Хомеопатично лечение на пикочни инфекции

Цистит

Хомеопатично лечение на пикочни инфекции Според статистически проучвания при 15 наето от жените периодично възникват оплаквания от често уриниране, съпроводено от парене и от болка. Това се дължи на възпаление на пикочния мехур (цистит) и на пикочните пътища.
Причина за голямото разпространение на циститите при жените е късата уретра при тях и близостта на външния й отвор до ануса. Това улеснява попадането на нормално присъстващи в червата бактерии (най-вече Ешерихия коли) в пикочните пътища и в пикочния мехур, където предизвикват възпаление на лигавицата.
При мъжете пикочните инфекции зачестяват в по-напреднала възраст, когато увеличената простатна жлеза води до затруднено изпразване на пикочния мехур. Това създава благоприятни условия за развитие на пикочни инфекции.

Неспаз ането на добра полова хигиена също предразполага към пикочни инфекции. Когато последните не се лекуват правилно или остават нелекувани, могат да се разпространят върху бъбреците, а това вече е твърде опасно. За съжаление антибиотиците, които в повечето случаи се използват за лечение на възпалението на пикочните пътища и на бъбреците, невинаги дават траен лечебен резултат.

Болестотворните микроорганизми развиват устойчивост към тях и в тези случаи антибиотиците изобщо не действат. Не са за пренебрегване и сериозните странични действия на антибиотиците върху организма.

Всичко казано дотук обяснява защо все повече лекари от цял свят се обръщат към хомеопатичния метод за лечение на пикочните инфекции.
Кантарис е най-често използваният медикамент при пикочните възпаления, протичащи с чести позиви за уриниране, което е съпроводено от силно парене. Болки може да има преди, по време и след уриниране. Понякога те са толкова силни, че болният човек не може да си намери място.
Стафисагрия се използва най-често за лечение на пикочни инфекции, възникнали след повишена полова активност или след катетъризиране, когато урината е чиста и е налице усещане за постоянно стичане на капки урина по хода на пикочопровода, създаващо непрекъснати позиви за уриниране и чувство за недоизхождане.

За овладяване на острото възпаление е препоръчително няколко пъти дневно да се приемат по 5 гранули от съответния медикамент. Hа практика нерядко добри лечебни резултати се постигат при редуване през интервали от 1 до 3 часа на два или дори на три от най-подходящите за конкретния случай медикаменти. За да може да се постигне траен успех в лечението на циститите, които по принцип са много упорити и много често рецидивират, към съответния » хомеопатичен медикамент за конкретните симптоми лекарят хомеопат прибавя и хомеопатичното лекарство, съобразено с индивидуалните особености на болния, което да лекува не симптомите, а организма като цяло.
    << върни се назад Автор: Редактор     06 септември 2007   10:00

lekar.bg препоръчва:


lekar.bg препоръчва: