Свинска мас със сода облекчава шиповете

Свинска мас със сода облекчава шиповете Моята баба има шипове и много се мъчи. Реших да помогна и затова пиша на вас с молба да ми препоръчате някое средство от народната медицина. Освен това бих искала да науча и рецепти за лечение на болки в кръста, артрит и премахване на нарушения в менструалния цикъл.
•Смесват се по една супена лъжица свинска мас, мед и сода бикарбонат. Болното място се намазва първо с йод. Сместа се слага на марля и вечер се налага на болното място, като след това се превързва.

•В 300 мл ракия (или водка) се сипва едно пакетче лимонена киселина (ли-монтузу) и едно пакетче смлян черен пипер. Сместа престоява 3 дни и е готова за употреба. Използва се за мазане. Помага и при неправилно оросяване на крайниците.

•Наря ват се 3 цвята от кестен, слагат се в буркан и се заливат с ракия (или водка). Сместа кисне 40 дни, като често се разклаща. Използва се за мазане вечер.

Тези рецепта се прилага при болки в кръста и при артрит
•20 накъсани листа от индрише и здравец (с дръжките) се заливат с половин литър ракия (или водка). Сместа кисне на топло място 20 дни, като често се разклаща. Получената нас-тойка се използва за намазване на болните места.
•Една бутилка се напълва с цвят от глухарче до гърлото и отгоре се залива с ракия (водка). Кисне на топло място 20 дни, като често се разклаща. Получената настойка се използва за намазване на болните места.
    << върни се назад Автор: Редактор     23 ноември 2007   11:17

lekar.bg препоръчва:


lekar.bg препоръчва: