Изпитани рецепти за болни бъбреци

Изпитани рецепти за болни бъбреци ОРЕХОВО БРАШНО И МЕД
• Един килограм пресен, цветен мед, събран през пролетта, се оставя да ври заедно с буркана на бодна баня, докато стане течен. После 6 меда се изсипва половин килограм орехово брашно, разбърква се добре и се оставя да престои един ден. Лечението продължава шест месеца, като се консумира по една супена лъжица от сместа два пъти дневно сутрин и вечер преди ядене. Постига се пълно оздравяване.

БЯЛ ТАМЯН

• Всяка сутрин се пие по едно зърно бял тамян на гладно. Лечебният курс по този начин продължава 7 дни.

KOPИ И СЕМКИ ОТ ДИНЯ

• Това е рецепта е за болни бъбреци: пиелити, пиелонефрити, задържане на урина, камъни, температура и трескави състояния. вземат се две супени лъжици изсуш ни кори и семки от диня и се варят 10 минути в половин литър вода. Сместа се прецежда и се взема на 2-3 порции с подсладител.

СОК ОТ ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО
• Tpu пъти дневно около 20 минути преди ядене се изпива една чаена чаша сок от червено салатно цвекло. Сокът трябва да е прясно изцеден. Той се приема в зависимост от големината и от състава на камъните. Ако са по-малки, те просто ще бъдат изхвърлени само за няколко дни. Ако са по-големи, продължителността на лечението се увеличава. Задължително е да се следи кръвното налягане на болния. Ако то се повиши, приеманата доза от червен сок трябва да се намали наполовина.
    << върни се назад Автор: Редактор     27 август 2007   14:42

lekar.bg препоръчва:


lekar.bg препоръчва: