рецепти за лечение на кокоши трън

рецепти за лечение на кокоши трън Много ви моля да ме посъветвате с какво лекарство или билка мога да премахна този израстък на пръста си (кокоши трън), който стои от години. Чувствам болка от претръпване върху горната част при ходене, дори и с маратонки. Много рядко, когато съм без обувки, се появява, макар и за секунда, пронизваща болка, като с шило, от горе на долу.

Ще би предложим четири особено ефикасни рецепти против кокоши трън и се надяваме те да решат проблема ви.

ПЪРВА РЕЦЕПТА
Две супени лъжици свинска мас се разбъркват с 5-6 аспирина. Доколкото е Възможно, трънът се изрязва и след това се налага със сместа.

ВТОРА РЕЦЕПТА
Счуква се скилидка чесън. Изрязва се анкерпласт, на който се прави кръгче, колкото да се покаже кокошият трън. Предвари елно се измива добре кракът, разчопля се трънът и на друг анкерпласт се намазва кашицата от чесъна. Вечерта се завързва и така се преспива. На другия ден налагането се повтаря. И на третата вечер се откъртва цяло топче. Така ще се избавите от мъките.

ТРЕТА РЕЦЕПТА
Кокошият трън се маже с белия сок от смокиня, докато се загуби. Това става за сравнително кратък период от време.

ЧЕТВЪРТА РЕЦЕПТА
Берат се листа, цветове и стъбла на билката змийско мляко. Измиват се с вода и се поставят блажни в сокоизстисквачка. С получения сок се намазват кокошите тръни няколко пъти дневно. Кокошият трън е защитна реакция на кожата срещу прекалено тесни обувки. Това може да се избегне, като се носят удобни обувки.
    << върни се назад Автор: Редактор     13 септември 2007   12:59

lekar.bg препоръчва:


lekar.bg препоръчва: