Брадавици

Рецептите на Петър Дънов

Брадавици Сок от дребен млечок се втрива сутрин в брадавиците докато изчезнат.
С пресен сок от стръковете на билката Змийско мляко се мажат 1-2 пъти дневно. Лечението продължава няколко дни.

***
Вземат се по 50 г билките заешко грозде и богородична ръка и 80 г бяла дъвка. Смесват се и от нея се вземат 4 с.л., които се изсипват в 1 литър вода. Варят се докато сместа остане 0.5 литра. От отварата се пие по 50 г 3 пъти дневно преди ядене. Външно брадавиците се мажат 2-3 пъти дневно със сок от бяла Мара.

***
Много лесен и ефикасен метод: взема се една цигара, добре загасена и се доближава до брадавицата или кокошият трън. Цигарата се държи докато може да се търпи. Това се повтаря 2-3 дни. Може след 5-6 дни да се повтори. Брадавиците и кокошият т ън изгарят и сами се отлепват. Когато брадавиците и кокошият трън са повече, то се започва с „майката\" (най-големият).

***
Брадавиците на половия орган се лекуват със сок от билката млечка. Капват се няколко капки върху брадавицата и се чака докато сокът изсъхне. Процедурата се повтаря 10 пъти, след което тя сама се отчупва и отделя.

***
Разрязва се един картоф и едната половина веднага се изхвърля. С втората половинка натривате брадавиците и я заравяте в сух пясък или пръст, за да може да изсъхне. След седмица брадавиците ще паднат.

***
Върху брадавиците или мазолите се поставя пресен лук и се сменя на всеки 2 часа. След няколко дни се отделят и падат.

***
Необходими за тази рецепта са: по 50 г восък и краве масло, 5 г тамян, настъргана кора и подкорието от дървесния бъз. Стопяват се восъкът и маслото в чист съд. Към тях се прибавя настърганата кора и се добавя тамянът. Още докато сместа е топла, през нея се прекарват ленти от памучен плат с ширина 8-10 см. Брадавиците се измиват добре и се търкат с вълнен парцал. С тези ленти се обвива мястото с брадавиците и се намотава с вълнен плат, за да се затопли. Прилага се вечер и престоява цяла нощ. Това се повтаря не повече от 3 нощи, за да изчезнат брадавиците.


« върни се назад
Посетена за седмицата: 7008 пъти (21 юли 2007   14:37)

  20 юни 2010 15:13   |   диди   |   софия   |  
Рецептата с картофа важи ли за половите брадавици?
  14 юли 2009 18:08   |   genoveva   |   sofia   |  
kromid luk se kisne v ocet 24 4asa nalaga se varxu bradavicata dokato ne iz4ezne napalno mnnogo e efikasno i izpitano

lekar.bg препоръчва: