респивакс
Респивакс действа укрепващо на имунитета

Мнения за Респивакс. За възрастни и за деца?

Вреден ли е Респивакса? Противопоказания и мнения. Респивакс или Респигард? За възрастни и за деца. Странични ефекти и заместители. Сиропи за деца. Как се пие, схема

Респивакс е доказано ефективен имуностимулатор, който се препоръчва като част от комплексно лечение при инфекции на дихателните пътища.

Един лечебен курс продължава 30 дни: приема се по една таблетка респивакс сутрин на гладно.

Приемът за поддържаща терапия е 20 последователни дни от три поредни месеца – отново една таблетка сутрин на гладно. Модулът може да се повтори след половин година. При злокачествени заболявания със силно отслабена имунна система респивакс може да се приема без прекъсване до 6 месеца.

Имуностимулатори

Способността на организма да се защитава, да противодейства на негативните влияния от външни фактори, да съхранява виталността си и да оцелява – това е имунитетът. Добрият, устойчив имунитет зависи от пълноценното, балансирано хранене, прием на течности, физическа активност, позитивна нагласа към околния свят, здрав сън.

Понякога, по различни причини, имунната система отслабва и организмът става уязвим за различни инфекции, прекомерно изтощение, емоционален и психически дисбаланс.
В такива случаи се препоръчва прием на имуностимулатори – продукти с различни природни компоненти, които подкрепят и възстановяват устойчивостта на организма.

Най-популярните имуностимулатори са ехинацеята, коластрата, женшен, здравец, алое вера, прополис и клеева тинктура, бирена мая, витамин С.

Дозировка и схема на прием при деца и бебета

Продуктът се предлага в два варианта: таблетки по 25 мг за деца и по 50 – за възрастни. Приемът и в двата случая е една таблетка сутрин на гладно, а продължителността зависи от здравословния проблем. При чести инфекции на дихателните пътища, които не са изключение за децата, респивакс може да се включи в лечението с препоръка за едномесечен прием.

За профилактичен прием виж схемата по-горе; при деца се изпълнява с детските таблетки от 25 мг. Подходящ е за деца от 3 до 14 години. Пациентските листовки не съдържат указание за прилагане при по-малки деца и бебета.

За възрастни

Приемът на респивакс, който съдържа активни компоненти – лиофилизирани бактериални култури – трябва да бъде редовен, в продължение най-малко на един месец (вижте по-горе). Таблетката респивакс се поглъща цяла, с вода, сутрин на гладно. Това е нормалната дневна доза.

Още в текста: За какво се пие. Имуностимулатори. Дозировка и схема на прием при деца и бебета. За възрастни. Цена. Заместител. На сироп. Респивакс или бронховаксом. Или изопринозин. Ø Имунобор. Ø Респигард. Ø С коластра. Ø Мнения и отзиви за и против. Ø Странични ефекти и противопоказания. Ø С антибиотик. Ø С алкохол. Ø При бременност. Ø Респивакс с противогрипна ваксина и при грип. Ø

Цена

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Опаковка за възрастни – 30 таблетки то 50 мг, струва 14-15 лв. Вариантът за деца, 30х25 мг, е 11-12 лв.

Заместител

Вместо респивакс може да се избере друг имуностимулатор, ако усещате действието му по-осезаемо. Понякога изборът на такъв продукт зависи от лекарските препоръки и от цената. Добри имуностимулатори са изопринозин, рибомунил, бронховаксом. Повечето стимуланти имат и варианти за деца в по-малки дозировки.

На сироп

респивакс
Респивакс е защита от дихателни инфекции

Има ли респивакс под формата на сироп? Липсва интернет-информация за подобен продукт. Налице са коментари за това, че респивакс под формата на детски таблетки е популярно средство, но като по-добри се сочат изопринозин или бронховаксом. При някои от тези продукти има и варианти сироп.

Респивакс или бронховаксом

Бронховаксом е имуностимулатор, действащ на основата на лиофилизиран бактериален материал. Укрепва имунната защита срещу инфекции на горните и долните дихателни пътища. Може да се намери под формата на капсули или сашета с гранули за перорален разтвор. Подходящ е и за деца над една година, докато респивакс е с долна граница три години. Бронховаксом се счита за по-ефективен продукт; цената му е значително по-висока от тази на респивакс. Още ТУК: За Бронховаксом. Мнения за и против.

Или изопринозин

Изопринозин е още един вариант за укрепване на имунитета. Същевременно продуктът има и противовирусно действие. Ефективен е освен при инфекции на дихателните пътища – при различни форми на херпес, заушка и хепатит, генитални брадавици. Продуктът не е подходящ при пациенти с подагра. Под формата на сироп се приема и от деца над 1 година, като дозата се определя в зависимост от килограмите.

Дайте мнение и Вие тук!

Имунобор

Имунобор е доста добре разработена серия от продукти за подкрепа на имунната система при чести заболявания; предвидени са варианти за проблеми с дихателните пътища, уроинфекции, варианти за деца – капсули и сироп, с ехинацея за обща подкрепа на целия организъм, имунобор биотик – за подкрепа на чревната микрофлора, имунобор бета глюкан, имунобор с котешки нокът – оптимизира функциите на стомашно-чревния тракт и потиска растежа на раковите клетки.

Респигард

респивакс
Достатъчно е едно хапче респивакс, сутрин на гладно

Този имуностимулант подобрява защитата на организма от инфекции на дихателните пътища, като това става възможно благодарение на съдържащите се в него лиофилизирани бактерии и компоненти от коластра.

С коластра

Укрепването на имунната система чрез продукти с коластра следва естественото развитие на организмите от вида бозайници. Коластрата е най-важната храна на младите организми, която майчиният осигурява преди кърмата, в първите 24 до 72 часа след раждането.

Коластрата съдържа важни фактори на растежа, имунната защита, антиоксиданти, минерали и витамини, благодарение на които новороденото оцелява и започва да си изгражда защити срещу опасните въздействия на околния свят. Хранителни добавки с коластра, произведени от краве мляко, осигуряват подкрепа за имунната система при продължително боледуване, големи физически и психически натоварвания, за предпазване от вирусни инфекции по време на епидемии. За укрпването на имунитета добър резултат дават и комбинациите на коластра с водорасли.

Мнения и отзиви за и против

респивакс
Респивакс действа укрепващо на имунитета

* От bg-mamma.com:

  • Ника: “Ще се включа само да ти кажа,че аз съм пила Респивакс две поредни години и през този период не се разболях нито веднъж. На мен много ми помогна,боледувах често,но все пак съм възрастен човек. Дано да действа така и при твоето дете.”
  • Бел: “Да обаче аз не съм доволна от респивакса. След приема синът ми се разболя и то доста тежко. Досега не беше боледувал така – подути лимфни възли, болки в главата, температура.
    Споделих с педиатъра и тя ми каза, че и други майки са се оплаквали от същото и е възможно това да се дължи на употребата му.
    Свекърва ми по време на приема се разболя от пневмония, мъжът на сестра ми и той се разболя. На синът ми в последствие му откриха стрептокока пневмониа. И аз преустанових приема на респивакса. Не си струва риска, но вие решавате! ”
  • NiNkA: “Винаги по въпроса ще има две мнения,но едва ли се е разболяла от Респивакс-а.Дано на нас ни се отрази добре.”

* От bitovo.info:

  •  “Аз лично съм го ползвал и съм доволен. Както всяко лекарство и това трябва да се взема ако наистина има нужда, тоест ако ползата от него си заслужава евентуалните странични ефекти. Ако сте здрави не е нужно да разбивате сами имунната си система… но ако се боледува наистина често и организма е видимо изтощен, то Респивакс е много вероятно да се отрази добре на болния.”
  •  “респивакс” е меко казано shit (фекалия). Два пъти съм пробвал да го вземам и винаги получавах страхотна алергия. Не мерси.”
  •  “И аз съм чувала много противоречиви неща за респивакса. Мисля, че всеки трябва да решава сам за себе си, но като вземе предвид опита на другите – положителния и отрицателния.”

Странични ефекти и противопоказания

Респивакс е представен в пациентската листовка като продукт, който няма негативни странични ефекти. Не се препоръчва обаче през първите три месеца на бременността. Освен това е валидно предупреждението, че съдържа пшенично нишесте и не е подходящ за хора с цьолиакия.

За този имуностимулатор се откриват доста негативни мнения във форумите – в смисъл, че разболява, вместо да предпазва от сезонни заболявания и като цяло да подкрепя имунната система. Възможно е също да има оплаквания от алергични реакции – в сила е и предупреждението продуктът да не се приема при диагностицирани аавтоимунни заболявания.

С антибиотик

Респивакс може да се приема едновременно с антибиотици като част от комплексна терапия (puls.bg). Може да се прилага многократно и продължително – по схема, не създава привикване.

С алкохол

Комбинирането с алкохол е противопоказно.

При бременност

Продуктът не бива да се взема от бременни през първите три месеца, а след това – само под лекарски контрол.

Респивакс с противогрипна ваксина и при грип

Респивакс може да се приема в период, когато е поставена противогрипна ваксина – според специалистите това усилва ефекта й. Възможно е продуктът да се приема и по време на самото грипно заболяване, ако то се е случило. Респивакс няма лекарствени взаимодействия с негативен ефект и може да бъде част от общата терапия при вирусни заболявания.

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Мнения за Вигантол. По колко капки за възрастни? Как се приема Витамин Д, преди или след хранене? Ойлесен по-добър ли е?

Вигантол (Витамин Д). По колко капки за възрастни се вземат?

Мнения за Вигантол. По колко капки за възрастни? Как се приема Витамин Д, преди или …

Едно мнение

  1. ДАРИНА

    Отлични резултати с Респивакс за цялата ми фамилия -един цял месец(октомври-ноември) и след това три месеца подред го пием по 10 дни с 20 дни прекъсване. Вече 20 – на години.Аз съм пила и Рибомунил – чудесен е, но доста по – скъп( като нашия Респивакс, но френско производство и схемата за прием е друга!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *