двойни стави артилейн

Чудото на „двойните стави“

Всички се възхищаваме на гимнастиците и спортистите, гледаме изумени уменията на т.нар. „хора от каучук“ и никога няма да спрем да се чудим как е възможно да извиват телата си по такъв невероятен начин.

Оказва се обаче че около 3% от населението на планетата има подобни възможности и причината за това са т.нар от някои специалисти “двойни стави“. Бързаме да успокоим всички – тук не става дума за някаква аномалия или за допълнителни стави, а по-скоро за хипереластични връзки. Ето всъщност каква е тайната на „каучуковия човек“.

Какво всъщност представляват ставните връзки и как функционират те? Ние сме създадени така, че по две нашите кости се срещат в едно общо място, което им позволява да се движат една срещу друга. Това място са ставите. Те осигуряват възможността за движение , като са едновременно не разтегливи, но еластични и гъвкави. Сухожилията и съединителната тъкан допълнително гарантират свободата и разнообразието от движения, които извършваме ежедневно – от мост или тилен лег до простото кимване с глава.

Повечето стави дават възможност за стандартен диапазон на движение. Така например, тази на лактите ви позволява да огъвате ръката си и я изправете. Ако извършите прекомерно движение, това най-вероятно ще предизвика разместване на ставата – болезнено отделяне на костите и ставните връзки, които ги държат на място. Все пак оказва се, че има и хора, способни на много по-гъвкави извивания.

Как е възможно това?

Генетиката играе голяма роля, тъй като формата на сухожилията и костната структура в голяма степен се определя количествено от наследствените гени. Но независимо дали тези „дарби“ са вродени или ги развиваме, свръхеластичните ставни връзки имат своите позитивни и негативни последици. Ако сте музикант или гимнастик например, възможността да демонстрирате виртуозност е голямо предимство. Да не говорим за впечатлението в очите на околните. От друга страна обаче, цената за хипермобилниостта на ставите може да бъде мого голяма – болки в крайниците и признаци на артрит в пръстите.

Състоянието на дискомфорт може да бъде по-ясно изразено и в пубертета, когато растежа на тялото е най-голям. По-гъвкавите стави са и податливи в много голяма степен на наранявания. Спортистите страдат нерядко от проблеми в ставните връзки, особено ако говорим за гимнастици, атлети или волейболисти.

Как да използваме своите „двойните стави“?

артилейнОтговорът: внимателно и без излишно натоварване. Количествата колаген, Хиалуронова киселина и полезните антиоксиданти трябва да бъдат съблюдавани, защото те са реалния двигател на магията на всяко движение. Ако започвате да се чудите как да поддържате еластичността на своите стави, имаме за вас готовото решение. То се нарича Артилейн!

Дайте мнение и Вие тук!

двойни стави артилейнНе сте ли си мечтали да имате средство, което да ви лекува от всички болести, панацея, даваща облекчение и при най-натоварените тренировки. Не сте ли търсили продукт, който да носи спокойствие при артрит или шипове; както и да не се мръщите при болки в ставите с влошаването на времето.

Ако отговорът е да, вижте как Артилейн е помогнал на стотици страдащи в активна спортна или пък пенсионна възраст. Той е създаден с една цел – да повиши колагена и да осигури „смазката“ на ставите. Без значение дали са свръхеластични или става дума за разходка в парка. Търсите ли дълготраен и реален ефект, нужно е завършването няколко седмичен курс на прием. Формулата за постигане на еластични стави вече е разкрита: Артилейн, диета и много движение. Ние можем да предложим най-важната съставка.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

защо костите на бебето пукат

Защо костите на бебето пукат? Страшно ли е пукане на ставите при деца?

В преходната възраст е често наблюдавано явление костите на детето да пукат и също така …

3 Мнения

  1. Лично при мен болките в колената и лактите отшумяха след 2 месеца прием. Тренирам доста и тези болки ми причиняваха голям дискомфорт. Силно го препоръчвам!

    • Лекар.БГ

      Благодарим ви, Константине, за този коментар! Средството за болки в лактите и коленете наистина е хубаво. Ще се радваме да чуем и други мнения тук, във форума с коментари на Лекар.БГ.

  2. Джани Ставрева

    Здравейте! Преди година след лошо падане и счупване на тазобедрена става ми бе поставена ендопротеза. След втората операция получих и пареза на фибуларен нерв,които отшумя.От шест месеца ходя с една патерица /канадка/ и мога да излизам пазарувам и да си гледам домакинството. Обаче мускулите на оперирания крак са твърди и болезнени и силно затрудняват движението ми.Без патерица силно куцам и е доста рисковано да ходя така. Провела съм рехабилитация няколко пъти, правя упражнения и в къщи. Но… Бедрените мускули са твърди и болезнени имам чувството, че коляното ми се размества. Мога ли да вземам мидокалм за този проблем?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *