Народната медицина срещу остеопорозата

Народната медицина срещу остеопорозата Тъй като съществуващите калциеви препарати се усвояват много трудно от организма, се налага да се приемат огромни дози, за да се постигне ефект

Сега ще ви предложим една забележителна народна рецепта, която ще направи калция по-достъпен за вашия организъм.

Сложете в една чаша сурово кокоше яйце и го залейте със смес от коняк и прясно изцеден лимонов сок. Оставете тази смес да престои две седмици. След това внимателно извадете яйцето от чашата. Неговата черупка е изгубила калциевите си соли и много е омекнала, затова се налага да се извади бавно.

А, както се досещате, този калций се е утаил в разтвора от коняк и лимон. От получената настойка приемайте по една чаена лъжичка 2 пъти на ден.

Много по-просто ще е, ако 3 пъти на ден в раната си добавяте по четвърт чаена лъжичка прах от смлени яйчни черупки. Не забравяйте, преди да ги смелите, да сложите черупките малко да поврят, особено ако яйцата са били сурови.

Съществува още един аспект при профилактиката и лечението на остеопорозата - отстраняването на нарушенията в стомашно-чревния тракт, защото именно те водят до лошо усвояване на получавания калций. В случая става дума за гастрит с понижена киселинност, затова болният може да приема горчиви билки - горски пелин, водна детелина, червен кантарион. Тези билки могат да се приемат във вид на чай, отвара, спиртна настойка. Особено горският пелин може да бъде използван и като чай, и като отвара, и като спиртна настойка.

ВНИМАНИЕ! Растителните горчиви билки са полезни и при глюкокортикоидна остеопороза Тя се развива на фона на сериозни патологии.
В този случай биха били полезни корени от сладник във вид на отвара.
• При инволютивна остеопороза при Лените с профилактична цел се приемат билки, оказващи ефекти, сходни с действието на еетрогените. Такива са детелината, хмелът, градинският чай, люцерната.
• А примъзкете, обратно - приемат се билки с андрогенен ефект - от рода на блатния аир.
• И накрая, народната медицина може да бъде полезна и при вече получени счупвания. Много полезен в това отношение е черният оман. Тази билка не само помага на костите да зараснат по-бързо и здраво, но и премахва мускулните спазми, които неминуемо съпътстват едно евентуално счупване. Черният оман е доста отровно растение, затова ежелателнода се прилага само външно.

Две рецепти против остеохондроза
•В бутилка с плътна тапа се сипват 200 мл зехтин или олио, добавят се 10-15 червени пиперки и 200 мл пречистена газ. Сместа се оставя да престои 9 дни на топло, като всеки ден се разклаща. Всяка нощ се втрива в кожата. Сутрин се облича вълнено бельо и вълнени чорапи.

•Взема се бутилка с обем 200 мл. На дъното й се слага парченце камфор и се напълва до 1/3 с терпентиново масло, 1/3 зехтин или олио и 1/3 спирт. Преди употреба се разклаща. Втрива се, докато попие хубаво в кожата (докато стане суха) и се бинтова за през нощта с вълнен плат.
    << върни се назад Автор: Редактор     06 октомври 2007   23:18

lekar.bg препоръчва:


lekar.bg препоръчва: