сироп от глухарче
Не е трудно да приготвим сами сироп от глухарче!

Настойки, мед и сироп от глухарче. Ето кои болести гоним с тях

Глухарчето е онова весело цвете, от което си правим венци и чиито въздушни “парашутчета” летят на всички посоки при най-лекото подухване.

То е и една малка аптека, която ни помага да преодолеем куп болести без хапчета. Кои болести гоним с чай, настойки и сироп от глухарче?

Известно е, че глухарчето съдейства за лечение на тежки чернодробни заболявания, разкриват от сайта www.100trav.com. Антиоксидантите, които съдържа в изобилие, подобряват клетъчното хранене, предпазват клетъчните обвивки и забавят процесите на стареене.

Ферменти в сока от глухарче насърчават растежа на чернодробните клетки и противодействат срещу вътрешни кръвоизливи. Освен това сокът от глухарче стимулира функциите на жлъчката и по този начин подобрява работата на храносмилателния тракт. Отлична работа за профилактика в подобни случаи може да свърши домашният сироп от глухарче.

Ето една лесна рецепта за сироп от глухарче – сега е моментът да си го приготвим!

За това е необходимо да си наберем от чисто място четири големи шепи цвят, обясняват от dreamland-bg.com. Заливаме цветовете с литър вода в емайлиран съд и ги слагаме да заврат на тих огън. Врат няколко минути и се отдръпват.

Похлупеният съд трябва да пренощува; на сутринта варивото се прецежда с марля или ситна цедка, като цветовете се изстискват добре с ръце. За да получим сироп от глухарче, трябва да добавим 0.7 кг мед или килограм нерафинирана захар.

Разбъркваме хубаво и отново поставяме съда на бавен огън. Сиропът не трябва да ври силно; когато много се загрее и започне да бълбука – отдръпваме от огъня да поизстине и отново подгряваме.

Това се прави 2-3 пъти, докато се получи характерната за сироп или лек мед консистенция. За аромат преди последното завиране могат да се добавят няколко кръгчета лимон с кората. Това ще предпази нашия сироп от глухарче и от захаросване. В малки дози този сироп от глухарче може да ни върне лятното слънце през зимните дни: освен аромата, хубавият сироп от глухарче ще ни дари витамини А и С и желязо.

Освен за сироп от глухарче тази великолепна билка е основа за множество настойки и чайове, които помагат при диабет. Естествено – за захар там няма да говорим, както е при сироп от глухарче. Глухарчето стимулира продукцията на инсулин и това съдейства за поддържане на нормални стойности на кръвната захар.

Лечебните продукти от глухарче имат и пикочогонно действие, което има значение при трайно високи стойности на артериалното налягане. Отделянето на излишните течности заедно с наднормена захар, токсини и всякакви излишни компоненти оздравява още бъбреците и пикочния мехур.

Дайте мнение и Вие тук!
сироп от глухарче
Не е трудно да приготвим сами сироп от глухарче!

Ако си мислим само за вкусния мед или сироп от глухарче, ще сме пропуснали уникалните козметични качества на растението. Нали помните как от прекъснатото стъбълце на растението излиза капчица бяла течност – мляко от глухарче?

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Много хора вярват, че това е отрова. Всъщност млякото от глухарче лекува кожни заболявания, причинени от различни инфекциозни агенти или гъбички. Трябва само да се внимава сокът да не попадне в окото, тъй като химическата му формула се отличава с доста силна активност. Сокът от глухарче може да се използва и срещу акне.

Вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2008/08/29/%D0%B3%D0%BB%D1%83%D1%85%D0%B0%D1%80%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BE/

А също и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2015/06/05/%D0%B3%D0%BB%D1%83%D1%85%D0%B0%D1%80%D1%87%D0%B5-2/

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Инсулинова резистентност, Симптоми, лечение, диета, лекарства

Инсулинова резистентност: Симптоми, лечение и диета + лекарства

♠ Какво е инсулинова резистентност ♠ Лекарства ♠ Хомеопатия ♠ Глюкофаж ♠ Метформин ♠ Метфогамма …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *