Пиете ли чай от бабини зъби?
Ползвате ли таблетки бабини зъби? Доволни ли сте от тях?

Чай от бабини зъби и екстракт, тинктура. Ползи и вреди. Кой е хубав? Цена

Билката бабини зъби: митове и истински факти. Как се приготвя чай от лековитото растение; други начини за употреба. Продукти с билката. Лечебни ефекти – при кои болести помага реално. Може ли да навреди? Странични ефекти и как да ги избегнем

Бабини зъби: славата на тази интересна билка не помръква от години. Научаваме нови и нови факти за полезните й ефекти. Най-силен интерес предизвикват твърденията за ролята й в поддържането на мъжката сила; за Tribulus Terrestris (трибулус, трибестан) се знае, че помага на силния пол при сексуални дисфункции. Но също – че пази простатата от типичните за тази жлеза страдания; че стимулира либидото, и още – че помага в лечението на хипертония и сърдечни заболявания; и още, и още. Въпросът всъщност не бива да е – действа ли наистина. Въпросът е: как да приемаме продукти от растението бабини зъби, за да се възползваме от силата му.

Как точно се пие чай от бабини зъби?

Чаят от билката бабини зъби е доста силен, затова трябва да се пие при стриктно спазване на правила. Има известна разлика в приготвянето в зависимост от това – дали го правим от натуралната билка, или използваме филтърни пакетчета; подробностите ще уточним по-долу.

  • Чай от трибулус се пие след хранене – три пъти дневно. През първия ден еднократната доза е три супени лъжици; през втория – четири, през третия до седмия – пет. Прекъсва се за 10 дни и се повтаря по същата схема. В рамките на една година могат да се правят профилактично по три такива серии, като интервалите между тях са поне по месец-два (по gotvach.bg).
Откъде се взима чиста билка Трибулус терестрис

Билката като стока е световна марка на нашата страна, но също и на Китай и Индия. Научно доказано е, че с най-добри терапевтични качества е българското растение. Неслучайно специалистите препоръчват при покупка на сушен трибулус да се търси родната билка; разпознаването е обречено занимание, затова съветът е да се доверяваме на авторитетни родни производители и дистрибутори. Или направо да се купуват готови тинктури, също българско призводство.

Откъде се взима чиста билка бабини зъби, Трибулус терестрис
Плодната кошничка на билката направо плаши: ето защо се нарича бабини зъби!
Приготвяне на чай

За приготвянето на чай от сухата билка – една доза,  gotvach.bg съветва в литър вода да сипем пет супени лъжици наситнена билка. Варим един час на водна баня, след което оставяме да престои едно денонощие. Прецежда се два пъти през филтърна хартия; това е предпазна мярка срещу характерните дребни бодлички, които могат да навредят на лигавиците в стомашно-чревния тракт.

Към прецедената течност се долива един литър преварена  и охладена вода. Цялото количество се съхранява в стъклени бутилки в хладилник.

  • Друг вариант: използваме чай от трибулус във филтърни пакетчета. В 300 мл вода варим за 15 минути две пакетчета; оставяме чая да престои 24 часа. Приемът е както в описаната по-горе схема.
  • Добре е да отбележим и това, че можем да комбинираме това лековито растение с други подобни като магарешки трън, жълт кантарион, мурсалски чай.
На отвара. Настойка

Отвари и настойки се приготвят в зависимост от заболяването, което искаме да лекуваме. Има базови рецепти, чието спазване е условие за добър терапевтичен ефект според конкретния проблем.

Отвара. Определя се като най-лесен за приготвяне продукт, в който максимално са съхранени силните страни на билката. Дозата за отвара е една супена лъжица суха билка на чаша вряла вода: заливаме и слагаме да се вари на водна баня половин час. Още топла се прецежда и се долива с преварена вода до обем от 250 мл. Може да се приготви и като запарка в термос – пропорциите са същите, но престоят е четири часа. обикновено се пие по половин чаша сутрин и вечер преди лягане. При хипертония и атеросклероза приемът е три пъти дневно преди хранене, по 1/3 чаша. Отварата се използва и за компреси при кожни заболявания.

Настойка. Тя се препоръчва като общоукрепващо средство, особено при мъже със сексуални смущения. За приготвянето й е достатъчно 100 г сухо растение да се залеят с литър спирт или водка. Сместа престоява 20 дни, прецежда се и е готова за употреба. Обикновено се приемат по 20 капки сутрин на гладно с малко вода; след консултация с лекар приемът може да се увеличи до три пъти дневно.

  • Настойката от бабини зъби може да се приготви и с червено вино. В този случай дозата от 100 г се залива с един литър сухо червено вино и сместа престоява една седмица. След това кипваме и варим кротко 15 минути, оставяме да се охлади и прецеждаме. Приемаме по 50 мл три пъти дневно – около 40 минути преди хранене. Тази настойка укрепва мъжкото и женското здраве, помага при безсъние, мигрена, чести простуди, цистит, уретрит, пиелонефрит.
На отвара. Настойка от бабини зъби
Чаят от бабини зъби чудесно се комбинира с други полезни билки
На екстракт

Екстрактът е мощно нестероидно средство, полезно за хормоналния фон и за редица други болестни състояния. Има противовъзпалително, имуностимулиращо, антибактериално и противогъбично действие. Освен това постига ефекти като противооточен, пикочогонен, хипотензивен, противотуморен; ускорява зарастването на рани и възстановяването на здрави тъкани.

  • Освен това забавя стареенето, насърчава сексуалната активност, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, оптимизира отделянето на жлъчни сокове и пр. прилага се като сух продукт; в домашни условия няма как да го получим – но е лесно да си го набавим от аптеката под формата на таблетки. Най-често препоръката е да се приемат три пъти дневно по две таблетки, но лекуващият може да назначи друго в зависимост от състоянието на пациента. За траен ефект е необходимо екстрактът да се приема поне три месеца.

Видове чай от бабини зъби, цена

Чай от лековитото растение – натурална суха билка или филтърни пакетчета, без проблеми могат да се намерят в билковите аптеки, магазините за здравословни храни, дори на щандовете за чай в големите търговски вериги. Не препоръчваме и не критикуваме: избора всеки прави сам, разумното е това да става след консултация с лекар.

На Биопрограма
“Фигурин

Опаковка от тази популярна марка може да се купи за около два лева; кутийката съдържа 20 пакетчета по 1.5 грама. Продуктът се препоръчва за редукция на лошия холестерол, за активиране на либидото, за увеличаване на мускулната маса и силата.

  • Този продукт позволява изпълнение на лесния вариант за приготвяне на лечебен чай за 15 минути; за една доза са нужни 300 мл вода и две пакетчета, които се варят 15 минути. Получената топла напитка се прецежда, долива се с преварена вода до възстановяване на обема от 300 мл и се оставя в хладилник за 24 часа. Пие се по описаната по-горе схема.
На Кармен

В този случай купуваме сушен стрък от билката; пакетът от 100 г струва малко над три лева. Производителят съветва да се приготвя отвара от супена лъжица билка на 300 мл вода; вери се 5 минути и след 20 минути се прецежда. Препоръчван продукт за лечение на болести по пикочно-половата система; при точно вътрешно приложение помага при дизентерия.

Друга препоръка – отварата може да се използва за жабурене при кървящи венци и афти по лигавицата на устната кухина.

Билката бабини зъби. Топ ползи. Мнения, странични ефекти, противопоказания

Бабини зъби, магарешки бодил и мурсалски чай

Всяка от тези билки е с доказан стимулиращ ефект върху репродуктивната система. Хармоничното им съчетаване е сложен процес, тъй като всяка от билките се запарва по различен начин. За пълноценно използване на “букета” е за предпочитане да се използва готовата композиция “Тонус Фортис”. Препоръчвана е като сироп за мъже, който оптимизира мъжките сексуални функции, стабилизира психичното равновесие, увеличава издръжливостта и концентрацията, нормализира хормоналното равновесие. Съдържа водни екстракти от бабини зъби, магарешки бодил, мурсалски чай, както и от жълт кантарион и гуарана, с добавени витамини В6 и 12, С. Приема се веднъж дневно – сутрин, по 20 мл. Цената на флакон от 300 мл е 28 лв.

Ползи и рецепти за лечение с чай

Растението има безброй полезни ефекти; приложението му произтича от съдържащите се в билката лековити компоненти. Така например стероидните съединения в корена и цветовете усилват чревната перисталтика и подпомагат очистването на организма от задържани шлаки и токсини. Освен това усилват продукцията на жлъчни и стомашни сокове и подобряват целия стомашно-чревен тракт.

Стероидните сапонини ефективно понижават артериалното налягане и облекчават протичането на много заболявания, свързани с повишеното кръвно. Те действат и противосклеротично, както и антимикробно и противогъбично.

Трибулусът съдържа и много флавоноиди: съединения, които ефективно разреждат кръвта и така предпазват от запушването на съдове и образуването на тромби. Това прави билката важна за лечението на хипертония и исхемична болест на сърцето.

Билката усилва синтеза на хормона лутеотропин, който оптимизира производството на женски и мъжки полови хормони. Така прословутите бабини зъби са доказано средство за нормализация на общия хормонален фон и повишаване на либидото. Продуктът помага в лечението на импотентност.

Ползи и рецепти за лечение с чай с бабини зъби
Продуктите с бабини зъби са особено важни за репродуктивната система на двата пола

Лековитото растение може да се използва и за профилактика на бъбречно-каменната болест, като извежда от организма излишните течности и спасява от отоци. Продукти, произведени на базата на тази билка, ускоряват зарастването на рани и са добри в профилактиката срещу образуване на тумори.

За отслабване

Чай от бабини зъби може да помогне при опитите за редукция на теглото. Описаните по-горе схеми за приготвяне и прием на чай от трибулус винаги имат двоен ефект: от една страна категорично редуцират плавно килограмите, като ефектът е видим още след изпълнението на първия модул. От друга – повлияват положително функциите на отделителната система; организмът се освобождава от шлаки и токсини, както и от излишни течности. Същевременно се оптимизира работата на стомашно-чревния тракт и сърдечно-съдовата система.

При камъни в бъбреците

Възпаления на пикочните пътища и камъни в бъбреците и пикочния мехур могат да се лекуват по-успешно, ако в комплексните терапии се добави и чай от бабини зъби. Счита се, че системният прием на билката предпазва от образуването на камъни, така че растението може да се използва и за профилактика по лекарска препоръка. С билката по-лесно се постига изхвърляне на камъните.

Най-често режимът на прием в този случай следва рецептата – една супена лъжица сеха билка с чаша вряла вода в термос. След 3-4 часа лечебната напитка е готова; прецежда се внимателно и се пие сутрин и вечер преди сън по половин чаша.

За полова мощ

Положителното въздействие на лековитото растение върху репродуктивните системи на двата пола е категорично доказано и от народната медицина, и от науката. Освен традиционни продукти като чай и настойки, в този случай могат да се препоръчат и аптечни продукти с екстракти от билката. Изборът на конкретен продукт, режимът на прием или залагането на традиционния чай става с помощта на фитотерапевт.

Този тип продукти се използват за профилактика и лечение на разстройства на половата система при жени и мъже; преследва се активиране на либидото, силата и продължителността на ерекцията. Коментираното растение е с определен принос при лечението на някои форми на мъжкото безплодие.

Назначават се и на жени в менопауза, след тежки гинекологични операции, при ендокринно яйчниково безплодие. Съставките на билката играят положителна роля за тонизиране на организма, при нарушена липидна обмяна, за редуциране на лошия холестерол.

Ето един вариант на цяр  за повишаване на мъжката потентност:

  • Вечер заливате – на една супена лъжица билка по 200 мл вряла вода; слагате на водна баня за половин час, след което оставяте да престои до сутринта. Прецеждате и прибирате в хладилник. Пие се по половин чаша до пет пъти дневно, 20 минути преди хранене.  Режимът се спазва два месеца; прави се двумесечна почивта и приемът може да се повтори в същия режим.
За простата, при простатит

При простатит или хипертрофия на простатата може да се приема студен воден извлек от билката. За целта две чаени лъжички сух материал се залива с чаша преварена и охладена вода и се оставя да престои едно денонощие. Прецежда се и се пие на глътки, по малко – цялото количество за два дни

За забременяване

Току що споделената рецепта е една от сочените като ефективни при безплодие. Като компонент от комплексно лечение на безплодие чудодейното растение се използва и след следната подготовка:

  • Супена лъжица билка бабини зъби се залива с вряла вода и се оставя да се вари половин час на водна баня. След снемането се долива с преварена вода, така че да се възстанови първоначалният обем. Препоръчват се четири приема дневно, като за всеки приготвяме по една чаша  такава отвара.

Има и готови продукти на билкова основа, в които съставките от коментираните бъбини зъби са активна съставка. Специалисти коментират, че този тип продукти могат да се прилагат като монотерапия или в състава на комплексна – за случаи с отслабена фертилност и репродуктивни проблеми.

Дайте мнение и Вие тук!
За забременяване - бабини зъби
Не само лекува, но и поддържа добрия тонус на здравия човек!
За фитнес

За увеличаване на физическата издръжливост и по-бързо възстановяване на енергийния баланс след спорт или натоварвания, може да се пие лесен чай от бабини зъби. За приготвянето му е достатъчна една супена лъжица от билката, която заливаме в термос с чаша вряла вода. След 4 часа прецеждаме и разделяме на две равни части. Пием преди закуска и вечер преди лягане.

При цистит

Приготвянето на  цяр от бабини зъби против цистит изисква повече време и търпение. Трябва да разполагаме с прясна, а не сушена билка – необходими са 100 г корени и надземна зелена маса. Всичко се накълцва и се накисва в литър червено сухо вино. Оставя се да престои една седмица, след което билково-винената смес се слага да ври 15 минути на тих огън. Оставя се да изстине и се прецежда; съхраняваме в стъклена бутилка в хладилник. Пие се по 50 г три пъти дневно, половин час преди хранене.

Прием на екстракт от бабини зъби. Тинктура

Обикновено за екстракта от бабини зъби се говори във връзка с готовите фармацевтични продукти, разработени на база лечебните свойства на растението. Приемът на таблетки или капсули със сух екстракт се регулира по лекарско назначение, като дозата зависи от здравословния проблем и състоянието на потребителя. Вече споменахме, че при този вид терапии е необходимо точно спазване на дозировката и прием в продължение най-малко на месец.

  • Спиртният екстракт/тинктура може лесно да се набави от аптечната мрежа; продуктът се купува без рецепта. Има универсална формула за прием – тинктурата на “Биопрограма” например е с препоръка за 20-30 капки в 100 мл вода три пъти дневно. Капките помагат при проблеми като хипертрофия на простатата и простатит, камъни в бъбреците и пикочния мехур, при импотентност и стерилитет.
  • Ако търсенето на продукта е за стимулиране на сексуалната мощ, дозата се приема около час преди предполагаемото начало на половия акт. Коментираната тинктура може да се купи срещу 7 лв за флаконче от 100 мл.

В кои случаи и как се приема екстрактът?

Аптечните екстракти от тази билка са по-точният вариант в сравнение с домашно приготвените. С тях можем да разчитаме на по-точно дозиране и правилно приготвяне – така, че ефектът от приема им да е по-пълноценен. Популярните варианти в случая са капки/тинктура или капсули със сух екстракт.

При шипове

Т.н. остеофити или шипове са костни образувания, които причиняват мъчителни състояния с болки и обездвижване. Счита се, че тинктурата/течният екстракт е подходящата форма в помощ срещу това страдание, тъй като се усвоява по-лесно и пълноценно. Обичайното е да се комбинира с физиотерапия или лазерна терапия. Вземат се по 10 до 20 мл дневно в продължение на 10 дни; следва пауза от 10 дни и нова серия на прием също от 10 дни.

Не бива да очакваме прословутото “стопяване” на шиповете, но облекчение със сигурност ще има.

При дискова херния

Народни лечители препоръчват терапия при дископатии с отвара от бабини зъби; трябва да признаем, че билката е помощен фактор в лечението независимо от формата, било домашно приготвена отвара по рецептите по-горе, или с прием на продукт-екстракт от билката. Не бива да се забравя, че в случаи като този, както и при други страдания на опорно-двигателния апарат лечението с бабини зъби не дава мигновен резултат. Нрябва да се взема определената от фитотерапевт доза редовно, в някои случаи поне месец, при други – дори три, за да се почувства трайна промяна.

При високо кръвно

Освен стандартният прием на течен екстракт по съобщената формула, билката бабини зъби помага и чрез внимателно приготвена отвара. Да си припомним как се прави: супена лъжица суха билка заливаме с чаша вряла вода; варим на водна баня 20-30 минути; прецеждаме още докато е гореща и доливаме с преварена вода, за да възстановим първоначалния обем. Пие се три пъти дневно преди хранене по половин чаша.

При артрит

Тинктура или капсули със сух екстракт могат да се включват в профилактиката и поддържането на здравето за пациенти с диагностициран артрит. Билковата съставка действа противовъзпалително, поддържа водно-солевия баланс и освобождава тъканите от излишни течности и соли на тежки метали. По този начин се предотвратяват рисковете от усложнения и се постига овладяване на неприятните симптоми при обостряне на заболяването.

При артрит боралин с екстракт от бабини зъби
Знаменитият боралин с екстракт от бабини зъби е истинска панацея!
За жени

Приемът на продукти с билката стимулират продукцията на лутеинотропен хормон, който при жените е отговорен за отделянето на естрогени и настъпването на овулация. Разбираемо е, че този ефект е свързан с репродуктивните способности на организма. Така лековитото растение помага срещу безплодие; освен това регулира месечния цикъл при жени в детеродна възраст.

Не бива да пропуснем и това, че подобни продукти помагат и на жени в менопауза, тъй като изглаждат дискомфорта и неприятните усещания, свързани с възрастта.

При младите майки играе ролята на фактор, който увеличава лактацията и предпазва от мастит.

Споменатите тинктури, таблетки и капсули могат да са добавка в комплексно лечение на фригидност, гонорея, сифилис и други венерически болести.

При поликистоза

Класическата рецепта за приготвяне и прием на чай/отвара от бабини зъби може да се приложи и при поликистоза на яйчниците. Същевременно специалистите признават, че по-бърз и сигурен ефект може да се постигне чрез таблетките със сух екстракт. От framar.bg коментират схема, при която пациентка с такава диагноза трябва да приеме през първия ден на терапията 400-500 мг, след това плавно да увеличава дневния прием, така че след 3-4 дни да приема 1500 мг. Според някои специалисти приемът трябва да е от пети до 14-и ден след предходния цикъл, а според други приемът трябва да е всекидневен в продължение на 3-4 месеца.

При диабет

Научно доказано е, че приемът на неголеми дози тинктура от бабини зъби потиска усвояването на захари в тънките черва. Този ефект е от значение за хората с диабет2. Освен това активни компоненти от билката потискат фермента липаза, което може да подпомогне трупането на килограми при диабетици. При необходимост от активно лечение пациентите могат да приемат концентрирани билкови форми, каквито са капки, таблетки или капсули. Но дори при редовен прием на домашно приготвен чай може да се очаква положителен ефект.

При подагра

Удивителното лечебно растение помага и при подагра. Както е известно, същността на заболяването е свързана с превишени дози пикочна киселина в кръвта и отлагане на нейните соли/кристали в ставния хрущял. От друга страна – билката бабини зъби оптимизира активността на отделителната система; освобождава организма от шлаки, токсини и излишни течности, като по този начин влияе и на съдържанието на пикочната киселина.

При хемороиди

Вълшебното растение може да е от полза и в този случай. Бърз ефект с прилагането на бабини зъби може да се постигне с чай от билката, но също с капки или таблетки. Една супена лъжица билка се залива с половин литър вряла вода и се вари пет минути. Прецежда се и се разделя на три равни части; всяка се изпива преди хранене, трите – в рамките на един ден.

Против акне

С бабини зъби може да се нормализира хормоналният фон в един млад организъм. Следствие от това ще бъде  подобреното състояние на кожата, балансиран метаболизъм и спасение от неприятното акне.

Бабини зъби на таблетки. Видове, цена

Сред най-популярните продукти с бабини зъби от типа на таблетките е трибестан. Препоръката е за прием на 1-2 таблетки, три пъти дневно. За мъже – усилване на либидото, против безплодие и импотентност приемът е най-малко за 90 дни. За жени – прилага се при ендокринен стерилитет, от първи до 12-ти ден на цикъла, три пъти дневно по 1-2 таблетки; повтаря се периодично до забременяване. При жени в менопауза е препоръчителен прием на 1-2 таблетки три пъти дневно, от 60 до 90 дни. Цената за 60 таблетки по 250 мг е 35 лв.

Трибулус е още един подобен продукт, но таблетките са по 1000 мг. 90 бройки могат да се купят за 60 лв. Приема се по една таблетка на ден в продължение на 6 седмици.

Трибулус от Хималая – това са таблетки по 13 лв за 60 капсули; взема се по една на ден. Препоръчва се като афродизиак, за терапии на отделителната система, антистрес-продукт за хора, носещи високи физически и психически натоварвания.

Противопоказания

Обикновено лечебните препарати с бабини зъби се понасят добре от организма на пациента. Все пак има някои заболявания, при които приемът на отвари и екстракти, запарки и настойки е опасен. Към тях се отнасят бременност и кърмене, хора с ниско артериално налягане, захарен диабет, деца под 18 години – у някои източници под 14; при аденом на простатата, тежки бъбречни поражения, индивидуална непоносимост.

Странични ефекти. Определяне на токсичността

При точно спазване на условията за прилагане не би следвало да очакваме опасни странични ефекти. Все пак вероятността от алергични реакции не се изключва. Възможно е също приемът на продукти с бабини зъби да раздразни стомашната лигавица.

Странични ефекти. Определяне на токсичността на бабини зъби
Опасните “зъби” са смърт за велосипедистите – но колко полезно е растението за всеобщото здраве!

Немалко потребители се интересуват от въпроса за токсичността на сухия екстракт от билката. Известно е например, че при дъждовно време растението увеличава токсичността си. ето защо специалистите препоръчват в такова време билка да не се събира.

  • Любопитен факт е това, че с бабини зъби активно спортуващите “отглеждат” мускулна маса, т.е. билката действа като анаболите. Това е свързано с увеличението на тестостерона; при това се увеличава работоспособността и се наблюдава прилив на жизнени сили.
  • За нуждите на фармакологичната индустрия билката се отглежда в плантации, където я отглеждат природосъобразно и я берат само в сухо време. Това означава, че готовият аптечен продукт винаги ще е приготвен точно и с него няма да поемаме рискове.

Видове екстракт от бабини зъби, цена

Аптечната мрежа разполага с таблетки и капсули, съдържащи сух екстракт от бабини зъби – и с тинктури или течни спиртни екстракти от няколко производители. Популярни са такива като капсулите на Биохерба: трибулус терестрис (100 капсули по 250 мг за 10 лв); течен екстракт от Life&nature, 16 лв за флакон от 300 мл; 100 мл тинктура от “Панацея” по 9 лв за 100 мл, и т.н. 

Мнения

Какво е “Боралин”? Билков продукт на фитотерапевта Борис Николов, разработен на базата на билката бабини зъби. Създателят е описал ефекта на продукта не само като стимулатор на мъжката енергия и репродуктивните способности на двата пола, но и благотворното въздействие върху опорно-двигателния апарат, за сърдечно-съдовата дейност, против високо кръвно и склеротични промени на кръвоносните съдове. Книгата “Растението убиец на холестериновите плаки” има три издания и трудно се намира. Изследванията на Борис Николов и ефектите на продукта му са потвърдени от специалисти във Военномедицинска академия и ИСУЛ.

Още източници за допълнителна информация, които сме ползвали: Употреба на бабини зъби и рискове; Странични ефекти от бабини зъби, дозировка и взаимодействия; Приложения на трибулус терестрис и противопоказания. Пишете ни и вие! Пиете ли чай от бабини зъби? Кои са любимите ви ползи от него? На чай или на екстракт е по-добре да се приема? Ползвате ли таблетки? Доволни ли сте от тях? Оставете своето мнение и препоръки в нашия форум ТУК!

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Отслабването може да бъде един приятен и немъчителен процес, ако, разбира се, знаете какво да правите и какви храни да консумирате.

Топ 10 храни, които ще ви помогнат при отслабване

Отслабването може да бъде един приятен и немъчителен процес, ако, разбира се, знаете какво да …

4 Мнения

  1. Венера Атанасова

    Лекувах се с тази билка в продължение на две години. Имах сериозни проблеми с бъбреците; не искам да навлизам в подробности, само ще потвърдя, че написаното тук е много точно и че билката наистина помага. Аз използват суха билка, която купувах от билкова аптека и си правех домашна отвара.

  2. Мишо Николов

    Не виждам смисъл да варя отвари, когато има готов продукт и то по-сигурен. Активно спортувам и потвърждавам ефекта на билката върху мускулната тъкан.

  3. Дидо Н.

    Спасител! Имах известни опасения за това как ще се представя пред една мила дама, хм… като мъж. Все пак съм на години. Посъветваха ме да не залагам на виагра, а да си взема хапчета с бабини зъби. Е, получи се!

  4. Мария Филина

    България е уникална страна!Бог ни обича и ни е дарил част от неговата РАЙСКА ГРАДИНА,в която има билка за всяка болка,стига да спазваме стриктно начина и дозировките им за ползване!ВСИЧКО,СЪТВОРЕНО И ДАДЕНО НИ ОТ БОГ,ПОМАГА ЗА НАШЕТО ЗДРАВЕ!Нашите прадеди не са разполагали с фармацевтични фабрики и заводи,но са били здрави,ползвайки билките дадени ни от Бог!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *