Кокошият трън се гори с течен азот

Кокошият трън основно се появява по ходилата и се предизвиква от човешки вирус. Засяга обмяната на веществата на кожата и на заболялото място се отлагат кератин, кератохиалин и мазнина. Повърхността на кожата става груба, вроговена и при ходене предизвиква болка. Другото неприятно е, че ако не го лекувате навреме, един малък кокоши трън може да се уголеми и да се разсее, така че цялото ви ходило да се покрие с малки кокоши трънчета и тогава няма да може да си намерите място от болка.

Кокошият трън не е от вчера, затова и народната медицина има много какво да каже по въпроса. Разбира се, при такъв проблем ние препоръчваме да се обърнете към специалист и да следвате неговите указания, но си струва да знаете и малките народни тайни.

Горе ето на кокошите тръни с течен азот е най-популярното лечение, но трябва да се прилага внимателно, защото може да се прогори кожата около кокошия трън и при опит да си помогнете може да си навлечете още по-голяма вреда.

Народът пък препоръчва да се изпробва лечебната сила на чесъна. Обелваме скилидка чесън, намачкваме го на кашичка и я намазваме върху предварително измития крак. Важно е да се разрани кожата, където се намира кокошият трън, защото, както казахме, тя е твърда и вроговена. Когато мястото се разрани, даваме възможност на лекарството, в случая чесъна, да достигне по-лесно до корена на тръна и да го унищожи. Трябва всяка вечер в продължение на няколко дни да нанасяме чесновата кашичка върху проблемното място, като прикрепваме с анкерпласт. Според народната медицина три дни лечение са напълно достатъчни, за да се отървете от болката.

Друга домашна рецепта е по същия начин кокошият трън да се маже с белия сок на смокинята, докато не изчезне. Когато късате смокиня или листо от дървото, може би сте забелязали белия лепкав сок -именно той според народните лечители е вълшебно лековит.

По-нова народна рецепта е тази, която се приготвя от лъжица свинска мас и 4 аспирина. Трънът отново се изрязва в дълбочина, намазва се и се залепва. Важно е да атакуваме всички кокоши тръни, които са ни се появили, но най-вече да локализираме кокошия трън - майка, към който да насочим всичките си сили за унищожение.

Може да използвате и рецептата с луковица от градинско кокиче, която се почиства и нарязва на дребно. Залива се с малко оцет, колкото да го покрие, и престоява 1 седмица на тъмно в малко бурканче. След това кокошият трън се намазва. Само трябва да се внимава с луковицата - отровна е! След като я нарежете, се измийте добре.

Не ви препоръчваме да прилагате бабините рецепти, само ги споделяме. Ако имате подобен проблем, трябва да се консултирате с кожен специалист и да си купите онова, което той ви препоръча.


« върни се назад

Автор: Редактор
Посетена за седмицата: 2553 пъти (15 декември 2008   22:20)

  17 декември 2008 11:16   |   trlbjb   |     |  
ceguyomvpaxcetgolubxagbjzlwlcr

lekar.bg препоръчва: