Болки в стъпалата и глезените

От година чувствам умора в долните части на краката, а не съм чак толкова престаряла -на 40 години съм.
Усещам тежест в краката, болки в различни точки на стъпалото и в глезените, промяна в цвета на кожата. Отоците на прасците, подуването на глезените и всичко посочено no-горе по мнението на лекар специалист се дължало на задържането и съсирването на кръвта, както и на възпаление на вените на краката.


Проблемът ви се крие в слабостта на свързващите вещества на вените от кръвоносната система. При кръвообращението кръвта постъпва към всяка клетка на тялото. Богатата на кислород кръв постъпва в тъканите чрез артериите. в белите дробове тя постъпва чрез вените. Така че самата кръв, сърцето и кръвоносната система представляват едно функционално единство с белите дробове.

Дълбоко разположените вени преминават между мускулите, повърхностните вени - между съединителните тъкани на кожата. Работата на сърцето се подпомага от системата клапани на вените. в нормално състояние клапаните пропускат кръвта в посока към сърцето и затварят пътя след нея. Ако клапаните се завъртят «лошо», кръвта се стича обратно във вените, разширява ги, прави ги на «възли».

В резултат на това започват процеси - първо на застой, а след това и на пропук-ване на вените. Тогава се говори за разширени вени. Описаното във вашето писмо са симптомите, а аз ще посоча рисковите фактори, които провокират това заболяване на вените.

Това са повишено натоварване, работа в седнало положение, липса на движение, тютюнопушене, консумация на мазни храни, наднормено тегло, бременност, хормонални промени.

Лечението не бива да се отлага, пренебрегването на проблема може да доведе до по-сериозни заболявания на кръвоносната система. За това е необходимо и външно въздействие - чрез мехлем. желателно е той да съдържа глицерин, изопропил миристат, цетеарилов алкохол, мокалмин, калбомер, метилпарабен, пропилпарабен, натриев лаурил сулфат, летицин, натриев хидроксид.
• Масажирайте с този крем нежно кожата 2-3 пъти дневно.
• Tова ще ви помогне да намалите възникналите болки и честите гърчове на краката.
• Отоците между тъканите, умората в краката, чувството на тежест ще се успокоят.
• Ще се ускори разнасянето на местата с кръвонасядане и съсирените.

    << върни се назад Автор: Редактор     26 август 2007   08:32

lekar.bg препоръчва:


lekar.bg препоръчва: