Лек срещу упорити обриви

Лек срещу упорити обриви На 30 години съм, а от 4 години периодично получавам много неприятен обрив по лицето - кожата ми става грапава, изпръхнала и много червена. Консултирала съм се с кожни лекари, но няма траен резултат от провежданите лечения, пали има подходящи билки, които бих могла да използвам? пали слънцето е причина, или замърсеността на въздуха? Понякога си мисля дали притесненията, които всички имаме, не водят до това зачервяване? Отчаяна съм и ви моля да ми помогнете да открия правилното лечение.

Причините за това може да са много. възможно е да имате дерматит, уртикария (копривна треска), витилиго или розов лишей. Може да се използват кортизонови препарати, но под внимателен лекарски контрол. Излагането на слънце също не е безопасно особено щом имате светла кожа. Приказките за „здрав" тен са заблуда. Няма здрав тен. Затова добре е да избягвате слънцето.

Колкото до притесненията, това не е много вероятна причина за обрива. Те по-скоро могат да причинят херпес. За по-сигурно ще ви предоставим две билкови рецепти, които се препоръчват против обриви. Смесват се равни количества стръкове от възлесто живени-че и трицветна теменуга. Една чаена лъжичка смес се залива с 250 мл вряла вода, оставя се да кисне 10 минути и се прецежда. Пие се на глътки по една чаша два пъти дневно в продължение на четири до осем дни. 400 грама сушени листа от градински чай се заливат с четири литра вода, оставят се да врят на слаб огън един час, кисне 24 часа, прецежда се и се сипва във ваната (температурата на водата трябва да бъде 36-37 градуса). Помага и при гнойни пъпки. Лечебният курс трае 12-15 дни.
    << върни се назад Автор: Редактор     07 септември 2007   11:14

lekar.bg препоръчва:


lekar.bg препоръчва: