лекарства за хемороиди
Кои билкови лекарства за хемороиди са най-ефективни

Народни лекарства за хемороиди

Първо и задължително условие за успешно лечение на хемороиди е да се установи причината за появата им. Това предопределя избора на лекарства за хемороиди.

Ако например водите заседнал живот и имате хемороиди, трябва да сте наясно, че двете неща са свързани, обясняват от web-zdrav.ru.

Движете се повече, не по-малко от 40 минути на ден, но не се захващайте с прекалено интензивни физически натоварвания – противопоказно е.

Ако пък хемороидите са свързани с постоянен запек – помислете за храненето си и се старайте в менюто ви да има повече храни с фибри. И в единия, и в другия случай вие се нуждаете от лечение; практиката сочи, че има отлично действащи народни лекарства за хемороиди.

Прилагането на домашни лекарства за хемороиди не означава все пак сами да правите избор на лечебната програма. Консултацията със специалист е задължителна; задължително е и спазването на препоръчаните дозировки и продължителност на прилагането – домашните лекове, обикновено билкови, не са безобидни и в много случаи имат сериозни противопоказания.

Кои билки са най-ефективни в качеството на лекарства за хемороиди? На първо място е лайката.

Препоръчителни са промивките на проблемната зона със запарка от лайка, приготвена по следната рецепта: 2 супени лъжици сух цвят се заливат с чаша хладка преварена вода и се оставят да киснат осем часа. Настойката се прецежда и се изпива в рамките на един ден, като количеството се разпределя за четири равни приема.

Дайте мнение и Вие тук!

Пие се преди хранене. Лечението с тази билка изисква консултация с лекар, тъй като действието й може да бъде противопоказно за някои заболявания. Външното приложение на билката змийско мляко препоръчва шепа от билката да се кипне в 2-3 литра вода и охладената течност да се използва за промивки.

В практиката на народните лечители пресни листа от змийско мляко се използват и като анални свещички: листата се измиват и подсушават, след което се навиват на тръбичка и се поставят в аналното отверстие.

лекарства за хемороиди
Кои билкови лекарства за хемороиди са най-ефективни

Листата действат локално, без противопоказания, и при първата дефекация се изхвърлят. Обикновено такова лечение в продължение на 14 дни дава положителен резултат.

лекарства за хемороиди демир бозан 01
Въпросът на Мария Брънчева. Отговорът е по-долу. Питайте и вие в коментарите!

Сред сочените за успешни билкови лекарства за хемороиди е и глухарчето. При този здравословен проблем се използват корените на лечебното растение. Ситно нарязани две чаени лъжички корен се заливат с чаша студена вода и се оставят да киснат една нощ, около 8 часа. Настойката се прецежда и от нея се пие по ¼ чаша четири пъти на ден.

“Демир

В картинката отдясно сме дали въпроса на Мария Брънчева, която ни попита за Демир бозан и действието му при хемороидите. Отговорът е, че тази билкова комбинация наистина служи за пречистване на кръвта, а от там се отразява и на премахването на хемороиди. Но, разбира се, трябва да се отстранят факторите, които ги причиняват. Алкохол ли е, спрете го тотално, четене на книги в тоалетната ли е, преустановете тази практика, друго ли е, разберете какво е и ликвидирайте причината. Само тогава действат билките, и то ако са от оригиналните на Фарма витал. Получаваме все повече обратна връзка от хората, които казват, че са опитали едно или друго и изобщо не може да се търси прилика и аналогия между оригиналния Демир бозан за 43 лева и ментетата. Пишете ни и вие!

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Тромбоцити, високи, ниски

Тромбоцити. Норма, високи, ниски и среден обем. Какво да правим?

Тромбоцити в кръвта. Норма, среден обем и причини за отклонения. Тромбоцитопения: Ниски, намалени (причини, симптоми …

Едно мнение

  1. Мария Брънчева

    Здравейте!
    Аз страдам от вътрешни и външни хемороиди и ви моля да ми помогнете с някакви напътствя.
    Гледах клипа на Петя Иванова, която препоръчваше Демир бозан. Ит интернет разбрах, че Демир бозан служи най-вече за речистване на кръвта. Моля, пишете ми за вашето мнение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *