ефикасни билки за простата
Използването на билки за простата не е популярно у нас

Ефикасни билки за простата? Ето някои наистина хубави!

Най-полезните билки за простата може да се окажат по-ефикасни и от медикаментите в аптеката

Прилагането на билки за простата не е особено популярно у нас, но е истина, че има доста ефикасни народни рецепти за справяне с проблема. На пазара ни се предлагат все повече и най-различни медикаменти, но в редица от случаите те не помагат ефективно, а просто удължават неприятните усещания.

Отделен проблем е, че и много от мъжете изпитват притеснение да признаят за проблема си, вследствие на което той може да се задълбочи и да доведе до тежки усложнения. Най-страшнота и ужасяваща развръзка е появата на рак на простатата.

Lekar.bg ви предлага няколко ефикасни начина, чрез които да поддържате доброто състояние на вашата простата.

Кои са най-ефикасните билки за простата? В този списък попадат корени от гръмотрън, горски енчец, корени от магданоз, мъжка папрат, страшниче и пчелен прашец.

За подобряване на уринирането или просто за профилактика ще ви препоръчаме следната рецепта. Вземете 1кг. мед и 200 г. пчелен прашец. Трябва да ги смесите, след което консумирате по 3 чаени лъжички всяка сутрин. Желателно е да пиете в продължение на 45 дни, след това почивате две седмици и отново започвате цикъл от 45 дни.

билки за простата
Използването на билки за простата не е популярно у нас

Друга доказана рецепта е следната: Взимате 100 г. корени от гръмотрън, мъжка папрат, страшниче и двеста грама блатен тъжник. Сместа се вари 15 мин. в половин литър вряща вода, а след като изстине, прецеждате и пиете по 150 мл. три пъти на ден.

Желателно е да приемате половин час преди ядене. За да има пълен ефект над простатата, консумирайте билковата отвара 3 месеца, а през това време се лишете от всякакъв алкохол, както и от лекарства за простата.

Дайте мнение и Вие тук!

Също така е важно и храненето! Вижте този материал за основното лечение!

Споделете и вие мнения за фикасни билки за простата по-долу в коментарите!

Вижте непременно и това за още билки:

Лечение на простатит с лекарства (антибиотик), билки и упражнения

“Фигурин

 

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

Glawobolie

Как да надвием досадното главоболие – с билки, аналгетици или хомеопатия?

Първа помощ при главоболие. А при деца? Обичайното лечение. Най-доброто хапче. Ескапел. Цинк. Фламексин. Аналгин. …

Едно мнение

  1. vasko vasilev

    Ами, на мене доктори ми казаха, че се е образувала тънка неприятна плака като котлен камък в простатата или простатната жлеза и ако употребявам билки, е нужно много месеци лечение. Трябват ми имена на билкари и специалисти кои билки са за топене на този вид плаки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *