най-дебелия човек
Стопените 163 килограма не спасиха най-дебелия човек

Истината за края на най-дебелия човек

най-дебелия човек
Стопените 163 килограма не спасиха най-дебелия човек

Мексиканецът Мануел Урибе, притежател на титлата “Най-дебелият човек на планетата”, издъхна преди броени дни. Преди края на най-дебелия човек стана известно, че той е успял да отслабне със 163 килограма. Уви – това не го спаси.

Смъртта намерила най-дебелия човек в собствената му постеля – гигантско легло, изработено по специална поръчка от мексикански мебелисти. Това удобно за най-дебелия човек място бе нещо като подарък от дните на звездната му слава. Урибе влезе в Рекордите на Гинес през 2006 година. Титлата си младият човек защити с чудовищните 554 килограма собствено тегло. Ясно е, че за най-дебелия човек такова признание не би донесло радост – но за известно време направи живота му по-удобен.

В началото на май Мануел, който през последните месеци се стремеше да намали килограмите си още, се оплакал от аритмия. Наложила се хоспитализация; едва ли можем да си представим какво изпитание е било за много хора пренасянето на най-дебелия човек от дома му до болницата.

Животът на най-дебелия човек от години е висял на косъм, коментират медици след кончината му. В отчаян опит да оцелее Мануел успял да отслабне със 163 килограма от рекордните си 554. Близо три седмици преди смъртта му лекарите се опитвали да спасят 48-годишният мъж, но нещата били необратими. Умореното сърце на гиганта спряло завинаги. Силно увреден бил и черният му дроб.

Дайте мнение и Вие тук!

Две години след мига на славата за най-дебелия човек, през 2008-а, Мануел Урибе се оженил за дългогодишната си приятелка Клаудия Солис. Сватбата се оказа събитието, заради което той за последен път напуснал дома си. Към олтара го откарали пак с камион, легнал на прословутото гигантско легло. За церемонията то било подходящо подредено и украсено. Преди венчавката Мануел видимо смъкнал още килограми, защото искал да се изправи на собствените си крака. Това обаче се оказало невъзможно и той произнесъл заветното “да”, легнал в кревата си.

Красивата церемония разплакала най-дебелия човек. Той не спрял да рони сълзи през цялото време, символично поканил булката на танц и се отказал от своето парче торта. Преди брака с Клаудия Мануел вече бил женен веднъж. Това било по времето, когато тежал само сто килограма. Напредващото морбидно затлъстяване бързо започнало да променя външността му и това станало причина бракът да се разтрогне. Разводът с първата съпруга потопил най-дебелия човек в депресия. За да забрави мъката и самотата си, Мануел все по-ожесточено се тъпчел с всякаква храна и това в крайна сметка го довършило.

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Ориз за отслабване

Отслабване с ориз

Реабилитация: и белият е полезен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *