фито- рино- фибро- ларингоскопия - 01

Медицинската апаратура фибpo-pинo- фapингo-лapингocкoп – в три клиники в страната

Плевен, Варна и Горна Оряховица единствени с нов фибро- рино- фаринго-ларингоскоп

Три УНГ клиники в страната за момента помагат при нужда на пациентите си с модерния фибро- рино- фаринго-ларингоскоп.
В Плевен, Варна, а от началото на тази година и в клиниката по УНГ в Горна Оряховица разполагат със съвременната медицинска техника. В останалите отделения в страната все още се използват морално остарелите уреди с огледало. Така е безкрайно трудно да се диагностицират в ранен стадий нежелани болестни промени в тъканите.

Новата медицинска техника е с голямо приложение

Отскоро и специалистите в Горна Оряховица използват активно новата медицинска техника, закупена с финансова помощ на общината. Специалистите от отделението споделят, че липсата на съвременни методи на лечение, адекватна медицинска апаратура и шанс за реализация обезсърчават младите медици и ги карат да търсят възможност за работа в чужди клиники.

Специалистите по УНГ в трите български клиники съветват хората да търсят лекарска помощ веднага след като почувстват някакви нетрадиционни промени в ежедневните си дейности, основани на някакъв дискомфорт в носа, гърлото или ларинкса.

Ранното диагностициране на редица заболявания е от значение за успешното им лечение.

Именно модерния фибро- рино- фаринго-ларингоскоп сега със съвременни методи може да открие различни заболявания на гърлото и носа. Така всяко заболяване може да бъде установено още в зародиш и да бъде излекувано бързо и напълно.

УНГ медиците от останалите клиники в страната също мечтаят да имат шанса да работят с такава модерна медицинска апаратура. Горнооряховската клиника сега ще работи по въпроса за набавяне на апаратура в направление ендоскопска хирургия, с която разполага плевенската клинка.

Дайте мнение и Вие тук!

ларингоскопия фиброскопия 02Лекарите от УНГ отделенията ежедневно се сблъскват с всякакви случаи. Медиците споделят, че са вадили всякакви неща от носовете на деца – бонбони тик-так, монети, ченета от гърлото на възрастни пациенти и др.

Използването на модерна апаратура в съвременната медицина не трябва да е лукс, а реалност и в тази насока работят всички компании – производители на модерна медицинска техника, съвместно с медицински специалисти.

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *