листа от глухарче и корен
Корен от глухарче, чай, мед, вино

Глухарче. Приготвяне на чай от листа, корен, цвят. Ползи. Екстракт от билката

С глухарче церим хепатит, чернодробни проблеми, бъбреци, стомах и какво ли не още. Трябва само да го използваме правилно – вижте как!

Глухарче: всеки го е виждал по най-невероятни места; а кой не е плел пролетни венци от жълтия му цвят?  Ами леките пухчета, които с едно духване излитат във всички посоки! Красота. Но – да бъдем делови: чували сме за лечебните му свойства…и само толкова. Истината е, че малко знаем кога и как да се възползваме  от тази истинска панацея. Струва си да я опознаем!

Ползи от употребата на ценното глухарче

Целебни са всички части на чудесното глухарче: коренът, листата, съцветията.

Цвят от глухарче. Съдържа много сапонини, каротиноиди, витамините С, В1 и В2, Е, РР, протеини, желязо, фосфор, манган, калий и много калций. В съцветията на глухарчето е открит каротиноидът лутеин, който е особено ценен за поддържане на добро зрение.

Коренът съдържа тритерпенови гликозиди, които влияят върху процеса на синтез в тъканите. В него има и дъбилни вещества, каучук, органични киселини – олеинова, церотинова, линолова; восъци. Коренът на глухарчето е богат на инулин – там се съдържат цели 24%! Тези хранителни фибри, попадайки в стомаха, се разпадат на фруктоза и фруктоолигозахариди; компонентът действа като природен сорбент и пребиотик. Инулин съдържат също корените на цикорията, топинамбура и девесила.

Листата на глухарчето имат същия състав като съцветията. Важно е още високото съдържание на фосфор и протеини. Ето защо към листната маса на глухарчето проявява интерес не само медицината, но също и кулинарията.

За отслабване – чай

Глухарче за отслабване – става. По своята природа билката е пикочогонна; тя насърчава честото отделяне на урина и така подпомага изхвърлянето на излишната вода от организма. При това няма никакви странични ефекти. В добавка – глухарчето е нискокалорийно растение; листата му са чудесни за салата, освен това то е добър природен подсладител. Като средство за отслабване се препоръчва чай от глухарче; чаят има и лечебни ефекти, за които трябва да се знае повече.

глухарче листа корен цвят
Лечебни са всички части на растението

По принцип този билков чай има общоукрепващо и тонизиращо действие; помага и при авитаминози. Използва се и за изхвърляне на малки камъчета от бъбреците чрез старата процедура “воден удар”.

Ето как да си приготвим чай от глухарче:

  • Две супени лъжици суха или свежа билка се заливат с половин литър вода. Кипваме сместа и я отдръпваме от огъня; оставяме да престои 20 минути. Прецеждаме; за бъбречна профилактика се пие три пъти дневно по половин чаша. За изхвърляне на камъни готовата смес се долива с топла преварена вода – така, че общо да се получи лечебна течност в обем два литра. Цялото количество се изпива за 20 минути на глътки. Това голямо количество, прието за кратко време, буквално отмива малките бъбречни камъни; изхвърлянето им е болезнено. Процедурата не е безопасна, затова провеждането й трябва да е под лекарски контрол.
Против диабет

Билката подпомага лечението при нарушени обменни процеси. Усилва продукцията на инсулин, регулира мастния и въглехидратния обмен. Това е причина често да го препоръчват при диабет, болести на щитовидната жлеза, за намаляване стойностите на холестерина в кръвта, при отслабване.

При високо кръвно

Полезното глухарче има диуретично действие; приемът на настойки и отвари от билката насърчава изхвърлянето на излишните течности от организма, а това действа облекчаващо и нормализира кръвообращението и кръвното налягане.

Против атеросклероза
“Демир

Билковите продукти с глухарче нормализират метаболизма и понижават стойностите на лошия холестерин в кръвта. Това очистващо действие предотвратява склеротичните промени в стените на кръвоносните съдове и задръстването им с мастни плаки. Следователно употребата на чай, капки, отвара или включването на растението в менюто – под формата на салата, мед или вино от глухарче, предпазва организма от негативното въздействие на атеросклерозата и забавя стареенето.

За черен дроб и при цироза

Специално приготвеният сок от глухарче стимулира чернодробните функции и действа като общоукрепващо организма средство. Сокът е ефективен при камъни и пясък в жлъчния мехур.

Доказано е очистващото действие на всяка част от билката върху организма; глухарчето ускорява извеждането от организма на всякакви токсини и шлаки, като по този начин подпомага чернодробните функции и оптимизира състоянието на черния дроб. Приемът на глухарче под различна форма благоприятства възстановителните процеси при хепатит и цироза. Особено ценен за черния дроб е коренът на билката.

За бъбреци

При болни бъбреци се набляга на церове, приготвени от листата на билката. Вече споменахме, че глухарчето има пикочогонен ефект. Приемът на чай и настойка от билката стимулира освобождаването на отделителната система и в частност на бъбреците от токсични компоненти, песъчинки и малки камъни. Помага за овладяването на възпалителни процеси и насърчава регенерацията на отделителната система след боледуване или след прием на антибиотици. Важно е и бактерицидното действие на билката, която се препоръчва при възпаление на пикочния мехур и бъбреците.

глухарче цвят, чай, мед, вино
Домашно приготвените церове от глухарче са популярни и като жълтия женшен
При хемороиди

Най-доброто средство против хемороиди от глухарче е настойката. Приготвя се вкъщи по следната рецепта:

  • 10 г сух накълцан корен от глухарче се залива с 200 мл вряла вода; оставя се под капак за 8-10 часа. Настойката се прецежда и се съхранява в хладилник. Пие се 3-4 пъти дневно по четвърт чаша, 10-15 минути преди хранене. Лечението трябва да продължи 2-3 седмици.

Още по-лесно средство е натуралният корен, който измиваме хубаво и дъвчем продължително през целия ден.

Против холестерол

Глухарчето е в състояние да смъкне показателите на лошия холестерин. Още в ранна пролет включете в храненето си салата от листа на глухарче. Листата трябва да са нежни, млади и набрани от чисто място. Измиват се,  киснат се два часа във вода, след което се накълцват, може с маруля и краставица, но без сол. Подправя се със зехтин; консумира се всеки ден и след два месеца показателите на хорестерина ще са трайно подобрени.

За целта върши работа и стрит на прах сух корен – взема се по половин лъжичка половин час преди всяко хранене.

Глухарче и лунички, акне

Продуктите с компоненти от глухарче са изключително полезни за кожата на лицето. Те очистват, подхранват, овлажняват, подмладяват кожата. С отвари и настойки се правят обтривания и промивки на места с обриви, акне, гнойни образувания. Маслото от глухарче помага при сухота и възпаления, а сокът спасява от пигментни петна и лунички; добро е за избелване на кожата.

При кашлица

Билката притежава потогонно и температуропонижаващо действие; може да се пие чай от глухарче при висока температура и възпалено гърло. Помага при кашлица от остра вирусна инфекция, при бронхит и грип; облекчава състоянието при белодробна туберкулоза.

За стави при артрит или ревматизъм

Глухарчето може спокойно да се използва при лечението на ставни заболявания. Тъй като има очистващо кръвта действие, то е успешно средство при артрози и ревматични болки. Съдържа добри количества калций и магнезий, които са сред укрепващите компоненти за костите. При ставни заболявания глухарчето участва като продукт за вътрешен прием, но и за външно приложение под формата на компреси.

Против запек

Глухарчето помага при хроничен запек; всъщност билката има ключова роля в поддържането на здрава храносмилателна система. Оптимизират се всички функции на тракта: секреторна, моторна, ендокринна, имунна, всмукателна. Благодарение на инулина в билката се поддържа здрава микрофлора, размножават се полезните бифидобактерии в червата. Полезно е да се заложи на глухарчето след прием на антибиотици. Освен запек, билката лекува гастрит, панкреатит, чернодробни камъни, хепатит, колит и ентерит, метеоризъм.

Против паразити

Народната медицина използва глухарчето и за прочистването на организма от паразити. Сокът и особено настойките от корен и листа помагат да освобождаването от глисти и други паразити в чревния тракт, кръвообращението и от филтърните органи – бъбреци и черен дроб.

Топ лечебни рецепти с глухарче и ползи от тях

Великолепното глухарче от поколения е използвано като средство за възраждане на човешкия организъм. То балансира функциите на храносмилателния тракт, активира отделителните функции на стомаха, усилва апетита, подобрява метаболизма, нормализира важни функции като усвояването на захарите и сексуалните активности. Различни части на растението се използват при лечението на кашлица, запек, жлъчен застой, прилагат се при изчистване от глисти. Глухарчето повишава тонуса на човешкото тяло, имунните му възможности. Глухарчето се използва както от официалната, така и от народната медицина.

Корен от глухарче

Коренът на билката първоначално е ценен като стомашно-чревен цяр, подпомагащ храносмилането  и поддържащ чернодробните функции. Листата са добри за постигане на добър пикочогенен ефект.

Доказано е, че препаратите на основата на корен от глухарче очистват кръвта от наднормения холестерин, действат благотворно на нервната система и подобряват качеството на съня. Специално приготвеният сок от глухарче стимулира черния дроб и действа като общоукрепващо средство. Сокът е ефективен при пясък и камъни в жлъчния мехур.

Дайте мнение и Вие тук!

Прах от корен на глухарче ускорява възстановяването на кожни наранявания – ранички, натъртвания, декубитални рани, рани от измръзване. Напитка от корен е средството, което би помогнало на всеки диабетик. Очните лекари впрочем препоръчват всеки ден да се приемат не по-малко от 12 милиграма комбинация от лутеин и зеаксентин. Така се намалява рискът от развитие на катаракта и влошаване на зрението с възрастта. Глухарчето съдържа и двата споменати компонента.

корен от глухарче
Коренът е най-лековитата част на глухарчето
Чай от глухарче

Най-лесната рецепта за чай от глухарче е следната:

  • Супена лъжица цвят се  залива с чаша вряла вода; прецежда се след десетина минути. Пие се два-три пъти дневно по половин чаша. Има общоукрепващо действие; полезно за кости и стави, но особено за зрението заради високото съдържание на лутеин.

Екстракт от глухарче

Пресни корени от глухарче се измиват, накълцват и изстисква, така че да се получи 100 г течност. Това количество микстура се смесва с по 15 г спирт, глицерин и вода. Получената смес се прецежда и съхранява в стъклена бутилка, в хладилника. Пие се по 1-2 супени лъжици дневно за очистване на кръвта. Действа като тоник, като диуретик; прилага се при лечението на подагра, при кожни възпаления.

  • Друго: топъл воден извлек от пресни листа на глухарче. За приготвянето му е необходима една супена лъжица накълцани свежи листа от билката. Заливаме зеленията с две чаши гореща вода и оставяме да престои 12 часа. прецежда се и се пие три пъти дневно по една супена лъжица, половин час преди хранене. Подобрява апетита.
Цвят от глухарче в ракия

Българинът често цери болните си стави с т.н. “ракиено глухарче”. Рецептата се изпълнява от пресен цвят и силна домашна ракия. Вижте как:

  • 30 пресни цвята се заливат с половин литър ракия в буркан с капачка. Сместа се оставя на слънце за 10 дни, като всеки ден се разклаща енергично. След това се прецежда; съхранява се в стъклена бутилка в хладилника. Използва се за разтривки при болки в ставите, шипове, схващания и пр.

Листа от глухарче

Пресните, млади листа от глухарче са полезна съставка на пролетните салати. Тъй като полезните съставки в тях са аналогични на тези в цветовете, често лечебните рецепти се изпълняват от смет – листа+цвят. Имат високо съдържание на фосфор и растителни протеини, така че добавени в салата “работят” за попълване на витаминния дефицит след зимните месеци.

Вижте два примера за външно приложение на листата от глухарче:

  • Равни части пресни листа от коприва и глухарче – по 2 супени лъжици, се заливат с чаша вряла вода; изчаква се сместа да изстине и се прецежда. Течността се използва за разтриване на онези зони на тялото, където се е появил целулит.
  • При дерматит: нагряваме леко 2-3 пресни листа от глухарче и ги поставяме върху проблемните зони на кожата. Сменяме “компреса” 2-3 пъти дневно.

Мехлем от глухарче

Лековитото глухарче помага при ставни болки и под формата на мехлем. Вижте една проверена рецепта за домашно мазило,  така както я приготвят от framar.bg:

За качествения мехлем е необходимо първо да се приготви масло от глухарче. Необходимите продукти са една чаша пресен цвят и чаша и половина студено пресован зехтин. Цветовете се изплакват и подсушават, след което се сипват в буркан с капак, заливат се със зехтина и се оставят да престоят около месец на стайна температура. Така разполагаме с достатъчно количество маслен извлек, който ще ни трябва за мехлема. И така:

  • Вземаме половин чаша от маслото; две супени лъжици чист пчелен восък и 10-20 капки етерично масло. Восъкът и маслото от глухарче се затоплят на водна баня и хубаво се разбъркват; добавят се капките етерично масло: бяла мура, майорана. Сместа се сипва в сухо бурканче; изчаква се да изстине хубаво и се затваря с капак. Държи се в хладилник. Използва се при ставни болки, кожни раздразнения, схващания на мускули и пр. малка доза от мехлема се втрива в болното място, докато попие. Може да се прави 1-2 пъти дневно до овладяването на проблема.

Мед от глухарче

Глухарчето е едно от  най-разпространените медоносни растения; компоненти от цветовете му участват в натуралния пчелен мед, произведен от пчелни семейства в ранна пролет. Но от цветовете му може да се свари и домашен мед, който е добра добавка към чай при простуда през зимата. Вижте как се прави:

  • Напълваме с пресен цвят еднолитров буркан. Цветовете трябва да са почистени от стебла и “чашки; цветната маса се изплаква и се кипва в два литра вода за три минути. Оставя се да изстине, след което се прецежда, а цветната маса се изстисква и течността се смесва с прецеденото преди това. Отмерваме три водни чаши в емайлиран съд; добавяме две супени лъжици лимонов сок, пет чаши захар и 10 г пектин. Варим на тих огън около пет минути; оставяме да се охлади и разсипваме в сухи, чисти бурканчета.

Сироп от глухарче

Вариант  на меда от глухарче е сиропът; тази напитка се приготвя с по-малко захар, остава течна и може да се използва като подсладител на чая при кашлица, настинка, бронхит. Приготвя се така:

  • 400 цвята от глухарче се заливат с 3 л студена вода в достатъчно голям съд; прибавяме там 4 обелени и нарязани лимони и 4 портокала. Сместа престоява 24 часа, след което се добавят две чаши вода; следва варене на тих огън. Когато сместа видимо се сгъсти, снемаме от огъня и оставяме да се охлади; разливаме в сухи бутилки и съхраняваме в хладилник.

Настойки, мед и сироп от глухарче. Ето кои болести гоним с тях

Продукти с глухарче, употреба, цена

Освен билката в прясно състояние, която можем да си наберем сами от чисто място, продукти от и с това лековито растение се набавям от аптеките. Цените не са високи и ако изберем продукт от утвърден производител, спестяваме си и аматьорските опити за приготвянето на един или друг мехлем, сок, настойка и пр.

Сушен корен от глухарче

Този продукт е доста популярен, особено след публикации за противораковото му действие. Може да се намери натурален корен, или коренът като съставка в билкова смес – например тази за жлъчно-каменна болест. Сушеният корен от глухарче – може да се купи за около 3.00 лв/ 50 г; предлага се от няколко познати на билковия пазар производители. Масовата рецепта за използването му е следната:

  • Две чаени лъжички сух и наситнен корен се заливат с 250 мл студена вода; сместа се оставя да престои една нощ или 8 часа; на сутринта се прецежда. Полученият воден извлек се изпива на глътки в рамките на деня. Помага при възпаления на стомаха и червата, чернодробни възпаления, камъни в жлъчката, анемия, метеоризъм, задържане на течности и отоци, чревни паразити.
Тинктура от глухарче

Тинктурата от глухарче е спиртно-воден извлек, който може да се купи готов на цена 5-8 лв за 50 мл. Обикновено се препоръчва при комплексно лечение на чернодробни и жлъчни блестни проблеми. Дневните дози се измерват в капки; колко точно, трябва да определи фитотерапевт.

Най-често препоръката е за 25 капки в 50 мл вода; тази доза е за еднократен прием, а обикновено се назначава прием два или три пъти дневно. Не бива да се превишава лимитът от 75 капки  или 3 мл дневно.

Глухарче и бял трън

50 мл комбинирана тинктура от глухарче и бял трън се продава онлайн по около 6 лв. диуретик, с благотворно въздействие върху черния дроб, жлъчката, бъбреците и цялата отделителна система. Приема се три пъти дневно по 25 капки в 100 мл вода, около 15 минути преди хранене.

Този продукт, както и тинктурата само от глухарче, не се дават на деца и подрастващи под 18 години, на бременни и кърмачки. Тинктурата съдържа висок процент от полезните съставки на растенията в концентриран вид. Така например една дневна доза тинктура от бял трън и глухарче съдържа полезните съставки на 400 мг семе от бял трън и 350 мг корен от глухарче.

Чай от глухарче

Готова суха билкова маса за приготвяне на чай от глухарче може да се купи във всяка аптека. Вариантите са стрък в насипно състояние или филтърни пакетчета.

  • Чай на стрък насипен струва около 2 лв за 50 г. Напитката се приготвя от две чаени лъжички билка и 200 мл вряла вода. Кисне половин час и се прецежда. Запазва лечебните си свойства 12 часа, може и в хладилник. Пие се доза от 200 мл само вечер, преди лягане. Лечебният чай се препоръчва при всички изброени по-горе болестни състояния.

Филтърният чай е рекламиран като средство за детокс. Опаковка от 20 пакетчета струва 2.80 лв. Освен глухарче съдържа босилек, коприва, джинджифил, кардамон, коприва и куркума.

Глухарчето. За какво помага мед от глухарче? + рецепта, как се приема, цена

Източници:

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Химиотерапия - Онкология - Рак на белия дроб - Рак на гърдата - Левкемия - Рак на черния дроб

Химиотерапия: Как се прави. Продължителност. Бяла, червена и др видове

Химиотерапия в онкологията, видове и странични ефекти. Химиотерапия при рак на белия и черния дроб, …

9 Мнения

  1. маргарита панайотова

    Здравейте, по повод на материала за корен от глухарче против рак ме интересува в какъв период се пие чая – майка ми е след операция на дебелото черво в добро състояние ,оперираха я преди 2 седмици – има малко разсейки в черния дроб и не желае химиотерапия – тя е на 80 год Как трябва да пие чая и кой точно начин на приготвяне
    Благодаря ви

    • Лекар.БГ

      Здравейте, Маргарита Панайотова! Тук bgbilka.com/1553/глухарче/ имаме още по-подробен материал за употребата на корени от глухарче против рак. Дано да откриете отговора на въпроса си, защото това е всичко, което знаем. Ние също се интересуваме от допълнителни факти и подробности по темата. Ще ви бъдем благодарни, ако споделите с нас каквото сте научили – вие или другите читатели! Молим, коментирайте под публикацията!

  2. За лечение на разсейки по черния дроб макар и след химиотерапия колко време може да се пие чай от корен на глухарче?

  3. Здравейте,
    Чудесна статия с много полезна информация.Ще добавя някои факти от моя опит глухарчета.Използвам го много комбинации за прочистване на черния дроб и жлъчката, за метаболизъм, за пикочо_половата система и винаги съ се чувствала чудесно.Реших да си направя прочистване само с глухарче. На третия ден лигавицата на стомаха ми се разддазни, закона едо неприятно подуване на корема.Поразрових се и намерих предупреждение да не се прекалява с глухарчета или да се съчетава с други билки.В случая живовляка е много добро решение.

  4. Аз прилагам запарка на корен от глухарче при упорита алергия
    Една чаена лъжица в триста грама гореща вода 15 Мин
    Пия 3 пъти на ден преди храна
    Сърбежа по тялото изчезна напьлно

  5. Рака се лекува единствено с масло от марихуана ( индика ) с високо съдържание на THC. Гарантирано и изпитано лично! 12 години вече няма и следа от туморни клетки нито рецидиви. Просто мафията неиска да го знаете затова е и забранена следната билка.

    • Ивелина

      Здравейте искам да попитам Дени.Понеже каза за маслото от марихуаната.Ти как го изполаше.По колко капки и директно го пиеш или го разреждаш с вода.Благодаря предварително.

  6. RESMIE SHEFKET HASAN.

    Здравейте .ИСКАМ ДА СПОДЕЛя С ВАС МОЕТО ОТКРИТИЕ ЗА ЛЕчЕНИЕТО МИ. АЗ СИМ РАКОВО БОЛНА. ПРЕДИ 5 ГОД СЕ ОПЕРИРАХ ОТ РАК НА щИТОВИДНАТА жЛЕЗА. СЛЕД 3 ГОД .СъщО СЕ ОПЕРИРАХ ОТ РАК НА шийКАТА НА МАТКАТА ,МАХНАХА МИ ВСИчКО ГИНЕКОЛОГИчНО.

    МИНАЛАТА ГОДИНА ОТ РАК НА ЛИМФНИ ВъЗЛИ НА щИТоВИДНАТА жЛЕЗА .МАХНАХА 3 ВъЗЕЛА ,ДВА С РАЗСЕйКИ И ЕДИН БЕЗ РАЗСЕйКИ. ИМАМ ВИСОКО КРъВНО И ДИАБЕТ ТИП 2 .СТРАДАМ СъщО И ОТ РАЗшИРЕНИ ВЕНИ, ПРЕДИ 35 ГОД. МИ МАХНАХА И жлъчКАТА ИМАшЕ КАМИНИ В НЕя.ОТ 2 СЕДМИцИ ПИя чай ,КОйТО СИ НАПРАВИХ – КОКТЕйЛ ОТ СЛЕДНИТЕ БИЛКИ. 5-6 СТРъКА КОПРИВА, 10 СТРъКА жИВОВЛяК, И ТОЛКОВА ГЛУХАРчЕ, 1 КЛОНчЕ С ОКОЛО 10 ЛИСТА НА МАСЛИНА. ВСИЦКО ТОВА ВАРя В 1 ЛИТИР ВОДА 10-15 МИН. НА НЕ МНОГО СИЛЕН ОГъН, ДОКАТО СЕ ЗАГРЕЕ ВОДАТА, ВАРя ГО НА СИЛЕН И ПОСЛЕ НАМАЛяМ НА БАВЕН УМЕРЕН ОГъН.

    СЛЕД ТОВА ОСТАВяМ ОКОЛО 20-30 МИН ПОХЛУПЕН ДА ПОчИВА чая.СЛЕД ОКОЛО 30 .МИН.ПРЕцежДАМ ВСИчКО и ПОДСЛАжДАМ С МЕД НА ВКУС .ПИя ГО 3 ПъТИ НА ДЕН НА ГЛАДНО.

    ПРЕДИ ВСяКО ХРАНЕНЕ. И СУТРИН ПРАВя 1 ябъЛКА,1 КРУшА, 1 МОРКОВ, 10 ЛИСТА жИВОВЛяК ,10 ЛИСТА ГЛУХАРчЕ, 10 СТРъКА КОПРИВА, 1 ЛИСТ АЛОЕ, ВътрешНАТА СЛУЗ, 1 СТРък ОТ цЕЛИНА И ЕДНО КРъгчЕ ДжИНДжИФИЛ ПРЕСЕН, ПОНяКОГА, АКО НЕМАМ ПРЕСЕН, СЛАГАМ 1 КАФяНА ЛъжицА МЛяН НА ПРАХ СУХ. ВСИчКО ТОВА ГО СЛАГАМ В СОКОИЗТИСКВАчКАТА И ГО СМИЛАМ. ПОЛУчАВА СЕ ЕДНОРОДНА СМЕС И ГО ПОДСЛАжДАМ СъщО С МЕД НА ВКУС. ВаРВАйТЕ, МНОГО ДОБРА НАПИТКА СЕ ПОЛУчАВА .И ТОВА ГО ПИя НА ГЛАДНО .И ВСЕКИ ДЕН СЕЗОНА НА НАРА ПИЪА СОКА НА 2 НАРА .КРъВНОТО МИ СЕ НОРМАЛИЗИРА .ВЕчЕ НЕ ПИя ХАПчЕТА ЗА КРъВНО ОТ 2 СЕДМИцИ.

    ДИАБЕТА МИ Е В ГРАНИцИТЕ НА НОРМАТА БЕшЕ МНОГО ВИСОК .ВЕчЕ НяМАМ И РАКОВИ КЛЕТКИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ИЗСЛЕДВАНИя НА КРъВТА .РАЗшИРЕНИТЕ МИ ВЕНИ МАЛКО СЕ ПОПРИБРАХА И ОТСЛАБНАХ зА 12 ДЕНА С 3 КГ.ПО-ЛЕКО ДИшАМ И ПО-СПОКОйНА СЕ чУвСТВАМ. БяХ МНОГО ИЗНЕРВЕНА И УПЛАшЕНА ПОКРАх ТЕЗИ СЕРИОЗНИ БОЛЕСТИ .СЕГА СъМ ГОРЕ ДОЛУ ДОБРЕ .МИСЛя ДА ПРОДъЛжА С ТЕЗИ ПРИРОДНИ БИЛКИ .ПО-ДОБРИ СА ОТ МНОГОТО ЛЕКАРСТВА, КОИТО ПРИЕМАХ.

  7. Юлия Стоянова

    Здравейте,
    Листа от глухарче и рукола едно и също ли е?
    Благодаря Ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *