Малахов: Компреси с урина за болки в ставите
Винаги може да се намери облекчение за болки в ставите!

По Малахов: Компрес с урина и билкова мазилка за болки в ставите

“Артралгия” е общият термин, с който се назовават голям брой болки в ставите: могат да са в коленете, в тазобедрените стави, рамото, гърба; могат да са болки в ставите в движение – или статични. Само артрозите са около 100 вида!

На всички болки в ставите помагат церовете на народната медицина.

Не вярвайте, ако някой ви обещава вашите болки в ставите да изчезнат завинаги! В най-добрия случай ще забравите за тях за известно време или ще ги понасяте по-леко.

Рано или късно старите болки в ставите се обаждат отново, просто защото повечето процеси в тези точки от тялото са необратими. Не се отчайвайте: има начин както да ги забавите, така и да се научите да ги понасяте по-леко!

Сред церовете, практикувани от народната медицина при болки в ставите, е един продукт на уринотерапията. Доста хора имат предразсъдъци в тази посока, но все пак се опитайте да ги преодолеете.

Как да лекуваме болки в ставите с урина, разказват от web-zdrav.ru, позовавайки се на лечебните техники на Генадий Малахов. Много негови книги са издадени на български език.

Съберете в подходящ чист съд собствена урина и я оставете на бавен огън да се изпари до ¼. След като изстине, течността е готова за компрес. Мястото, където ще го положите, трябва да се намаже предварително с растителна мазнина, най-добре зехтин.

Ето едно видео с Генадий Малахов за плюсовете и минусите на уринотерапията. По-долу има и още едно видео от семинар с Малахов.

Дръжте компреса, колкото можете да го понесете. Не забравяйте за мазнината – редуцираната урина може да причини изгаряне на кожата, ако “теренът” не е подготвен!

Чудесна работа при болки в ставите върши и компрес с кисело мляко и яйчена черупка. Счуква се добре почистена яйчена черупка на прах и към праха се добавя кисело мляко – толкова, колкото е масата от черупката.

Кашичката, която се получава, разстиламе върху сух памучен компрес и го полагаме върху болната става. Завиваме мястото със стреч фолио и отгоре слагаме вълнен шал. Държим така един час. Най-добре е този млечно-яйчен компрес да се прави вечер.

Дайте мнение и Вие тук!
болки в ставите
Винаги може да се намери облекчение за болки в ставите!

Процедурата се повтаря в пет последователни дни , след което се почива също толкова време. Повтаряме петдневните серии, докато получим трайно облекчение за нашите болки в ставите.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Направете си и домашна мазилка с вазелин за болки в ставите – лесно е! Вземете една супена лъжица сух жълт кантарион и две супени лъжици бял равнец. Смесете билките и ги счукайте на прах. В чисто бурканче сипете една супена лъжица обикновен вазелин и го оставете на водна баня да се разтопи. Добавете стритите билки, смесете хубаво всички компоненти и оставете бурканчето в горещата вода, докато изстине. Тази мазилка дръжте в хладилник и от нея вземайте два пъти дневно, като хубаво я втривате върху болната става.

болки в ставите
Практикувайте медицина от природата при болки в ставите

С билки се прави и отвара за пиене за болки в ставите. Ето една популярна рецепта с продукти, които можете да си набавите сами или да купите от билков щанд: вземате равни части бъзов цвят, листа от коприва, корени от магданоз и кора от върба. Смилате заедно всички компоненти, които трябва да са сухи, в кафемелачка. Премервате на чаша вода – една супена лъжица от билковата смес, и варите 5 минути на слаб огън. Отварата се охлажда и прецежда. От нея се пият на малки глътки по две чаши на ден. Това лечение е продължително – необходими са 2-3 месеца, за да ви олекне от вашите болки в ставите. Затова пък подобрението е трайно – дълго време няма да ви идва наум за болки в ставите.

Вижте и ТОВА:

Какъв колаген да пия през 2019 г.? Противопоказания и мнения. Течен, Допелхерц, Комплекс.

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

655 402 Chervenata Borovinka Uvelichava Imuniteta Prez Zimata

Червена боровинка – всички истини за действието й

Действие. Антиоксидант. Диуретик. Ешерихия коли. Цистит. Отслабване. Алергии. Бъбреци. Високо кръвно. Гъбички. Гастрит, язва. Запек. …

2 Мнения

  1. Благодаря,намерих вси4ко,което ме интересува.Прекрасно е,4е давате полезни съвети за ле4ение или поне за намаляване на болките.Благодаря би,4е ви има!

  2. zdraveite mili hora mnogo se radvam ce namerih tozi sait molyavi da mi pomognnnete imam kafevi petna na liceto ot bremenosta molya za savet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *