Мед при болки в ушите

Мед при болки в ушите От около четири години имам болки в гърлото, в ушите и в носа. Лекуваха ме с лекарства, а през 2002 година ме оперираха. Около година и по-ловина след операцията обаче започнаха отново проблемите ми - болки в гърлото, там където са сливиците (тях са ми ги отстранили преди 45 години), през носоглътката към другата страна и оттам към ушите. Чувам добре, но имам усещането, че в ушите ми има вода, от носа ми не тече нищо, всичко се стича през гърлото. Освен това и очите ми сълзят. Като цяло болките са дразнещи и силни. В момента приемам антибиотик и капки за нос. Моля, помогнете ми, посочете ми някакъв лек.

Ще ви предложим няколко рецепти от народната медицина, които ще облекчат болките ви: Пчелен мед се разтваря в дестилиран вода (в съотношение 1:1) и се капва топъл разтвор в болното ухо. Памучно тампонче се потапя в бадемово масло и се слага в ухото няколко пъти на ден.

ЗА БОЛКИТЕ В НОСА МОЖЕТЕ ДА ПРОБВАТЕ СЛЕДНИТЕ РЕЦЕПТИ:
С МОРКОВИ
• смесват се по 5 грама прясно изстискан сок от моркови и зехтин, добавят се 3-4 капки чеснов сок. Слагат се по 5 капки във всяка ноздра 4-5 пъти дневно.
• прясно изстискан сок от моркови се смесва с равно количество мед. Във всяка ноздра се слагат по 4-6 капки смес 4-5 пъти дневно.

ЗА БОЛКИТЕ В ГЪРЛОТО:
С ЧЕСЪН
• 100 грама почистен и наситнен чесън се залива със 100 милилитра вода със стайна температура, затваря се плътно и кисне от 6 до 24 часа. Прецежда се и се прилага топло за гарга-ра.
С ЛАЙКА
• 3 супени лъжици наситнени цветчета от лайка се заливат с 500 милилитра вряща вода, сместа се държи на водна баня 15 минути, кисне до изстиване, прецежда се и се добавят 2 супени лъжици мед. Така получената смес се използва за гаргара.

С РИГАН
• Смесват се равни части риган, градински чай и лайка. Една супена лъжица смес се залива с 250 милилитра вряща вода, сместа кисне 10 минути и се прережда. Правят се гаргари.
    << върни се назад Автор: Редактор     15 септември 2007   15:23

lekar.bg препоръчва:


lekar.bg препоръчва: