възпаление на яйчниците. Промивка на носната кухина, най напред с солена вода, като морската а след това и с собствената урина, е исключително полезно. Премахва възпаления, полипи в носа, предпазва сливиците от гноясване и респективно от операция. Особенно ако имате деца не позволявайте операция на сливиците. Те са една от важните крепости на имунната система. Научете си децата още от сега. Ползата е многостранна. Освен това промивката на носната кухина действа добре на зрението и против главоболие. Едно предупреждение: при промивка на носната кухина, ползвайте пластмасова купичка. Потапяте носа в течноста, запушвате едната ноздра с пръст и смучете така, както се смуче с сламка. В никакъв случай не се смуче с помоща на дробовете.
Накрая като пример мога да посоча себе си който на младини имаше постоянно проблеми с разни настинки. Сега на 80 год. мога да изляза в най голямата виелица, гол испотен вир вода, без да ми се случи каквото и да било. Аз влизам в морето и когато въздуха има 0 градуса, т.е. през цялата зима. Желая успех. Г. Петров - Натуропат.


lekar.bg препоръчва: