Отслабване с джинджифил, джинджифил за зверско отслабване
джинджифил мед и лимон за отслабване мнения

Джинджифил за отслабване. С мед и лимон и др. рецепти. Мнения

Как се ползва джинджифил за отслабване. Зверско отслабване с мед и лимон, напитка. Мнения. Канела и джинджифил, вкл. и на прах. Диета.

Съдържание:

Джинджифил за отслабване? Хитовият продукт джинджифил присъства в не една съвременна рецепта – кулинарна и лечебна.

Приписват му се какви ли не достойнства, човек се чуди истина ли е това или само търговски трик. Все пак може със сигурност да се каже, че с джинджифил могат успешно да се лекуват различни болести, а използването му като помощник на приятния вкус е въпрос на предпочитания. Доказана е и ролята на нашия джинджифил за отслабване.

Джинджифилът е наистина уникален природен продукт с великолепно съчетание на съдържимите компоненти. В нашия случай особено важни са етеричните масла, които чрез сложни взаимодействия подпомагат процесите на желаното отслабване. Джинджифилът ускорява изгарянето на мазнините, изтегля излишните течности, балансира лошия холестерин, насърчава освобождаването от шлаки. Изобщо на него му е присъщо ускоряването на обменните процеси и всички техни елементи, които подпомагат освобождаването от излишните килограми.

На фона на тези хвалби не бива в никакъв случай да забравяме отличните вкусови качества на джинджифила. Така по-лесно можем да разберем защо при избора на програми за редукция на килограмите сред най-предпочитаните е чудесният джинджифил за отслабване.

Най-добрите рецепти с джинджифил за отслабване

Ако някой ви каже, че с резенче джинджифил в чаша чай мозъкът ви ще “включи” на активен режим, не се съмнявайте – вярно е. Тук няма да изреждаме всички ползи на въпросния природен дар, ще се ограничим единствено с активното му участие при освобождаването от излишните килограми. В този случай се залага върху способността на джинджифила да активира чревната перисталтика – на първо място. Това ускорява освобождаването на организма от отпадните продукти на метаболизма и “машината” действа по-ефективно. Ако сте в общи линии небрежен към приготвянето на специални отвари или чайчета, просто сдъвчете тънко резенче джинджифил преди хранене: и това върши работа. По-добър ефект все пак ще имат приготвените запарки и извлеци, в които джинджифилът може да се съчетава с други полезни продукти като мед, чесън или лимон.

Чай от джинджифил

Веднага трябва да се отбележи, че съществуват множество различни рецепти за чай с джинджифил за отслабване. Когато пием такъв чай, ние помагаме на тялото си и в други посоки: то по-лесно се освобождава с натрупани токсини, улеснява се дишането, тонизират се всички жизнени процеси и се подкрепя имунната система. Най-лесно е чаена лъжичка настърган корен да се залее с чаша вряла вода и като поизстине – да се пие на глътки. Има и други рецепти, при които освен джинджифил се влагат още полезни компоненти. Вижте рецептите:

  • С канела, лимон и мед: Чаена лъжичка джинджифил на прах и половин лъжичка канела се заливат с вряла вода, разбъркват се и се похлупват за 2-3 часа. Преди консумация се добавя чаена лъжичка мед и резенче лимон. Този чай помага да се изведат от тялото излишните течности; при “отводняването” се изхвърлят и събраните токсини. Рецептата може да се използва и като лечебна за освобождаване от отоци.
  • С канела, лимон и мед-2: Този втори вариант се изпълнява с канела на пръчки – една е достатъчна за литър вряла вода. Прибавят се също две супени лъжици мед, половин лимот и 50 г настърган корен от джинджифил. Сместа трябва да престои в затворен съд поне три часа. Прецежда се и се пие на глътки до ранните следобедни часове. Това е тонизираща напитка, която може да навреди на съня ви при вечерен прием.
  • С чесън: Две скилидки чесън – смачкани, и 10 г настърган джинджифил се заливат с чаша вряла вода. След 40 минути настойката се прецежда и се пие на глътки.

Свалих 10 кг за месец с джинджифил, канела и чай за отслабване

Виолета, джинджифил, канела и чай за отслабване
Виолета Манева от София

Джинджифилът е много хубав, но твърде надценен. Няма такова нещо да се отслабва само от джинджифил, без да се промени нещо друго в живота – било то хранене, спорт или друго. Аз много време бях упорита с джинджифила, а после включих и канела, но успях да сваля едва 1 кг. Всичко се промени, когато към джинджифила и канелата включих чай за отслабване. Някои билки са много специални по отношение на отслабването и лечението с тях вече е съвсем друга работа.

Говоря сега за Фигурин – комбинация от 30 лечебни билки, които променят хормоните, метаболизма, всичко. Те лекуват и ни регулират едновременно. Съчетах Фигурин с чая от джинджифил и канела, защото и на тях се доверявам. Така се случи чудото – 10 кг за малко над 1 месец. Кожата ми не увисна, това вече е заслуга на билките.

Разказвам ви това, за да не губите време с джинджифил, канела, куркума и други прекрасни добавки. Но те са именно това – добавки, допълнения за поддържане на теглото. За сериозната работа разчитам на Фигурин.

Виолета Манева от София

Можете да купите “Фигурин” за 49 лева от избрани аптеки или чрез доставка с Еконт! ТУК =====> Поръчай Фигурин ТУК!

Джинджифил с мед за отслабване

Една доста нашумяла рецепта комбинира коментирания джинджифил с мед по следния начин:

  • 120 г корен се настъргват; прибавя 250 г мед и два смлени лимона – само вътрешната част, смляна с блендер. Сместа се бърка, докато се хомогенизира, и се прибира в сух стъклен буркан. Държи се в хладилник; от нея се вземат по 1-2 супени лъжици на гладно. При този режим споменатата сутрешна доза е достатъчна вместо закуска; денят по този начин “тръгва” достатъчно енергично, при добър тонус и балансиран метаболизъм. Рецептата работи, стига в рамките на деня да не се хапват висококалорични храни.
  • Друга рецепта: Кипват се литър и половина вода, след което в нея слагаме три супени лъжици настърган джинджифил и две супени лъжици накълцани листа от мента. Варим на тих огън 15 минути и оставяме да изстине до телесна температура. Едва тогава може да прибавим две супени лъжици мед, кипка млян чер пипер и четири супени лъжици портокалов сок. Сместа е готова за консумация. Правим го на порции по една чаша, като спазваме споменатите по-горе правила: да не е вечер и напитката да е топла.
Вода с джинджифил (настойка)
джинджифил мед и лимон за отслабване мнения
Пресният джинджифил служи за приготвяне на различни запарки и чайове

При всички опити за прием на джинджифил за отслабване трябва да се спазват някои прости правила. Вече споменахме препоръката да не се прибягва до джинджифиловите продукти вечер заради ободряващия им ефект. Освен това въпросните продукти, било то чай или настойка, могат да са не повече от два литра, а е хубаво да се приема поне литър. Освен това те трябва да са топли, не и горещи; полезно е да се пийва и половин до една чаша половин час преди хранене.

Популярна практика е пиенето на вода с джинджифил, която се приготвя ето така:

Демир бозан за безсъние

Нарязва се тънко 3-4 см пресен корен – това е около 50 г. Количеството се поставя в термос от вечерта и се залива с литър вряла вода. Термосът се оставя затворен до сутринта. Изпива се на порции през следващия ден, като преди прием се затопля.

Джинджифил с мед и лимон за отслабване
канела и джинджифил за отслабване мнения + лимон
В комбинация с лимон и/или чесън няма равен

Към вече приготвената вода с джинджифил може да добавяме по една чаена лъжичка мед на чаша напитка. Няма да навреди и сокът на половин лимон; така се получава приятен на вкус и ароматен вариант, който впрочем често се използва в програмите за лечебно гладуване.

Точната рецепта за джинджифил с мед и лимон ще видите в това видео на английски + как се приготвя:

Джинджифил с чесън

Една отлично работеща за отслабването комбинация е джинджифил + чесън. Всеки от тези продукти има удивителни качества, а в комбинация те се реализират с двойна сила. Те успешно атакуват мастните клетки, прониквайки през клетъчните мембрани. Така в застойните мастни депа се вклиняват компоненти от рода на активния селен, които разлагат и насърчават изхвърлянето на лошите мазнини.

Такова “продухване” на клетките могат да направят и други продукти, но единствено съчетанието от джинджифил + чесън го постига без странични ефекти върху черния дроб, бъбреците и други вътрешни органи.

Вижте как се приготвя чудодейното средство в домашни условия:

Две супени лъжици тънко нарязан джинджифил и две скилидки чесън се заливат с литър кипяща вода. Съдът се похлупва и се оставя за два часа. Преди всяко хранене се изпива по половин чаша от настойката. Най-добре е количеството за деня да се съхранява в термос.

Едно пояснение: вероятно мнозина ще се чудят дали да си направят тази напитка заради чесновата миризма. Специалистите уверяват, че джинджифилът изцяло я неутрализира. Но за по-сигурно не пречи след изпиването й да гризнете резенче лимон. Пък е и полезно!

Отслабване с лимон. Вода с лимони вечер

Кафе с джинджифил за отслабване

В повечето случаи рецептите за отслабване с джинджифил са ориентирани към любителите на чая. А какво да правят онези, които не могат да живеят без кафе?! Тук също може да се съчетава приятното с полезното. Само с едно предупреждение – че композициите на кафе с джинджифил изискват да се използва само натурално кафе.

  • Най-простичката рецепта прилича на чаена. Когато си варите турско кафе в джезве, към обичайните продукти добавете и 2 см настърган корен. Ефектът може да ви се стори странен, но е интересен и бързо ще свикнете.
  • Ако пък предпочитате кафе с мляко, действайте така: пригответе си отново 2 см настърган корен от джинджифил, две чаени лъжички мляно кафе и 1-2 карамфилчета. Залейте с 400 мл студена вода и подварете; преди да кипне отдръпнете, добавете 400 мл мляко и оставете да престои 15-20 минути.

Как отслабнах с джинджифил, мед, лимон и още нещо

Росица, джинджифил, мед, лимон
Росица Рангелова от Елхово

Възприемах екзотични корен джинджифил за чудодейно нещо. Моя колежка пред очите ми стопи килограми, докато пиеше специална напитка с мед и лимон. Казваше ми, че това е супер лековито, че възстановява клетките и ни рефрешва отвътре. Обаче колежката забравила да спомене, че не пие само джинджифилова вода, а всъщност добавя корена в специален чай за отслабване.

Впрочем, имам съмнението, че колежката ми нарочно е запазила в тайна ключовата съставка за нейното отслабване. Но след като пих няколко седмици чая с лимон и нищо съществено не се случи, я притиснах в ъгъла. Тя нямаше накъде да бяга и си призна – пиела е Фигурин. И сега, за да се възползват повече хора от истинската рецепта, ще я споделя обществено. Ето я:

Запарват се три пакетчета чай Фигурин според указанията на кутията. Отделно в 400 мл вода се сварява 3 см свеж корен джинджифил с 3 дебели резена лимон. Вторият чай се охлажда и подправя с мед и тогава се смесва с Фигурина. Получава се количество от около 1 л или малко повече. Наливаме го в стъклена бутилка и пием от това преди всяко хранене, по около 1 чаша. Количеството трябва да приключи до вечерта. Аз отслабнах не само драстично, но и завинаги. Пожелавам ви го и на вас!

Росица Рангелова от Елхово

Можете да купите “Фигурин” за 49 лева от избрани аптеки или чрез доставка с Еконт! ТУК =====> Поръчай Фигурин ТУК!

Канела и джинджифил за отслабване

Всички знаят, че подправките от Изтока не само ароматизират блюдата и им придават приятен вкус, но са и с лечебен ефект. Един типичен техен ефект е подобреното храносмилане. Доброто храносмилане е задължително условие за успешното отслабване. Джинджифилът в това отношение наистина няма равен на себе си.
Канелата също може да се квалифицира като универсална подправка. Тя може успешно да се съчетава с кардамон, индийско орехче, карамфил, анасон. Всички тези подправки се съчетават в т.н. кафе по ориенталски, за което също е валиден отслабващият ефект. Дали такава напитка ще се хареса на всеки, е друг въпрос.

И така – ето как се прави: Смесваме половин чаена лъжичка настърган джинджифил, три супени лъжици мляно кафе, по една чаена лъжичка канела, какао, анасон, две чаени лъжички захар и малко портокалова кора – настъргана. Заливаме с 400 мл вода и варим.

Още за отслабването с джинджифил и канела в това видео на английски:

Джинджифил с истински кефир

Тази рецепта е малко трудно изпълнима, ако не разполагаме с истинския руски кефир. Можем да проверим за продукта в руските магазини – има ги не един и два у нас. Ако не намерим, можем да опитаме побългарен вариант с кисело мляко или айран. По принцип джинджифиловият чай или кафе са нещо приятно, но по-скоро през хладните сезони или зимата. В летните жеги малцина ще се измъчват с подобна топла напитка. Би било излишно насилие дори когато става дума за такава благородна цел като отслабването!

За приготвянето на лятната напитка с джинджифил за отслабване са необходими по половин чаена лъжичка млян корен и канела, една супена лъжица мед, резенче лимон и две супени лъжици вода. Първо във водата се разтваря медът, сетне се добавят останалите съставки. Сместа се залива с водна чаша кефир/айран. По желание може да се добави мъничко млян чер пипер.

Фреш от джинджифил и краставички

Вижте и рецептата за още една лятна напитка с джинджифил за отслабване:

Смесваме в блендер 2 см настърган джинджифил, супена лъжица нарязани листа от лютива мента, щипка кардамон. Сместа се залива с чаша вряла вода и се добавя една неголяма краставица, нарязана на тънки колелца. Оставяме за половин час и прецеждаме. Добавяме 50 мл портокалов и малко повече – лимонов сок. По желание се подслажда с мед.

Със зелено кафе – и външно, и вътрешно
джинджифил за отслабване противопоказания 2020
Понякога джинджифилът е противопоказан – вижте защо!

Зеленото кафе също е хитов продукт сред хората, решили да изваят строен силует. Всъщност би могло да се спори дали наистина комбинацията му с джинджифил има описвания зашеметяващ ефект в отслабването – но защо пък да не опитаме кое от легендите работи! Най-лесно е да проверим джинджифиловия ефект в комбинация със зелено кафе, ако ги приложим външно. Твърди се, че въздействието може да се почувства веднага, стига въпросната комбинация да е приготвена правилно. Да видим един от работещите варианти:

Смесваме 100 г едро смляно зелено кафе, 300 г джинджифил на прах, 20 г лют червен пипер. Тази смес трябва да подейства на кожата тонизиращо и да я освободи от белезите на целулита. За целта всяка вечер натриваме с въпросния скраб проблемните части на тялото и енергично масажираме. Процедурата не се изпълнява, ако кожата е чувствитална, алергична е към някоя от съставките или по нея има драскотини и ранички. При добра поносимост масажът с джиндфилово-кафейния скраб не само ще почисти и тонизира епидермиса, но ще действа и като анти-ейдж терапия, ще подобри клетъчното хранене благодарение на кофеина и мастно разтворимите вещества. Капсаицинът от пипера и етеричните масла от от джинджифила ще оптимизират циркулацията на кръвта и също ще съдействат за преодоляването на целулитните промени.

Колкото до вътрешния прием на зелено кафе с джинджифил за отслабване, той следва приблизително рецептите с натурално печено кафе. За една порция такава напитка действайте по следния начин:

Две чаени лъжички млени зърна зелено кафе и лъжичка настърган джинджифил се слагат в джезве и се заливат с чаша студена вода. Точно преди да заври бурно оттегляме и добавяме канела или карамфил, или лимонов сок. Не бива да се добавят мляко и захар.

За да има полза от подобна рецепта, трябва поне един месец всеки ден да се изпиват по 2-3 чашки такова кафе. Добре е да знаем как да ги разпределим в рамките на деня: една рано сутрин – за бодрост, една около обяд за тонизиране и една 2-3 часа по-късно. Напитката потиска апетита и позволява лесно да контролирате тягата към храна по никое време. Както вече казахме – вечер не бива да пием напитките за отслабване, тъй като джинджифилът, а в случая и кафето, могат да въздействат лошо върху здравия сън.

Как правилно се приема джинджифил за бързо отслабване?

Как правилно да вземаме джинджифил за отслабване? Кога и по колко?

По принцип може да се пие вода с джинджифил или чай средно около литър и половина, но всеки си има индивидуална мярка и не бива да я надхвърля. Това не се отнася до напитките с кафе, разбира се!

Джинджифилът като средство за отслабване работи не само като съставка на различни напитки. Може ако желаете да изберете салата с джинджифил и един добър вариант е съчетанието с краставица. Прави се така:

Една прясна краставица се нарязва на кубчета, добавя се един настърган морков, една глава печено червено цвекло и чаена лъжичка прясно настърган джинджифил. Добавяме още малко суха стрита целина и меката част на един портокал на късчета. Заливаме с чаена лъжичка лимонов сок и супена – студено пресован зехтин. Тази рецепта спокойно може да се използва при всякакви дни за разтоварване и диети за редукция на теглото.

Моят начин за зверско отслабване

Краси, зверско отслабване
Краси Антова от Русе

Момичета, да ви споделя, че бях супер дебела. Малко над 100 кила, ужас! Не исках да се гледам в огледалото, не исках да излизам с приятели навън, срам ме беше от себе си. Трябваше ми нещо за зверско отслабване, а не някакви палеативни диетки за 4-5 кг. Затова бях обезверена и не харесвах повечето методи, с които другите отслабват.

Моето нещо за зверско отслабване само ме намери. Един ден прочетох във Фейса за чая Фигурин, който променя метаболизма и хормоналните нива. Много ми хареса, че е 1000% качествени билки, обработени в контролирана среда. Чаят звучеше добре, но в поста казваха да го редуваме с джинджифил, канела, куркума, пипери и други остри подправки. Реших, че нищо не ми струва да се храня умерено и да пия чай. Между чашите Фигурин дъвчех джинджифил. Изяла съм сигурно 1 вагон от този корен. Сега не искам да го видя, толкова ми омръзна. Но целта е постигната. В момента съм 82 кг и продължавам да свалям. Държа фронта с Фигурин. Това е моето вълшебно нещо. Работи и това си е!

Краси Антова от Русе

Можете да купите “Фигурин” за 49 лева от избрани аптеки или чрез доставка с Еконт! ТУК =====> Поръчай Фигурин ТУК!

Диета с джинджифил

Диетата с джинджифил се отнася към разтоварващите програми, чиято цел е оздравяване на организма и едновременно с това – редукция на килограмите. Продължителността на приложението й може да бъде един-два месеца. За това време без никакви усилия могат да се стопят 5 кг, без при това да се достига до крайности и застрашаващи нормалните функции състояния. Тъй като липсват мъчителните ограничения на други диети, джинджифиловата се квалифицира като мека. Излишните килограми въпреки това изчезват сигурно и трайно, не се проявява кошмарният йо-йо-ефект. Разбира се, за това трябва да се храните здравословно – и пълноценно, без да прекалявате с…пастите!

Един от плюсовете на диетата е липсата на задължително меню, а само препоръчани параметри. Ето за какво става дума:

  • Дневният прием на калории не бива да надвишава 1800 ккал. Те са напълно достатъчни за нормалните жизнени процеси.
  • От менюто се изключват някои храни: мазни, мариновани, пушени храни; силно са ограничени сладкишите.
  • Постоянно пийте джинджифилов чай или вода. Първата чаша трябва да вземете сутрин след събуждането, на гладно. След това чаят се приема 30 минути преди или един час след хранене.
Отслабване с джинджифил през лятото

Летният чай с джинджифил за отслабване е приятен както току що приготвен, топъл – така и охладен. Белият или зеленият чай е добра основа за него; тези компоненти сами по себе си са популярни като средство за отслабване. Такива напитки ускоряват липидния обмен благодарение на теина и антиоксидантите катехини, които забавят забавят процесите на стареене в клетките.

За приготвянето на един литър лятна джинджифилова напитка са необходими 3-4 чаени лъжички зелен или бял чай, 4 см пресен джинджифилов корен, половин лимон – кората се настъргва, мента или лимонова трева по избор. Джинджифилът и лимоновата кора се заливат с половин литър вода и се оставят да поврат на тих огън 15-20 минути. Съдът се отдръпва от огъня, добавят се нарязаният лимон, ментата/лимоновата трева и сместа се оставя за десетина минути. В друг съд се запарва чаят с половин литър вряла вода за не повече от три минути; водата е същото количество като първата настойка, т.е. половин литър. Двете настойки се прецеждат и смесват.

Описаното количество е доза за един ден. Може да се пие на глътки от бутилка, от време на време. Може да се пие на малки порции между храненията. Постоянният прием на неголеми дози позволява оптимално усвояване на течността и избягване на диуретичния натиск.

Дайте мнение и Вие тук!
Отслабване през зимата

Когато навън е студено и въздухът бъка от вируси, напитките с джинджифил подобряват имунитета и осигуряват добър антибактериален ефект; освен това затоплят раздразненото от студа гърло. Последното е особено ефективно в съчетанието с мед. Медът съдържа 80% захари, основно глюкоза, което прави напитката доволно калорична. Това обаче не отменя ползата от другите съставки на меда, а оттам и на джинджифиловия чай: добавят се витамин В6, цинк и желязо, калций и магнезий, фосфор, аминокиселини. Ако в поизстиналия чай прибавим мед, той ще стане още по-приятен на вкус и аромат.

За да си приготвим зимен джинджифилов чай за отслабване, трябва да настържем 4 см свеж корен и да залеем масата в термос с литър вряла вода. Вървят и две чаени лъжички канела. След един час прецеждаме и добавяме 4 чаени лъжички лимонов сок и четвърт лъжичка лют червен пипер. Медът се добавя по половин чаена лъжичка на чаша от 200 мл, и то когато напитката е с температура под 60 градуса.

Действие и принцип на действие при отслабване

Основният принцип на действие при използването на джинджифил за отслабване е да се заложи на термогенезата: това е продукцията на топлина, придружаваща всички процеси в организма. От качеството на термогенезата и нейното управление всъщност зависи успехът на програмите за отслабване с джинджифил. Ето простичкото обяснение: именно за въпросната термогенеза се изразходват постъпващите с храната или запасени в мастните депа калории.

За изгаряне на мазнините

Термогенезата съпътства  храносмилането, клетъчното деление, кръвообращението. При хората с наднормено тегло метаболизмът е забавен и това е една от причините калориите да не се трансформират в топлинна енергия, а да образуват мастни депа.

Джинджифилът съдържа уникалните биоактивни компоненти 6-шогаол и джинджерол, чието действие напомня това на капсаицина от лютия червен пипер. Тези алкалоиди именно стимулират термогенезата и предотвратяват задържането на мазнините в организма. Освен това джинджеролът действа противовъзпалително, а 6-шогаолът е сочен като могъщ противораков агент. Любопитен факт: в пресния корен има по-високо съдържание на джинджерол, а 6-шогаолът преобладава в сушения джинджифил на прах.

За храносмилане

Знатните римляни са ценили джинджифила като добавка към обилно ядене, която помагала на преялите да храносмилат по-лесно. От антични времена до днес талантите на джинджифила не са се променили: той облекчава храносмилането и, както потвърждава науката, ускорява всмукването на хранителни вещества от стените на тънките черва. Освен това доказаните антисептични свойства на корена намаляват рисковете от чревни инфекции, а джинджифиловите напитки намаляват пристъпите на гадене и повръщане. Много често лекарите препоръчват този продукт и производните му като средство за туширане на симптоматиката при синдром на раздразненото дебело черво.

Способността на джинджифила да неутрализира насъбраните в храносмилателния тракт газове също съдейства за постигането на лелеяното плоско коремче, така че това е още един принос в използването на джинджифил за отслабване.

Регулиране на кортизол и инсулин

Стероидният катаболичен хормон кортизол е неотделима част от нормалния хормонален фон на здравия човек. Кортизолът има важна роля при оптимизиране разходите на енергия в човешкото тяло – той дирижира разграждането на протеини, мазнини и гликоген, като по този начин съдейства за транспортирането на получените продукти към кръвообращението. В условията на стрес или глад обаче кортизолът става страшен враг на онези, които държат на фигурата си. Особено сложно е, когато стрес и глад се съчетаят едновременно! Неслучайно кортизолът е наричан хормон на стреса – стойностите му нарастват едновременно с нивото на тревожност. При повишен кортизол не само се прекратява разграждането на мазнините: организмът започва панически да превръща в запаси буквално всяка троха, която попадне в храносмилателния тракт.

Една странна особеност на кортизола е, че при високи стойности той продължава да стимулира изгарянето на мазнини, но само в крайниците. Ето защо хората с наднормено тегло могат да са с пълно тяло и лице и тънки ръце и крака. Ако един човек използва джинджифил за отслабване, той може да разчита на следното: грозноватият корен е в състояние да потисне усиленото производство на кортизол и по този начин да се неутрализира описаният процес на натрупване.

Важно е също, че джинджифилът въздейства и на хормона-антагонист на кортизола, инсулина. Това помага да се балансират стойностите на кръвната захар, предотвратява пристъпите на вълчи глад и натрупването на лош холестерин.

За енергия

Научно доказано е, че приемът на джинджифил стимулира мозъчното кръвообращение, което на практика означава бодър дух и бърза мисъл. Някои специалисти сравняват в това отношение джинджифила с кафето. Счита се, че оптималната дневна доза джинджифил е около 4 г. Бременните жени обаче не бива да приемат повече от един грам в денонощие.

Джинджифилът освен това е в състояние да тушира мускулна болка. Това е много полезно в случаите, когато отслабвате не само чрез диета, но и чрез спортни занимания. Благодарение на способността си да усилва кръвообращението и да балансира кръвната захар, джинджифилът помага да се преодолее синдромът на постоянната умора или състоянията на вялост и безсилие при офисните работници или хората, прекарващи много часове пред компютъра.

Джинджифилът в добавка към казаното е и отлично средство за преодоляване на инфекции в носната кухина и гърлото, както и на спазми в дихателната система. Това улеснява притока на кислород към засегнатите зони и подпомага процесите на оздравяване.

Кой джинджифил е хубав за отслабване

Не е трудно да обобщим, че джинджифил може да се използва за безброй неща, от подправка до лекарство. Колкото до възможните въздействия при отслабване, изборът на рецепта или на форма джинджифил зависи от целите и възможностите. Ако не бързаме особено и топим излишните килограми постепенно, може да ни свърши работа прахообразният от щанда за подправки. Трябва само да го добавяме в напитки и храните, на които вкусът и ароматът му пасват.За по-бързо и по-чувствително отслабване обаче трябва да се снабдим с джинджифилов корен. Сега това не е трудно, има го в доста магазини – въпросът е само да изберем качествено парче.

Корен от джинджифил или на прах, кое е по-добре?

Използвайте сух джинджифил за отслабване само когато не можете да си намерите пресен корен, това е по-подходящият вариант и с по-пълноценно действие на продукта. Само внимавайте при избора му: понякога тази стока се застоява на щанда и вие губите от очакваните ефекти.

Пресният джинджифилов корен е гладък, с нежна кожица, златист и ароматен. Ако коренът е сбръчкан и омекнал, ако по повърхността му има “очички” като при картофите, не купувайте. Вземете си малко парче: прясно доставеният корен може да издържи около месец, без да губи от качествата си. Белете кожицата само толкова, колкото ще си отрежете за поредната ежедневна рецепта. Коренът може да се почисти с белачката за моркови, но може и да се остърже с лъжица.

Ако все пак ви е попаднал корен с оформени пъпки за покълване, заровете го в саксия и го поставете до прозореца. Може да поникне интересно стайно растение, което ще ви пази от комари с характерния си джинджифилов аромат. На реколта от тази саксия обаче все пак не разчитайте.

Маринован джинджифил

Маринованият джинджифил е познат повече като подправка от японската кухня, добро е съчетаването му с популярните храни тип суши. Диетолозите отбелязват, че използването на тази форма джинджифил за отслабване има по-ограничен ефект, но също върши работа. Факт е, че говорим за нискокалорична храна: само 15 ккал на 100 г продукт.

Как се приготвя маринован джинджифил?

Ето една сигурна японка рецепта, за която е необходим 170 г корен. Нарязваме го на тънки филийки и го заливаме с нарочно приготвена марината. Тя се прави от четвърт чаша оризов оцет, две чаени лъжички сол и три лъжички захар. Сместа се кипва и още докато е гореща заливаме джинджифила (за целта ). След 6-7 часа маринованият корен е готов за консумация. Важна подробност – трябва да се работи със стъклен или керамичен съд, в никакъв случай метален.

Сушен джинджифил

Използването на джинджифилов прах се счита за най-безвредния метод в отслабването с този продукт. В това отношение той превъзхожда маринования и захаросания, но отстъпва на пресния корен. Същевременно трябва да признаем, че съдържа достатъчно полезни съставки, включително коментирания джинджерол – точно по тази причина прахът има характерната лютевина и лимонов аромат на продукта. Джинджеролът стимулира и ускорява обмяната, храносмилането и чревната перисталтика. Така той се оказва достатъчно добър като компонент в програмите за отслабване. Някои диетолози дори са на мнение, че превъзнасянето на пресния джинджифил в това отношение е погрешно и че именно сушеният джинджифил е оптималният вариант. Същевременно никой не спори, че в пресен вид джинджифилът е с повече витамини и по-добър баланс на аминокиселините.

Джинджифил на таблетки

Джинджифилът е суровина за производството на продукти с различен оздравителен ефект: съществуват таблетки, капсули, гел. Тези средства се препоръчват срещу гадене, като постоперативна терапия при възстановяване след пълна упойка, при болезнени състояния от ревматоиден артрит, болки в ставите и пр

Джинджифиловите таблетки могат да се приемат като средство за отслабване и едновременно – комплексно срещу затлъстяване, дисбаланс на кръвната захар и запек. На фармацевтичния пазар са популярни таблетките, приготвени от популярния в Япония сорт – златен или царски джинджифил.Най-често джинджифиловите таблетки съдържат добавки от рода на сусамово брашно, водорасли и сушени кълнове. У нас са достъпни таблетките на Sanct Bernhard (250 таблетки за 55 лв), и капсулите на Natures`Way – 100 броя за 15 лв.

Рецепти за ястия с джинджифил за отслабване

Прибавянето на джинджифил в различни ястия допълнително усилва ефекта на отслабването, постиган с чайове и настойки. Трябва да си признаем, че настърганият пресен корен е чудесна добавка към различни салати, а бисквитките с джинджифил на прах нямат равни в студените зимни дни като добавка към чая. Подправката върви към зеленчуци, ориз, боб, меса. Ако искаме да използваме джинджифил за отслабване и по този начин, трябва единствено да ограничим количеството на приятните ястия с лековитата подправка!

Захаросан джинджифил (по мъничко!)

Захаросан джинджифил може да се купи от магазините за здравословни храни, или от добрите щандове за ядки и сушени плодове. Този продукт е предназначен по-скоро за дъвчене – срещу гадене и повръщане, за балансиране на стомашен дискомфорт или проблеми с чревната перисталтика. Приемът под формата на захаросано лакомство донякъде притъпява острия, лютив вкус, който не всеки може да понася. Действително е достатъчно да се подъвче малко парченце, а да не се консумира като десерт!

Пакетче от 100 г може да се купи онлайн за 1.80 лв.

Захаросан джинджифил може да се приготви и вкъщи по следната рецепта на gotvach.bg: 200 г корен джинджифил се обелва и нарязва на тънки шайби с ренде мандолина. Залива се с малко вода – колкото да са покрити парчетата, и се вари половин час на тих огън. След това прецеждаме – водата може да се пие като чай, а парчетата се слагат отново на огъня с три супени лъжици вода и 6 супени лъжици кафява захар. Огънят е силен, бърка се постоянно докато водата се изпари. Свареният джинджифил се овалва в захар – всяко резенче поотделно; подреждаме ги да съхнат върху хартия за печене. След като станат напълно сухи, прибираме в буркан или метална кутия с капак. Трайността на този продукт е три месеца.

Салата с джинджифил

Салатите с джинджифил са безброй, а в случая за нас са интересни тези с въздействие върху наднормените килограми. По принцип джинджифилът може да се добавя към плодови и зеленчукави салати, салати с месо, риба и пр. По-долу представяме един възможен вариант на вкусна и полезна салата, която спокойно може да присъства в менюто на отслабващите:

Трябват ни 300 г моркови, 200 г печено червено цвекло, портокалова кора настъргана, 200 г лимон, 100 г целина, 4 супени лъжици настърган джинджифилов корен, три супени лъжици зехтин. Морковите, цвеклото и джинджифилът се настъргват, прибавя се лимонът на късчета, нарязаната целина и кората от лимон и портокал. Подправя се със зехтина и се хапва в рамките на деня преди всяко хранене.

Чист сок от джинджифил

Чистият сок от джинджифил притежава всички полезни свойства на корена в концентриран вид – без фибрите! Използва се като общоукрепващо и антибактериално средство, при заболявания на сърдечно-съдовата и храносмилателната система. Най-популярен е при простудни заболявания; върши чудесна работа при хрема, кашлица и болки в гърлото. Препоръчва се още при първите признаци от този род да се изпие чаена лъжичка от сока с малко сол, и веднага се чувства облекчение. Сокът от джинджифил е и добро отхрачващо средство. За разлика от различните таблетки за гърло, които просто облекчават симптомите, сокът от джинджифил има и лечебен ефект. Блокира инфекцията и облекчава възпалението, съдейства за оздравителния процес.

Джинджифилов сок може лесно да се приготви в домашни условия. Трябва да се вземе хубав, пресен корен, и да се смъкне внимателно само тънката външна кожица. Не бива да се бели дълбоко, защото точно в подкожния слой има висока концентрация на полезни компоненти. Сок може да се приготви в сокоизстисквачка, но по-добре е да се прави ръчно и в малки количества, за да го използваме пълноценно в прясно състояние.Изчистеният корен се рендосва и изстисква през марля. Полученият сок е много силен и не бива да се приема директно, а само по няколко капки във вода или в коктейл от плодови сокове – ябълка, морков. Директно може да се пие не повече от чаена лъжичка с малко сол.

Добър вариант е и отслабването с активен въглен. Подробности ТУК:

Как се ползва активен въглен за отслабване? Кой е хубав?

Ястия с джинджифил

Ароматът и острият вкус правят джинджифила интересна подправка към различни ястия. Естествено, става дума най-вече за екзотична кухня: харесван е в азиатските и по-точно в индийските готварски практики, комбинира се добре със соев сос и къри.

Да видим една примерна рецепта: Пиле на грил с марината от джинджифил, кориандър и мед (1001recepti.com). За нея са необходими цяло пиле, 4 супени лъжици масло ш същото количество мед, две супени лъжици джинджифил, по една чаена лъжичка кимион и кориандър, половин чаена лъжичка куркума, черен пипер на вкус.

Приготвяме марината от изброените продукти, като маслото предварително се разтопява. Слагаме почистеното пиле в плик, сипваме маринатата вътре и оставяме да престои така в хладилника поне 4 часа. Пече се до розово – кожата трябва да стане хрупкава.

Коледни сладки с джинджифил и канела

За тези вкусни сладки ни трябва половин килограм брашно, 150 г мед, 75 г захар, 100 мл вода, 60 мл олио, по половин чаена лъжичка сух джинджифил, канела и бакпулвер, три супени лъжици пудра захар (1001recepti.com).

Медът се ратваря във водата, след което добавяме при постоянно бъркане олиото и захарта. Всички сухи съставки се смесват отделно и малко по малко се сипват в течната част. Трябва да се получи меко тесто, което разточваме на дебела половин см кора. Изрязваме формички по желание и печем върху хартия на умерена фурна до порозовяване. След като изстинат поръсваме с пудра захар.

Меденки с джинджифил

Приготвят се от 400 г брашно, 80 г мед, 180 г захар, две яйца, 100 г орехи, чаена лъжичка джинджифил и половин чаена лъжичка сода.

Разбиваме двете яйца и захарта до побеляване; после едно по едно прибавяме последователно медът, смлените орехи, содата, джинджифилът и брашното. Трябва да се получи меко, но не лепкаво тесто, което да се разточи за оформяне на меденките. Печем върху хартия в умерена фурна и декорираме по желание.

Източници и още информация на английски: Как да ползваме джинджифил за зверско отслабване + предупреждения; * Джинджифил, мед и лимон за отслабване. Мнения на специалисти; * Отслабване с джинджифил, канела и други рецепти.

Още за отслабване със сода ТУК:

Отслабване със сода: вижте как се прави!

Джинджифил за суши

Оригинална рецепта за джинджифил, който ще комбинираме с други компоненти за суши, изисква коренът да се маринова с оризово вино и ракия саке. Този вид маринован джинджифил също така изисква престой в маринатата около 3-4 дни. Прави се така:

250 г корен се изчиства от кожицата, без да се реже, и се пуска цял за една минута във вряща вода. Приготвя се  марината от две супени лъжици сладко оризово вино и същото количество саке, както и от 5 чаени лъжички захар. Сместа се кипва, като се разбърква постоянно, и се оставя да изстине. Бланшираният корен джинджифил се подсушава с кърпа и се поставя в стъклен съд, където се залива с изстиналата марината. Трябва да е изцяло покрит с течността; така престоява в хладилник 3-4 дни и е готов за консумация.

Противопоказания

Коментираният продукт действително е с ценни качества, но употребата на джинджифил за отслабване е ограничена за някои потребителски групи. Основно това са хората с алергии, хипертония, страдащите от разстройства на стомашно-чревния тракт и по-точно язваджии, както и при наличието на жлъчни камъни. Джинджифилът е толкова активно и безотказно работещо средство, че приемът му в изброените случаи по-скоро би усложнил здравословните проблеми. Това съвсем не означава, че потребители с хронични заболявания изобщо не могат да го използват, включително като средство за отслабване. Въпросът по-скоро е свързан с начините на прилагането му и с необходимостта от консултации с лекар.

И най-здравият човек, предприел отслабване по този начин, трябва да се придържа към стандартните правила и да се вслушва в реакциите на тялото си. То ще му подскаже дали прилагането на джинджифиловата диета е за добро или тя самата вади на бял свят здравословен проблем, за който никой не е подозирал.

Джинджифил за отслабване не бива да приемат кърмещите майки; за отслабване по този начин по време на бременност е нелогично изобщо да се мисли. По принцип в качеството на подправка джинджифилът е допустим при това състояние, но ограничено и рядко, не повече от грам в денонощие. Не се препоръчва джинджифил и по време на цикъл, тъй като би усилил кървенето. По същата логика не бива да се прилага при остри пристъпи на хемороиди и изобщо при състояния, свързани с кървене.

Още едно предупреждение: джинджифиловият чай е много полезен при простуда, но приемът му и тук се ограничава. Не бива да се пие, ако пациентът е с висока температура.

Чай от джинджифил. На прах и с мед. Как се консумира. За деца

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Ориз за отслабване

Отслабване с ориз

Реабилитация: и белият е полезен!

3 Мнения

  1. Анелина

    Преди работех като модел и мерките ми бяха 90/60/90, обаче качих 6кг като забременях. За 2 месеца ги свалих с джинджифилов коктейл, даже 7 кг свалих. Не е за вярване, метаболизмът ми се възстанови.

  2. Бинка Попова

    Знам за Фигурин, много стойностен чай е. Моя дружка се регулира хормонално с нея и овладя някои женски проблеми. Фигурин е лечебен за доста неща, струва си парите.

  3. Корнелия

    Аз съм отслабвала с джинджифил в кефир, макар че излиза доста скъпо. Действа, ако се спортува или се тича вечер, не става без изразходване на калории.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *