Правилното хранене може да унищожи рака

Правилното хранене може да унищожи рака Ракът е такава диагноза, при която едни хора изпадат в ужас, чувайки я от устата на лекаря, други се втурват да пробват различни средства, само и само no-скоро да се справят със страшната болест. Хаотичното приемане на отделни средства обаче не води до успех.

Каква трябва да бъде първата крачка на човек, получил страшната диагноза?
Първата крачка при поставянето на диагноза рак е правилното хранене. На този етап болният може би все още не е психологически готов да се включи в борбата за своето здраве и живот; това са длъжни да направят близките му.

Така или иначе начинът на хранене трябва да се промени: правилната диета помага и при пред раково състояние - тя оказва профилактично д йствие. За съжаление, диагностицирането все още не е на голяма висота и малък тумор лесно може да бъде пропуснат. Човек отива при лекаря с оплаквания, че се чувства зле, усеща слабост, хемоглобинът му е нисък, има и наследствена предразположеност, слабее, а медиците казват, че нищо не са открили и не се налага лечение.

Но когато открият образувание, вече е късно. Затова специалистите трябва да се ориентират към общото състояние на пациента, да се доверят пo-скоро на оплакванията и на симптомите, отколкото на изследванията. А промяната на начина на хранене няма да влоши нещата.

СЛАДКИТЕ ХРАНИ ЗАСИЛВАТ РАСТЕЖА НА ТУМОРНИТЕ КЛЕТКИ
С какво може да помогне правилната хранене при рак?

Когато в организма има злокачествено образувание, за неговото развитие се изразходва всичката глюкоза, постъпваща в организма във всякакъв вид.
Казват, че туморът е примамка за глюкозата. Развитието му се засилва от всичко сладко, дори от сладки плодове, включително и цитрусови. Само лимоните не го подхранват - в тях има малко захар, но за сметка на това пък много аскорбин, който безспорно е полезен.

Ние можем интензивно да се лекуваме, провеждайки химиотерапия, но ако наред с това ядем всичко, което ни е вкусно и ни се иска, туморът расте по-бързо, отколкото действат лекарствата.

Това са вътрешни процеси. Организмът си знае работата, но не трябва да се приема готова глюкоза, за да не се подхранва излишно туморът.
Що се отнася до другите храни, тук съществуват различни подходи и се изисква гъвкавост. Например може напълно да се изключат картофите.

А по отношение на житните растения можем да се обърнем към така нареченото макробиотично хранене. Негов автор е японецът Озава, който смята, че с едно правилно хранене може да се излекуват всякакви заболявания, дори и онкологичните. Диетата трябва да бъде изцяло от житни растения (освен бял ориз), всичко останало се изключва.

Трябва да се ориентираме към състоянието на човека. Ако на фона на житното хранене той се чувства по-добре, постепенно могат да се добавят и други продукти.
Съществуват и авторски методики, които предлагат житно-млечна диета и яйца, дори и мазна диета.

МЕТОДЪТ НА ШЕВЧЕНКО Е ПОМОГНАЛ НА МНОГО ХОРА

Помага това, което даденият организъм е в състояние на понесе. Какво трябва да се яде: пшенични каши или мазнини? Това зависи от онкопатологията на всеки човек и от това каква храна той може да усвоява. При отслабване на организма възниква ферментативна недостатъчност. Например болният може да усвоява пшенична каша, но трудно усвоява мазни храни. Тогава се препоръчва онова, което съветват специалистите за разделното хранене: само един продукт (мазно, или сухо), добавяйки таблетка хранителен фермент.

Противоречията действително са много, но като начало е желателно болният да се придържа към диетата на д-р Шевченко, която изключва сладко, млечни продукти и картофи. А храните, които се разрешават при тази диета, да се приемат отделно. Ако човек иска риба, това трябва да бъде отделно хранене, защото не би могъл да се справи с голямо количество храна.

НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЯДЕ НАСИЛА

Могат да се ядат зеленчукови супи и каши. Въпросът с месото обаче е доста сложен. Съществува теория, според която човекът, както и месото, могат да бъдат предпазени от гниене чрез оцет, сол и киселини. Според създателите на тази теория, ние боледуваме, защото в организма ни не достигат киселини и ферменти. В тази методика влиза ябълковият оцет, с добавени в него билки, ферментирало мляко и киселини. Но по принцип при онкоболните месото в менюто така или иначе трябва да бъде по-малко. Първо, защото то трудно се смила и гние, и второ, съдържащото се в него желязо директно отива за «подхранване» на тумора. За да не се случи това, организмът може да се снабди с желязо от растителни продукти, например от цвеклото, защото туморът не поема желязо, получено по такъв начин. В тази връзка отново ще подчертаем ползата от цвеклото се приема то -варено и т.н., независимо в какъв вид като сок, в суров вид,

ПОНЯКОГА ПОМАГАТ КЛИЗМИ И ЗЕЛЕНЧУКОВИ СОКОВЕ

Ако един болен се почувства по-добре при първия етап на лечение - хранителния режим, каква е втората крачка?

Втората крачка зависи вече не от самочувствието на болния, а от неговото психологично състояние. Това е настройка за борба с болестта, за която човек вече е длъжен да знае.

Вече му е поставена диагнозата рак, лекарите са на мнение, че туморът е доброкачествен, но той се чувства зле, силите сякаш си отиват и ако в този момент сам не се вземе в ръце, нито един специалист няма да му помогне.
Случаите на излекувани от рак болни чрез диета, патент на западната медицина, показват, че болният от самото начало е наясно с диагнозата си и сам решава как да се бори с болестта, с какво да се лекува и как да урежда живота си.

Много показателна е историята на авторката на здравна литература Луиза Хей. На нея й казали, че има рак, че й остават два-три месеца живот и й предложили операция. Но тя, като специалист по психотерапия и проповядвайки позитивно настроение, решила сама да се справи с проблема. Луиза Хей се обърнала към натуропат, който й препоръчал диета, състояща се от листни зеленчуци и от сокове, а така също и редовни промивки на червата чрез клизми с вода и със сокове от зелени зеленчуци. След три месеца, когато посетила своя лекар, тя била напълно здрава.

В зелените листа се съдържа много магнезий, а магнезият отдавна се смята за антираков микроелемент, за разлика от желязото. А всички ние, особено жителите на големите градове, живеем в условията на дефицит на магнезий. Най-много от него има в листните зеленчуци и в цвеклото.
Основното обаче е позитивната настройка за борба с болестта. Човек трябва да разбере, че не само той е болен от тази тежка болест и че да си болен от рак съвсем не значи, че ще умреш. Има много примери, при които хората побеждават болестта.


ПЪЛНОТО ГЛАДУВАНЕ Е ГОЛЯМ РИСК

Пълното гладуване е рисков метод и лекарите не го препоръчват. Самостоятелното гладуване е още по-рисковано. Немският лечител Бройс лекувал хората не с пълен глад, а със зеленчукови сокове, за да не загуби организмът последните си сили за смилане на храната. Бройс препоръчвал да се смесват сок от моркови, целина и цвекло, както и билки. При това цялата смес е трябвало да бъде прецедена през няколко слоя марля, за да не попаднат никакви влакна. В противен случай организмът би загубил силите си за смилане на влакната, вместо да ги насочи за «смилане» на тумора.

ДЕТОКСИКАЦИЯТА СЪЩО ЛЕКУВА

Трябва ли да се прави прочистване на организма при наличие на онкологично заболяване?

Детоксикацията на организма е много необходима. При развитие на тумор организмът е замърсен от продуктите на неговата дейност и поради това не се справя със самоизчистването. Ако в такава ситуация приемете скъпи растителни препарати, все едно че ги добавяте към замърсена вода.

Препаратът може да не попадне на необходимото място, да не подейства правилно. В болниците неслучайно поставят болния на системи. Онкоболният е слаб и дори да пие достатъчно вода, на него не му достига енергия, за да разпръсне тази вода до всички органи и тъкани. Организмът се обезводнява. Затова системите със специален дезинтоксикационен разтвор (те винаги се приемат при остри отравяния), а дори и само с физиологичен разтвор, са много полезни, подобряват състоянието на болния, защото организмът се изчиства от отровите.
Ако обаче болният не е в болница или просто няма възможност за поставяне на система, детоксикацията може да се извърши с помощта на клизма - с вода, със сок от цвекло или с други зеленчукови сокове. Правят се 1-2 пъти на ден, съобразно състоянието на пациента. Когато състоянието се подобри, броят на клизмите намалява до 1-2 пъти в седмица.

СПОДЕЛЕНО

ПОБЕДИХ ДОРИ ТАЗИ СТРАШНА БОЛЕСТ
Аз съм на 52 години, педагог с 30-годишен стаж. Всичко съм преживяла в този живот. Разделихме се със съпруга ми, загубих майка си и баща си, останах сама със сина си. Всичките ми роднини са далече от мен. И на фона на всичко, което преживях, няколко месеца след тези събития ми поставиха страшната диагноза рак III-IV степен. Какво да правя?! Синът ми беше само на 13 години, не ми се искаше да казвам и на роднините си. Казах си: станало, каквото станало, ако ми е съдено да живея, ще живея. Отидох на църква, изповядах се, мислено дори се простих с всички и постъпих в болница.
Направиха ми операция. Събудих се жива и разбрах, че трябва да продължа да живея. Дори и само заради сина си. Трябва да го изуча. Направиха ми 25 облъчвания, 6 химиотерапии, плаках, когато ми опада косата.

Но сега всичко остана назад, минаха вече 5 години. През тези години изпробвах върху себе си почти всичко, за което бях чела и чула. Три години пих окис на водорода, а в почивките - билкови настойки. Лекувам се и се поддържам, четейки рецепти от вашия вестник, правя гимнастика, сутрин си вземам хладен душ, ходя пеш до работата.
Сега работя, синът ми е в казармата. Животът си върви.
Така че не падайте духом, не се страхувайте, защото дори и най-страшната болест би могла да бъде победена. Трябва да вярвате и да се надявате. Ракът наистина може да бъде победен. Много уважавам и винаги чета рубриката ви, в която читатели си обменят народни рецепти и методи на лечение. Благодаря ви за това.
Стаматова - Перник

БЕЗ ВЯРА НЕ МОЖЕ
От известно време ме безпокоеше някакво уплътнение в гърдата. Когато ме изследваха в онкологията, разбрах, че това е сериозно. След изследването не ми съобщиха диагнозата и така си отидох в къщи. Прочетох във вестника за метода на Шевченко, а наскоро след това узнах и диагнозата си - рак II степен. Предложиха ми химиотерапия, а след това и операция. Отказах се и реших да изпровам този метод. Когато започнах да приемам сместа, болките се усилиха, особено в дясната страна и в стомаха, но след това постепенно всичко отмина. Много често ми бе непоносимо, но дори и за миг не помислих да се откажа.
Пия сместа вече две години и 8 месеца, болките стихнаха. Сега съм на 68 години, но се чувствам на 60. Пълна съм с енергия и със сили, работя и вкъщи, и на вилата. Повярвах на метода на Шевченко.
Д. Карапетрова - Русе

КАТРАНЪТ КАТО ЛЕКАРСТВО СРЕЩУ РАК
Моя колежка има рак на гърлото. Тя прекара 2 операции, облъчване, химиотерапия. Болките й бяха страшни, можеше да приема храна само в течен вид. Изписаха я от болницата и я пратиха вкъщи - там да умира. Професорът обаче я посъветвал: «Ако искаш да живееш, пий катран». И тя пи катран половин година, като започна от 1 капка и стигна до 40 капки, след това обратно -от 40 до 1 капка. След това - 7 дни почивка. И оздравя. Дори работи като кранистка.
Още един мой познат се излекува с катран и със спирт.
Кр. Беклиева - Стара Загора


НИКОЙ НЕ Е ЗАСТРАХОВАН
Повечето от нас сигурно си мислят, че никога няма да бъдат застигнати от тежки болести, още повече от рак. По-рано и аз мислех така. В нашия род никой не е боледувал от рак, значи бедата ще отмине и мен. Мислех си така, въпреки че имунитетът ми отслабна, температурата ми бе винаги 37,5 градуса, теглото ми намаля, получих анемия. Въпреки това, не предприех нищо за здравето си, а лекарите ме сметнаха за симулантка. И всичко стана ясно, когато три години след това гинекологът ми постави диагнозата «дисплазия 2-3 степен», а това ми дойде като гръм от ясно небе. Най-накрая се събудих и разбрах, че ако сама не се заема със здравето си, никой няма да ми го върне.
След проведеното лечение видимо подобрение не настъпи. Започнах да се лекувам с народни средства.
Впрочем, друго искам да кажа. По-лесно би било, ако ракът се предотврати, отколкото след това да се лекува, да се бориш с него. И на първо място трябва да се засилят имунитетът и енергията на човека. Правете си често изследвания на кръвта, дори и най-елементарните. Ако хемоглобинът ви пада, значи се налага изследване. Всички знаем, че в ранен стадий ракът не боли. Сега си правя изследвания 2-3 пъти в годината, а за прочистване на кръвта и за повишаване на хемоглобина приемам билки. Предлагам ви сместа, с която аз се лекувам - взема се по една чаша сок от моркови, цвекло, ряпа, мед и 1 лъжица водка. Всичко това се смесва и се поставя на тъмно място за 2 седмици. Приема се по 30 мл три пъти на ден преди ядене.

За подобряване на кръвообращението всекидневно приемайте гореща вана, а за повишаване на имунитета ходете повече боси, обливайте се с хладка вода, правете дихателна гимнастика. А за да се справя с постоянната температура от 37,5 градуса ми помогна гореща грейка, която за час слагах в областта на черния дроб.
Донка Асенова – София

За консултация с диетолог:
Д-р Огнян Симеонов тел. 08999 37677 или 08786 37677


« върни се назад
Посетена за седмицата: 19311 пъти (13 декември 2007   13:57)

  18 април 2012 14:32   |   стаси   |   sofia   |  
Ние също се борим с рака, затова създадох блог, в който можете да намерите интересна инфо за терапиите, алтернативите, лекарите, болниците, хранене по време на терапия и след това и т.н. Ако ви интересува: http://canfight.blogspot.com/
  18 април 2012 14:30   |   стаси   |   sofia   |  
Ние също се борим с рака, затова създадох блог, в който можете да намерите интересна инфо за терапиите, алтернативите, лекарите, болниците, хранене по време на терапия и след това и т.н. Ако ви интересува: http://canfight.blogspot.com/
  14 април 2011 18:05   |   Юлия   |   русе   |  
мили хора,ракът е болест която се лекува.Щом природа създала болест,значи и създала и лекарство.Моя мъж е болен от рак,лекарите му даваха месец,но все още е жив.Прилагам метод Шевченко.И за щастие имаме познати,които по същия начин са били безнадеждни,но благодарение на народна медицина вече са излекувани и забравили за тази болест.Чичо на приятелка,излекувал се в благодарение на този метод,и дори изглежда по добре от колкото преди болестта!
  17 юни 2010 12:22   |   Жени   |   Тервел   |  
Прочетох статията в сайта "КАТРАНЪТ КАТО ЛЕКАРСТВО СРЕЩУ РАК" Авторката на статията за жалост се е представила само с Кр.Беклиева от Ст.Загора.
Много бих искала да се свържа с тази жена, защото проблема в нашето семейство е същия.Баща ми е опериран 2 пити от рак на сливицата. Премина лъче терапии и химеотерапии и от 6 месеца е вкъщи без лечение.
Много Ви моля, някой ако познава тази жена искам да се свържа с нея. Помогнете ни.Това ни е последната надежда!
  13 март 2008 16:08   |   Диди   |   София   |  
Напълно съм съгласна с написаното в статията. Мила Здравка, съжалявам за майка ти. Моята също почина от рак и то 4 месеца след поставянето на диагнозата. Това беше голям удар, защото не сме мислили,че толкова бързо ще рухне психически. И при нас лекарите отказаха да провеждат каквото и да било лечение, а отгоре на това не се и постараха да открият първоизточника, просто я отписаха и изразиха съжаление, че е толкова млада...Аз се стараех да и вдъхна вяра и жажда за живот, но не успях...в един момент получи дихателна недостатъчност, викнахме Бърза Помощ, но и те не се постараха да направят нещо и тя си отиде. В България лекарите не желаят да поемат отговорност и вместо да дават преценка колко му остава на човек, би трябвало да му вдъхнат кураж и да го насърчават да се бори. Отвратена съм от лекарите в Онкологичния Диспансер на гр. София, те не помагат, а погубват...
  23 декември 2007 18:49   |   Емилия   |   sofia   |  
госпожо Иванова, съжалявам за загубата на майка Ви, но това че Вие не вярвате,че с алтернативни методи ракЪт може да бъде победен не означава,че не стават чудеса,а ако станат значи диагнозата е сбъркана и не е рак.И това не просто мнение,за да ви опонирам,а личен опит.Аз не съм се излекувала от рак,но съм в процес на лечение.За тези три години и половина лекарите поне четири пъти предизвестиха краят ми,но във всичките пъти,когато ме виждаха не можеха да повярват на очите си. Направила съм 21 вливания с цитостатици,минала съм 4 операции.Последните две с локални разсейки по опративния шев и дренажите от първата операция. Естествено близките ми и някои лекари ме увеждаваха,че това са сраствания и фиброзна тукан, но аз усещах,че нещо не е наред и хистологиите потвърдиха моите предположения.Когато се придържах към хранителен режим богат на плодове и зеленчуци,приемах добавки и антиоксиданти ,които аз преценявах,че са добри за мен съм се чувствала превъзходно.Когато заравях глава като щраус и забравях/или по-точно ме мързеще/ да приготвям билката си,претоварвах се с работа, хранех се отново с храна, с която подхранвах моите новообразувания заболяването рецидивираше. Естествено е че съм се разтройвала, поплаквала,за по петнайсетина минути самосъжалявала, но никога не съм преставала да се интересувам от новостите в медицината и да търся моя път на лечение.Сега ми предстои пътуване в чужбина,отново за включване в едно експериментално лечение,което сама открих това лято в интернет и което се провежда в Индия. Но лечението на всяко заболяване е преди всичко път първо към самия лекуващ се и желание да продължи на пред, но не по старуму.И не си мислете,че е въпрос само на финансови възможности и средства,т.к. моето семейство не е богато.Когато ми поставиха диагнозата бях само на 29,но праз тези години имах щастието и късмета да преживея една от мечтите ми,които бях забравила в мига на диагнозата -но на следващата година си подадох документите и спечелих специализация за 3 седмици в чужбина след втората ми операция и категорично заявих на лекарите,че аз държа на тази стипендия и след 5 терапия ще замина,а 6 ще провредем след това.През време на терапиите редовно съм ходила на малки преходи в планината.Но грешката която съм правила и понякога все още правя е да не пия билката си и да нарушавам добреизвестните ми принципи за начин на хранене и на живот.
Така,че диагнозата рак не е непременно смъртна присъда,сега,веднага или когато кажат лекарите опирайки се на личен опит и статистика.Ако всички приемем,че краят на всеки от нас е част от живота и е неизбежен,така както приемаме щастливите мигове като влюбването, раждането на рожба, шастието,удовлетворението от добре свършената работа, от придобивката на нещо мисля" че всички ще живеем по-пълноценно и щастливо.
Т.к. единственото сигурно нещо в този живот е смъртта,но на никой не е дадено да знае кога и как сте настъпи тя, мисля,че е по-додре да живеем удовлетворени,така както на нас ни харесва да се съобразяваме с мнението на лекарите,но да не се отдаваме кой-знае какво значение в негативните или положителните прогнози. Всеки трябва да прави това,в което вярва и да живее така както му се нрави.Но това,че при един не се е получило излекуване не означава,че при друг няма да се получи. А щом се е получило спонтанно излекуване на стотици хора,смятам че не бива да се правят заключения породени от болката и загубата на близък човек.

С наи-добри пожелания
  21 декември 2007 14:34   |   Zdravka Ivanova   |   Sofiq   |  
Za borbata s raka moge mnogo da se kage!Maika mi se razbolq ot rak na kardiqta sus zasegnat stomah i hranoprovod.Sled kato lekarite postaviha diagnozata otidohme v onkologiqata.Vsi4ki lekari bqha kategori4ni,4e tq 6te givee 6 meseca i nikoi ni6to ne moge da napravi za neq dori i operaciq,za6toto raka e zasegnal 3 vida kletki i tukani ,koito mnogo trudno zarastvat pomegdu si.Hodihme kude li ne;fitoterapevti,onkolozi,bilkole4iteli,dietolozi,gastroenterolozi,hirurzi,obikolihme vsi4ko i vsi4ki,dori i slogiha vaksina sre6tu razvieto na vuprosnoto obrazuvanie.No vsi4ki kazvat 6 meseca givot.Taka i stana.Tq napravi masiven stoma6en kruvoizliv.Vkarahme q po spe6tnost vuv Voenna bolnica.Samo q otvoriha i zatvoriha.Tq dage i ne izleze ot upoikata.......Ta az ne vqrvam na hora koito sa se izlekuvali ot rak s razni metodi.Moge da ne sa im slogili pravilnata diagnoza!No 6tom ima6 rak....ti prosto si obre4en!

lekar.bg препоръчва: