При дискова херния може да помогне и консервативно лечение

Моля, ако можете да ми помогнете с някакви съвети и рецепти от народната медицина, или от алтернативната медицина. От 4 години страдам от дискова херния на шийния прешлен. Вече имам силни и нетърпими болки, не издържам, защото са всекидневни и то по всяко време на деня. Обиколил съм всички невролози в града. Никакви медикаменти не ми помагат.
Трябва ли да се оперирам и какви са рисковете и последствията от тази операция?


Шийните дискови хернии са сравнително рядко, но много опасно състояние, защото уточняването на диагнозата и лечебният план е изключително отговорно мероприятие и понякога решаващо за съдбата на болните.
Това състояние е изключителен приоритет на специалист-невролог или неврохирург, подпомогнати при необхо имост от съвременните изследвания -компютърна томография, магнитно-резонансна томография и електромиография.
Тези изследвания се правят след предписание и консултация с лекар-специалист.

Болките и схващането на врата понякога могат да се дължат на обикновена настинка, при която рефлекторно-защитно се получава вдървяване на пара-вертебралната мускулатура и силно болезнено до невъзможно движение в шийната област, което е естествена защитна реакция на организма за ограничаване на движенията в тази област (при радикулити, миозити, миалгии и други леснолечими състояния).

При дисковата херния е възможно притискане на важни нервни и други структури в шийната област, включително и на самия гръбначен мозък, което може да доведе до пълна парализа на цялото тяло и до тежки и опасни последици.
Никога не рискувайте здравето си при лечители и самозвани специалисти, защото поради незнание и самоувереност те могат да ви причинят непоправими бели и дори трайна инвалидност или смърт вследствие последвалите усложнения.
При дискова херния в шийната област последно и решаващо трябва да бъде мнението на най-опитния неврохирург, когото познавате.

А за да отидете при него, е необходимо, първо, да се посъветвате и да уточните диагнозата и лечебното поведение с най-добрия невролог, с когото можете да се консултирате.

Възможно е и провеждането на консервативно лечение - при липса на сериозни последици от съществуването на дисковата херния -за неопределен период от време.
Всичко зависи от последиците, до които е довело това състояние. Винаги търсете и още едно допълнително мнение от опитен лекар-специалист.
    << върни се назад Автор: Редактор     08 януари 2008   23:09

lekar.bg препоръчва:


lekar.bg препоръчва: