Витилигото лъсва след срив на имунитета

Самолечението е най-лошата идея, която може да ви хрумне, предупреждават лекарите

Витилигото лъсва след срив на имунитета КАКВО Е ВИТИЛИГО?
Витилиго е сравнително обичайно кожно разстройство, изразяващо се в появата на бели точки и петна по кожата, подобни на карта. Почти винаги причината за витилиго е автоимунно разстройство.

Витилигото, или болестта на белите петна, завзема все по-големи територии. Хората, които имат такива петна, най-напред се мъчат да ги лекуват сами. Опитват всички рецепти - кой каквото им каже, но полза няма. От това заболяване обикновено страдат хората, които работят в химическите заводи и цехове. Връзката между витилигото и химичните изпарения вече е официално доказана. Появата на бели петна по кожата определено е от срив в имунната система, при който се нарушава преходът на аминокиселината - L-тирозин в пигмента меланин, ко то придава тен на кожата. Защо в зоната на белите петна тирозинът не се превръща в меланин, никой не знае, и да се възстанови този процес е много трудно.

КОГА СЕ ПОЯВЯВА?
При млади хора - на 19-20 години. Ако у човек, навършил 40 години, се появят бели петна, в никакъв случай не трябва да прави опити да се лекува сам! Не бива да се предприема нищо без консултация с дерматолог. Защото е напълно възможно белите петна да не са витилиго, а приличаща на него дерматоза.

КАКВИ МЕТОДИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ СЕ ПРИЛАГАТ?
За съжаление единственият препарат (кубинско производство), който може да спре развитието на витилигото, е много скъп. Обикновените хора не могат да си позволят такива разходи.

Става въпрос за особен вид лосион, който се нанася върху белите петна и предизвиква фотосенсибилизация. Тоест прави тези участъци от кожата много по-чувствителни към облъчването с ултравиолетови лъчи. Под контрол на лекаря пациентът лежи под специални лампи, за да добие тен, и заедно с това изчезват белите петна на витилигото.

Грамотните хора разбират, че при лечението на витилиго козметичните методи няма да помогнат.

Ако все пак успеят по такъв начин да изчистят едното петно, другото ще остане.

Лечението трябва да се провежда комплексно.

КАК СЕ ПРОВЕЖДА ЛЕЧЕНИЕТО?
•Най-напред трябва да се направи консултация с ендокринолог, защото понякога паралелно с витилигото се открива заболяване и на щитовидната жлеза. А на автоимунния тиреоидит облъчване с ултарвиолетови лъчи е противопоказано!

•В много от случаите на витилиго се открива заболяване и на черния дроб, което се установява при анализ на кръвта. И често става така, че започваш да лекуваш черния дроб, а изчезват и белите петна на витилигото. Така че конкретната причина за появата на витилигото все още не е изяснена.

ПРЕПОРЪКИ КЪМ БОЛНИТЕ:
•При витилиго в никакъв случай не трябва да се добива тен на плажа, защото могат да се появят нови бели петна по тялото.

•Кожата на хората, които са болни от витилиго, по друг начин възприема слънчевите лъчи -реакцията към слънчевата светлина при тях е нарушена. Петната се образуват на тези места, където са попадали слънчеви лъчи. Това са лицето, гърдите, раменете и т.н. А там, където вече има петно, може да започне да расте.

•Ако болният от витилиго не използва никакви средства за защита на кожата си от слънцето, увредената зона ще продължи да нараства.

КАКЪВ Е ХРАНИТЕЛНИЯТ РЕЖИМ?
Не трябва да се приемат заедно с храната препарати, съдържащи мед и желязо. Не се препоръчват и хранителни продукти, които съдържат желязо, защото могат да предизвикат сериозни проблеми с червата. Най-добре е да се намери в аптеката някакъв витамино-минерален комплекс, в чийто състав влизат желязото и медта. В тези комплекси съставът е балансиран и няма предозиране на един или друг елемент.

КАКВО ПРЕПОРЪЧВАТ ДЕРМАТОЛОЗИТЕ?
Да се приемат витамини от групата В. В аптеките се продават достатъчно добри комплекси, но трябва да се намери точно такъв, в чийто състав влиза и аминокиселината тирозин.

ОСОБЕНО ВАЖНО Е ДА СЕ ПРОЧИСТИ ОРГАНИЗМЪТ
Всяко увреждане на кожата или дерматит, включително и витилиго, говори за вътрешни проблеми на организма. Прочистването му може да даде положителен ефект, макар че невинаги витилигото може да
се излекува напълно. Но напълно сигурно е, че след прочистването ще се излекува себореята, косите ще станат лъскави и еластични. Кожата ще порозовее, малките бръчки ще изчезнат. Най-добре е да се започне с прочистването на червата и черния дроб. Ако те не работят нормално, ще започнат да се появяват и други заболявания.

ДОБРЕ ЛИ Е ОРГАНИЗМЪТ ДА СЕ ПРОЧИСТИ С ЛИМОНОВ СОК И КРАВЕ МАСЛО?
Ако сте навършили 50 или 60 години и преди това не сте си правили такива процедури, просто не го правете. Ще понесете много трудно прочистването на червата и черния дроб с лимонов сок и краве масло. Човек, който цял живот не е живял здравословно и изведнъж е решил да си направи този „пълен ремонт", може да провокира възникването на други болести. Но ако вие сте се грижили за здравето си и знаете как да прочистите организма си, направете го.


« върни се назад

Автор: Редактор
Посетена за седмицата: 4616 пъти (23 септември 2008   19:22)

  23 октомври 2013 12:32   |   Пламена   |   Испания   |  
Здравейте! Да ви разкажа за моята история.Аз се разболях на седем години.Побъркаха ме от лекарства и мазила! Това беше през 1985-86 г.Повръщах от лекарствата! Беше ужасно.Водиха ме в София и в Русия.Нищо....
Най накрая ме заведаха в село Власт, до Сл.Бряг.Там живееше един лекар натуралист, до колкото си спомням, казваше се Чаушев.Той ме излекува! Със сигурност не е жив, но може да има последователи.
Лечението беше със суров петрол.донесоха ми го от Нефтозавода в Бургас.мажех петната и отивах на плаж.ефектът не закъсня! Също трябваше да ям всеки ден магданоз! Мажех петната и със зелени орехи.
Вече нямям петна, толкова бях доволна.
Бяха ми останали много малки до ноктите на ръцете до скоро, но от както спрях да ям месо, само риба и морски дарове, и те изчезнаха.
Явно има нещо общо с пречистването на организма!
дано да помогна на някой! Успех!
  12 април 2012 11:16   |   Mitko   |   Silistra   |  
Zdr Ami priqtelkata mi ima Vitaligo i iskam da i pomogna no nz kak da se izlekuva hodila na razni doktori v Varna i i kazali 4e nqmalo le4enie v Balgaria. Tq e na 16 godini i ima dosta petna ima li nqkak1v na4in da se opravi ili da se mahnat pone malko i kak1v e i kolko struva tova lekarstvo orintirova4no do lkolko pari e
  30 март 2012 19:49   |   Желязкова   |   Stara Zagora   |  
Благодаря на екипа,че ме подсети отново да пусна информация за лечение на ветилиго,а не за заблуждение на болните.Стемтек е фирма,която се занимава със стволовоклетъчното хранене.Имам резултат на жена с ветилиго поне от 15г,която приемайки СтемЕнхансдве капсули отделят 25% зрели стволови клетки в кръвният потоки е концентрат на АФА -водорасло усети подобрение и избелване на лице и корем за три месеца.Това е моят съвет !Не чакайте,а се доверете на природата.http://dzheliazkova.stemtech.bg/
  29 март 2012 17:46   |   момо   |   Сф   |  
Напоследък с радост забелязах, че ако нагрявам петнистите места с Мокса, те стават малко по-тъмни. Моксата е китайска пура от разни билки, пелин предимно. запалва се и се оставя да тлее само и започвате движения нагоре-надолу докато не можете да издържате повече, тогава отмествате за кратко, за да си починете за секунди.Повтаряте отново същото поне 20-30 пъти. След терапията загасвате моксовата пура в малко вода и така е готова за ново използване следващата седмица.
  28 март 2012 19:45   |   Станислава Михайлова   |   София   |  
Здравейте, аз също имам Витилиго от около 10 години, четах много отзиви за др. Порязов, но ме е страх да рискувам с неговите билки, понеже без да се направи консултация на място ви лекува. Така,... на добри думи по телефона.
  18 септември 2011 18:15   |   zheliazkova   |   stara zagora   |  
Нова информация за напълно лечение на витилиго.
http://dzheliazkova.stemtech.bg/
  15 септември 2011 00:36   |   антидоктор   |   po sveta   |  
Самолечението е най-лошата идея, която може да ви хрумне, предупреждават лекарите.
Ами, да, естественно. Ами ако се излекувате, на кого после ще си продават лекарствата...
  13 септември 2011 17:25   |   Светлана Здравкова   |   Испания   |  
Скайпа ми е: S_veti64 Можете да ме потърсите, ще отговоря на всички ваши въпроси..
  13 септември 2011 17:09   |   Kassi   |     |  
Finally! This is just what I was looikng for.
  21 юни 2011 14:12   |   момо   |   Sf.   |  
Без да искам да се конфронтирам,ама Вие като правихте диета за черния дроб все пак в какво се изразяваше или какво представляваше тя,Тодор?Склонна съм да се съглася, че проблемът не е САМО в черния дроб,но в комбинация с психоемоционалното състояние на организма и на щитовидната жлеза.Това поне са моите наблюдения върху мен и моите познати.Дори само да се освободи човек от стресиращите фактори и може да има пигментация на обезцветени участъци, затова плуването помага на мах.А само за инфо,пречистване на черния дроб чрез гладуване,т.е. истинско ГЛАДУВАНЕ,минимум 20 дни със захранване 10 дни,това е прочистване.Другото е по-драстично и разпространено,ако напишете в Гугъл прочистване на черния дроб ще прочетете методологията, така че успех.
  10 юни 2011 20:55   |   съни   |   moreto   |  
Здравейте,имам витилиго от 20 и кусур години.Пробвала съм какво ли не,никакъв резултат.Но сега опитвам нещо ново-много плодови и зеленчукови фрешове,кълнове и само природни средства.Нямам резултати,но този път ще бъда упорита-обещала съм си 1 година поне да се придържам към 60-70 % сурова храна.Поне да спре да се развива,тогава ще съм стимулирана и наистина ще повярвам,че може и да се оправя.
Светлана Здравкова,споделете тук за какво лечение става дума-тук всички са крайно нуждаещи по отношение на всякакви изпробвани и действащи рецепти.
И накрая да допълня,че в Русия една гастроентероложка като лекувала пациенти със витилиго от стомашни проблеми,забелязала,че петната започнали да изчезват.Аз напълно вярвам,че пречистване на организма и стомашно-чревния тракт ще повлияе благотворно на витилигото.За по-доброто усвояване на витамините и минералите от храната е добре да се приемат пробиотици.
На всички ни успех!
  05 юни 2011 13:15   |   Anna   |   españa   |  
Svetlana Zdravkova ,mnogo te molj spodeli mi tazi informazij za6toto sinat mi e edva na 8 godini ,a vitiligoto go ima o6te ot 1 godinka.Kato vsjka edna raztrevojena maika probvam vsi4ko koeto mi kajat
  26 май 2011 18:46   |   Марияна   |   Ямбол   |  
Др Порязов 07262193, 07264921, 0887861312
  26 май 2011 18:45   |   Марияна   |   Ямбол   |  
Др Порязов 07262193, 07264921, 0887861312
  09 май 2011 17:31   |   Сиси   |   София   |  
Това е решение само за новопоявили се петна. Изпробвано е лично. Може и да не се лекува окончателно, но поне няма петната. Та в книгата на д-р Мария Папазова "Хакрост" има описан случай когато дават водорасли и препоръчват автогенен тренинг, пише, че дори старите петна се пигментират наново. За новите е сигурно, така пишат и китайците, че тяхната медицина повлиява на новопоявило се витилиго и може да го премахнат на 98%, ако е до 3 месеца след появяването, а след 3-тата год. вероятността да го излекуват спада на 58%. Та за всички, които не могат да отидат в Китай или Куба и като мен имат петънца да ви кажа, че четох Генадий Малахов и неговата рецепта за изпарена до 1/4 от съдържанието си собствена урина действа безотказно.Това нещо го изпуснах да поизкипи един път върху един не много лицеприятен и намазнен външен котлон и като се премахна течността видях, че цялата мазнина се бе изчистила като с вълшебна пръчка.Няма промишлен препарат, който да свърши такава работа, казвам ви. Е, разбира се по-лесно ми бе като ми се бяха появили петна по гениталиите, то там не е трудно да си направиш компрес за 20-30 минути и след това да отмиеш всичко, нали
  03 май 2011 08:42   |   Еленка Димитрова   |   Свищов   |  
До Деси Канева

Много Ви моля да ми дадете адреса на д-р Порязов от Своге, защото синът ми има същия проблем вече от много години. Искам да опитаме поне да ограничим петната по лицето. Моля ви от сърце. Благодаря Ви предварително. С уважение: Еленка Димитрова, гр. Свищов
  02 януари 2011 15:00   |   Минчо   |   София   |  
Здравей Вики,
Казвам се Минчо. на 29 години от София.
Получих петната на 19 години, първо тук там отделни точки. С течение на времето растяха и се свиваха. Ходих по дерматолози, само ме отпращаха с термина - нелечимо.
Последните 3-4 години се появиха по-големи петна под мишниците, между краката, по гърдите, дори имам и малко петънце в основата на пениса:
Лято 2010 напрвих грешката да се пека дълго време на плажа. Тръгнаха ми нови петна по гърдите.
НЕ СЕ ИЗЛАГАЙТЕ НА ДИРЕКТНА СЛЪНЧЕВА СВЕТЛИНА ДЪЛГО ВРЕМЕ НА ПЛАЖА. Излизайте от водата и слагайте по една тениска и се разхлаждайте с бира под чадърите.
Загледайте журналиста Сашо Диков - целите ми длани са на петна.
  10 ноември 2010 14:43   |   Вики   |   София   |  
За първи път ми се появиха бели петна около ноктите на пръстите през 2009г. Не му обърнах внимание.Лятото на 2010г. видях че тези петна са станали много по-големи. По това време бях в Италия.Отидах на лекар там. Това което ми предписаха е: Cromovit capsule и Cromovit crema- пих хапчетата близо 3 месеца сутрин по едно и се мазах с крема сутрин и вечер пак 3 месеца.След този период отидах на преглед. Докторката ми каза;че е много изненадана от резултатите;защото за нея е било важно там където има вече петна да станат до цвят най-близък на кожата. Наистина има промяна в цвета. Спря ми хапчетата;продължавам с крема още 4-5 месеца. Доволна съм от този крем.Ако някой има възможност;може да си потърси тези лекарства от Италия.До колкото знам в България ги няма.
  27 август 2010 19:04   |   Светлана Здравкова   |   испания   |  
Разполагам с информация, която ще е от полза на всички страдащи от това заболяване..
  16 юни 2010 20:03   |   Тодор   |   София   |  
Привет аз също имам витилиго и искам да кажа че черният дроб няма нищо общо с витилигото,много се спекулира с това!Това е автоимунно заболяване аз също съм правил диети прочистване на целият организъм инжекции мехлеми билки лекарства при мен не се повлия.Сега търся така наречената бергамотова есенция и ще опитам с нея!!!
  08 май 2010 00:30   |   мели   |   търговище   |  
здравейте аз съм на 13 и имам бели петна по тялото .. много ме е срам от тях и немога да обличам къси дрехи...почвяват ми се от когато бчх на 9г.мисля и постепенно нарастват и се размножават по тялото ми .. липсват ми дните когато обличах къси полички или панталонки без да скривам някои си участъци от бели петна ; много ми е мъчно ..никога не мога да обличам къси дрехи защото повечето хора ми се присмиват .. моля ви помигнете ми как да реша този проблем ,че да се премахнат .. умолчвам ви помогнете ми ;
  18 март 2010 18:39   |   Момо   |   Сф   |  
Има документирани случаи на излекуване от витилиго просто с прочистване на черния дроб, както е посочено и в статията, но това си е доста трудно сигурно. Точно сега се пада активността на черния дроб и до април месец е добре да стане.4 такива трябва да се направят за всеки дял от ч.дроб. Ако знаете лечебно заведение, където го правят, кажете.
  18 септември 2009 20:28   |   Бранимир   |   Стара Загора   |  
Здравейте госпожо аз съм от Стара Загора и се казвам Бранимир.
На 22 години съм...не бях ходил на море от 98 година, отидох чак през 2009 лятото, преди това съм ходил на някой и друг плаж. След морето ми се появиха ""БЕЛИ ПЕТНА"" по кожата на фона на тена си проличаха напълно, понеже много почернявам.
Отначало се уплаших, защото....АМИ ЗНАЕТЕ КАК Е. Сега се Мажа с шампоан - ""NEOVAL"" TRIPLE ACTION pH 5.0 - Aптекарка ми го препоръча, понеже на дъщеричката и излезнали същите ""БЕЛИ ПЕТНА"" и след седмица мазане вече имало ефект - ТАКА МИ КАЗА ПОНЕ. Взех си го сега се мажа веднъж на ден на засегнатите участъци, след 15 мин. се изплаквам - ЕДИН ДУШ ЗВУЧИ ДОБРЕ.
Ако има някакъв ефект ЩЕ ВИ ДОКЛАДВАМ ДРАГИ ПРИЯТЕЛИ !
  20 юни 2009 17:15   |   desi kaneva   |   plovdiv   |  
Аз се сдобих с това заболиаване още като дте.Опитах всичко-облъчване с лампи,билкари,и прочие,но нещото,което ми помогна,поне за първи път беше...кръв от костинурки-10броя,сутрин на гладно.Знам звучи страшно,но помага!Нямах в продължение на години,но след раждане пак се появи,помогна ми д-р Порязов от Своге-изпраща по пощата крем и билка,която се пие в продължение на 3 месеца,до последно мислиш,че няма ефект,но на края на курса всичко изчезва.Дано опита ми в тази болест помогне поне на някой!Успех

lekar.bg препоръчва: