Как да избегнем рака на дебелото черво

Как да избегнем рака на дебелото черво Като начало можем да ви дадем няколко ценни съвета, които ще са ви най-добрата профилактика против риска да се разболеете от рак на дебелото черво.
Първи съвет
ХОДЕТЕ ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ ПЕШ,
СПОРТУВАЙТЕ, КОГАТО
ИМАТЕ ВРЕМЕ ЗА ТОВА

Според членовете на Американското онкологично общество половинчасовото ходене пеш на ден, карането на велосипед или правенето на гимнастика снижават риска от развитието на
рак на дебелото черво почти 2 пъти.
Физическите упражнения ускоряват изчистването на дебелото черво, съкращават времето на контакта с канцерогенните вещества.

Втори съвет
НАБЛЯГАЙТЕ НА РАСТИТЕЛНА ХРАНА
Тя ще помогне да се изхвърлят по-бързо от храносмилателния тракт канцерогенните вещества и токсините. Яжте неограничено: с окини; сливи; орехи; малини; едрозърнест хляб; леща и зеле.
За да остане здраво дебелото черво, на ден му е необходима 25 г целулоза.
През студената зима консумираме храни, които не могат да осигурят нужната ни целулоза, затова трябва да добавяме към храната си микрокристална целулоза.

Трети съвет
ВСЕКИ МЕСЕЦ ПОЧИСТВАЙТЕ ДОБРЕ ЧЕРВОТО
Най-малко на всеки три седмици правете профилактично почистване на дебелото си черво.
Това се прави по следния начин: вземат се по 10 таблетки микроцелулоза в продължение на 20 минути преди ядене 3 пъти на ден или активен въглен (по 1 таблетка на всеки 10 кг от теглото)
половин час преди закуска.
Изпийте също така заедно с активния въглен и една чаша преварена, топла вода.
Тези вещества абсорбират токсичните отходи, активират чревната перисталти-ка и освобождават дебелото черво от натрупаните токсини.

Четвърти съвет
ИЗПИВАЙТЕ ЕДНА ЧАША КИСЕЛО
МЛЯКО, ПРЕДИ ДА СИ ЛЕГНЕТЕ

Японските учени са открили в киселото мляко вещества, които предпазват дебелото черво от ракови заболявания.
Американските изследвания потвърдили, че киселото мляко, кефи-рът, йогуртът и други-
те киселомлечни продукти, които съдържат лак-тобактерии и бифидо-бактерии, стимулират изработката на няколко противоракови фактора, които помагат на имунната система да унищожава изродилите се ракови клетки.

Пети съвет
ПОМНЕТЕ, ЧЕ НАДНОРМЕНИТЕ КИЛОГРАМИ СА
ВАЖЕН РИСКОВ ФАКТОР ЗА БОЛЕСТТА

Наднорменото тегло е един от основните рискови фактори за образуване на рак на дебелото черво. Значително завишения процент на това заболяване през последните десетилетия специалистите свързват с увеличения брой на хората с наднормено тегло.

СПЕЦИАЛИСТИТЕ ПРЕПОРЪЧВАТ
Пийте повече течности и яжте краставици и дини, ако искате да не боледувате от рак на дебелото черво.
Преди няколко години са били публикувани сензационни изследвания, които показали, че всяка изпита през деня чаша с вода намалява със 7 процента риска от образуването на рак на дебелото черво. В широкомащабния експеримент са участвали 50 000 души, които в продължение на една година са изпивали всеки ден по 10-12 чаши с вода, изяждали са от 6 до 8 краставици и по половин диня. Съдържащата се в тях влага е близка по състава на вътреклетъчна течност и отлично се усвоява от организма.
При хората, които консумирали повече хляб и по-малко вода (от
2 до 4 чаша), били констатиран 2 пъти повече ракови заболявания. В това няма нищо учудващо: в организма, оставен на сух режим на хранене, поради недостиг на водата, необходима за биохимичните реакции, които съпровождат делението на клетките, възникват генетични мутации и расте рискът от онкологично заболяване.

ОТ КАКВО СЕ ПРОВОКИРА
ЗАБОЛЯВАНЕТО

Ракът на дебелото черво се развива от възникналите по стените му полипи, които подлежат на хирургично отстраняване.
Злокачественият тумор може да се разраства с години без каквито и да било симптоми и да се открие твърде късно.
Затова е много важно всеки да се вглежда и вслушва в организма си, за да може да забележи навреме тревожните симптоми на тихия убиец - ракът на дебелото черво.
Първият сигнал за възможни проблеми е промяната в изпражненията: консистенция, мирис, запек или диария, които продължават повече от 10 дни.
Дисфункцията на дебелото черво предшества постепенното влошаване на самочувствието.

ОСВЕН ТОВА МОГАТ ДА СЕ ПОЯВЯТ:
• слабост;
• безпричинна умора;
• разсеяност;
• нужда от дълготраен сън;
• намаляване на работоспособността и апетита;
• загуба на част от теглото.
Ако сте на повече от 50 години, не приписвайте тези симптоми на възрастта си, а побързайте да се посъветвате с личния си лекар и си направете пълно изследване на дебелото черво - колоноскопия.


« върни се назад
Посетена за седмицата: 8649 пъти (08 януари 2008   09:11)

  17 април 2012 10:58   |   Антония   |   София   |  
Здравейте, мои приятел страда от рак на дебелото черво 4 стадий и е засегнат и черния дроб вече, пикае кръв и ако хапне малко повече повръща. лекарите са му казали че му остават 3 месеца `Тъй като аз не съм запозната, а и той не иска да говори на тази тема чрез операция има ли НЯКАКЪВ шанс да оцелее, дори и операця на червото и трансплантация на черен дроб.Ще съм много благодарна за мнения и съвети !
  31 март 2012 18:22   |   Георги Стоянов   |   Г.Оряховица   |  
Аз съм на 42 г. и вече втора година живея почти нормално след операция от рак на дебелото черво. Направи ми я д-р Антон Тодоров, в УМБАЛ" Свети Георги"- Пловдив. Сега ходя през три месеца на контролен преглед и се оказва, че наистина всичко е наред, нямам новообразувания, или туморни структури. Надявам се да не се получават поне още 20-30 год., защото искам да видя сина си да порасне и да се заеме сам с живота си.
Мога само да уверя всички, които се притесняват от подобен проблем, че добрите специалисти и вярата в себе си и лечението, ще помогнат за пълното излекуване. Аз съм изключително благодарен на д-р Тодоров и колегите му от "Първа хирургия" за грижите и доброто отношение, което рядко се среща в днешно време.
На този адрес можете да получите консултация и съвет : www.dr-todorov.com
  23 март 2012 17:48   |   Mike   |     |  
92lZMC http://www.LWlwersgJpKaBkZyWIfN0l61IgwmqJJr.com
  23 март 2012 09:07   |   m4V8KKMr   |     |  
agzNRL http://www.gXGTUnVS1fd7ZWMjsE7U6AzFIyR5v1OH.com
  04 януари 2010 18:09   |   Пламен Шопов   |   abroad   |  
ОчистванеДетоксиране на организма от токсини, тежки метали и патогенни бактерии.

Очистването на нашето тяло от токсини, тежки метали, патогенни бактерии, като вредни и инфекциозни бактерии, вируси, паразити и гъбички, които се натрупват, пребивават и живеят в нашето тяло, например в черен дроб, бъбреци, жлъчка, бели дробове, кръвта, лимфата, червата, особено дебелото черво както и в всяка друга част на тялото включително мозъка и захранване на червата с добри бактерии за създаване на благоприятна чревна флора, което способства за побеждаване на много тежки болести, включително и ракови.

За очистване на тялото ни от токсини и др. могат да се използват Билкови Програми за Детоксиране. Съществуват в момента много програми, които може да намерите по Интернет или в някои билкови аптеки. Едни от тях са: Colonix на DrNatura, Thisilyn CleanseТисилин Клийнз, Лесно Начало на Аква Сорс, Сибирско здраве и др. Продължителността на програмите е обикновено 30 дни.
Обикновено програмите се състоят от вземане на билкови капсули сутрин 1 час преди закуска и вечер преди лягане, обикновено 3 часа след хранене.
Има и други програми, зависи от предпочитания и възможности.
Важно!....... По време на програмата, добре е да си променим диетата, като включим много сурови зеленчуци, сокове от тях и салати от зелени листа, като спанак, магданоз, листа от глухарче, маруля и др. Не се препоръчва гладуване. Към хранене с повече сурови зеленчуци и сокове, трябва да преминем постепенно, за да дадем възможност на червата да се адаптират. По време на програмата може да чувстваме 2-3 дни слаба или по сериозна слабост и неразположение. Това се дължи на вредните бактерии, които като умират, отделят много токсини. Ако се наляга може да спрете програмата за известно време. Добре е да употребявате повече подправки като лют червен пипер, чесън и др. но все пак зависи как ги възприема организма и по специално стомаха и червата. Всичко трябва да бъде умерено. Лютивите и горчиви подправки не се понасят от вредните бактерии и паразити и те умират. Също и приемане на храна с много фибриfibers като овесени ядки с трици, сурови ядки, които спомагат за изхвърляне на токсините от дебелото черво. Много добре е да приемаме също Псилиум Psyllium Husk. Това са люспи на семе, което като се приеме се разширява в червата повече от 15 пъти. Указанията за приемане са написани на опаковката. Препоръчва се да се пие на ден 6-8 чаши минерална или изворна вода. Може да приемаме и билкови чайове. Кафето и черният чай трябва да се сведат до минимум. Диета без захар и захарни изделия, без алкохол задължително.
След като свършим тази програма можем да продължим с очистване от токсини, тежки метали и патогенни бактерии изброени по горе със Зелена Хума Green Clay. Това е също много ефикасен метод, особено след химиотерапия за освобождаване от тежки метали, за хора които работят в замърсени среди и др. Химиотерапията, вземането на антибиотици и синтетични лекарства уврежда чревната флора, което налага нейното възстановяване. Възстановяването на чревната флора е изключително важно. Хранете се домашно приготвено кисело мляко с живи бактерии и домашно приготвено кисело зеле, което също съдържа много полезни бактерии. В една купичка кисело мляко 0.5 кг. се съдържат 100 пъти повече пробиотици отколкото пробиотици на хапчета. Ако в аптеката пробиотиците не се съхраняват в хладилни камери, не се знае дали съдържат вече живи бактерии независимо какво ще ви кажат в аптеката.
Приготовление:
Една чаена лъжица течна зелена хума Green Clay, предварително разтворена във вода, средно гъст разтвор или от готов течен разтвор зелена хума Bentonite, две чаени лъжици олио от риба шаран Carp Oil, една чаена лъжица Псилиум Psyllium Husk сe разтварят в една чаша вода и се пие сутрин един час преди ядене. Ако не можете да намерите олио от шаран заместете го с рибено масло, също добре е Псилиум, но ако не можете да намерите заместете го с една купа овесени яднисварени или накиснати, смесени с две лъжици трици. Трябва да се ядат много фибри както и сурови зеленчуци за да се изхвърлят токсините по лесно токсините и да не се задържат в червата. Трябва да нямате запек, ако имате пийте билкови разхлабителни чайове.
Важно!.......Зелената хумата съдържа много калций, калция се усвоява с магнезий, ако няма достатъчно магнезий в храната, калция не може да се усвои и се депозира в някои органи като черен дроб, бъбреци и други. Най много магнезий има в тиквените семки. Дневната нужда от магнезий за жени е 320 мг., а за мъже 420 мг. Най добрата зелена хума и с доказан произход е от Германия и Франция, а също от Бентон, С. Щати. Може да търсите Bentonite, течен разтвор на зелена хума или на A.Fogel, швейцарска фирма с гарантирано качество на зелената хума. Продават я на прах в опаковки по 450 гр и 900 гр. В България не зная дали се продава.
Може да се пие също хумена водаот зелена хума само. В един литър вода се слага една лъжица течна хума и се оставя 24 часа докато се утаи. Аз го практикувам през деня. Обърнете внимание на резултатите първата седмица и след това постепенно увеличавайте дозата до не повече от 4 пъти на ден. Взимайте я на на гладно с вода или по начина, който описах по горе.
Някои обяснения как действа зелената хума.
Вътрешно приета подпомага чревната система за елиминиране на токсините. Бентонит глината, се състои от голям брой малки тромбоцитималко тяло с плоска повърхност, с отрицателни електрически заряди на техните плоски повърхности и положителни заряди на техните краища. Когато бентонит глината абсорбира вода и набъбва, тя се разтваря, като силно пореста гъба. Токсините се въвличат в тези пространства чрез електрическо привличане и обвързване. В действителност, според канадски вестник по микробиология, глинения бентонит може да привлича патогенни вируси, както и хербициди и пестициди. В крайна сметка бентонита елиминира от организма токсините. Трябва да се наблюдавате и да бъдете внимателни по време и на тази програма. При наличии на сериозни симптоми, спрете я за известно време.
Важно!.......Ако взимате синтетични лекарства, като например лекарства за понижаване на кръвното налягане заедно със зелена хума трябва да знаете, че тяхното действие се намалява чувствително, а може напълно да се неутрализира!
Повече информация на Блог:http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/
  22 май 2009 08:37   |   Елеонора   |   VaRnA   |  
Да съгласна съм с вас,Адриана,ценните съвети дадени от лекар са много по силен лек от лекарствата и аз се присъединявам към вашето мнение и предложение.
СПЕЦИАЛИСТИТЕ ПРЕПОРЪЧВАТ
Пийте повече течности и яжте краставици и дини, ако искате да не боледувате от рак на дебелото черво.
  22 май 2009 08:32   |   Андрианна   |   Бургас   |  
Влизам често тук в този сайт и чета знания дадени от лекарите,чета копирам,записвам някои запомням..добре че имаме интернет,но........
мисля,че всички заболявания идват и от храната и от начина на живот и от генетичен произход.
И все пак искам да посъветвам младите специалисти,защото по възрастните едва ли биха се заслушали в това
Лекари когато при вас пристигне пациент,не бързайте само да му предпишете канцерогенните антибиотици и да го пратите в аптеката да си даде парите за лекарства без покрития,а и ги проссветлете малко,дайте им съвети да облекчат състоянията си като спазват режим или някаква профилактика,като тази която прочетох тук,например:
Цитирам
ВСЕКИ МЕСЕЦ ПОЧИСТВАЙТЕ ДОБРЕ ЧЕРВОТО
Най-малко на всеки три седмици правете профилактично почистване на дебелото си черво.
Това се прави по следния начин: вземат се по 10 таблетки микроцелулоза в продължение на 20 минути преди ядене 3 пъти на ден или активен въглен по 1 таблетка на всеки 10 кг от теглото
половин час преди закуска.
Изпийте също така заедно с активния въглен и една чаша преварена, топла вода.
Тези вещества абсорбират токсичните отходи, активират чревната перисталти-ка и освобождават дебелото черво от натрупаните токсини.

Ако допълвате към рецептата и те зи ценни съвети,може би хората ще са по здрави.
ПРОБВАЙТЕ!
Успех,търпение и разбиране и съпричастност в желая в нелеката професия да си ЛЕКАР!
  21 март 2009 20:30   |   Petia   |   Turgovishte   |  
Az imam su6tite simptomi , za koito spomenava i fenka@ abv.bg. Molia Vi izpratete otgovora i na men. Xodila sum na izsledavania ot mesec afgyst do sega 3 puti.Izsledvaniata sa dobre , a bolkata produljava da q ima.Lekarite kazvat , 4e niama ni6to trevojno.
  19 февруари 2009 11:07   |   maq   |   Sofiq   |  
Здравейте,
Интересува ме:
1 на каква възраст най-често се проявява това заболяване?;
2 за какъв период от време се развива?;
3 болките при полов акт в тази областв дясно под черния дроб имат ли нещо общо с дебелото черво и по-специално могат ли да бъдат симптом на рака на дебелото черво при наличие и на хроничен запек и кръв в изпражнениятакръвта се забелязва само при по-затруднено и болезнено изхождане?;
Благодаря за информацията,ще чакам отговор на въпросите си.
  15 май 2008 11:15   |   kamelia marnikova   |   petrich   |  
Здравейте!Искам да питам какво означава колоноскопия?Доктора ще ми прави изследване даде ми да пия вкъщи фортранс за да се очисти организма.Каза че отзад през ануса с някакъв маркуч ще ме прегледа червата.Искам да питам дали това изследване е болезнено и дали дава 100 %резултат?много съм притеснена на 33 години съм.
  08 април 2008 16:39   |   Пепа Иванова   |   Търговище   |  
здравие Рени като прочетох статията и твоя коментар се замислих за моето здраве аз от 10год не ходя до тоалетна без слабителни чаьове и си мисля че трябва да се подложа на някакви иследвания но незна дали не екъсно радвасе че споделих
  17 февруари 2008 12:53   |   reniterziyska   |   Sofia   |  
Blagodarya za xybavata informaciya.vci4ko e vyarno.Makar ,4e sam rexabilitator vinagi iskam da nay4a neshto novo za dadeno zabolyavane.Brat mi prekara insylt i za okolo 2 godini poly4i jla4na kriza i tymor na debeloto 4ervo.Izdarja operaciite bezkravna i kravna i e s titanova halka .Okaza se ,4e sme go xvanali tixiyat ybiec to4no navrene i ne e preminal v drygite takani.No otslabna mnogo ot dietite i sistemite i myskylite se stopixa .Sega zapo4vam otna4alo rabota s nego za vaztanovyavane na insyltnite krainici.Ot xistologiyata-ranen ymereno kam nisko diferenciran intestinalen adenomokarcinom g2 g3 1-2 stepen infyltraciya do sobstven myskylen sloi bez da navliza v nego. Lipsva slyzprodykciya-makc. diam -5mmNe se namirat limfni vazli v pysnatite meki takani v blizost -lipsvat blastomni elementi. Xroni4en fibrozirasht xolecistit s izrazena lipomatoza na stenata.Blagodarya vi i shte se radvam da namiram takiva opisaniya i za drygi zabolyavaniya,tai ,kato ne vci4ki razbirat ot medicina.
Reni

lekar.bg препоръчва: