билки за грип
С подходящите билки за грип вирусът си отива по-бързо

Най-добрите билки за грип. Работещите рецепти!

Народната медицина препоръчва разнообразни настойки и отвари от билки за грип.

Всеки път те са придружени със съвет при вирусна зараза да си останете вкъщи и успоредно с избраните медикаменти или билки за грип да поемате много течности. Помогнете така на тялото си да се справи успешно със заразата!

Приложението на билки за грип все пак трябва да бъде консултирано с лекар; нека опитен терапевт да следи за здравето ви, защото са възможни тежки последици. От web-zdrav.ru препоръчват няколко изпитани рецепти с билки за грип, които можете успешно да приложите. Ако проработят при вас – покажете ги на ваши близки!

Мед от глухарчета

* Мед от глухарчета е сред популярните лекове от билки за грип. За него са ви необходими 500 цветчета. Поставете ги в стъклен или емайлиран съд и ги засипете със захар обилно. Съдът се похлупва и се държи две седмици на слънчево място. След това отделената гъста, сладка течност се прецежда и се съхранява в хладилник. От меда вземайте три пъти по една чаена лъжичка дневно.

Пелин и водка

* Друг продукт от билки за грип можем да си направим от пелин и водка. Достатъчни са двайсетина грама от билката; сипват се в половин литър водка и се оставят да киснат 24 часа. От тази настойка пием по 100 до 200 мл дневно, като разделяме дозата на 4 приема: три пъти петнайсетина минути преди хранене и последната доза – преди сън.

Касис и боровинки

* Сред рецептите с популярни билки за грип специално място заемат касисът и боровинките. Народни лечители препоръчват профилактика и лечение с плодовете им във всякаква позната форма: вършат работа замразени, сушени плодове или сладка. Най-успешни са запарките със сухи плодове, тъй като чрез тях се поддържат водните баланси на организма и насищаме тялото с антиоксиданти. Супена лъжица сушени плодчета се заливат с вряла вода и след десетина минути запарката се пие без прецеждане. Не изхвърляйте плодната маса! Топла напитка може да се направи и от сладко, което разреждаме с гореща вода – супена лъжица сладко на чаша вода.

Листа от диви ягоди

* И дивите ягоди са сред работещите билки за грип. Освен плод можем да използваме и листата: супена лъжица сухи листа от диви ягоди заливаме с чаша вряла вода; след половин час прецеждаме и пием по две супени лъжици 4-5 пъти на ден. По същия начин действа и чаят от листа на малина – следвайте горната рецепта.

билки за грип
С подходящите билки за грип вирусът си отива по-бързо

* Народната практика смесва билки за грип с цел подсилване индивидуалните качества на лечебните растения.

Може да се направи примерно чай от сушени малини и и липов цвят – .смесват се равни части и една супена лъжица се запарва с чаша вряла вода. След 20 минути се прецежда и изпива бавно, наведнъж, непосредствено преди лягане.

При грип опитайте и с тези домашни рецепти

Ако имате болки в мускулите, висока температура, отпаднали сте, гърлото и адска хрема ви измъчват, вероятно сте жертва на грип. Дали сте се погрижили за профилактика срещу грип или тепърва ще търсите някоя от препоръчваните ваксини, е въпрос на личен избор. Въпросите всъщност не са малко: работи ли профилактиката, как да се предпазим, как да действаме, ако вече сме се заразили.

Дайте мнение и Вие тук!

Немалко хора подценяват проблема грип – а последиците от една неглижирана вирусна инфекция могат да бъдат фатални. Непременно посетете лекар при първите съмнения, че сте пипнали грип. Останете вкъщи и се лекувайте; имайте едно на ум, ако ви препоръчат антибиотици – дали наистина ще ви помогнат? Със сигурност обаче изпитаните от поколения народни и билкови рецепти ще облекчат симптоматиката на есенния грип и ще подкрепят имунната ви система. Предлагаме няколко ефикасни домашни рецепти срещу грип, препоръчани от web-zdrav.ru:

Алое

“Демир

* Добре е във всеки дом да има по няколко саксии с алое: това растение има уникални лечебни качества. Помага и при грип. Още при първите симптоми изцедете пресен сок и поставяйте във всяка ноздра по 4-5 капки на всеки 3 часа. В очакване на сезонните вируси е добре да си приготвите предварително ликьор от алое срещу грип. Вземете чиста бутилка с широко гърло и я напълнете с прясно нарязани листа от алое. Насипете захар, колкото е възможно да поеме. Завържете гърлото с марля и оставете на хладно за три дни. След този срок долейте бутилката с водка. Отново завържете с марля за три дни. След това ликьорът е готов за употреба. Прецедете и съхранявайте в хладилник в запушена бутилка. За лечение се взема три пъти дневно по една супена лъжица преди хранене. Профилактично можете да вземате по лъжица на ден. Ликьорът се дава и на деца, но дозирането е с чаена лъжичка.

Чай от джинджифил

* При първите признаци на грип си направете джинджифилов чай. Най-лесно става със сух джинджифил: четвърт чаена лъжичка прах се залива с чаша вряла вода и след като леко поизстине, се пие на глътки подсладен. На всеки час и половина запарвайте нова доза. Народни лечители твърдят, че ако си останете вкъщи и заложите на джинджифиловия чай, ще се спасите от грип за три дни.

грип
При грип не бързайте с антибиотиците!

Канела

* Добра работа върши и канелата. Ако след тридневна джинджифилова “диета” още ви побиват тръпки и си давате сметка, че вашият грип не си е отишъл окончателно, продължете с канела. Щипка канела се прибавя към билков чай – лайка, мащерка, мента или букет. Пие се на глътки по една чаша на всеки час и половина – два.

Бира, лимон, карамфил и яйца

* Англичаните, казват, лекуват грип с едно специфично домашно лекарство. Трябват ви литър светла бира, лимон, карамфил и канела и три яйца. Жълтъците се разбиват хубаво със супена лъжица захар. Бирата се нагрява на тих огън и преди да достигне състояние на кипене се сипват по половин чаена лъжичка стрити канела и карамфил. Прибавя се настърганата кора на четвърт лимон и цялата тази течност бавно и с непрекъснато бъркане се добавя на струйка в съда с жълтъците. След като сместа е готова – поставяме съда отново на огъня, но той трябва да е съвсем слаб. Бъркаме 2-3 минути и готово. От тази смес се пие по половин чаша на два часа, като всеки път отделеното за консумация количество хубаво се загрява. Честно? Не бих пробвала – но много хора са се излекували от грип точно по този начин.

Първоначално публикувано на:29.09.2014 @ 11:25

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Витамин Б Комплекс с магнезий, странични ефекти.

За какво се пие витамин В комплекс?

Мнения: Точно за какво се пие витамин В комплекс? Странични ефекти. С добавка магнезий за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *