алое арборесценс
Алое арборесценс лекува човечеството от 3000 години

Как да се лекуваме с алое арборесценс

Алое арборесценс (aloe arborescens mill) е един от вълшебните дарове на природата. Сокът от пресните листа на алое арборесценс е богат на ферменти и витамини и притежава бактерицидно действие.

От алое може да се приготвя гел за вътрешен прием, прави се и суха маса за влагане в лекарствени и козметични продукти.

Какво е алое арборесценс? Това е едно вечно зелено дървовидно растение с месести листа, които могат да достигнат дължина до 40 сантиметра. Родината му е Южна Африка, но в домашни условия е разпространено по цял свят.

Алое арборесценс има слабително действие. От листата му се приготвя специален екстракт с биогенни стимулатори, които повишават жизнените функции на болния организъм. Сокът от алое арборесценс притежава бактерицидни свойства и има добро приложение.

В медицинската практика екстракт от алое се приема вътрешно при атоничен хроничен запек в малки дози – за подобряване на чревната перисталтика. Слабителното действие настъпва около осем часа след приема.

Прахчета със сух екстракт от алое арборесценс от 0.05 до 0.2 грама се препоръчват в подобни случаи. Върши работа и настойка, от която се вземат 10 до 20 капки преди ядене.

Вижте и фундаменталния материал за алое вера.

При хронични гастрити, придружени със запек, язва на стомаха, инфекциозни заболявания с поражения върху стомашно-чревния тракт и за подобряване на апетита се приемат по 5-10 мл сок от пресни листа на алое арборесценс. Сокът трябва да се пие веднага след получаването му половин час преди хранене, 2-3 пъти на ден. Очевидно лечението с алое арборесценс иска доста време и внимание.

Външно сокът от пресни листа на алое арборесценс се прилага за лечение на гнойни рани, изгаряния и различни възпалителни заболявания на кожата. В офталмологията се практикуват инжекции с екстракт от алое – правят се подкожно и имат лечебен ефект при конюнктивити и помътняване на стъкловидното тяло.

Дайте мнение и Вие тук!

Експертите на www.web–zdrav.ru отблязват, че продуктите от това растение имат лечебен ефект при бронхиална астма, язва на стомаха и на дванадесетотопръстника.

От сока на алое арборесценс се приготвя лечебна емулсия по следната технология: листата се държат на тъмно при температура 6-8 градуса в продължение на 12 дни. Отделеният след това сок се смесва с евкалиптово масло и се използва външно за поразени кожни участъци при лъчева болест.

“Фигурин

Тези лечебни свойства на алое арборесценс са били известни още преди 3 000 години. В Древен Египет, Индия, Гърция и Италия подобни мазила лекували изгаряния, незарастващи язви и рани.
Пресният сок от алое арборесценс е познато от древността средство за стимулиране на апетита.

алое арборесценс
Алое арборесценс лекува човечеството от 3000 години

В руската народна медицина с пресни листа от алое арборесценс се церят главоболие, невралгии и други болки. Смесено с мед и мазнина се прилагат за лечение на туберкулоза. При лошо храносмилане и за регулиране на цикъла се препоръчват по 8-10 капки на прием.

В китайската медицина продуктите от алое арборесценс са част от противотуберкулозната терапия, прилага се при заболявания на кръвоносните съдове, при аменорея и смущения в климакса.

Препаратите от алое арборесценс обаче са противопоказани при заболявания на жлъчката и черния дроб, при хемороиди, цистит и бременност.

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Ez

Обложен език? Разберете защо е така !

Възможни причини за обложен език. Видове налепи по езика и други симптоми. Какво означават? Почистване …

3 Мнения

  1. Звучи страхотно, но някой може ли да ми препоръча таблетки, който съдържат алое вера и могат да се пият профилактично, тъй като често имам проблеми със запека.

  2. И аз имах подобни проблеми, но един приятел ми препоръча Натуралакс. Съдържа алое Вера и има доста добър очистителен ефект.

  3. Алое Вера е 3 пъти по-слаб от алое арборесценс. Отглеждайте арборесценса в къщи и пролет и есен може директно да го консумирате преди хранене. 2см. от него ,без бодлите с малко топче, колкото черешка суров мед си го сдъвчвате добре и го ядете 2- 3 пъти дневно.Онази рецепта ,дето е в интернет с меда и виното не е оригиналната. Истинската рецепта е на падре Заго – с алое арборесценс ,мед и зърнен алкохол-уиски ,водка…Аз си го ям директно само с мед ,защото горчи пък си имам и 50 растения от него.|Имам и Алое Вера ,но само за асортимент ,ако не ми достигне арборесценса някога.Билкови продукти си приготвям сама -не вярвам в готовите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *