Как се лекува копривна треска?

В разгара на лятото настъпва сезона и на досадната копривна треска

Заболяването копривна треска е познато и като уртикария. Класическото му наименование идва от факта, че когато докоснем коприва, ни напада неприятен обрив по кожата, който наподобява този при уртикария. Факторите за появата му са доста – може да бъде причинен от лекарства, инфекции, храни, насекоми и паразити…

Заболяването копривна треска е познато и като уртикария.

Досадната копривна треска е позната и като уртикария.

Мащабът на обрива при копривна треска е разностранен: може да достигне до пет и повече сантиметра. Лoкациите, които може да атакува са краката, ръцете и лицето. Сърбежът е особено силен вечерно време и дразни. Освен това сред симптомите е подуването и зачервяването на лигавите ципи, особено на устата, гърлото и гръкляна.

Антихистаминови препарати и кортикостероиди са единствения инструмент срещу копривна треска, но не забравяйте, че винаги трябва да ви бъдат изписани от лекар, за да избегнете страничните им реакции. В повечето случаи лечението е доста дълго, но това гарантира пълното изцеление.

Копривна треска може да се окаже и хронична, а в такива случаи това изисква лабораторни изследвания и алергологично тестване.

Любопитна подробност е, че съществува и различна класификация на тази болест – касае се за студова копривна треска, топлинна, вибрационна, слънчева и холинергична.

Най-неприятното е, че и до ден-днешен няма конкретна народна рецепта срещу тази болест. Понякога помага просто един студен душ, друг път точно обратното – горещата вода.

Още топ материали, свързани с темата:
Как се лекува копривна треска?
2.25 (45%) 4 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *