Този ужасен шум в главата!

Този ужасен шум в главата! Шумът в ушите е сложно заболяване, причините са много и на всеки добър специалист му трябва време, за да се «разходи» из дебрите на сто причини за шума в ушите. Най-напред обаче вие сам трябва да сте сигурен къде точно е проблемът - дали имате шум в ушите или той пищи в главата ви.

Най-напред трябва да отидете при специалиста отоларинголог за да изследва изправността на слуховата ви система и особено на вътрешното ви ухо. Предполага се, че шумът може да възникне, ако се увреди слуховата мембрана. А може би в средното ухо се е промъкнала някаква инфекция и тогава специалистът лесно ще ви помогне.

При него трябва да отидете и ако шумът е в главата ви, защото «виновникът» за това пак може да се окаже средното ухо.

Възпалението а средното ухо обикновено се съпровожда с влошаване на слуха и с повишаване на температурата.
Ако шумът е в главата ви, е твърде възможно да страдате от болестта на Мениер, която провокира освен глухота и гадене, и повръщане.


Не бързайте и в двата случая да се хващате за сърцето. В повечето случаи вътречерепните шумови ефекти говорят не за безвъзвратно за-губено здраве, а са отговорът на организма на продължителното физическо или емоционално напрежение. При това шумът не е постоянен, а е пулсиращ в унисон с пулсациите на вътрешната сънна артерия. Този вид заболяване често изчезва без всякакво лечение.

Ако намалите физическото натоварване и спрете да уни-щожавате нервната си система, то шумът ще из-чезне така, както се я появил. Става въпрос за начален стадий на невроза или по-точно - неврастения. Това значи, че всичко ви дразни, в главата ви нещо шуми. Значи време е да си по-чинете.

Ако обаче в главата ви шуми месец, два, три, трябва да си направите сериозни изслед-вания при оториноларинголога, при терапевта и при невролога. Ще ви направят компютърна томография на главата. И в повечето от случаите лекарствената терапия ще ви помогне да се справите с проблема.

Много по-сериозно към своето здраве трябва да се отнасят тези хора, които имат високо кръвно налягане. Когато шумът се появи внезапно и се съпровожда от повишена потливост и лицето ви започне да почервенява, значи «пътувате» към хипертоничната криза. В такъв случай трябва да си вземете хапчето за понижаване на високото кръвно налягане. Но трябва да го правите по предписанието на лекар, а не както ви е посъветвала съседка т, например.


« върни се назад
Посетена за седмицата: 23513 пъти (15 декември 2007   09:36)

  26 януари 2014 00:31   |   Мария   |   София   |  
Здравейте, благодаря за коментарите по темата. Имам пищене в лявото ухо, което се появи успоредно с настинка/жестока хрема, гърло, влажна кашлица, без температура/ Веднага отидох в МЦ Закрила в София на бул.Дондуков. Минах на УНГ и Интернист, които съгласуваха рецептата, пратиха ме на снимка за да се елиминират опасенията за бронхопневмония. Резултатът след изпитите антибиотици и лекарства за 100лв. са следните: ухото продължава да пищи със същата сила, кашлям и ме боли гърлото, хремата понамаля : Пълни некадърници са там! Д-р Фурнаджиев е написал статия в която твърди, че лекува 8 от 10 посетили го. Отзивите тук също са позитивни. Още утре ще си запиша час там, дано да не съм закъсняла. Успех на останалите!
  26 април 2012 18:10   |   Ж. Давиткова   |   Кюстендил   |  
Здравейте, моля всички, които са се лекували с някакви лекарства, да напишат какво са им изписали и как им е подействало, мисля, че това би било от полза за всички нас. Аз лично имам шум от 2 години, ушният доктор ми каза, че имам лека загуба на слух в долните честоти и може това да е причината. Изписа ми да пия веднъж дневно Тебокан от 40 мг, който пих 7-8 месеца, но промяна няма. Не зная дали нещата са свързани, но заедно с появяването на шума се оказа, че жлезата ми не е в ред, появи се диабет и леко увеличено кръвно, започнах и страшно много да забравям и трудно да се концентирам, за всички болежки ми изписаха разни хапове, така че вкъщи сега е цяла аптека. Когато се преуморя или имам повече емоции шумът се усилва, понякога се появява нов шум, като че ли в някое от ушите, понякога по няколко шума се надсвирват :D . Искрено се надявам, ако има някой излекувал се да напише как, защото ние в малките градове нямаме достъп до специалисти, а и ходенето в София не гарантира, че ще ни излекуват.
  26 януари 2012 12:57   |   Елена   |   Austria   |  
Шумът в ушите го имам от 17 години!Най–напред се появи в едното ухо и бързо премина в другото.Добре,че веднага ходих на лекар и след скенер се откри аневризма на мозъка пред спукване!!Операцията беше направена от екип изключителни неврохирурзи на МА,които спасиха живота ми!Но шума си го имам още–денем и нощем!Писаха ми диагноза Неврит на слуховия нерв.Шумът ми пречи да разбирам говор и това ме кара да се изолирам!Преди два дни посетих тук клиника на добър специалист уши ,нос ,гърло,който извади от ушите ми предполагам втвърдена ушна кал,доста големи парченца.Усетих отпушване,лекота,но шумът си остава!Мисля,че поне с 10%ми се подобри слуха!Изписаха ми слухов апарат след много подробни аудиоизследвания на двете уши. Така ще си живея,с този шум,който винаги ще ми напомня за аневризмата!
  27 октомври 2011 19:55   |   GOGO   |   Plovdiv   |  
Мисля че има какво да си кажем
пиши ми на адрес nasco097@abv.bg
  27 октомври 2011 18:56   |   Дани   |   Пловдив   |  
Все още имам шум в главата,в ушите ли е не мога да разбера,но мисля,че когато вдигам кръвно,тогава се увеличава,но за сега не пия никакви хапчета за него,само успокоителни.Това продължава близо 2 години,а баща ми е така 10 години.Не съм посещавала лекар все още,какво чакам не знам,може би защото мисля,че няма да ми помогнат.Някой ако знае някаква билка,моля да сподели.Искам да опитам първо с тях,защото те може би са по ефикасни от другите лекарства.А иначе живота ми е напрегнат,както на много други хора.
  25 май 2011 23:45   |   Пишман българин   |   Пазарджик   |  
Хора, внимавайте с тия дупки, наречени дискотеки, особено в провинцията. Разни селяни са станали диджеи, без въобще да си имат представа за безопасно ниво на музиката. Хората отиват уж да се забавляват, а стават инвалиди за цял живот. Бъдете нащрек и бягайте далеч от тъпаците - от шумни дискотеки, клубове! Лошото е, че в Бг това е трудно - тука се смята, че колкото по-шумно толкова по-весело.
  03 май 2011 17:31   |   Христова   |   гр.Русе   |  
Здравейте , преди два месеца ми се появи “ страхотен „шум в ушите. Попаднах на лекар , който не се вписва в представите ни за “ нашата действителност“ , а за лекар от филмите, които гледаме . Става на въпрос за д-р Боримир Фурнаджиев от „Кабинети Ирис“ . Толкова добър, не само като професионалист , а и като човек – внимателен и точен ! Предписаното от него лечение даде резултат още след втората седмица .
Ето и координатите му: гр. София-1606, Ул. Д.Груев-40
Тел. 851-76-41; 0888250-046

E-mail: borimir@abv.bg


  06 януари 2011 19:35   |   Сияна   |   Варна   |  
Здравейте!
Аз имам шум от 6 години вече. Отключи се при голям стрес - просто се събудих една нощ с бръмчаща глава... Бях се докарала до нервен срив и се лекувах у дома няколко месеца, от които първите 2 щях да се побъркам, защото ми бръмчеше главата като стар хладилник - ужас... после постепенно намаля и стана поносим, но не изчезна. След 2 и половина години на хапчета ги спрях, защото те пък увреждат черния дроб. Шума така си и остана, вече свикнах с него и не ме паникьосва, пък и не е равномерен - понякога почти изчезва, а при стрес се усилва, също при болести, при пълнолуние и някои специфични планетни ситуации... Четох по темата в интернет - за да изчезне, трябва да се излекува нервната система, да се оправи и щитовидната ми жлеза сега пия билки и нещата се стабилизират постепенно. Но това, което е по-важно и което основно искам да споделя с вас - причината за шума е много важна и трябва да се разбере, за да можем да се излекуваме сами и по естествен начин, и никога повече да не ни се случва това. Нея я открих в няколко различни окултни книги - бяха единодушни, че шумът в главата се дължи на погрешни идеи от тъмната ложа, които човек държи в ума си, и на огромно вътрешно напрежение. Така че от нас се очаква да изчистим ума си от старите идеи, да променим мисленето си в посока от егоистично към по-светло и хуманно, и ще бъдем отново здрави и в отлично разположение. Ще отнеме още време, но ще успеем - пожелавам успех на всички !
  17 декември 2010 11:27   |   manaolana   |   sofia   |  
Моят шум е от почти година и е като тракане на принтер. Започна да се появява сутрин към 4 часа и мислех, че някой съсед работи с принтер. Месеци минаха докато схванах, че шумът е в собственото ми ухо. Ушният лекар каза, че причината не е в ухото. Направиха ми рентген на вратните прешлени и се оказа, че там има някакви изкривявания, които създават мускулни напрешения във врата и е възможно причината да е там. Шумът се появява обикновено като лежа и като стана засега изчезва, но забелязвам че продължителността му се увеличава и даже понякога се придружава със заглъхване и други шумове. Имам и световъртеж. В момента правя физиотерапия на вратните мускули, но дали ще има ефект - не знам. Намерих една интересна страница с много добри обяснения - шумвушите.com . А идеята на наско е добра, макар че май имаше някъде такъв форум...ако ням, ще си създадем. Весели празници на всички. Ще се справим :
  14 декември 2010 09:55   |   Helpless - NO ! FAITH !!!   |   Plovdiv   |  
Абе като гледам колко хора се насъбрахме тука не е зле ако познавате някой с необходимите умения и възможности да направи форум и да пишем и там...
Иначе вече минаха доста години при мен и все си е същото - пищи, пищи, пищи
Ако на някой му се говори по общия ни проблем да заповяда !
Вярвайте в чудеса и може един ден всички да оздравеем и да сме нормални отново :
Въпроса "Защо на мен?!!!" в нашият случай е излишен и без значение, каквото е станало е станало... скоро ще дойде ден, когато медицината ще има адекватно обяснение този проблем с диагноза и с лечение - не подценявайте развитието на науката и технологиите !!!!!!
Не Губете Надежда и Вяра - Ще се опраим :
Весело изкарване на празниците и Нова Година ......
  27 октомври 2010 03:47   |   iliyan   |   Stara Zagora   |  
ot 10 godini mi pishtqt yshite i tova stana na moreto ,trydno be v nachaloto ,no veche ne my obrashtam vnimanie ,seshtam se za nego ot vreme na reme i kogato procheta ili stane takav vapros .Prosto si pishti v ychite i tova e.
  16 октомври 2010 17:39   |   tetzi   |   София   |  
Шумът в ушите или в главата може да се появи поради най-различни причини. И аз съм пила ривотрил, но на мен не ми помогна, защото моят шум не е от стрес, а от физиологичен източник. Така че причини има много и лечения много, въпросът е - причина и лечение да съвпаднат по възможно най-добрия за пациента начин. Също така и лекарства има много, но и те действат по различен начин на всеки отделен човек с еднаква причина за шума.
  07 октомври 2010 15:58   |   Vania   |   Plovdiv   |  
Ako moga da bada polezna ...Sina mi,koito e na 30,imashe sashtiq tozi shum,za koito pishete tuk .Okaza se,che e ot silniq stres,koito prejivia.Pomogna mu psihiatar.V nachaloto ne povqrvah,che shte otzvichi shuma,no mu izpisaha Revotril i to samo za sedmica.Opravi se,sega vsichko e nared.Jelaia go na vsichki vas,uspeh !
  25 септември 2010 21:06   |   tetzi   |   София   |  
Д-р Боримир Фурнаджиев
Медицински кабинети "Ирис"
гр. София - 1606,
Ул. Дамян Груев № 40, ет.1, ап.1

Тел. 02 851 76 41
Моб. 0888 250 046, 0898 379 362

E-mail: borimir@abv.bg

Записване час за преглед и консултации:
понеделник - петък
13.30 часа - 18.30 часа
Тел. 02 851 76 41
  16 септември 2010 22:53   |   Виолета   |   Димитровград   |  
Здравейте, бих искала да посетя този лекар ,д-р Фурнаджиев в София.Бихте ли ми дали адреса или телефона, ако някой го има.Ще бъда благодарна на всеки,който ми помогне!
  05 септември 2010 10:10   |   нако   |   бургас   |  
Здравеите,имам шум или нещо като пищене от няколко години несъм ходил на лекар свекнах с него но от скоро шумът се усили затова се заитересувах но от тука прочетеното разбрах че трябва да свикна с него полза от доктори няма,питам само как да разлеча шума в ушите и шума в главата,смисал незнам дали ми пищи главата или ушите.
  26 август 2010 14:28   |   Биляна   |   София   |  
Здравейте,
трета година ме унищожава този ужасен шум в лявото ухо , който е непрестранен звън и ми създава страхотно напрежение и изтощение. Изпих много неща, направих много изследвания и нищо. При активна работа през дена на следващия ден звъненето е ужасно .
  11 юли 2010 12:54   |   дани   |   Пловдив   |  
Здравейте, от 6месеца имам шум в ушите след прекарана хистеректомия.Този шум наподобява на шум от рапан,не съм ходила на лекър,но четъх,че от кръвозагуба може да се получи.Преди операцията хемоглобина ми беше 110,а след нея 89,надявам се постепенно да се оправи и се мъча да не му обръщам внимание.
  16 юни 2010 10:37   |   Силвия   |   B.Търново   |  
И аз съм доволна от д-р Фурнаджиев. И много важно е и друго-не е скъпчия като други софийски доктори, дето само те претупват и те гледат от горе и дори коментират колегите си от провинцията-доста непочтено. Отговаря ми на писмата, сменяме някои медикаменти и шумът ми намаля, сега е само вечер и само в едното ухо.Той е отоневролог не само ушен-водих майка ми с мениерова болест при него и я излекува. Просто трябва търпение и да се попият лекарства. Рядко вече има такива лекари-чак ни наплашиха,нас пациентите, та не смеем да ходим вече по доктори а той е отзивчив, коректен и обяснява какво ти е. От по-старото поколение е .
  16 юни 2010 07:29   |   Наля   |   Ruse   |  
Здравейте
След 11 месеца се реших аз да напиша нещо за този ужасен шум в ушите. Почви се на 15 .08.2009 . Къде ли не ходих , какво ли не пих и нищо.Изпаднах в депресия, невролозите ме тъпчиха с успокоителни и ме какзваха да карам по спокойно. Престрастих се към Ксанакса, но шума не изчезва. Посещавах психолог, но освен парите ми нищо друго не изчезна.Януари тази година попаднах на др.Фурнаджиев на кокото съм много благодарна.Първо спрях със успокоителните и след това ме подложи на системно лечение. Сега вече мога да спа и да живея нормлно . Бях забравила какво е това.Имам още шум но е много слаб, все още се лекувам, но се надявам че ще ме излекува напълно.Не се бавете просто го посетете нищо няма да загубите.
  30 май 2010 20:58   |   Гергана   |   софия   |  
И аз имах шум в ушите от близо две години-повече в лявото и дори се бях примирила, че не се лекува, но намерих един отоневролог тук в София, д-р Фурнаджиев, има кабинет около Руски паметник, на ул. Д. Груев, има и сайт. Той се зае с мен и за един месец шумът ми изчезна. Даде ми няколко схеми за лечение и сменихме две-три рецепти. Много е точен, обаждам му се по всяко време и ми променяше лекарствата и дозите, без да отивам пак при него и да му плащам.
  06 май 2010 20:56   |   mariana   |   burgsas   |  
От 10 години се мьча с тоя проблем и мисля че вече свикнах , но уви.Появи се постепенно като аз прекарах нервен сриврот много и изтощителна сезонна равота. От тогава мн. лекарства сьм изпила , но полза няма.Даже като вьрвя и залитам на дясно, и не обичам шум и компании.А от това по-лошо няма.Моя шум е като свирене на щурец, а понякога са няколко.
  16 април 2010 22:32   |   виолета   |   димитровград   |  
когато преди 4-5 години получих шум в ушите, лекарите ми казваха ,че това ще мине.Изписваха ми кавинтон,вземаха си таксата, но аз нямах никакво подобрение.наистина започнах да свиквам с шума ,особено когато имам повече работа,но кагато се прибера в къщи го чувам много силно. Напоследък едновременно с постоянния шум, като шума на морето, започна да се появява и шум като есенен вятър в комина. много е гадно. личният ми лекар ми каза да потърся отоневролог. Моля, препоръчайте ми добър специалист в тази област.
  19 март 2010 17:34   |   Irena   |   Sofia   |  
Imam shum v glavata,koito se poiavi predi 3 godini.Sled razdiala s lubim chovek se borih s depresia,posle prekarah hlamidalna infenkia na belite drobove i pih mnogo antibiotitsi.Kazvat,che shuma i pishteneto v glavata mi sa sledstvie ili na depresiata ili na prekaranata infektsia.Sega pia betaserk, len antidepresant,no zasega nikakuv rezultat.Mnogo se natujavam ot misulta,che moje vinagi da e taka.Kazaha mi,che shte opitat i s drugi lekarstva,ako niama efekt s tezi,no da se prigotvia i za variatna"Svikni s tova".Misleh,che shte otmine,kogato nadjiveia raqzdialata,no ne stana taka.Veche 3 godina se chuvstvam zle zaradi tova!Ako niakoi iska da mi pishe.
  12 март 2010 14:07   |   Миланов   |   София   |  
Привет на Всички.Преди 2 години прекарах тежак грип и от тогава и ас съм с лек шум вушите.Ходих на лекар но както при всички ништо.Прочетох в 1 весник че една жена се е излекувала с ИМУНОБОР БРОНХО.Мисла и ас да опитам по натам щото е малко скъп.Опитаите и Вие това е хранителна добавка,ако не помогне то поне няма да навреди.Успех на Всички пожелавам.
  11 февруари 2010 14:04   |   Елмира   |   ПЛОВДИВ   |  
Аз също имам шум в дясното ухо от 4г.наподобаващ шум на море например ако сложиш рапан на ухото си и какъвто е шумът само че без него преди 2г. проведох лечение в МБАЛ""СВ.ИВАН РИЛСКИгр.София" бях на НОТРОПИЛ - банки ,витамин Б1 и Б6 и БЕТАСЕРК след което се почувствах много добре изписаха ми за в къщи БЕТАСЕРК,ТЕБОКАНиСТРЕЗАМ трябваше да ходя веднъж годишно профилактично но аз не можах понеже имах много грижи .Всичко е от стрес и напрежение а също и от простуда затова задължително трябва да се обличаме топло и с шапка през зимата.В тази болница има отделение по професионалниУНГ-болести и отоневрология също и много добри специалисти.Мен ме лекуваше др.Меджидиева много е добра и смятам пак да отида защото от 2г.не съм била и започна пак да ми шуми ухото .Опитайте и вие сигурна съм че ще ви помогнат.трябва само да си вземете направление от личен лекар.УСПЕХ
  09 февруари 2010 22:24   |   BETI   |   Sofia   |  
Zdraveite priqteli.Az imam hym i v dvete yhi ot 12 godini i ot nqkolko godini imam hym i v glavata no nihto ne mi pomaga. V na4aloto htqx da se pobarkam no posle sviknax 4yvam go samo kogato e palna tihina,prez zimata nosete hapki ili lenti,ako mnogo vi iznervq vzemete yspokoitelno ili tri meseca trqbva da piete betaserk. Tova e ot men 12 godini jiveq sas tova.Yspokoite se.
  07 февруари 2010 16:21   |   dimko   |   pazardgik   |  
kakvoto i da pies se e tova az sam ot 6 godini taka
  05 февруари 2010 22:56   |   нелка   |   Велико Търново   |  
вече 1г.8мес. както ми пищи ухото пих 1 мес. селеногин но .... има ли друго лекарство и колко време трябва да се пие
  14 януари 2010 10:06   |   Георги   |   Русе   |  
тони и аз съм така като тебе,от година и полвина две...не съм ходил по доктори,но като чета тука,който е ходил не се е оправил.
  13 януари 2010 10:54   |   dimo   |   pazardgik   |  
znam za kakvo govorite vsi4ki az sam taka ot 6 godini pistimi dqsnoto yxo a lavoto po rqtko obikolix vsi4ki bolnici no efekt nikakav sega razbrax ot drygi forymi za nqkakav mek lazer 4e oblik4aval nqkoi ako e probval mola da mi otgovori
  05 декември 2009 18:43   |   tetzi   |   София   |  
Аз също имам шум в главата от лявата страна... По рождение лявата вертебрална артерия ми е по-тясна, но не съм имала шум до преди няколко месеца. От възрастта ли е - на 39 години съм. Това е... Само Господ може да ми помогне!
  17 октомври 2009 03:11   |   Mартин   |   sofia   |  
здравеите от 1 месец аз имам шум в главата които се е развил много бавно но тои се усилва от ден на ден нито един лекар не ми каза това каквое но е гадно искам да знам това до къде може да се развие и от кое то4но е при4инен този шум
  30 май 2009 14:40   |   петя   |   Burgas   |  
Таня какво стана
  22 май 2009 22:07   |   Таня   |   София   |  
Хора,плашите ме.Аз имам шум в лявото ухо от две седмици-прилича на мяукане на коте.Ходих в Пирогов при специалист и той ми каза,че ми няма нищо и че такъв шум не съществува.Теглих му една на ум и си тръгнах.Утре съм при друг специалист в ИСУЛ.Там е работата при мен,че ухото нито ми заглъхва,нито ме боли-нищо,само си мърнюка и е отврат,Тази докторка при която ще ходя била голям специалист.След прегледа ще пиша що за специалист е.
  23 декември 2008 22:21   |   helpless   |   Plovdiv   |  
Не искам да ви плаша, но истината е такава никой нищо не може да направи ако ви пищи главата, ушите се тая доста млад бях когато ми запищяха ушите и нито едно лекарство нито един лекар успя да направи нещо. Всички само парите ти взимат и ти казват СВИКВАЙ но е много трудно да се живее с това нещо, според мен всеки доктор трябва да изживее това, което изживявам всеки скапан божи ден и тогава да ми говорят СВИКВАЙ макар че нямам никакъв избор и дори сега главата ще ми са разпори от пищене но абсолютно нищо и никой не може да ми помогне
Свиквайте и вие скоро оправия няма да има надявам се един ден обаче в бъдеще да обърнат по голямо внимание нашите и чуждестрани доктори защото това си е сериозен гаден проблем всеки те гледа и те мисли за нормален но само ние дето ни пищи главата 24 часа в денонощието 364-5 дни годината си знаем.Откакто ми се появи тази простотия живота ми се промени коренно в сравнение когато бях нормален
Даже си мисля дали не е добре да има специален форум за такива хора като нас : поне да се успокояваме взаимно в неволята си
Зарежете всички доктори и хапчета не мислете за пищенето, свистенето боботенето в ушите си или главата, просто свикнете и се забавлявайте ако можете макар да знам че е много трудно
Не се предавайте и отчайвате може би един ден ще се намери лек до тогава живейте и си гледайте кефа .............
Това беше от мен Върховния Гуру в пищенето, свистенето и боботенето, Успех на всички .....
  20 декември 2008 21:55   |   kremena   |   gorna oriahovica   |  
От 6 месеца имам болка в дясната част на шията под ухото и подут лимфен възел. Имам и шум в ушите. Ходих на лекар за щитовидната жлеза, защото преди имах проблеми с нейните функции, но ми казаха че сега всичко е нормално. Стоматолозите отхвърлиха тезата болката и подуването да е от зъб. След това ходих на хематолог. Кръвните изследвания са нормални. Той ме изпрати на скенер. Правих си скенер и ми казаха че имам полип в десния максиларен синус. Вземаха ми биопсия от лимфният възел и отхвърлиха някакви паталогични състояния. Вече не знам към кого да се обърна, а болката продължава и не спира. Ще ви бъда много благодарен, ако ми дадете някакъв съвет.
  16 ноември 2008 19:28   |   КРАСИМИР ПОПОВ   |   СОФИЯ   |  
ОТ 10 ДНИ МИ ЗАГЛЪХНА ЛЯВОТО УХО И СЕ ПОЯВИ ШУМ КАТО НА СПРЯЛА ПРОГРАМА НА ТЕЛЕВИЗОРА.ВЕЧЕ 7-МИ ДЕН СЪМ В ИСУЛ НА СИСТЕМА ЗА РАШИРЕНИЕ НА КРАВОНОСТНИТЕ СЪДОВЕ,И НИЩО ПОБЪРКВАМ СЕ С ТОЯ ШУМ,АКО ЗНАЕ НЯКОИ ДА ПОМОГНЕ ЗА ДОКТОР ИЛИ НЕЩО ДРУГО.
  26 септември 2008 02:44   |   Тони Стоянов Стоянов   |   Стара Загора   |  
ас имам някакъв пищяшт шум по 24 часа и в двете ъши но немога да разбера на кво се дължи вечер като си легна го чувам докато не заспа имам го от над година вече и свикнах с него :
  18 юли 2008 22:43   |   нелка   |   велико търново   |  
вече втора седмица ми пищи ухото ходих на лекар и очаквам да ми мине но уви днес като се зачетах за шума в ушите уплаших какво да правя
  07 април 2008 22:13   |   ИВЕЛИН   |   варна   |  
здравейте,
по най нелепия и на тъпия възможен начин си спуках тъпанчето .... един клон толкова на дълбоко ми влезе в тъпанчето че си повредих и средното ухо и вестибуларния апарат ми се разцентрова не можех да пазя равновесие повръщане системи и веднага ми направиха операция след операцията чувам чум в ухото и си мислех че след като ми извадят тампона ще се оправи но днес е вече 3 тия ден сед тампона но уви още шуми ..... но си мисля че е малко по тих шума . МОЛЯ АКО НЯКОЙ ГО ПРОЧЕТЕ И ИМА МНЕНИЕ ПО ВЪПРОСА щЕ СЕ РАДВАМ ДА ГО СПОДЕЛИ
ДО СКОРО
  22 февруари 2008 17:45   |   Цвети   |   Сандански   |  
И аз имам подобен проблем от скоро.При мен понякога се появява свистене, но в повечето случаи внезапно заглъхват и двете ми уши.Така също чувствам затопляне в областта на лицето,което понякога е видимо-повява се червенина на бузите.Напоследък много се изпотявам в областта под мишниците.Кръвното ми налятане досега винаги е било в 90/60 или 100/70.Можеби е от значение и това, че всеки ден пътувам до едно високопланинско село.Аз съм на 33 години.Ще бъда много благодарна, ако ми дадете съвет!
  19 януари 2008 17:01   |   Иво   |   София   |  
И аз имам шум в дясното ухо- започна преди повече от 6 м. като свистене/пищене с различна продължителност. От 2-3 месеца това се случва рядко,но се появи пулсиращо шумене,което ми прилича на туптенето на сърцето-непрекъснато денем и нощем.При прегледа от лекар-почистване от ушна кал и пр. уж нищо няма видимо. Гинко в различните му варианти вземам вече 3-4м. и пак буф-буф. Имам височко кръвно и мислех,че е от него, но като го сваля с медикаменти/какви ли не/ пулсарът пак работи. Някой ден ще гръмне нещо-какво ли да направя? Ще бъда много задължен за добрия и полезен съвет!

lekar.bg препоръчва: