диета срещу акне
Диета срещу акне е решението за сияйната ви кожа

Помогнете си с тази диета срещу акне в пет стъпки!

Първото, което трябва да направите след консултация с лекаря, е да започнете диета срещу акне.

Ако неприятното акне – бич за тийнейджърите – не преминава с възрастта, значи в организма ви нещо не е както трябва. Вместо сияйна кожа имате от онези неприятни гнойни пъпки, които оставят белези? По-долу даваме и общите положения, плюс едно видео на руски, от което лесно ще разберете какво може и какво не може да се яде при този вид пъпки.

Много е възможно в същото време да страдате от хроничен запек, да имате проблеми със стомашно-чревния тракт или да злоупотребявате с алкохола и цигарите.

Край на мазните, пикантни и солени храни, ако сте решили да минете на диета срещу акне, съветват от medikforum.ru. Известно е, че досадните пъпки са следствие от натрупване на мазнини в порите плюс хронична инфекция. Да ги изцеждате и обработвате пред огледалото вкъщи не е най-добрата идея: аматьорското човъркане на тъканта може да доведе до обратния ефект. Най-добре е да се доверите на професионален дерматолог и да намерите лицензирано студио, а не лелка-самозванка със съмнителни хигиенни навици.

Външната обработка все пак е вторият момент във вашата програма: първата е самата диета срещу акне. Не забравяйте все пак, че прекалено честите процедури при козметолог могат да провокират преждевременно стареене на кожата и ефектът в крайна сметка да се окаже повече от разочароващ. Затова очистването на кожата следва да става основно отвътре – т.е. чрез диета срещу акне.

От аптеките можете да се снабдите с различни серуми и хранителни добавки, в които има балансирани компоненти – витамини и микроелементи. Обещанието е и те да оздравят кожата ви отвътре, като попълнят възможните дефицити в организма. Но дори това няма да ви свърши работа, ако не спазвате диета срещу акне.

Дайте мнение и Вие тук!

При диета срещу акне няма мъчителни лишения, а балансирано потребление на продукти за пълноценно хранене. Напълно се изключват обаче онези храни – сурови или с характерна топлинна обработка, които доказано съдействат за натрупване на токсини в клетките.

Ето я и самата диета срещу акне в пет стъпки!

диета срещу акне
Диета срещу акне е решението за сияйната ви кожа
  • * Откажете се от пържено, тестено от бяло брашно и сладко, от кафе и цигари, алкохол.
  • * Намалете потреблението на цитруси, банани и всякакви консервирани плодове.
  • * Заменете прясното мляко с нискомаслено кисело.
  • * Яжте диетично месо – без червено, без тлъстини.
  • * Редовно спортувайте: физическите упражнения съдействат за по-бързо освобождаване на организма от токсини и шлаки.

Оптималното хранене при диета срещу акне включва овесени ядки и овесена каша, кафяв ориз, пресни плодове, чесън и лук, пълнозърнест и ръжен хляб.

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

азитрокс azitrox

Азитрокс: Плюсове и минуси, приложение и мнения

♠ Какво е ♠ Приложение ♠ При хламидия ♠ При грип, ангина, пневмония ♠ При …

Едно мнение

  1. Красимира Гусарева

    Голямо откритие. Много е трудно човек сам да се сети, а и това е диета по принцип за много заболявания!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *