Билки срещу глаукома и перде

Билки срещу глаукома и перде . Имам леко повишава-не на вътвеочното налягане (глаукома). Не зная по какъв начин да се лекувам, затова пиша на вас с надеждата да ми помогнете със съвет. .
Тези рецепти лекуват и катаракта (перде), и глаукома.
• Една супена лъжица цвят от метличина се залива с 1 чаена чаша вряла вода. Сместа кисне 2 часа и се прецежда. Получената запарка се използва за промивки на очите.

• В 2 литра червено вино се слага 200 г червен кантарион. Кисне 14 дни, като често се разклаща. Пие се по 1 супена лъжица 3 пъти на ден след ядене.

•Смесват се по 100 г бобени шу-шулки, цвят от лайка, подбел и очу-кано семе от живовлек. Две супени лъжици смес се залива със 700 мл вряла вода. Кисне 8 часа и се прецеж-да. Пие се 3 пъти на ден по 200 мл С отварата се правят промивки, а с билките от чая вечер се правят компреси на очите.

•Всяка сутрин в продължение на 40 дни се капват по 2 капки лимонов сок в двете очи. Вечер се пие сок от 1 лимон, смесен с мед и вода на вкус.

•Смесват се 50 г очанка, по 20 г жълта иглика, седефче, очеболец, по 15 г люляков цвят и змийско мляко. Две супени лъжици смес се залива с 600 мл вряла вода. Кисне 1 час и се прецежда. Пие се 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене.
    << върни се назад Автор: Редактор     27 декември 2007   13:02

lekar.bg препоръчва:


lekar.bg препоръчва: