Фобиите при възрастните хора

Фобиите при възрастните хора До неотдавна, възрастните хора бяха изключени от изследванията на фобии тревожност и други нарушения. Поради това, информацията която има е съставена главно от изследвания, проведени върху по-млади хора. Въпреки това, през последните няколко години изследвания са съсредоточени върху тревожност нарушения при по-възрастни хора. Комбинирането на тези резултати могат да осигурят достатъчно точен поглед към фобиите в напреднала възраст.

Разпространение

Проучванията показва , че по-възрастните хора са склонни да подценяват чувството на тревожност. По-старите хора трябва да обсъждат и физически симптоми, които, ако не са причинени от физически заболявания, могат да бъдат признаци на тревожност.
Анализът на наличните данни показва, че приблизително 10,2% от възрастните страдат от тревожност. Това е много по-нисък процент от очакваните 18,1% от всички възрастни, които страдат от тези заболявания.
Изследванията да показват, че от всички видове фобии, само агорафобията е статистически вероятно да се развие за пръв път в по-зряла възраст.

Разграничаване на фобиите от другите нарушения

Понякога е трудно да се определи причината за симптомите на фобия при възрастните. Статистически, възрастните хора са по-склонни да страдат от физически условия, които могат да предизвика подобни симптоми. Те също са по-склонни да вземат редовно лекарствата, които също могат да причинят тези симптоми.
Освен това, възрастни развиват много по-големи страхове, които могат да бъдат животозастрашаващи и не са ирационални. Например, по-възрастен човек, който е имал няколко провала може да се развие да бъде сам в обществото.

Лечение

Лечението на фобиите при по-възрастни възрастни може да бъде малко по-трудно, отколкото при младите хора.
Лечението може да бъде ефективно само ако пациентът е готов да получи съответната помощ. Ако човекът н е признава проблема няма как да му се помогне. Финансовите проблеми също могат да са проблем за по-възрастните хора да търсят лечение.

Първа помощ

Ако вие или някой, ваш възрастен роднини започне да страда от фобия, най-добре да се започне с посещение на семейния лекар. Много важно е да се направят пълни медицински изследвания, за да се установи, че със сигурност става дума за фобия, а не за физическо заболяване. Потърсете терапевт, който специализира в гериатрична психология. Той или тя ще се запознаят с уникалните нужди и тревоги на клиента си и ще предприемат нужното лечение.
Не забравяйте да кажете на всичките си лекари за всяко ново лекарство, което е предписано. Третиране на фобия в старата възрастни може да бъде трудно, но с повече постоянство може да бъде доста ефективно.


« върни се назад

Автор: Редактор
Посетена за седмицата: 732 пъти (23 юни 2009   09:28)

  03 август 2011 06:46   |   Theresa   |     |  
Well madcaamia nuts, how about that.

lekar.bg препоръчва: