колаген

Живият колаген – начин да забавим стареенето

Колаген за лице. Мнения за колаген за пиене. Колвита и рибен колаген + хиалуронова киселина. Каква работа върши- Полски колаген за пиене и др. видове.

Бързо подмладяване с течен колаген за пиене – реалност или мит? Както е известно, магията колаген всъщност е вид протеин: градивен компонент в сухожилия и стави, отговорен за еластичността и доброто здраве на кожата.

С възрастта организмът все по-трудно произвежда този компонент и това причинява повяхване на кожата и появата на бръчки, загуба на хрущялна тъкан и влошена кондиция на опорно-двигателния апарат, скованост, болки (168chasa.bg).

Дефицитът на колаген за щастие може да бъде неутрализиран – един от начините за набавянето му е да се обърнем към варианта течен колаген за пиене.

Не е пресилено да се твърди, че с колаген за пиене се постига реален ефект на подмладяване: намаляват болките от артрит и сковаността на ставите, подобрява се подвижността им, кожата видимо се изглажда, става по-еластична и сияйна и малките бръчки се заличават, подобрява се видът на ноктите и косата.

Подобрява се или по-точно казано, подмладява се самоусещането на човека, избрал програма с течен колаген за пиене. Според специалистите за описания ефект е достатъчен дневен прием на 25 мл течен колаген – пие се на гладно, еднократно.

За какво са таблетки колаген комплекс макс

Таблетките колаген комплекс макс са един от възможните варианти за попълване на дефицита от този важен компонент (framar.bg). Приемът на таблетките подпомага възстановяването на износените хрущялни повърхности, намалява сковаността и ставните болки, оптимизира двигателните възможности, като съдейства за поддържане на необходимата синовиална течност в ставите.

Колаген комплекс макс поддържа хидратацията на кожата и ускорява собствения синтез на този важен протеин в самия организъм. Най-често продуктът се приема в продължение на месец и половина-два, по една таблетка 1-2 пъти дневно. След почивка от около седмица до 10 дни терапията може да се поднови.

По какво да познаем дали е натурален?

Разпознаването на натуралния колаген изисква познания и опит; много често рекламираният колаген всъщност е предимно желатин или продукт от говежда съединителна тъкан, в който липсва характерната “жива” тройна спирала на автентичния колаген.

Добре е при търсене на колаген като хранителна добавка или продукт за външно приложение да се ориентираме на първо място към утвърдени производители. Не бива да забравяме, че водещи в тази област са полските биотехнолози. Натуралният колаген се усвоява без проблеми поради сходството на протеиновата молекула с тези в човешкия организъм.

Още в текста: Бързо подмладяване с течен колаген за пиене. За какво са таблетки колаген комплекс макс. По какво да познаем дали е натурален? На капсули върши ли работа? Хидролизиран. Рибен. Полски. Колаген тип 2. Мнения и отзиви за и против. За отслабване. За лице и против бръчки. В устните. Ампули за стави и инжекции в коляното. При разширени вени. При хемороиди. Гел за кожата и при белези. При дискова херния

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Принципно приемът му не дава странични ефекти, а резултатите от употребата му са доста бързи (framar.bg). Най-добрият натурален колаген се произвежда от рибешки кожи.

На капсули върши ли работа?

колаген за лице мнения
С колаген се опитваме да спрем стареенето на кожата

Капсулите натурален колаген вършат работа в две посоки – оздравителна и естетична. Както е известно, човешкият колаген е пълноценен при наличието на 20 аминокиселини. Част от тях през целия ни живот трябва да се набавят чрез храната или чрез хранителни добавки.

Когато е налице дефицит, това се отразява на общото здраве, на здравето на определени органи и системи и на външния вид. Най-лесно въпросният дефицит проличава по състоянието на кожата: тя губи еластичността и сияйността си, набръчква се и се отпуска.

Чрез приема на колаген на капсули или таблетки се подобрява клетъчното хранене и се попълват описаните дефицити. На практика – стимулираме собствения синтез на колаген и неутрализираме липсващите му компоненти.

Забавят се процесите на стареене – в цялост и конкретно стареенето на кожата. Най-добър е ефектът, ако паралелно се прилага и колаген гел: така подхранването на клетките отвътре се оптимизира чрез трансдермалното въздействие на гела (kolagen.vselena.com).

Хидролизиран

колаген колвита мнения
Водещи световни марки предлагат различни форми за прием на колаген

Хидролизираният колаген – за разлика от натуралния – се произвежда най-често от говежда съединителна тъкан чрез технологии, предполагащи използването на висока температура и агресивни агенти от рода на киселини или други химикали. Този начин на производство на практика разрушава колагеновите молекули и в крайния продукт присъстват само фрагменти от тях, заедно с компоненти от рода на пептидите.

На практика произведеният по този начин колаген по същество не се различава от желатина. Ползата от него е значително по-малка в сравнение с тази от живия, натурален рибен колаген (aloha.bg). Освен това хидролизатът може да съдържа малки количества от използваните в производството химикали, което не е добре и при вътрешен прием, и при външно приложение.

Рибен

рибен колаген мнения
Продуктите с колаген стимулират и собствения синтез на протеина

Последната дума на биотехнологиите – живият рибен колаген, е нещо наистина различно. Обикновено се препоръчва в съчетание с хиалуронова киселина; така се получава съвместим с човешката “химия” продукт, който сам по себе си стимулира продукцията на собствен колаген.

Дайте мнение и Вие тук!

Живият рибен колаген доставя компонентите за този сложен синтез, като същевременно действа успешно в качеството си на антиоксидант. Повлиява състоянието и здравето на хрущялните тъкани и синовиалната течност, на косата, ноктите и зъбите, на кожата.

Подобрява кондицията на опорно-двигателния апарат и в частност на ставите. Забавя стареенето на кожата и видимо подмладява (framar.bg).

Полски

Счита се, че натуралният колаген от рибена кожа е най-добрият вариант за прилагане на подобен продукт с лечебна и естетическа цел. Компонентът се извлича от източника и може да се съхранява с всичките си качества като хидрат дълго време – а при необходимост да се филтрира и да се използва под формата на гел за трансдермално приложение. Уникалното в случая е, че при подобна форма на колаген е възможно той да се разпадне под въздействието на телесната топлина и най-полезните му съставки да проникнат в кожата.

Т.н. жив или натурален колаген е продукт, разработен в полски биотехнологични лаборатории (kolagen.bg).

Колаген тип 2

Когато говорим за колаген, всъщност трябва да сме наясно, че той съществува в около 20 разновидности. Особено важен е колаген тип 2 – този, който участва в изграждането на ставните хрущяли, междупрешленните дискове и стъкловидното тяло (herbamedicabg.com). Всъщност колаген тип 2 гарантира здрав и работещ опорно-двигателен апарат, казано накратко.

Благодарение на колаген тип 2 можем да извършваме разнообразни движения с крайниците, изобщо да движим и преместваме тялото си в пространството, и т.н. Той гарантира здравината и подвижността на ставите, наличието му в достатъчно количество спасява от болки и скованост, насърчава собственото производство на колаген, овладява възпалителни процеси, забавя остеопорозата.

Мнения и отзиви за и против

  • reny@raia от bg-mamma.com: “Ползвам този колаген. Определено много съм доволна. Нанася се сутрин и вечер на влажна кожа с лек масаж. Много силно стяга кожата, затова след него на лицето се слага мазен крем за да я отпусне. Кожата става много свежа и гладка. Имам колаген от 50мл. струва 95лв.”
  • uptech от bg-mamma.com : “Разбрах, че като цяло колагенът не прониква в кожата, за да възстанови запасите, които с изчерпват с годините, а само я заглажа повърхностно. Ако е така, мисля, че цената му е много висока. Освен това се разпространява чрез директен маркетинг и, нали знаете, товари се цената от доставчика, после от дистрибутора… Ами то, ако ще се дават 100 лева, мисля, че е по-добре да си вземе човек качествен марков крем. Аз за първи път чух за този продукт преди около година, а истината е, че не е разпространен. “
  • sofia ivanova от hotnews.bg: “При всички случаи трябва да се пие и колаген като хранителна добавка. Най-ценният е от кожа на риба и е производство на полската компания Inventia . Освен това единствен в света е жив колаген, с жива тройна верига, а не хидролизат, с накъсана структура и само той се усвоява 95% от организма”

За отслабване

Достъпни са продукти от типа на серум за тяло, чието външно приложение съдейства за преодоляване на портокаловата кожа и наднормените килограми (farma.bg). Ефектът се постига благодарение на подобрената мастна обмяна и активиране на микроциркулацията на телесните течности. Тялото и по-специално кожата се освобождава от излишната вода, тъканите са тонизирани и пречистени, клетъчната обмяна – оптимизирана. При тези условия топенето на килограми дава завидно добри резултати.

За лице и против бръчки

Полагането на козметика с колаген и по-специално на високо процентния трансдермален колаген гел, изисква кожата да е почистена и влажна. Натуралният колаген се нанася 2-3 пъти дневно. Кога тези манипулации идват в повече? Когато положеният колаген върху лице с уморена кожа и бръчки остава на люспи и “трохи”. Това може да означава прекалено обилно полагане или наситена кожа, която не е в състояние да поема повече от продукта. Натуралният колаген стяга и опъва бръчките и кожата като цяло, затова малко след него лицето трябва да се намаже с подхранващ крем (kolagen-bg.com). ВИЖТЕ добър сайт за поръчка на колаген ТУК!

В устните

Апликациите с натурален колаген са предпочитан вариант за разкрасяване пред тези съ с силикон. Все пак става дума за натурален продукт! Колагеновият гел се инжектира в деликатната тъкан в качеството му на пълнител – осигурява свежест на визията. Препоръчва се вкарване на по-голямо от необходимото количество, тъй като голяма част от компонента се разнася (puls.bg).

Ампули за стави и инжекции в коляното

Част от терапиите при изтриване на ставните хрущяли са свързани с вътреставно инжектиране на колаген. Могат да се намерят добри продукти на различни фирми – популярен продукт е например Гуна / MD-Knee колагенови ампули (afya-pharmacy.bg). Вкарването на точно определено количество колаген с прецизно композирани добавки подобрява подвижността на ставите и намалява болезнените епизоди за известно време.

При разширени вени

При разширени вени специалистите препоръчват вътрешен прием и локално външно приложение на колаген (documentite.com). Така например натуралният колаген INVENTIA за тяло се използва на тънък слой върху проблемното място с разширени вени. Той трябва предварително да се разтвори с вода в съотношение 5:1, като водата е в пет части срещу една за въпросния колаген. Обработката на проблемната зона се прави вечер преди лягане.

За по-добър ефект терапията се съчетава с прием на таблетки колаген – веднъж дневно в продължение на месец и половина до два.

При хемороиди

Начинът на въздействие при хемороиди е сходен с този при разширените вени. Особено ценен в това отношение е натуралният колаген, който стимулира синтеза на собствени колагенови влакна – по този начин се постига укрепване на венозните стени и подобряване на тяхната здравина и еластичност. По този начин се постига “прибиране” на хемороидалните разширения и овладяване на възпалителните процеси.

Гел за кожата и при белези

Споменатият натурален колаген от рибени кожи – достижение на полската биотехнология, в резултат на високотехнологични разработки може да се добива и съхранява под формата на гел. За разлика от други колагенови продукти, той може да прониква в дълбочина и по този начин да действа оздравително и подмладяващо на епителния слой. Подобрява клетъчното хранене и забавя процесите на стареене. Постига запълващ и заглаждащ ефект – важно при кожа с белези, особено на лицето (aloha.bg).

При дискова херния

Прилагането на терапия с колаген при дискова херния е сравнително нов за нашите условия метод (blitz.bg). Той се изразява в инжектиране на колаген в зоната на проблемния прешлен – в т.н. фиброзен пръстен. Предварително мястото се лекува чрез високоенергиен лазер – така се неутрализират болката и възпалението. Инжектирането на колаген подобрява подвижността в зоната на засегнатите прешлени, а впоследствие се стимулира и продукцията на собствен колаген. Оптималното му количество се създава за около половин година.

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Витамин Б Комплекс с магнезий, странични ефекти.

За какво се пие витамин В комплекс?

Мнения: Точно за какво се пие витамин В комплекс? Странични ефекти. С добавка магнезий за …

6 Мнения

  1. ТРЕНЕРЪТ

    Аз лично си купувам от ТОЗИ ХИДРОЛИЗИРАН КОЛАГЕН – http://goo.gl/qBCwGh (не се плашете, че е чужд сайт, доставката до БГ е 4$ и пристига за 10 работни дни) Разтваря се лесно във вода или сок , има приятен вкус, лесно се усвоява и е на цена в пъти по-ниска от продуктите от същия клас по българските магазини 😉 Има и един друг голям плюс, многото глицин в колагена ще ви успокои нервите и ще спите по-добре. Въобще супер е колагена. Пробвайте го и кожата, косата, ноктите, ставите, и нервнната система ще ви благодарят!!!

    • станислава

      здравейте прочетох че сте доволни от колагена може ли помощ да си го поръчам че нещо не успявам а и моята карта е друг вид

  2. Тренерът, съгласна съм с теб за този когален, само че миналата седмица попадна на един друг от един сайт биомол, където открих хидролизиран колаген на прах. Поръчах го, защото според мен много по лесно ще се усвоява. Сега чакам резултати да видим 🙂

  3. Надежда Петрова

    ПИХ КОЛВИТА, ВИТАМИН С И ИЗПОЛЗВАХ ГЕЛА В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 3 МЕСЕЦА И СЕГА СЪМ С ГРАНУЛОМА АНУЛАРЕ, КОЖНО ЗАБОЛЯВАНЕ ВЕЧЕ 6 МЕСЕЦА!

  4. мон ами

    аз си ям пача и пия костни бульони , коленете ми вече не ме болят, а мутрата ми се поизпъна. Против химията съм и гледам да приемам всичко натурално.

  5. Как ги приготвяте (бульона и пачата) и колко често и какво количество се приема при артроза на коленете?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *