Вагинални гъбички (кандидоза)

Вагинални гъбички (кандидоза) Според специалистите около 60% от жените имат вагинални гъбички, но невинаги последните предизвикват оплаквания. За развитието на вагиналните гъбички или за обостряне на вече съществуваща кандидоза предразполагат много фактори. Сред най-често срещаните са неспазването на достатъчно добра лична и сексуална хигиена и продължителното лечение с антибиотични или хормонални препарати. Девойките и жените с наднормено тегло и със захарен диабет също са предразположени към развитие на гъбичкова инфекция, и то не само на влагалището. За съжаление гъбичковата инфекция на половите органи при мъжа протича безсимптомно. Поради тази причина мъжът осъществява полови контакти, да знае, че е заразен, и без да предприеме необходимите предпазни мерки. Така гъ ичковата инфекция се предава бързо на неговите сексуални партньорки.

Поради редица причини през последните години се наблюдава тревожно зачестяване и в детска възраст на гъбичковите инфекции на влагалището Най-типичните белези (когато ги има) на вагинална кандидоза са силното зачервяване на влагалището, съпроводено от сърбеж и бяло течение. При поява на подобни симптоми в много случаи се прибягва до самолечение с антибиотици. Това е груба грешка, водеща до засилване на оплакванията. Ето защо най-напред трябва да се потърси лекар-гинеколог или дермато-венеролог, който да постави точна диагноза и да назначи подходящо лечение. То трябва да се провежда едновременно и от двамата сексуални партньори. В противен случай при следващ сексуален контакт с евентуално заразен партньор излекуваната вече жена може да се зарази наново с гъбичкова инфекция, т. е. последната не създава имунитет в човешкия организъм.

Най-важното по отношение на кандидозата както и по отношение на всяко друго заболяване си остава профилактиката. Тя се състои в спазването на идеална лична хигиена и в избягването на употребата на антибиотици, без да има лекарско предписание за това. Все по-широко за профилактика и лечение на вагиналните гъбички се използват хомеопатичните лекарства. Тук ще ви запознаем с малка част от хомеопатичните средства, използвани за лечение на генитални инфекции.

- «Хелониас диоика» в разреждане 9 СН, 2-4 пъти дневно. Това е лекарството, използвано почти винаги в лечението на вагинална кандидоза. Бялото течение, причинено от гъбички, най-често е силно сърбящо и има вид на пресечено мляко, а именно такъв вид течение се лекува с «Хелониас диоика».

- «Монилиа албиканс» в разреждане 15 СН задължително се използва в лечението на вагиналните гъбички. За целта от лекарството се приемат 5 гранули веднъж дневно или 10 гранули веднъж седмично. Освен тези 2 хомеопатични медикамента за лечение на вагинални гъбички в зависимост от вида на бялото течение може да се използва и някое от хомеопатичните лекарства, изброени в статията «Бяло течение от влагалището».
    << върни се назад Автор: Редактор     10 септември 2007   23:30

lekar.bg препоръчва:


lekar.bg препоръчва: