мед от глухарче
Мед от глухчарче е изпитана рецепта за повдигане на тонуса и справяне с умората.

Мед от глухарче повишава тонуса и бори умората

Мед от глухарче повишава тонуса и възстановява бързо от умората

Краят на пролетта и навлизането в летния сезон често се оказват тежки за организма. Мед от глухарче е ефикасен метод, с който може да преборите това усещане. Постоянното чувство за ленивост, сънливост и физическа умора е повече от неприятно и се дължи на промяната в климатичните условия. Не всеки човек успява бързо да се аклиматизира и в много случаи това се превръща в истинска агония.

Мед от глухчарче е изпитана рецепта за повдигане на тонуса и справяне с умората.

Как да си го приготвите?

За целта, първо, ви трябват 200 цветчета от глухарче, един лимон, един килограм захар и една супена лъжица оцет. Глухарчето се бере рано сутрин, преди да е паднала росата.

Лимонът го нарязвате на кръгчета и го заливате с един литър вряла вода. След това добавяте цветчетата от глухарчетата. Оставяте сместа да постои 6-7 часа, прецеждате я и я слагате да ври с един килограм захар. Варите го до гъстотата, която искате да постигнете. Накрая добавяте и една супена лъжица оцет.

Ще получите кехлибарен цвят, а сместа придобива неповторим вкус. От 1 доза ще напълните 2 или 3 малки бурканчета.

Дайте мнение и Вие тук!
мед от глухарче
Мед от глухчарче е изпитана рецепта за повдигане на тонуса и справяне с умората.

Консумирайте мед от глухарче сутрин на гладно и вечер преди сън, ако искате да усетите пълното му действие. Може да разтваряте по една лъжица във вода или в чай. Медът от глухарче е не само вкусен, но и много полезен за черния дроб, жлъчката, бъбречни заболявания, анемия и какво ли още не.

Погледнете и ТУК:

https://www.lekar.bg/2014/06/09/%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BF-%D0%BE%D1%82-%D0%B3%D0%BB%D1%83%D1%85%D0%B0%D1%80%D1%87%D0%B5/

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

Най-добрите начини за сваляне на кръвно.

Експресно сваляне на кръвно. Лекарства и билки за бързо смъкване на налягането

Кои са начините за експресно сваляне на кръвно налягане? Билки и лекарства за бързо смъкване …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *