напитки за отслабване
Да изберем ефективни напитки за отслабване!

Напитки за отслабване: ето кои са най-ефективните!

Соковете, чаят и кафето могат да се окажат ефективни напитки за отслабване.

Всеки знае, че балансираната диета и спортът са най-сигурният път за редукция на теглото. Но има и още нещо важно: напитките. Някои от тях могат да ускорят редукцията на теглото, ако се приемат правилно. Кои са най-ефективните напитки за отслабване?

Ето пет “инструмента” в списъка на онези неща, които пием: можем да ги определим като напитки за отслабване.

напитки за отслабване
Да изберем ефективни напитки за отслабване!

1. Детокс-сокове.

Те са най-доброто решение, ако решим да заложим на напитки за отслабване. Коктейлите, които чистят тялото ни от токсини, могат лесно да се приготвят у дома, съветват от kp.ru.

Смесвайте плодове и зеленчуци по ваш вкус, но знайте, че най-важните детокс-сокове са цитрусовите. На всяка цена във вашите напитки за отслабване от този вид включвайте портокал, лимон или грейпфрут.

Много полезни фибри има в ябълките, морковите и джинджифила – това са отлични помощници на чревната перисталтика и източник на антиоксиданти. Соковете от този вид са въпрос на вкус и умение да комбинирате.

Със сигурност те ще съдействат да намалите килограмите и ще изметат от тялото ви доста от натрупаните отпадъци.

2. Зеленчукови сокове.

Сред успешните напитки за отслабване са соковете от кръстоцветни – бяло зеле, броколи, карфиол, колраби и алабаш. Вкусът на тези напитки за отслабване е доста специфичен и с него са свикнали само заклетите любители – той обаче може да бъде добавян в други сокове. Зелевите сокове блокират потенциалните възпалителни огнища в тялото и възстановяват хормоналния баланс.

Дайте мнение и Вие тук!

Съдържат фитонутриенти – съставки, съдействащи за бързото изгаряне на мазнините, за контрол на кръвната захар, оптимизиран метаболизъм и извеждане на шлаките от организма.

3. Зелен чай.

Ако го пиете редовно, килограмите ви ще са под контрол. Сред всички напитки за отслабване тази вероятно е с най-дългогодишна “практика”. Дори една чаша черен чай дневно е достатъчна, за да се включи режим за ускорено разграждане на мазнините. Зеленият чай действа релаксиращо, неутрализира стреса и потиска апетита.

4. Червена боровинка и круша.

Плодовите сокове са лесни за приготвяне напитки за отслабване. Дават ни витамини, минерали, хранителни компоненти. Комбинацията от червена боровинка и круша е вкусна и изключително богата на витамин С. По принцип всеки плодов сок зарежда с енергия, витамини и протеини, активира метаболизма.

“Фигурин

Крушите съдържат много калий, форфор и калций. Ако решите да поддържате диета с напитки, сокът от червена боровинка и круша ще ви е достатъчен, за да не почувствате дефицит на витамини и минерали.

5. Кафе.

В умерени количества черното кафе може да е много полезно за здравето. Съдържа атгиоксиданти, които блокират свободните радикали и намаляват риска от рак, сърдечно-съдови заболявания и диабет.

Кофеинът ускорява метаболизма, което нарежда кафето сред спешните напитки за отслабване. Не забравяйте обаче, че това се отнася за черното кафе: т.е. то трябва да се пие без мляко, сметана и захар.

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Мнения за Вигантол. По колко капки за възрастни? Как се приема Витамин Д, преди или след хранене? Ойлесен по-добър ли е?

Вигантол (Витамин Д). По колко капки за възрастни се вземат?

Мнения за Вигантол. По колко капки за възрастни? Как се приема Витамин Д, преди или …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *