Хомеопатично лечение на вагинални гъбички

Хомеопатично лечение на вагинални гъбички Според специалистите около 60 на сто от жените имат вагинални гъбички, но не винаги предизвикват оплаквания. За развитието на вагиналните гъбички или за обострянето на вече съществуваща кандидоза предразполагат много фактори. Сред най-често срещаните са неспазването на достатъчно добра лична и сексуална хигиена и продължителното лечение с антибиотици или с хормонални препарати. Девойките и жените с наднормено тегло и със захарен диабет също са предразположени към развитието на гъбичкова инфекция, и то не само на влагалището. Тук трябва да отбележим, че гъбичковата инфекция на половите органи при мъжа протича без симптоми. Поради тази причина той осъществява полови контакти, без да знае, че е заразен, и без да предприеме необходимите предпаз и мерки. Така гъбичковата инфекция се предава на неговите сексуални партньорки.

Породи редица причини през последните години се наблюдава тревожно зачестяване и в детска възраст на гъбичковите инфекции на влагалището. Най-типичните белези, когато ги има, на вагинална кандидоза са силно зачервяване на влагалището, съпроводено от сърбеж и от бяло течение. При поява на подобни симптоми в много случаи се прибягва до самолечение с антибиотици. Това е груба грешка, водеща до засилване на оплакванията. Ето защо най-напред трябва да се потърси лекар гинеколог или дермато-венеролог, който да постави точна диагноза и да назначи подходящо лечение. То трябва да се провежда едновременно и от двамата сексуални партньори. в противен случай при следващ сексуален контакт с евентуален заразен партньор излекуваната вече жена може да се зарази наново с гъбичкова инфекция. Гъбичките не създават имунитет в човешкия организъм.

Най-важното по отношение на кандидозата, както и по отношение на всяко заболяване, си остава профилактиката. Състои се от спазването на идеална лична и сексуална хигиена и в избягването употребата на антибиотици без лекарско предписание. все по-широко за лечение на вагиналните гъбички се използват хомеопатичните лекарства. Хелониас диоика
е хомеопатичен медикамент, който се използва винаги в лечението на вагиналната кандидоза - бялото течение, причинено от гъбички, което е силно сърбящо и има вид на пресечено мляко.

Това е клиничната характеристика на медикамента. Монилият албиканс се използва за лечение на вагинални гъбички. Има и други хомеопатични медикаменти, които според лекаря хомеопат могат да бъдат приложени с успех в зависимост от оплакванията и от чувствителността на пациента
    << върни се назад Автор: Редактор     06 септември 2007   10:04

lekar.bg препоръчва:


lekar.bg препоръчва: