как да отслабна, отслабване
Кои са ефикасните и верно действащи билки за отслабване, как се постига Бързо отслабване с билки и лекарства, действие на Годжи бери за реално отслабване, най-добрите и проверени Диети за отслабване, даваме отговор на въпроса Как да отслабна, също и някои Упражнения за отслабване, вършат ли работа разпространените Хапчета за отслабване, кой е най-хубавият Хранителен режим за отслабване, препоръчваме и добър Чай за отслабване. Вие сте на ход!

Как да отслабна в краката, корема и др.: Билки, хапчета за отслабване и диети. Кое действа?

♠ Как да отслабна ♠ Билки ♠ Зелен чай ♠ Вода и лимон ♠ Само вода ♠ Ябълков оцет ♠ Джинджифил ♠ Омайниче ♠ Годжи бери ♠ Шуслерови соли ♠ Сусамов тахан ♠ Зелено кафе ♠ Спирулина ♠ Етерични масла ♠ Хранителни режими ♠

Съдържание:

Още в темата: Безглутенова диета Овесени ядки Отслабване на корема Диетата на Ваня Червенкова 90-­дневна Лунна С кисело мляко Протеинова Японска 12-­дневна Точкова Нисковъглехидратна Зоната Алкална Хапчета Упражнения Колан за отслабване Вани.

Как да отслабна за седмица

(в домашни условия)?

Изписани са тонове съвети и рецепти за бързо отслабване у дома в рамките на седем или 10 дни, но кои от тях реално помагат? Задавайки си този въпрос, направихме задълбочено проучване на методите и диетите, които наистина са в състояние да доведат до редукция на телесното тегло с 5 до 10 кг и за около 7 до 10 дни.

При избора сме се водили от положителните отзиви на жени, които наистина са успели да постигнат посочения резултат и са доволни от избрания способ за отслабване. Така се получи своеобразна енциклопедия на 20-те най-действени рецепти и ви я поднасяме в разгара на морския сезон, когато влизането в норма ни е най-необходимо.

Да се свалят от 5 до 10 кг е предизвикателство, особено ако искаме да се случи за кратък срок. При това е задължително методът да се понася лесно, да не предполага моментално възвръщане на изхвърлените мазнини и особено – да е щадящ и да не уврежда здравето.

Да се отслабва на пълен глад – това отдавна е отхвърлено като демодиран начин, водещ до временни и следователно – незадоволителни резултати. Нашият справочник комбинира различни начини за избор на основни храни с билки, чайове, шуслерови соли, етерични масла, гимнастика и дори вани.

Билки и продукти за отслабване

Започваме с билките за отслабване. Изборът ни е не случаен. Някога природните дарове са били основният метод за контрол над напълняването, преди модерните хранителни режими на диетолози и треньори, които продължават лавинообразно да се множат, също и твърде спорните хапчета да ги изместят като нещо остаряло.

Билките незаслужено са на заден план, тъй като имат неоспорими предимства: те са природно, безопасно и естествено за тялото средство, лесно приложими и с ниска цена. Това че ефективността на билковите продукти не е така висока, също е плюс, а не недостатък, тъй като бавната редукция на теглото е много по-здравословна от драстичните методи. Билковите продукти имат изцяло растителен състав.

Какво да използваме? Най-действени са родните билки, но полза има и от екзотичните растения. Класифицираме ги според действието им:

1. Билки за снижаване на апетита
Как да отслабна
Ленено семе

Този тип растения или образуват слизеста обвивка на стените на стомаха, или директно въздействат върху апетита, или поемайки влага, нарастват на обем и запълват стомаха, предизвиквайки усещане за ситост. Към тази група според фитотерапевтите се отнасят лененото семе, коренът на бялата ружа, ангелика, водораслите спирулина. Всички те се намират лесно в аптеките или при билкари.

2. Билки за отслабване
“Демир

Така се класифицират растенията, които усилват извеждането на течности от организма или диуретици. За сметка на активния водообмен от тялото се премахват шлаките, а също и течностите от мастните отлагания. Такива билки са мечо грозде, полски хвощ, червена боровинка, репей. По време на приемането им трябва да се увеличи количеството вода, изпивана за деня. Противопоказанията са за хора с бъбречни патологии.

3. Билки, нормализиращи и стимулиращи храносмилането

Те оказват слабително действие и помагат за очистване на червата от вредни вещества. Ако правите диета, то това са точните вещества, които помагат за стопяване на мазнини и за ликвидиране на шлаките. Фитотерапията предлага билки като: зърнастец – кора, сена, ким, копър, анасон, слабителна зърника и други.

Как да отслабна
Царевичната коса е чудесен помощник в отслабването
4. Билки за подобряване на работата на черния дроб

Към тях се отнасят глухарче, кисел трън, жълт смил (безсмъртниче), царевична коса и други. Тези растения нормализират и потока на жлъчката и като цяло подпомагат по-пълноценното преработване на храните.

5. Билки, стимулиращи разхода на енергия

В последните години към стандартните растения за отслабване бяха причислени и такива, които подпомагат изразходването на енергия. Чрез тях се горят повече калории, отколкото е обичайно. Това са повечето известни подправки като куркума, розмарин, джинджифил и други. Обаче обърнете внимание, че те имат и второ действие – увеличават апетита.

Подробно за отделните билки за отслабване вижте ТУК17+22 БГ билки за отслабване, включително и на корема.

Как да съчетаем билките за отслабване

Очевидно за пълен ефект при отслабването на нас ще са ни необходими билки от шестте посочени групи. Могат ли те да бъдат съчетани? Да, при това много просто. За приготвянето на най-простата комбинация се взима по едно растение от всяка група, в равни количества. Изключение правят подправките, които не се включват в билковите смеси, а се добавят при приготвяне на храна.

Как да отслабнаИ така, от билковата смес се прави лечебна отвара по следната рецепта: лъжица от размесените добре билки на 200 грама вода се пускат в термос за петнайсетина минути, после билките се отделят, а течността се премества в чист съд. Получената отвара се разрежда наполовина с вода и се вземат по 100 мл, по 2-3 пъти на гладно, в течение на два месеци.

Сварените билки са за един ден, а за следващия ще бъде необходимо ново прясно количество. Ако не ви е по възможностите да пиете билки всеки ден, приемайте ги през времето на диетата или през разтоварващите дни.

Да се сваля тегло по този начин е бавно, но е икономично и не изисква големи лишения. Но фитотерапията е сериозна наука и всички растителни препарати имат показания и противопоказания, затова е добре индивидуалната смес от билки да се консултира със специалист.

Зелен чай

Зеленият чай е уникален продукт. Мисли се, че благодарение на него жените на Изток съхраняват младостта и активността си значително по-дълго спрямо нежния пол в западните страни, и че той е „виновникът“ за тяхната забележителна дължина на живота. Очевидно той допринася и за контрола над теглото, защото дебелите японци и китайци са по-скоро изключение.Как да отслабна

Как действа зеленият чай? Очиства, извежда шлаките, хармонизира стомашно-чревния тракт и увеличава метаболизма. Той се пие половин час преди храна. Еднократната доза е на върха на лъжица, сварена в 300 гр вода за 2 минути. Пие се без захар. По-малко известно е, че зеленият чай се добавя в храната. Как става? Чаят се мели в кафемелачка, докато стане на прах. Дозата е половин чаена лъжичка, прибавена към всяко хранене, в блюдо по желание. Най-добре той подхожда на салатите и най-малко – на супи и ястия с много сос.

Всичко важно за отслабването със зелен чай, ще намерите ТУК: Ползи и действие на зелен чай за отслабване.

Колко време отнема отслабването със зелен чай? Едва няколко седмици. Но по-съществената полза е, че този чай научава тялото да се изхранва правилно. В началото ще ви избави от течностите в повече и ще продължи с изгарянето на мазнини. При постоянната му употреба вътрешните органи действат по-активно и ефективно. Допълнителен плюс е укрепването на венците и зъбите и съживяването на косите и ноктите благодарение на същественото съдържание на цинк.

Отслабване с разреден лимон

Как да отслабнаВ Русия е направен забележителен експеримент: на две групи участници била предложена закуска: на едните – вода с изстискан лимон, а на другите – сладолед. В края на деня се установило, че закусилите само с чаша вода са били сити достатъчно дълго време, докато хапналите сладолед изпитали силно чувство на глад още преди да настъпи обед. Лимонът снижава апетита и поражда чувство за ситост. Ефектът се отдава на пектина, който има подобна на влакна структура, която буквално обвива стените на стомаха. Чаша разреден лимон, изпита сутрин, е прекрасно средство за отслабване.

Рецепти и алтернативни напитки ТУК: Лимонена топла вода и просто лимон за отслабване, вечер или сутрин.

Водна диета

Това не е рецепта за преживяване единствено на вода, а указание как безпогрешно да се приема вода, за да се отслабва. Доказано е, че единствено и само с вода се получава редукция на теглото. При това храненето не се ограничава драстично, а акцентът е върху прецизиране на необходимото количество чиста вода. Ако изпитвате съмнения, то да посочим, че водната диета е №1 в целия свят.

Основни правила

Първо, да изясним количеството вода, което действа отслабващо. Разделете килограмите си на 20 – примерно 55:20=2.75 литра на ден.

Второ, кога се изпива водата? За най-съществен ефект се вземат по 0.4 до 0.8 л – трийсетина минути преди ядене, примерно две чаши преди всяко похапване. Останалото количество се разхвърля през целия ден.

Трето, каква вода? Обикновена, пречистена, минерална, но не газирана. Задължително на стайна температура.

Особености

Организмът се приспособява постепенно към по-голямото от обичайното количество вода, което му се подава. Количество от над 2 литра оказва сериозно натоварване на „филтрите“ на тялото. Затова се стартира със съкратена доза и се добавят по две чаши всеки ден. Поглъщането на вода преди ядене изпълва стомаха и редуцира количеството, което се поема. Храненето е по-леко и се редува с разтоварващи дни. След известно време е обичайно да се изяви главоболие. Това е ефект от очистването на тялото и изкарването на токсините. Тогава е важно да удържите, без да се откажете.

Отслабване с ябълков оцетКак да отслабна

Това е сред най-прочутите методи за редуциране на телесната маса, но веднага ще посочим, че единствено чрез него не е възможно да се добие задоволителен резултат. Предписва се да се комбинира ябълков оцет с други средства или режими. Само чрез ябълков оцет се свалят килограм или два.

Ябълковият оцет ускорява обмена на веществата, нормализира желанието за сладко и намалява апетита. Освен това изравнява кръвното налягане, което често е завишено при пълните хора, намалява кръвната захар.

Как се пие?

Редува се една седмица на ябълков оцет със седмица почивка. Следете по какъв начин се усещате и ако всичко е добре – повишете времето на оцет на две седмици. Ябълковият оцет се взема сутрин, трийсетина минути преди закуска в пропорции 1 супена лъжичка и половин чаена мед на 200 гр чиста вода. Повече от това количество няма никакъв смисъл, само може да увеличи киселинността в организма, което ще раздразни стомаха и вероятно ще причини киселини.

Кога се получава видим ефект?

След 4-5 седмици, в случай че се пие само оцет, и за дни, ако се съчетае с друг способ за отслабване. Най-лесната разновидност е диетата да се провежда през пости, ако ги спазвате.

Противопоказания. Ябълковият оцет е възможно да нанесе вреди на хора с храносмилателни проблеми.

Още за отслабването с такъв оцет и по какъв начин да го произведем сами, вижте ТУК: Начини за отслабване с домашен ябълков оцет, комбинации и рецепти с топла вода, мед. Как се пие и ползи.

Ябълков оцет срещу целулит

Смесете 150 гр ябълков оцет и мед и постепенно добавяйте брашно, така че да замесите средно гъсто тесто. Намажете с него зоните с целулит, завийте с фолио и си полежете един час под одеяло.

Как да отслабнаМасаж с ябълков оцет. Резултатът от антицелулитния масаж се усилва с ябълков оцет. Достатъчно е към средството, което се използва за масаж, да се добавят няколко лъжички оцет. Той съдържа киселини, които могат да раздразнят кожата, затова в началото го използвайте през ден и ограничете сеанса до 5 минути. След душ намажете с балсам за тяло. Ако ябълковият оцет не ви дразни, увеличете процедурата до 15 минути

Обтривания. Необходими са гъба, памучна кърпа и топло одеяло. Разбъркайте еднакви количества оцет и вода и започнете да обтривате с гъбата зоните с целулит със средно силен натиск. След това обвийте с кърпата и се затоплете под одеялото за час.

Антицелулитна вана. Най-голям ефект има при температура на водата 37-38 градуса, така че нито да ви е топло, нито студено. Продължителност – 15 минути, повече от това е излишно. Ваната се приготвя, като към водата се добавя половин чаша ябълков оцет, половин килограм морска сол, броени капки етерично масло за аромат. Вземете душ и активно се изтрийте с гъба, след което намажете с антицелулитен крем.

Вталяване с джинджифил

Чаят от този корен за вталяване ни е подарък от Тибет, където първо са разбрали, че той съгрява, стимулира кръвообращението, ускорява обмена на веществата. Прави го благодарение на етеричното масло, чиито активни вещества усилват метаболизма.Как да отслабна

Рецепти:

1. Настържете един корен, пуснете го в термос и долейте кипната вода: по 0.5 л за всяка чаена лъжичка настъргана маса. Чакайте час да отлежи и вземайте по 100 мл трийсетина минути преди ядене, ако не правите диета. Ако в момента прилагате някакъв режим, напитката се взема през два часа.

2. За ускорен резултат: към приготвената по горната рецепта отвара се добавя сена. Пакетче сена със 100 гр кипната вода се пари 5-6 минути и се излива в термоса с джинджифила.

3. Нарежете корена на тънички резени и варете на максимално слаб огън четвърт час. Изстудете и сложете мед и лимон. Добавете мента и маточина, за да възбудите бъбреците и отделителната система.

4. Джинджифил с добавен черен пипер. Вземете от подправката на връхчето на кафена лъжица и поръсете в чашата непосредствено преди изпиване на чая.

Още за отличителните свойства на екзотичния джинджифил ТУК: Джинджифил за отслабване. Рецепти с мед, с лимон. На чай, на корен и на прах. Приготвяне и употреба.

Отслабване с омайниче

(и още три рецепти от баба Ванга)

Омайничето придобива огромна известност благодарение на баба Ванга, която го препоръчвала на свои пациенти като способ за овладяване на напълняването. По-късно нейни приближени казват, че така се махали по петстотин грама на ден.Как да отслабна

Рецептата е обикновена, като за всяка отвара, но разликата е, че с нея се провежда обливане на тялото. Затова е необходимо голямо количество сушена билка – по стотина грама на къпане. Изсушената маса се вари 5 минутки и е готова. Обливането става след къпане, три дни поред, и се комбинира с вечерна чаша маточина.

Друга гледна точка към ползата от омайничето ТУК: Билка омайниче за отслабване. Цена в аптеките и интернет. Снимки, мнения, рецепти на Ванга.

От баба Ванга са останали още две препоръки в тази насока:

1. Кора от дъб се мели в кафемелачка, студена вода отгоре и се кипва. След щателно прецеждане се пие трикратно по кафена чаша. Кората на дъба обладава пикочогонен ефект и изкарва токсините от тялото

2. Жълт кантарион се мели в кафемелачка, 1 суп.лъжичка от него се вари в чаша вода за 2 минути. Отново прецеждане и се взема сутринта на гладно. Активизира стомашно-чревния тракт, нормализира обмена на веществата.

Три съвета за всеки ден от баба Ванга, които допълват процеса на разхубавяване:
  1. Билките отварят вратите на организма за природните сили, предпочитайте ги пред лекарства.
  2. Не прекъсвайте връзката си със земята, ходете боси.
  3. Очиствайте организма си веднъж дневно с пшенична каша и чиста вода. Те дават жизнена сила.
Отслабване с годжи бери

Плодовете на годжи бери имат множество общоукрепващи и лечебни свойства. Те буквално са „набъкани“ с полезни вещества – 21 минерала, 6 витамини, 18 аминокиселини, 5 вида каротин, 8 поли и 6 монозахариди, ненаситени мастни киселини – 5.Как да отслабна

Според китайски изследователи, използването на годжи бери стимулира синтеза на естествения хормон на ръста, който обладава допълнителна функция – горене на мазнини. Освен това укрепва ставните връзки. Годжито е единственото изключение сред плодовете, разрешено в диетата на Дюкан. Той премахва вредните свободни радикали, облекчава стреса, ускорява обмена на вещества, има антицелулитни свойства.

Рецептата за отслабване с годжи бери ТУК: Годжи бери за отслабване – цена и ползи. Как се приема сушено и прясно? Странични ефекти.

Отслабване с шуслерови соли

Солите на Шуслер се ползват самостоятелно и в съчетание с допълнителни способи за отслабване, за да им покачат ефективността. По принцип те осъществяват значително влияние върху обмена на веществата плюс ефект върху общото физическо и емоционално разположение.

Съдействат да се разграничат причините за проблемите и възбуждащите фактори, а те са в косвена връзка с преяждането. Шуслеровите соли възстановяват баланс в организма, затова отстраняват блокадите, които препятстват намаляването на теглото. Шуслеровите соли са вълшебни, но не водят до еднодневен видим резултат. Лечението се базира на три изисквания:

  1. Да се подбере правилно използваната сол.
  2. Да се конкретизира правилно дозата.
  3. Да се прилага регулярно.
Приложение и дозировка

Шуслеровите соли за вталяване се приемат в разстояние на няколко месеца. Те отрегулират обмена на веществата, червата и бъбреците и бавно, но безотказно възстановяват енергийния баланс на тялото. Затова преди хранене се вземат:

Сутрин: 5 бр.таблетки Kalium phosphoricum D6Как да отслабна

(сол № 5);

Обед: 5 бр. таблетки Natrium sulfuricum D6

(сол № 10);

Вечер: 5 бр. Таблетки Natrium phosphoricum D6

(сол №9).

Хапчетата се сдъвкват или се разтопяват в чашка топла – не минерална, вода

По какъв начин въздействат солите и още детайли ТУК: Шуслерови соли. Комбинации от шуслер соли за отслабване. При хемороиди. Ще ви заинтересуват №5, №4, №8 и №3.

Отслабване със сусамов тахан
Как да отслабна
Сусамов тахан

В 1 супена лъжичка се намират 90 калории, 7.1 г мазнини, 3.3 г въглехидрати, 2.6 г протеини. Това е възхитителен източник на полезни мастни киселини: на една порция се падат 60 мг омега-3 и 3.5 мг омега-6. Неголямо, но достатъчно количество минерали очиства бъбреците, придава енергия, предотвратява анемия. Благотворно въздейства на мускулите, нервната система и храносмилането. Недостигът на тиамин може да усложни положението на чревния тракт. Освен всичко, той помага за безупречна фигура. Сусамовият тахан е превъзходен източник на метионин, който очиства черния дроб от отрови, и на алкални вещества, които способстват вталяването.

Това е приказен продукт за хора с нарушено храносмилане, което води до отклонения в теглото и други проблеми. Вижте подробно ТУК: Как се използва сусамовият тахан за отслабване, за лечение. Ползи и рецепти с мед и ленено семе, цена.

Зелено кафе
Как да отслабна
Зелено кафе

Кафето за отслабване или зеленото кафе утилизира излишната мазнина, съхранявайки в същото време обема на мускулите. То не се прилага като слабително и пикочогонно средство, но с него се губят до пет кила в границите на месец. Цифрата не е особено възхитителна, но според диетолозите тя е максимално допустимата за посочения срок.

Като средство за вталяване притежава силата да снижава апетита и да тонизира измъченият от диети човек. Компанията-производител препоръчва по три чашки на ден за положителен ефект. Средството обаче е много спорно и сред потребителите мненията „за“ и „против“ са на кантар.

Истина или рекламен трик е зеленото кафе, ще разберете ТУК: Мнения за зелено кафе при отслабване. Коя е най-добрата цена? На капсули или на зърна? Как се пие?

Спирулина

Синьо-зелени водорасли, които изхвърлят безпощадно всяка ненужна мастна клетка от тялото, без вреда за човека. Как да отслабнаСпирулината се усвоява почти на 100% и оздравява в цялост: подмладява, повишава работоспособността, имунната защита, вдига хемоглобина, намалява холестерина, оправя ендокринната система и щитовидната жлеза, ако са имали отклонение, извежда тежките метали и другите отрови, сваля отоците. Водораслите съдействат за загубата на килограми. Това става по следния механизъм:

  • намалява нивото на липидите и на холестерина в кръвта;
  • извежда солите на тежки метали;
  • нормализира обменните процеси;
  • намалява усещането за глад заради високото съдържание на белтъчини;
  • попадайки в тялото, компонентите на водораслите обвиват стените на стомаха и създават фалшиво усещане за ситост;
  • през периода на вталяване снабдяват организма с витамини и елементи.

Като цяло спирулината нищо не изгаря директно, а работи комплексно, задействайки и нормализирайки много процеси, които неизбежно биват последвани от загубване на тегло.

Препоръки за използване на спирулина:
  1. Най-добре въздейства живата форма на водораслите. За съжаление тя е трудна за доставка. Алтернативата е прахче, което се употребява в готвенето като подправка. Удобно се размесва с хладки напитки. На ден са нужни 3-4 гр.
  2. В аптеките спирулина се продава на хапчета и капсули. Те са разчетени за 20 и 40-дневни приеми. Дължината на курса се фиксира взависимост от състоянието на организма и достигнатите по-рано резултати. Обичайната доза е 2-3 таблетки половин час преди храна.
  3. Друга схема: продуктът се взема на гладно сутрин в доза 0,5-1 г. През деня се заменя едно хранене с 3-4 г от водораслите, придружени от чаша – две вода
  4. Обтривания с живи водорасли премахва стриите от напълняването, изглажда кожата, а понякога съумява да се справи и с целулита. Рецептата е: водораслите се нанасят на измита и загрята кожа на равномерен слой. Върху участъка се поставя платнена кърпа и се увива в нещо топло – примерно одеяло. Процедурата изважда от кожата токсините, обезпечава прилив на кръв към тъканите, „напълва“ ги с полезни вещества, овлажнява в дълбочина. Ако има възможност сеансът да завърши с масаж, ефектът се удвоява. Препоръчва се курс от 10 поредни процедури, а най-добре е те да са 15-29 на брой.
  5. При употреба на спирулина се пият ежедневно 2 л вода като абсолютен минимум. Не е позволено да се съпровожда от гладуване.

Резултати от спирулина: 20-дневен курс с живи водорасли води до загубата на 6-15 кг излишна маса. Първите признаци са видими още след няколко дни. Мастните отлагания излизат от бедрата, корема и дупето.

Прочетете уникални отзиви за спирулина, а също и подробно за други приложения на водораслите ТУК: Спирулина за отслабване – цена и мнения. Прием на водораслите на прах и на таблетки.

Етерични масла

Как да отслабнаТвърдението, че етеричните масла са средство за отслабване, предизвиква иронична усмивка у мнозина, особено ако са полагани неимоверни усилия и са търпени лишения за желаната фигура. Най-лесните средства са някак пренебрегвани, защото сме устроени да вярваме, че големите резултати идват с големи усилия. Но даже да не се приеме, че етеричното масло е единствено средство, то не бива да се отхвърля силата му като съпътстваща терапия. И то много приятна.

Най-значимият факт е, че отслабването с етерични масла е качествено – то не оставя разтегната кожа след себе си, нито целулит. Аромотерапията придава на кожата и мускулатурата тонус и препятства козметичните дефекти.

Какви масла се използват?

Знаем, че причината за наднорменото тегло са нарушения в обмена на веществата, застой на течности и т.н. Следователно маслата, които нормализират тези процеси, са за предпочитане, плюс тези с диуретичен ефект.

Подберете вашето масло ТУК: Топ 25 етерични масла за пиене и най-ценните им свойства. Масло от кайсиеви ядки, вечерна иглика и още много!

Ленено масло

Как да отслабнаЛененото масло е базово и е най-използваното за снижаване на теглото. Това е истинско народно средство, проверено с времето и потвърдено многократно. За да съдейства за редукция, се взема по лъжичка по определена схема, като през времето на курса някои жени изгубват от 3 до 4 кг.

Метод на приемане

Основното правило е плавно увеличение на дозата ленено масло, която се взема за деня. Не е полезно да се започва стресово за тялото с цялото количество. Тялото привиква към лененото масло. В първата седмица то се пие само сутрин, трийсетина минути преди храна, на гладен стомах. Обемът е една чаена лъжица. Ако маслото напира „да се върне”, може да го „затиснете“ с парченце лимон.

В случай че се усещате добре и лененото масло ви понася, на следващата седмица може да прибавите още един прием. Той се разполага във вечерните часове, след храна, примерно около час преди сън. Тук има два варианта – да се пие маслото чисто или да се размеси с мляко. Третата и четвъртата седмица се използват да се доведе количеството ленено масло до супена лъжица на прием, като тази доза остава постоянна в течението на три месеца.

Добавяне в храната

За да се хапва допълнително количеството масло, то се слага и в обичайните блюда. Това позволява да се снижават килограмите, без значителна промяна в хранителния режим. Въвеждането на масло в менюто също се прави постепенно – започва се с чаена лъжица и се завършва с две супени. Най-лесно се възприема лененото масло със салатите вместо зехтин или олио. Продуктът си върви изключително добре с целина.

Етерични масла за отслабване
  1. Масло от хвойна. То се поставя на първо място в своеобразния ни списък заради изключително силните си диуретични и усилващи обмена на веществата свойства. Прием: капнете 2-3 капки масло на хапка хляб и в половин чаена лъжица мед. Вземете го сутринта, трийсетина минути преди закуска, и до 60 минути след вечеря. Освен избавление от излишните мазнини, ще е постигне и очистване от токсините.
    Как да отслабна
    Етерично масло от кипарис
  2. Масло от кипарис. То се прилага с масажи и ароматни вани. Преди това етеричното масло се разтваря в базово – зехтин, жожоба или друго. Рецепта: 13 капки кипарисово масло, 12 капки хвойна и 50 мл основно масло. Дадената смес се използва като масажна и се втрива внимателно в кожата с движения, сходни на антицелулитния масаж.
  3. Масло от чаено дърво. Неговата сила е в противопоставянето на целулита. Освен това гори мазнини, усилна метаболизма, особено в проблемните зони. Използва се за масажи и втриване. Вземете топла вана или душ, след това разтрийте проблемните места с кърпа или ръкавица и накрая нанесете маслото от чаено дърво. Желателно е да обвиете с плат, за да не се изпари бързо маслото. Стои се половин час. За ускоряване на процеса се добавя етерично масло от черен пипер, което също лесно се намира в аптеките. Пропорциите са 1:1, а схемата за прилагане – същата. Препоръчителни са две втривания в седмицата.
  4. Масло от портокал. Акцентът при него е извеждане на токсините, подобряване на работата на червата и регулиране на въглехидратния и мастния обмен. Най-приятният начин за използването на това масло е ароматната вана. Тя се прави с мъничко морска сол и броени капки от маслото.
  5. Етерични масла за снижаване на апетита. Особено нужни за страдащите от психологически глад. Ако ви се прияде, просто вдъхнете аромата на някое етерично масло, специално приготвено под ръка за случая. Същият принцип се прилага преди ядене с цел да се снижи порцията. Принцип на вдъхване – по 2-3 пъти за всяка ноздра поотделно.
  6. Антистрес етерични масла. Най-често посягаме към хладилника в стресови ситуации. Затова успокояването и релаксът помагат за овладяване на неконтролираното хранене. За да не се поглъща ненужна храна, се вдъхва ароматът на сандалово дърво, лавандула, роза, иланг-иланг, грейпфрут, бергамот. Удобно е да се ползва аромалампа или да се правят ароматни вани с 5-7 капки от предпочетеното масло.

Хранителни режими, диети

Под това общо понятие се разбира строго премерен режим на хранене, но вариантите са стотици. Как да отслабнаИзборът е така обширен, че е затруднително да се осъществи, ако не сте получили препоръка за наистина действаща рецепта. Обикновено режимите са за 3, 5, 7, 10 и 14 дни, в изключителни случаи – до 20 дни и задължително се добавят равни по продължителност периоди на постепенно връщане към нормалното хранене – така нареченото захранване, което предотвратява връщането на килограмите.

Как правилно да се подготвим за диетичен режим

Ако не сте твърде уверени, че сте в състояние да издържите на диета през предварително избрания срок, тогава се изисква подготовка. Пробвайте да я включите като разтоварващ ден еднократно или двукратно в седмицата, за да установите как се усещате и тялото да опита новото.

Ще разберете дали режимът е подходящ за вас по това дали го понасяте леко или се мъчите да удържите. Има системи, които тялото бурно отхвърля, реакцията е индивидуална. Подобна диета, която не се приема като естествена, няма да помогне, дори ще навреди, независимо от прекрасните отзиви, които сте получили за нея от други. Не се заинатявайте, а изберете нещо друго.

Психическа подготовка. Началото е най-трудно. Неувереността в успеха, чувството на глад и реакциите на околните, които по-често обезверяват, отколкото обратното, пречат на летящия старт. Започнете режима, когато сте постигнали пълна вътрешна увереност.

Дайте мнение и Вие тук!

Тук сме подбрали няколко от най-прочутите диети.

Безглутенова диета

Как да отслабнаИзползва се за общо прочистване и за редуцирането на тегло. Залага се на храни без глутен – основно пшеница, и се забраняват консервираните. Някои изследователи я разглеждат като преход към постоянен начин на хранене. Вярва се, че той отлага остаряването и задържа жизнеността. Режимът се базира на убеждението, че пшеницата повишава нивото на кръвната захар, гликирането на ензими и така подкрепя естественото стареене.

Безглутенова диета е режим без бял хляб, сладки храни и захарни изделия. С изключването им директно се премахват простите захари и лошите въглехидрати. Лесното при нея е, че няма схеми на прилагане, няма мерене на количество храна, точки и калории.

Храненето изглежда обичайно, само от него са изключени някои продукти. Трудното е, че любителите на хляб и тестени храни са обременени да си приготвят специални алтернативи. Рецепти за бананов хляб, безглутенови палачинки и всички подробности за този метод на хранене, ще прочетете в специалната ни статия по темата ТУКВсичко за т.нар. безглутенова диета и безглутенови храни. Храни, съдържащи глутен (таблица). При Хашимото.

Примерно меню :
  • Закуска: варени яйца, сирене, масло, чай, мляко с ориз, омлети – чисти и с добавки, мюсли, прясно мляко, безглутенов хляб.
  • Обяд: всякакви салати, макаронени изделия и спагети без глутен, риба, пилешка супа, телешко варено, варива като боб и леща, грах, ориз, спанак, за десерт: плодове.
  • Вечеря: постни супи, постни ястия, плодове, кисело мляко
Диета с овесени ядки

Това е любима монодиета, която лесно се понася от организма, особено ако човекът не е голям почитател на месото. Има няколко преимущества: основният продукт се намира лесно, евтин е, има разновидности – чист и с добавки, което осигурява разнообразие. Влакната в тях балансират храносмилането, витамините потушават чувството за глад, а минералите като фосфор, магнезий, желязо и други са необходими на клетките.Как да отслабна

Ограничения: като всяка монодиета, и тази не се прилага дългосрочно. Препоръчителен срок – минимум 3 дни и максимум 8 дни.

Правила: Овесената диета има два етапа – очистващ и същностен. Очистващият етап се провежда с помощта на ориз по следната рецепта: сложете 4 супени лъжици ориз в 1 л вода и го киснете до сутринта. На другия ден го обварете на слабичък огън и изпийте сока. После не се храните и не пиете нищо в течение на 5 часа. Продължава се с нормално хранене, но вечерта, 5 часа преди сън, отново се спира приемането на всичко друго, освен вода – обикновена, негазирана. На следващата сутрин започва същинската част на диетата.

Правилата за същинската част са прости – на всяко ядене само овесени ядки. В качеството на добавка може плодове, но в мънички количества само до обед. Комбинира се с минимум 2 литра вода или зелен чай. Ядките не се подслаждат и не се посоляват. Размерът на порцията е неограничен, но забраната за подправяне ограничава до голяма степен.

Лечебните ефекти от монодиетата с овесени ядки са описани ТУК: Диета и рецепти с овесени ядки за отслабване. Приготвяне на здравословна закуска с кисело мляко.

Сваляне на мазнините от корема

Как да отслабнаКак да „глътнем“ корема за две седмици? Въпросът е категорично актуален точно преди почивката на море. Но това, което стои зад него, е необходимостта да се уберат шлаките и да се почистят червата. С времето в червата се натрупват отлагания, които се разлагат и отделят в тялото различни вредности.

За да се защити от отровите, тялото просто е длъжно да си направи водно-мастен слой, който да изолира стомаха, черния дроб и детеродните органи. Идеята е мастната тъкан да служи като буфер и да приема всички отрови, предпазвайки органите.

По тази логика, за да се свали корема, не са необходими диети, глад и упражнения, а основно – да се съдейства на организма да преведе очистителната си система в норма, а по-нататък той сам ще съумее да се справя.

Как се почистват червата

Просто и може би – неприятно: клизма. Това е най-ефективният способ да се изкарат от червата всички стари отлагания, които не са в състояние да излазят по естествен път. Клизмата изкарва шлаките и освобождава тялото от натоварването. Процедурата се провежда през ден за две седмици, като в този срок постоянно се губи както тегло, така и обем от зоната на корема. По този метод се свалят към 6 кг за 14 дни и около 10 см от обиколката.

След клизмата – спорт

След като мастните отлагания от коремната област започнат да се топят, е необходим спорт, за да се стегнат „оголените“ мускули, да се вкарат в тонус и да се противодейства на разтягането на кожата и да се застави да се събере. Много е вероятно без физически упражнения коремът да се отпусне, което е некрасиво. Препоръчителни са упражненията във вода и плуване.Как да отслабна

В домашни условия – въртене на обръч и коремни преси. Стари като света, тези две упражнения правят чудеса и не заслужават да бъдат заменяни с други методи. Обръчът сгрява мускулатурата на талията, съществено усилва кръвообращението и обмена на вещества.

Относно пресите няма тайни – краката се закотвят под дивана и петнайсетина минути ежедневно се посвещават на тънка талия и стегнат корем. За поддържане на тонуса на кожата при жените няма никакъв смисъл от големи повдигания на тялото, както правят мъжете. 45 градуса са достатъчни, по-важно е темпото и броя повторения. Може да смятате, че ще умрете, но не си позволявайте под 50 коремни преси на тренировка. С времето силата ще укрепне и ще правите много по-голям брой с лекота.

Диета за сваляне на корема

За да се събере корема и да се удържи така, е необходимо изменение в стила на хранене. Залага се на няколко вида продукти:

  1. Влакнеста храна (Фибри). Тя изпълва стомаха, притъпява глава без страничния ефект на запека. Заложете на зърнените продукти, кафявия ориз, на бобовите, ябълките, много добър избор са краставиците, разнообразни зелении, морски водорасли. Фибрите се добавят и изкуствено чрез добавки, но само ако се яде нормална храна. Вземайте малки дози, пийте много вода и следете количеството, което се поема на масата.Как да отслабна
  2. Плодове. Без тях няма да се мине, но винаги се приемат като самостоятелно хранене, а не като десерт към другите ястия. Най-ефективни са ябълките и крушите, грейпфрутът и портокалите.
  3. Протеинови храни. Най-важната съставка за правилен обмен на веществата. Затова в режима за плосък корем се включва с минимум два дни. Чудесните протеинови блюда са порция риба със зеленчуци, бяло пилешко месо, портокал с два белтъка. Съчетава се с орехи и семена, които добавят растителни белтъчини. С тях обаче не се прекалява, защото натоварват бъбреците, оптималното количество е 50 гр на ден.
  4. Салати и масла. Под „масла“ не се има предвид майонези и сметани, а преди всичко зехтин за подправяне на салатите. Допустимо е и друго растително, но максимално пречистено.
  5. Малки порции, но често. Оптималният брой е 5-6 на ден, да не се разтяга стомахът от големи количества храна и да се храносмила по-бързо.
Примерно меню за 6 дни

1 ден

  • Закуска – 100 гр извара, зелена ябълка плюс неподсладен зелен чай
  • Обед – 200 гр бяло пилешко месо, зелева салата
  • Вечеря – кисело мляко, 1 бр

2 ден

  • Закуска – омлет от 2 яйца с доматиКак да отслабна
  • Обед – 200-300 гр риба, ябълка
  • Вечеря – мешана салата със зехтин

3 ден

  • Закуска – ябълка, йогурт, неподсладен зелен чай
  • Обед – 200 гр бяло пилешко месо, един портокал
  • Вечеря – рибни пръстчета с краставица

4 ден

  • Закуска – порция овесени ядки, ябълка
  • Обед – 200-300 гр риба на пара, един грейпфрут
  • Вечеря – морски дарове, зелен чайКак да отслабна

5 ден

  • Закуска – плодова салата с малко кисело мляко
  • Обед – зеленчукова супа и ябълка
  • Вечеря – 120 гр извара и грейпфрут

6 ден

  • Закуска – 2 сварени яйца и портокал
  • Обед – 200 гр месо на грил, салата
  • Вечеря – кофичка кисело мляко
Диетата на Ваня ЧервенковаКак да отслабна

Монодиета, която стана известна покрай Ваня Червенкова. Внезапната поява на бизнесдамата с абсолютно нова визия привлече вниманието и се превърна в най-добра препоръка за ефективността на режима. Всъщност той представлява типична монодиета с двудневен период на смяна на храните и шест фази.

Така общата продължително е 12 дни, а използваните храни – 6 на брой, всяка от които се консумира по два дни едно след друго. Принципът на всички монодиети е облекчаване на храносмилането чрез предлагане на тялото на само един вид храна. Според бизнесдамата, по този способ се свалят около 0.6-0.7 кг на ден или 7-8 кг общо за периода. Поредността на храните е важна:

  • 1-ви и 2-ри ден – Картофи (варени, печени, задушени, на пара и дори пържени)
  • 3-и и 4-и ден – Пилешко месо (за предпочитане бяло, варено, но още печено и дори пържено)
  • 5-и и 6-и ден – Салати (домати, краставици, зеле, зелени, без ограничение)
  • 7-и и 8-и ден – Риба (препоръчително печена)
  • 9-и и 10-и ден – Плодове (по вкус)
  • 11-и и 12-и ден – Кисело мляко (без добавки и подслаждане)
Правила:
  1. Без ограничение в начина на приготвяне на ястията.
  2. Без ограничение в количеството.
  3. Без подправки. По изключение – мъничко сол, зехтин и лимон за салатите.
  4. Допустима добавка – чай и кафе без захар.
  5. Пие се много вода. Алкохол и безалкохолни – забранени.
  6. Сутринта преди първото ядене се пият аспирин и витамин С – по едно, за стимулиране на храносмилането.

Монодиетата може да бъде повторена само един път.

90-дневна диета

Специалният хранителен режим за 90 дни е измислен от две словенки. Те създали нов план за хранене, който не е бързо действащ, но пък привлича с разнообразието си. Много жени споделят, че това просто не е диета, защото не ги ограничава от нищо – дори от любимите торти, пасти и сладолед. Базирана е на редуването на цикли на хранене и се родее с по-рано модерното разделно хранене.

Особености: циклична диета, в която се редуват протеинови, нишестени, въглехидратни и витаминозни дни с разтоварващи дни по специален план;

Цена: съпоставима е обичайните семейни разходи за храна през месеца и не натоварва семейния бюджет;
Резултат: от 3 до 25 кг в минус, в зависимост от целите и отправната точка;

Препоръчителна продължителност: разчетена е за 90 дни, но е допустимо да се приложи и като постоянен начин на хранене;

Допълнителен ефект: адаптирана за тренировки и фитнес, дори е препоръчително да има физическо натоварване за по-добър резултат;

Не подхожда при наличие на болести на храносмилателната и отделителната система, бременни и кърмещи майки.

90-дневната диета се базира на метода на разделно хранене. Идеята е, че при наличието на един приоритетен компонент в менюто, метаболизмът се ускорява дотолкова, че килограмите започват съществено да се топят, без да се усеща дискомфорт.Как да отслабна

Схема:

  • 1 ден – протеинови храни
  • 2 ден – нишестени храни (варива)
  • 3 ден — въглехидратни храни
  • 4 ден – витаминозен – плодове

Четиридневните цикли се повтарят, като редът не се променя. След седем цикъла следва разтоварващ ден без твърда храна, в който се пие само вода. Пълната продължителност е 21 цикъла с три водни дни. Авторките казват, че за 90 дни създава хранителна дисциплина и навици, които променят трайно начина на хранене.

3 кулинарни съвета
  1. Ако сте решени да получите максимални резултати, употребявайте само варени и задушени зеленчуци, откажете се напълно от хляба и минимизирайте дозите плодове. В случай че целта е леко намаляване на теглото и балансиране на тялото, тогава са допустими печени блюда и относително по-големи порции.
  2. Избирайте минимално преработени продукти: ако са макарони, да са пълнозърнести, черен хляб и т.н. Зърнените храни накисвайте за час преди приготвянето, за да се освободят скритите хранителни вещества. Използвайте минимално количество мазнини и то само качествени.
  3. Повече експериментирайте в кухнята и приготвяйте храната си лично, за да знаете какво е съдържанието й. Умерено се използват сол, билки, подправки и сосове. Особеността на 90-дневната диета е максимално толерантно отношение към съвременните хранителни привички. Например вместо домашно правен бульон се разрешават концентрати, така наречените „кубчета“.
Схема на хранене:
  • Преди закуска – чаша минерална топла вода с чаена лъжица оцет и чаена лъжица мед
  • Закуска – 2 броя плод от един вид или купичка, ако са дребни плодове
  • Обяд – храна според деня
  • Вечеря – същата храна според деня, но наполовина като количество
Какво е дадено да се яде?

Как да отслабнаХрани за протеиновия ден: яйца, всякакво месо, сирене, всички видове риба, морски дарове, извара, млечни продукти без добавки (различните видове не се смесват), 300 мл месен бульон на обяд, след твърдата храна, всички зеленчуци, освен нишестените, не повече от късче пълнозърнест хляб и то само на обед.

Продукти за нишестения ден: всички бобови, включително соя, зърнени храни, зеленчуци, включително нишестените и картофи, късче пълнозърнест хляб и 300 мл зеленчуков бульон на обяд.

Продукти за въглехидратния ден: макаронени изделия, хляб, крекери, зеленчукова пица, просо, всякакви зеленчуци и доматен сос, елда, грис, просо. На вечеря задължително се хапва 20 гр черен шоколад, може три топки сладолед, някакъв тестен сладкиш.

Храни за витаминозния ден: всякакви плодове, включително сушени, пресни зеленчуци, прясно изцедени сокове, семена и орехи, не повече от 25 гр.

Всеки ден се изпиват не под 2 литра вода. Авторките приемат, че броят на храненията през деня ще бъдат три и така са изградили схемата си. Но когато възникне глад между основните хранения, се изяжда един неголям плод. Задължителен е интервал от 4 часа между храненията само в протеиновите дни, при нишестените и въглехидратните промеждутъкът е 3 часа, а при витаминозния – 2 часа.

Лунна диета

Идеята на лунната диета се основава на виждането, че гладуването е ефективно в периоди, когато организмът максимално добре реагира с намаляване на калорийните си нужди, а това е фазата на пълнолунието.

Меню на лунна диета за 1 ден

Как да отслабнаЗапочва след последната вечеря преди настъпването на пълнолуние. В течение на 24 часа всякаква храна е забранена. Пият се само свежи плодови сокове, без бананов, и зеленчукови сокове, зелен чай, негазирана и неминерализирана вода. Средната загуба на теглото е 300 грама, максималната – до килограм.

Меню за лунна диета за 6 дни

Започва три дни преди пълнолуние и продължава три дни след него. Във всеки ден без ограничения се пият плодови и зеленчукови сокове, зелен чай, негазирана обикновена вода.

  • 1 ден – яде се сирене или задушени зеленчуци (не печени), листни салати, краставици и домати.
  • 2 ден – пресни ананаси (не консервирани) и повече нищо.
  • 3 ден – само варени гъби.
  • 4 ден (пълнолуние) – само пресни сокове, чай и вода, без никаква храна.
  • 5 ден – пресни ананаси (не консервирани) и повече нищо.
  • 6 ден – само варени гъби.

Средно се губят по 3 кг, максимално – 6 кг. През това време интензивно се извеждат шлаките и се нормализира водно-солевия обмен. При тази дължина на диетата няма нужда от захранване и плавен преход към нормално хранене.

Предимства: нормализира обмена на веществата. Недостатък: сравнително тежка диета, стресова за организма, не трябва да се превишават 6 дни.

Диета с кисело мляко

Домашното кисело мляко ще повиши значително ефекта от този режим. В домашния продукт има много повече млечно-кисели бактерии, които хармонизират стомашно-чревния тракт и обмена на веществата. Тъй като да се произведе кисело мляко в дома е съвсем лесно, това е добрият вариант, който се препоръчва.

Моновариант на млечната диета

Как да отслабнаСмята се за най-правилният вариант за отслабване, съчетано с минимална вреда върху организма. Приема се само кисело мляко, но продължителността на приложението е максимум три дни. Всеки ден се изяждат от 1 до 2 кг мляко. Това става по всяко време, когато почувствате глад. Най-добре е обаче да се спазват часовете за хранене, за да не се разстрои режима на тялото. При 6-кратен прием, дозите са през 2.5-3 часа.

Млечна диета с киви

Комбинацията с киви допринася не само за редуцирането на тегло, но и за подхранване на младостта и красотата, както и за очистване на тялото от шлаките. Кивито съдържа ензими, които разграждат мазнините. То има малко калории, но придава ситост. За отслабване на хапват по 3-4 кивита на ден, по един брой през 3 часа, и се изяжда килограм обезмаслено мляко. Може млякото да се яде на основните хранения, а кивито – в помеждутъците. Продължително на диетата – 4 дни.

Млечна диета с авокадо

Съвременен вариант, който напоследък много се харесва. Веществата в авокадото помагат да се поддържа работоспособността и тонусът по време на ограничението. Как да отслабнаРецептата е проста – отделя се костичката и се обелва кората, след което меката част се разбива в блендер и се размесва с киселото мляко. Получава се коктейл, нещо като пюре, което се приема на основните хранения, а между тях се добавя кисело мляко. Продължителност – 3 дни.

Други варианти

Млечната диета се провежда още с банани, със сухи плодове, с краставици. А ако искате да подсилите тялото си с витамини и микроелементи, добавете зелени листни зеленчуци по вкус. Със спанак става прекрасна салата например. Храненията са 5-6 на ден. „Зелената“ диета е допустимо да се повтаря през седем дни. Други варианти за добавки са ябълки, извара, канела. На практика възможностите са огромни.

Протеинова диета

Този способ на отслабване е в основата на най-обширния дял режими, които се радват на голям успех и се харесват от жените. Базира се на принципа, че в условията на недостиг на мазнини и въглехидрати тялото преминава към „вътрешно“ хранене – към използване на своите резерви. При това отсъства чувството за глад.Как да отслабна

Използвани храни: белтъчинни продукти, основно месо и риба. Плодове и зеленчуци се употребяват, но в минимални количества, колкото да се балансира храненето. В организма се получава акумулиране на протеин и се създава недостиг на въглехидрати и мазнини, които са източника на енергия. За да се поддържа този принцип, са забранени тестени и захарни изделия и картофи дори в минимални количества.

Правила: за да донесе максимална полза, диетата се прилага стриктно, без отклонения. Всяко нарушение води до забавяне на пренастройването на организма към друга, по-ефективна обмяна. Единственото позволено е да варирате с количеството на приеманата храна. Но! Това се отнася до протеиновите храни, но не и до плодовете и зеленчуците. Пие се пие минимум 1,5 литра вода, зелен чай, билкови чайове, естествено без захар.

Японска диета

Тя предизвиква противоречиви мнения. Някои много я харесват, а други напълно я отхвърлят, но всички са на мнение, че тази диета работи. Тя се препоръчва горещо на жени, преминали 30-тата си година, тъй като поддържа младостта и се отразява върху свежестта и излъчването.

Истинската японска диета е базирана върху продукти, които водят до отслабване, без чувство на глад: риба, зеленчуци, ориз, плодове, бобови и разбира се – зелен чай! Традиционното хранене на японците е по-разнообразно, но диетата следва общите принципи.

5 основни принципа в японската диета:
  1. Минимална топлинна обработка на продуктите. Как да отслабнаТези, които може, се използват сурови.
  2. Свежи продукти. Недопустимо е да се яде вчерашна храна.
  3. Малки порции. Яжте малко, но често.
  4. Голям контраст в храната. Всеки ден рязко се отличава от следващия. Така организмът няма да съумява да се нагоди към даден продукт и ще е принуден постоянно да отслабва.
  5. Много течности. Без тях активното отслабване е невъзможно. Препоръчват се 1 л зелен чай на ден и 1 л чиста вода.

Диетата се провежда еднократно за 7 дни или дълъг вариант – 13 дни (два курса един след друг, а на 14-тия се излиза от диетата).

Меню на японската диета
  • 1-ви ден: рибен. Яде се варена риба или морски дарове. Примерна норма: 300 гр риба на ден, към която е допустимо да се изядат малко количество зелени зеленчуци или домати.
  • 2-ри ден: – зеленчуков. Зеленчуците в японската диета са пресни, за да се съхранят антиоксидантите им. Препоръчителни са броколи, моркови, ряпа, краставици, аспержи. Ако се правят на салата, е допустимо да се капне соев сос или растително масло, но се откажете от солта.
  • 3-ти ден – оризов. Сварете 300 гр ориз и го разделете на 4-5 порции. Това е всичко за този ден.
  • 4-ти ден – плодов. Препоръчителни: ябълки, портокали, грейпфрут. Не са разрешени плодови салати. Норма: 4-5 броя плод на ден.
  • 5-ти ден – бобов. Японците предпочитат соята, а днес на пазара има многобройни соеви Как да отслабнапродукти. Съчетайте бобовите храни с краставица, чушка, броколи, аспержи, спанак, целина.
  • 6-ти ден – на супа. Основните продукти за нея са целина, авокадо, лук и домати.
  • 7-ми ден – за тези, които ще правят диетата 13 дни, започват отначало и 7-мия ден е еднакъв с първия. За останалите е ден за изход от диетата. На захранването се обръща голямо внимание. Рязката смяна на блюдата ще се отрази негативно на стомаха. Преходът е мек с основните храни, използвани през времето на режима, но вече комбинирани на едно ядене. Пример: на обед риба със салата и зеленчукова супа, вечерта – салата, между храненията – ябълка.
12-дневна диета

Рязкото намаляване на теглото винаги е стрес за организма, но пък много жени са готови на всичко за бързи резултати. 12-дневната диета всъщност е сбор от 12 различни монодиети. Докато се прави, се ограничава физическото натоварване и се добавят витамини, заедно с много чиста вода и разходки сред природата.

Меню за 12 дни
  • 1 ден – кисело мляко: супена лъжица слънчогледово олио, 1 кг 2%-во мляко.
  • 2 ден – плодове: супена лъжица слънчогледово олио, портокали (4-6 броя).
  • 3 ден – извара: супена лъжица слънчогледово олио, 250-500 гр обезмаслена извара.
  • 4 ден – зеленчуци: тиквички – печени, варени, на пюре.
  • 5 ден – шоколад: 100 гр чист шоколад без добавки.
  • 6 ден – ябълки: супена лъжица слънчогледово олио, ябълки (1-1,5 кг).
  • 7 ден – сирене: избира се по-твърдо и се обезсолява (300 гр).
  • 8 ден – зеленчуци: супена лъжица слънчогледово олио, 1 литър доматен сок, салата.
  • 9 ден – месен: супена лъжица слънчогледово олио, варено червено месо (400 гр).
  • 10 ден – зеленчукови салати: подходящи краставици, зелени листни зеленчуци, подправени със супена лъжица слънчогледово олио.
  • 11 ден – извара: супена лъжица слънчогледово олио, 250-500 гр обезмаслена извара.
  • 12 ден – плодове: супена лъжица слънчогледово олио, сливи (1 кг).

Сигурно мислите, че слънчогледовото олио внася излишни калории, но не го пропускайте. То позволява да се съхрани еластичността на кожата. Приемливо е да се подмени с ленено масло или зехтин. Маслото се взема сутрин на гладно, около трийсетина минути след първата чаша топличка вода.

Точкова диета

Това е прочутата диета, в която се броят калории, но преобразувани за по-лесно в точки. Плюс при този режим е, че няма ограничение в подбора на храните. Яде се всичко, стига да се вписва в максимумът от точки за деня. Важен момент е да се придържате към 5-кратно хранене, като общият брой точки се разпределят приблизително така:Как да отслабна

  • Закуска – 25%;
  • втора закуска – 10%
  • обед – до 30%,
  • следобедна закуска – до 25%
  • вечеря – 10%

За да не се наруши доставката на необходимите вещества на тялото, се стремете да приемате храни от пет групи: зеленчуци, белтъчини, зърнени, плодове и полиненаситени мазнини. Общият брой точки за деня е 40. 100 гр черен хляб е точно 40 точки, а ако е бял – 48. За да се спазят изискванията на режима, трябва да се предпочитат месни продукти, риба, млечни и зеленчуци. Плодовете носят много точки и от тях се хапва в миниатюрни количества.

Нисковъглехидратен режим

Това е жестока диета, но напълно изпълнима. Започва се с ден без почти никаква храна. В краен случай – кисело мляко, но не над 1.5 кг, чаша натурален сок с късче черен хляб. Оттам нататък се редуват протеинови със зеленчукови дни.

Примерно меню

Протеинов ден

  • Закуска (7–8 ч): чай или кафе, сандвич с черен хляб, сирене или масло.
  • Обяд (12–13 ч): чаша истински бульон, 100 гр месо или риба (варено/печено), парченце черен хляб.
  • Следобед (16–17 ч): мляко/ чай, подправен с мед.
  • Вечеря (19–20): 2 яйце или 100 г месо, 50 г сирене.
Зеленчуков ден
  • Закуска (7–8 ч): 2 портокала, грейпфрута или ябълки.
  • Обед (12–13 ч): салата със зехтин (без картофи) и мъничко парченце хляб, доматен сок.
  • Следобед (16–17 ч): 1 банан или извара със сухи плодове.
  • Вечеря (19–20 ч): салата от моркови или зеле, малко черен хляб, чайче с мед.

Продължителност на режима – до 3 седмици.

Диета Зоната

Методът е разработен от д-р Бари Сиърс и се числи към така наречените кето-диети. Това е нисковъглехидратен режим, съчетан с високо количество мазнини и умерен прием на протеини. Кетозата е състояние на организма, при която кетонните тела се ползват като основен източник на енергия.Как да отслабна

Зоната се състои в принципа, че 40% от използваните в храната продукти са въглехидрати, 30% – белтъчини, и още 30% – мазнини. Благодарение на това авторът на режима гарантира максимално изгаряне за достатъчно кратко време. Работата е там, че много хора са нечувствителни към инсулина.

Затова въглехидратите, които създават лоши производни мастни киселини, повишават синтеза на инсулин и правят човека пълен, тъй като прекалено много калории се съхраняват във вид на мазнина. А когато нивото на инсулина е ниско, присъства постоянно чувство на глад. Зоната поддържа оптимално ниво на инсулина в кръвта. Именно пропорцията 40-30-30 е „златната среда“.

Как се смятат пропорциите? Например жена с тегло 74 кг има нужда от 2500 ккал дневно. Значи тя ще яде 250 гр въглехидрати (които са 40% от калориите), 187 г белтъчини (30% от калориите) и 83 г мазнини (30%). И тогава ще бъде в отлична форма.

Алкална диета

Как да отслабнаБазира се върху хранене приоритетно с плодове и зеленчуци, но включва и много други алкални храни. Всички те в комбинация намаляват киселинността в тялото, очистват органите, водят до цялостно оздравяване на организма.

Преди старта на диетата е нужно очистване. На закуска се вземат 1 зелен и 1 жълт зеленчук в суров вид. Следва пауза от 18-19 часа, в които не се яде и се пие само билков чай и поне 2 л вода, както и сокове. Алкалната диета е преобладаващо вегетарианска. Тя набляга още на варивата, елдата, грах, ядки и семена. Зърнените се ядат три пъти в седмицата. Един жълтък със зеленчуци е добре за закуска. Употребата на месо не е забранена, но се свежда до съвсем малки количества, не повече от 20% от сбора на храната, приета за деня.

Хапчета за отслабване

Всичко за таблетките за отслабване – наименования, принцип на действие, цени и отзиви, ще намерите ТУК:

Най-добрите хапчета за отслабване в аптеките. Мнения за Турмирин, Липовон, Нофатин, Мейзимакс

Упражнения за отслабване.

Всички по-горе описани режими чудесно се комбинират със спорт, фитнес или домашна гимнастика.

Основни правила:
  1. Настройте се на отслабване. Предварителната подготовка е важна, а ако правите упражнения насила, те няма да донесат резултат.
  2. Самодисциплина и ефективност на упражненията. Необходимо е да са редовни, по едно и също време, на равни интервали, да се изпълняват в добро настроение, минимум 3 пъти на седмица, с минимална продължителност 40 минути.
  3. Всички комплекси започват с леко разгряване и завършват с разпускане.
  4. Комбинирайте с правилно дишане. То е от ключова важност.
  5. Наблегнете на упражненията за вътрешната страна на бедрата и дупето.
Примерни упражнения
  1. Поставете ръце на кръста, поставете краката на ширината на раменете. Направете 20 клека. Само след седмица ще сте в състояние да увеличите натоварването с малки гири.Как да отслабна
  2. Направете голяма крачка напред с единия крак, отпускайки се на коляното на другия. Върнете в изходно положение и равномерно издишайте. Друг вариант е с ръце на талията, краката се редуват. Започнете с 15 повторения и увеличавайте до 30.
  3. Легнете на пейка по гръб и разтворете встрани ръцете, в които държите гири. Вдигайте ръцете над гърдите и отново отвеждайте встрани, като дишате. Отначало започнете с 12 повторения и увеличавайте постепенно.
  4. Упражнение за вталяване. Легнете на гръб и сгънете краката в колената. Издишайки, ги вдигнете високо над главата, вдишайки, ги отпуснете в изходно положение.

Тези и много други упражнения помагат за отслабване. Важното е целта да бъдат зоните с най-много мастни натрупвания – корема, талията, бедрата и дупето.

Колани за отслабване

Съвременните колани за отслабване са многофункционални. Те не само спомагат за редуцирането на тегло, но и при заболявания на съдовете, на стомашно-чревния тракт, при болки в мускулите и гърба. Действат и при целулит. За водещите заседнал живот, те са добра профилактика. Тези средства стимулират прочистването на тялото от токсини и извеждат течностите, като правят кожата свежа и еластична.

Коланът се използва на различни части от тялото като ръце, корем, бедра. Той фактически масажира мускулите и оказва приятно разпускащо въздействие на цялата система. Освен това подобрява работата на храносмилателната система, а тези, които са снабдени със система за подгряване, стимулират циркулацията на кръста, ускоряват метаболизма и регенерационните процеси. Ефективността на коланите зависи от техния вид.

Сауна или неопрен
Как да отслабна

Съществуват колани с термо ефект, които имат загряваща способност. Към тази категория са причислени неопреновите и термо-поясите. Първата разновидност е прекрасно допълнително средство към тренировките, защото катализира топенето на мазнини в процеса на самите упражнения.

Термо-поясът, известен като „сауна“, е много ефективен за спадане на корема. Той помага да се свалят мастните слоеве без физическо натоварване. Бързо извежда излишните течности, а с тях – и токсините, намалява целулита и води до общо очистване на организма.

Масажни колани

Този тип колани също са няколко вида. Те могат да вибрират или да имат масажен ефект. Използването им стимулира обменните процеси, гори мазнини и премахва целулита. Оказва такова положително въздействие, каквото и ръчният масаж.

Съществуват още и комбинирани колани, които съчетават термо и вибро-ефектите. Вибрациите стимулират изгарянето на мастните отлагания, а сгряването помага за извеждането на токсините и течностите навън. Това са най-ефективните разновидности, които се справят с изпъкналите части по тялото без уморителни физически натоварвания и досадни диети.

Солени и содени вани

Как да отслабнаРецепта: разтворете 300 гр сода за хляб и 300 гр морска сол в гореща вода. Напълнете ваната и добавете подготвения разтвор. Ваната трябва да остане 37-39 градуса. За да не изстива, доливайте периодично гореща вода. Потопете се във ваната до кръста, а горната част на тялото я обливайте. Оптимално време за една процедура – 20 минути.

Не прекалявайте, удължаването на ваната няма да ускори отслабването, а точно обратното – може да има странични ефекти. След вземане на вана не се плакнете, обтрийте се с кърпа и легнете на топло под одеяло. Препоръчително е да не се яде преди и след процедурата. Но пък билковият и зеленият чай подхождат прекрасно.

Какво още да се добави? Етерично масло, разбира се. Портокаловото например вдига настроените, зарежда с енергия, бори се с целулита. Сандаловото разпуска, розата обновява кожата.Как да отслабна

Колко се отслабва с вана? Не очаквайте чудеса. При първата процедура ще свалите много – до 2 кг, а при следващите много по-малко. За съжаление тези цифри идват от загубата на вода, а не на мазнини. Тогава защо е полезна солената вана? Защото извежда шлаките, сваля отоците, намалява целулита, изглажда кожата, успокоява зачервяванията, омекотява грубите части на тялото като лакти и стъпала. И най-важното – сваля стреса при тежък ден. За оптимален ефект – направете 10 процедури, повтаряте ги през 6 месеца.

Разбира се, най-бързо се губят килограми с диета и физически упражнения, но солно-содената вана прави чудесно трио от този дует.

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

Отслабването може да бъде един приятен и немъчителен процес, ако, разбира се, знаете какво да правите и какви храни да консумирате.

Топ 10 храни, които ще ви помогнат при отслабване

Отслабването може да бъде един приятен и немъчителен процес, ако, разбира се, знаете какво да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *