най-бавното сърце
Дядо Даниел - човекът с най-бавното сърце

Вижте човека с най-бавното сърце!

Най-бавното сърце на човек бие само 21 пъти в минута

81-годишен англичанин е вписан в Книгата с рекордите на Гинес като “собственик” на най-бавното сърце в света. Най-бавното сърце прави само 21 удара в минута – това е по-малко, отколкото у добре тренираните олимпийски спортисти.

Англичанинът Даниел Грийн – това е името на рекордьора с най-бавното сърце, се прослави едва в тази достолепна възраст, разказват от medikforum.ru. Старецът трябвало да си направи кардиограма в рамките на пореден профилактичен преглед.

Ангажираните с прегледите лекари били поразени от това колко бавно сърце има пенсионерът. Средностатистическият ритъм е 72 удара в минута; при дядо Даниел апаратурата отчитала по време на някои от тестовете около 26. Удивени от подобни стойности, лекарите решили, че са открили най-бавното сърце на здрав човек! Медицинската статистика няма данни за друг човек с подобно сърце.

Дори британските олимпийци – колоездачът Брадли Уигинс и маратонеца Мо Фара, известни с бавното си сърцебиене, никога не са отчитали толкова ниски показатели на сърдечния ритъм. Сърцето на Мо удря 33 пъти в минута, на Брадли – 35, а на легендарния лекоатлет Юсеин Болт – от 30 до 33.

Пенсионерът с най-бавното сърце вече е вписан в Книгата на Гинес, измествайки при това петкратния победител във велогонката “Тур аьо Франс” Мигел Индурайн. Индурайн бе считан до този момент за човека с най-бавното сърце при 28 удара в минута.

Даниел е в изненадващо за възрастта му добро здраве, коментират ангажирани медици. Човекът с най-бавното сърце си е организирал динамичен живот с много физически натоварвания. Той не е стъпвал в болница от 1976 година, когато е бил опериран от херния.

Дайте мнение и Вие тук!

Всяка сутрин Даниел прави едночасова разходка, а седмично три пъти се занимава с вдигане на тежести. Когато лекарите съобщили на човека с най-бавното сърце как работи “моторът”, той не повярвал. Известно време не знаел какво да мисли, но после сам намерил обяснението за това необикновено състояние.

– Казват, че слонското сърце бие по 28 пъти в минута – шегува се сега човекът с най-бавното сърце. – Значи би трябвало аз да съм здрав като слон!

най-бавното сърце
Дядо Даниел – човекът с най-бавното сърце

Как този мъж наистина е жив и здрав на 81 години и как е достигнал до своеобразната титла на човека с най-бавното сърце? Ето един възможен отговор.

Когато бил на 16 години, Даниел се погледнал в огледалото и никак не харесал прекалено кльощавото си тяло. Решил да промени това и се заел да спортува. Не е пропуснал нито ден оттогава.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

– Сега разбирам колко правилно съм постъпил – казва човекът с най-бавното сърце.

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Хомеопатия при ускорен пулс: Нукс вомика, Аконит

Хомеопатия при ускорен пулс. Нормален пулс при възрастни, жени и т.н. Лекарства

Хомеопатия при ускорен пулс. Мнения за Аконит и Нукс вомика 15. Как се ползват при …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *